פראג ומחוצה לה
-
שלום,
חברתי ואני אמורים לנסוע לפראג לחמישה לילות בבוקר יום שני הבא (ה-3.9). אנחנו מתלבטים בנוגע ליעד מחוץ לפראג ליום אחד (נסיעה בוקר וחזרה בלילה) כאשר נכון לעכשיו אנחנו נוטים לכיוון דרזדן.
א) האם במגבלות הזמנים וינה היא אלטרנטיבה ראויה?
ב) האם כדאי לנסוע עצמאית לדרזדן או לשכור מדריך ואם כן, האם כדאי לעשות זאת מהארץ? מה העלויות של יום טיול כזה? והאם יש לכם המלצה על מדריך?
ג) המלון בו נשהה בפראג ממוקם במרכז העיר העתיקה. האם יש צורך ברכישת כרטיס שבועי לתחבורה הציבורית בעיר?
ד) האם כדאי להמיר יורו ודולרים במלון בו נשהה, או לעשות זאת בצ`יינג`ים בעיר ואולי כבר בשדה התעופה בפראג?
תודה מראש,
שלומי. -
פראג ומחוצה לה:Reמקפיץ
זה דיי חשוב לי, אשמח אם מישהו שיודע יענה!
שוב תודה -
פראג ומחוצה לה:Reאנחנו היינו בפראג 5 ימים נטו ולא ראינו הכל ככה שאתה לא מוכרח לחפש יעדים רחוקים נוספים. אם בכל זאת בה לך לגוון
אז תעשה מה שאנחנו עשינו וביום השישי יצאנו לקארלובי וארי
או שתיבחר יעד אחר בצ`כיה שלא רחוק יחסית מפראג. למה להרחיק בנסיעה ארוכה לדרזדן או לוינה בשעה שבסביבת פראג
יש מספיק יעדים שווים?
הכרטיס השבועי הוא כל כך זול כך שגם אם תשתמש בו מעט לא תפסיד הרבה. גם אם אתה במרכז אז פה ושם תיצטרך.
אני בתרשמתי שהמקום הטוב ביותר להחליף כסף זה ברובע היהודי אבל האמת ששערי המלונות לא הרבה רחוקים מזה אז
תעשה לך את השיקול אם כדאי להתאמץ. -
פראג ומחוצה לה:Reהמקום הכי כדאי לטיול מחוץ לפראג הוא קרלובי וארי ללא ספק. החלפת כספים הכי טובה היא ברובע היהודי ברחוב פרנץ קפקא מס` 1 ב-EXCHANGE לא לוקחים עמלה והסכום שנאמר שתקבל הוא הסכום המדוייק בלי שום התחכמות. -
פראג ומחוצה לה:Reאני וחברתי נוסעים בעוד חודש לפראג רציתי לקבל מידע איזה קו אוטובוס מגיע לקרלובי וארי ומאיפה לוקחים אותו/זמן הגעה.אשמח לדעת מחיר הנסיעה. תודה מראש. -
פראג ומחוצה לה:Reלוקחים אותו מתחנת פלורנץ. לא זוכר את המספר אבל למה לך לדעת מראש? יש מודיעין ומשרד מכירת כרטיסים אז תישאל שם.
משך הנסיעה שעתיים ועשר דקות. אוטובוס אחרון בחזרה ב-8 בערב וכדאי לקנות כרטיסים מראש אם אתה לא רוצה להתקע שם ללילה. -
ליאת אני מסכימה איתך ב100%.Reהעלות באוטובוס לקרלו וארי הינו 120 קרונות לצד דהיינו, 240 קרונות שווה ערך לכ- 50 ש``ח. מרחק נסיעה באוטובוס הינו שעתיים ורבע לכל צד. מקום מדהים ביופיו-מומלץ בחום.
האוטובוס יוצא מתחנת הרכבת פלורנס. בערך כל חצי שעה יש אוטובוס. את הכרטיסים יש לקנות בתחנה.
לגבי המרת כסף, EXCHANGE אכן נותן את השער הכי טוב. הם פותחים בשעה 9:30 בבוקר.(לא זוכרת לגבי שעת הסגירה). -
פראג ומחוצה לה:Reא) האם במגבלות הזמנים וינה היא אלטרנטיבה ראויה?
כן !
ב) האם כדאי לנסוע עצמאית לדרזדן או לשכור מדריך ואם כן, האם כדאי לעשות זאת מהארץ? מה העלויות של יום טיול כזה? והאם יש לכם המלצה על מדריך?
עצמאית - לקרלובי וארי , כשעתים נסיעה
מאורגן - וינה 60 , טיול מאורגן יקח יום שלם
ג) המלון בו נשהה בפראג ממוקם במרכז העיר העתיקה. האם יש צורך ברכישת כרטיס שבועי לתחבורה הציבורית בעיר?
אין צורך!
ד) האם כדאי להמיר יורו ודולרים במלון בו נשהה, או לעשות זאת בצ`יינג`ים בעיר ואולי כבר בשדה התעופה בפראג?
לא במלון ובשום פנים ואופן לא בשדה תעופה
מחליפים כאן :
http://exchange.cz/ -
פראג ומחוצה לה:Reמה ידוע על מלון אולימפיק בפראג?. שמעתי שיש שלושה מלונות כאלה מקורבים אחד לשני מאותה רשת -
פראג ומחוצה לה:Reמלון אולימפיק זה מלון טוב של 4 כוכבים שעולה כמו מלונות 3 כוכבים המרוחקים ממנו מהמרכז והוא ברירת המחדל הטובה ביותר למי שלא רוצה לשלם את המחירים הגבוהים במרכז אבל לא להיות מרוחק מדי. ליד המלון תחנת מטרו וסופרמרקט. 2-4 תחנות ואת במרכז. אנחנו היינו ונהיננו. -
פראג ומחוצה לה:Reהיי שלומי
אני מציעה לך לנסוע לקרלובי וארי.
כשאתה קונה כרטיסים רצוי לקנות יום לפני. לא לאחר לאוטובוסים הם יוצאים בדיוק בזמן. החזרה מקרלובי וארי
היא לא מאותו מקום שמורידים אותך אלא מרוחק קצת יותר
חשוב לברר לפני. אנחנו כמעט פספסנו את האוטובוס חזרה .
היציאה מתחנת פלורנץ.
מומלץ מאוד. יש תצפית שם אם אני זוכרת שנקרא מגדל דיאנה
נוף מדהים.
תהנו
נוגה -
תיקון קטן..התחנה ממנה חוזרים מקרלובי וארי לא בדיוק שונה מתחנת ההורדה היות ובקרלובי וארי יש שתי תחנות הורדה שמהשניה מהן גם חוזרים. פשוט התחנה הראשונה קצת יותר קרובה למרכז והתחנה השניה היא התחנה המרכזית ואינה מרוחקת מאוד מהראשונה. -
פראג ומחוצה לה:Reשלום לכולם.
רציתי לדעת איך נוסעים ברכבת לוינה מפראג וכמה זמן נסיעה.
תודה. -
פראג ומחוצה לה:Reשלום לכולם.רציתי לדעת איך נוסעים ברכבת מפראג לוינה וכמה זמן נמשכת הנסיעה?יש הנחה לסטודנטים ברכבת ? תודה. -
פראג ומחוצה לה:Re6-7 שעות, מתחנת הרכבת הראשית - (הלאבני נאדראז`י) בפראג (`וילסונובה`). התחנה, שסימנה הבולט הם שני `צריחים` עם שעונים וכן `כיפות זכוכית` שקופות בחזית (פירי-מעלית). בחזית התחנה - פארק המפריד בין התחנה לבין רחוב `אופלטאלובה` הנמשך מ`שדרת/ככר-ואצלב` (ואצלאבסקה נמייסטי), בקרבת המוזיאון הלאומי, ועד לרחוב `היברנסקה`. אילו ציינת בשאלתך מנין תגיע לתחנה גם הייתי אולי ממליץ על קו ה`חשמלית`(`טראמוואי`) שיביא אותך לתחנת-הרכבת. לגבי הנחות לסטודנטים: בלי שבדקתי זאת ישירות, במקומות רבים ברפובליקה הצ`כית רשומים מחירי-הנחה לסטודנטים, לילדים, ולפנסיונרים. אני משער שכך זה גם במחירי-הנסיעה ברכבת. דרך צליחה ! -
פראג ומחוצה לה:Reנועה ולכל אחר שיוכל לענות על שאלותיי שלום!
אנחנו 2 זוגות + תינוקת מתכננים לנסוע בסוכות לפראג משהו כמו מ- א` עד ה` או יותר.
רציתי לדעת קודם כל האם שווה יותר לשכור רכב לשני זוגות + תינוקת או לנסוע בתחבורה ציבורית או בכלל לקחת טיולים מהמלון, ואם כן אז איפה שוכרים רכב לא יקר ובכמה אם אפשר לדעת.(בקיצור מה משתלם מבחינה התחבורה וטיולים)
אם ניסע ברכבת מה העלויות פחות או יותר מפראג לגרמניה ולקרלובי ווארי ולעוד מקומות שתמליצו.
איזה מלון לקחת טוב. איפה אפשר לאכול בזול או לעשות קניות באיזה סופר.
איפה אפשר לקנות מתנות לאלה שנשארו לארץ (2 ילדים שלי).
איפה ניתן לבקר בפראג?
בתודה ורה -
פראג ומחוצה לה:Reיום א` ד` בתשרי תשכ``ח,16.9.2007
בשאלותיך, ורה, חסרים כמה נתונים בסיסיים, שידיעתם תגדיר ביתר דייקנות את התשובות המבוקשות: גיל התינוקת (חודשים מעטים או בת שנתיים-שלוש, היכולה כבר להנות מחוויות מסויימות, כמו תיאטרון-בובות, שזאת מומחיות צ`כית, או נסיעה בכרכרה רתומה ל-2 סוסים בעיר העתיקה בפראג). גיל התינוקת - ומכאן צרכיה מבחינת שעות-שינה, אכילה (יונקת ?) הגיינה (החלפת-חיתולים) וכו` - יכתיבו מן הסתם גם הם את מתכונת השהות והטיולים בפראג ובסביבתה.
לגבי הדילמה אם לשכור רכב או להשתמש בתחבורה הצבורית: אם הכוונה להקדיש את כל הזמן לפראג (ויש הרבה מה לראות ולחוות !) עדיפה התחבורה הציבורית ! היא מצויינת מבחינת ה`כיסוי` של כל חלקי-העיר, העלות, הנוחות והדיוק (ופועלת רוב שעות-היממה, מ-04:00 עד אחרי חצות הלילה). כתבתי ``מצויינת`` אבל חשוב להכיר את `השיטה` שלה ! תחילה היא קצת ``מסובכת``. עוד יותר מסובך לנסוע בעיר פראג עצמה ברכב פרטי (שכור או שייך), בגלל הרחובות החד-סיטריים, איסור פנייה בצמתים מסויימים, השילוט ששפתו צ`כית (שפה מסובכת למי שלא מבין אותה, אפילו אם הוא יודע שפה אירופית אחרת), הסדרי-החניה בתשלום, הגשרים, וכו` וכו`. (`לקח` לי כמעט שעה וחצי לנסוע באוטו קטע בעיר, שברגל הייתי עובר אותו בפחות מחצי שעה, וב`טראם` (`רכבת חשמלית קלה` שקוויה `מכסים` כמעט את כלהעיר ושכונותיה), אולי ב-10 דקות. כאשר בררתי, אמרו לי שזאת בעייתם גם של תושבי-העיר המכירים אותה). בכל אופן: ניתן וכדאי - אם רוצים להרבות בנסיעה בתחבורה הצבורית - לקנות כרטיס נסיעה `משולב`(לכל אמצעי-התחבורה בפראג רבתי, כולל ה`מטרו`, האוטובוסים וה`טראם`), התקף ליותר מנסיעה אחת. ישנן מכונות אוטומאטיות למכירת הכרטיסים האלה (ב-80 קורונות ל-24 שעות, 120 קורונות ל-3 ימים וכיו``ב) במקומות רבים בעיר, וקונים אותם גם בחנויות ובדוכני-ממכר עתונים (`Tabak`). כך גם במשרדים המתאימים ברוב תחנות ה`מטרו`. חשוב לדעת: הכרטיס כאמור תקף לכל הנסיעות בלי תוספת-מחיר בטווח-זמן מוגדר ככתוב על הכרטיס (ומחירו בהתאם): ל-75 דקות, ליממה, ל-3 ימים, ל-7 ימים וכו`. מחתימים את הכרטיס, על-פי כוון החץ המסומן, ב`קופסת-החתמה` שנמצאת בכניסה לכל תחנת-`מטרו` ובכל אוטובוס או קרון-`טראם` (מול הפתח). מחתימים רק בפעם הראשונה שנוסעים ! כל החתמה נוספת תבטל את תוקף הכרטיס ! החותמת הראשונה מטביעה את המועד המדוייק - תאריך, שעה ודקה - בה התחילו להשתמש בכרטיס, ומגדירה מתי יסתיים תוקף-הכרטיס ! לא לנסות `לרמות` ו`לגנוב` נסיעה נוספת. זה עלול לעלות בקנס של אלפי קורונות (5 `קורונות`=1 ש``ח ). אם בכוונתכם לטייל ולבקר מחוץ לעיר (בגטו טרזין, או להבדיל - בקרלו ויווארי עיר המרחצאות היוקרתית והיקרה במחיריה, או בטירתו של המלך המיתולוגי קרל ה-4,- `קרלסטיין`... ובעוד מקומות במרחק של עד שעתיים נסיעה מפראג), עדיף להשתמש בטיולים המאורגנים (מידע יש בכל משרד מידע - i - בעיר) בהם נוסעים באוטובוסים מוזמנים מראש. אגב: טיולים מאורגנים ומודרכים ישנם רבים גם בתוך פראג העיר עצמה, במיניבוסים,במוניות, במכוניות `עתיקות` משוחזרות, ב`ריקשות מונעות בדוושות כמו אפניים, ובכרכרות רתומות לסוסים (בעיקר באיזור ככר העיר העתיקה, ה`סטארומייסקה`). כלי חיוני למטייל בפראג: מפות העיר, מפורטות ככל שתמצאו ! רובן מצומצמות למרכז-העיר, וכדי למצוא מפה שתכלול גם את הפרברים והשכונות המרוחקות של פראג-רבתי מצאתי שאין מנוס אלא להצטייד ב`אטלס` שניתן לקנות בכל חנות ספרים מכובדת. 2 מהטובות שבהן נמצאות בשדרת-ואצלאב (`ואצלאב נמייסטי`), אחת בשם `היכל-הספר` (`קניהי פאלאס`) קרובה למוזיאון הממלכתי ולפסל ואצלב שעל הסוס שבחזיתו, והשניה קרובה לקצה השני, הנמוך יותר, של השדרה, בשם `בית-הספר` (`קניהי דום`). לגבי מקום-הלינה: מנסיוני - הזמנת מקומות בבתי-מלון באמצעות האינטרנט ו/או הטלפון (מחוייבים בכרטיס אשראי) בכתובות של `רשתות` ו`סוכנויות` שמצאתי באינטרנט זולה יותר בעשרות אחוזים מהזמנה ישירה במלון ! גם כאן חשובה החלטתכם: להתאכסן במרכז-העיר או סמוך לו, מה שעלול לעלות יותר, אבל להיות מאד נוח למי שמעדיף ללכתב רגל ולהגיע לכל אתר ומרכז-ענין במהירות ובקלות, לעומת לינה במלון מרוחק יותר באחד הפרברים - במחיר נמוך יותר, אבל מחייב נסיעה העירה בתחבורה הצבורית (`טראם` או אוטובוס) ותכנון אם לצאת בבוקר ולחזור בערב (ומה על סדר-היום של התינוקת ? ראי בתחילת דבריי),או להקדיש זמן רב יחסית לנסיעות הללו (עד שעה בכל כוון). עוד בילוי או חוויה, לאוהבי הסוג הזה - קונצרטים (באולם ע``ש סמטנה ב`היכל-התרבות` העירוני, או באולמות ה`קלמנטינום` וה`רודולפינום` ובהרבה כנסיות וקתדרלות); אופרות והצגות בלט (באופרה העירונית שמאחורי המוזיאון העירוני, בינו לתחנת-הרכבת הראשית ע``י הנשיא האמריקני וילסון (`וילסונובה`) והצגות אחרות בתיאטרון הלאומי (`נרודני דיבאדלו`),ובאולם תיאטרון ה`לטרנה מגיקה` (פנס-הקסם) הסמוך. כך גם באולם התיאטרון (בצ`כית` - `דיבאדלו`) שבו ניצח מוצרט לראשונה על האופרה שלו דון ג`יובאני. מכיוון שאינני יכול `להכניס` לכאן את כל ה`טיפים` המתבקשים, אני מפנה אותך למשרד התל-אביבי (!) של לשכת-התיירות הממלכתית הצ`כית, בפסאג` שבין רחוב בן-יהודה 25 (קרוב למה שפעם היתה ככר מוגרבי) לרחוב הירקון 78 (מול השגרירות האמריקנית). הם יציידו אתכם בעצות, במפות, בחומר כתוב וגם יוכלו לסייע בהזמנת-מקומות, סיורים, רכב לשכירה (באמצעות חברת באדג`ט, שמשרדה בפראג נמצא בתוך מלון `אינטרקונטיננטל` שבמרכז העיר, על שפת נהר ה`וולטאבה` החוצה אותה). במשרד לשכת התיירות הצ`כית אני מקווה שיתמזל מזלכם לפגוש את מר נתן נעים נעים-סבר הפנים. כל עצותיי הנ``ל - פרי נסיוני האישי מהחודש האחרון, ובחינם. וחשוב מאד ! כבר קר למדי בפראג וגם גשום מדי פעם ! התלבשו והצטיידו (מטריות !) בהתאם ! ואםתשכרו מכונית, דאגו שיהיה בה מזגן שגם מחמם ! טיול מהנה ! -
פראג ומחוצה לה:Reדני שלום רב,
ברצוני להגיד לך תודה רבה על הכתבה המעניינת שלך
היא מאוד הועילה.
אבל ברצוני לדעת עוד על כמה דברים כפי ששאלתי בשאלתי הקודמת.
רכבת - מה העלויות פחות או יותר מפראג לגרמניה ולקרלובי ווארי, וינה ולעוד מקומות שתמליצו.
בתודה ורה -
פראג ומחוצה לה:Reדני שלום רב,
ברצוני להגיד לך תודה רבה על הכתבה המעניינת שלך
היא מאוד הועילה.
אבל ברצוני לדעת עוד על כמה דברים כפי ששאלתי בשאלתי הקודמת.
רכבת - מה העלויות פחות או יותר מפראג לגרמניה ולקרלובי ווארי, וינה ולעוד מקומות שתמליצו.
בתודה ורה