שבת לזוג דתי
-
שלום, אבקש לברר האם מישהו יכול להמליץ על מיקום לשבת, לזוג דתי, באיזור דרום ספרד (בין מדריד למלגה)? (כולל חנות עם מוצרים כשרים/ ביכנ``ס)?
תודה -
שבת לזוג דתי:Reהיי רחל
ראשית הרשי לי לתקן אותך בין מדריד לדרום ספרד מפרידים רק430 ק``מ.....
לענייננו בזמנו היה בטורמולינוס בית מלון כשר כעת הוא נסגר כך הבנתי....
מה שכן ישנה מסעדה ובסמוך לה ממש חנות מכולת לממכר מוצרים כשרים המסעדה נקראתEithan`s kosher Restaurant
כתובת המסעדהc\conde de Mieres 21המסעדה היא גלאט כושר לצורך העניין נמצאת ברחוב של מלון ``סרוונטס`` קבלו הדרכה מהמקומיים להגיע לשם.
לפי הפלייר שנתן לי בעל המקום יש אפשרות לערוך סעודת שבת במקום רק צריך להזמין מראש ויש גם take away
טלפונים34952053064+או 34665636532+
צריך רק לבדוק שאכן המעדה עדיין פתוחה כי דברים משתנים כל זה היה נכון לפני 4 שנים
יש מסעדה נוספת עממית להמבורגר ופאלאפלשנקראת burger barברחוב sun miguel 14
לגבי בית הכנסת יש אחד ברחוב הראשי פלמה דה מיורקה 59
מבחוץ לא רואים בכלל שזה בית כנסת אבל כשנכנסים לתוכו רואים בית כנסת מפואר בו הנשים באות לתפילה עם מיטב מחלצותיהן מרגש ומתיע כאחד.מהאנשים שם הבנתי שאין סממן חיצוני לכך שזה בית כנסת מטעמי בטיחות
נסי לחפש בקישור המצורף אולי בערים אחרות נדמה לי שבמרביה יש גם מסעדות כשרות לא הייתי אבל כך שמעתי -
שבת לזוג דתי:Reתודה רבה. האם את ממליצה לעשות שם את השבת? יש מה לראות בהליכה רגלית? -
אני לא עשיתי שבת במסעדה עליה כתבתי רק אכלנו שם אם לזה התכוונת. אם התכוונת לטורמולינוס עצמה אז כן זוהי עיר תיירותית עם טיילת היורדת עד הים מאוד נחמדה רחוקה רק 10 דקות נסיעה ממלגה. -
שבת לזוג דתי:Reתודה עופרה. התכוונתי לשאלה האם מומלץ לבלות את השבת בעיר הזו- האם יש מה לראות בהליכה רגלית וכו`...
אם הבנתי נכון מדברייך- זה אפשרי.
תודה, רחל -
במסגרת הטיול שלנו למדריד ודרום ספרד(10 ימים)התחלנו אותו במדריד וסיימנו אותו בטורמולינוס ,מהסיבה היחידה: היה לנו מלון כשר עם חצי פנסיון סידר לנו יופי את ענין השבת מכל המשתמע מכך.
מה יש לעשות בטורמולינוס?
יש טיילת נחמדה ובה ממכר מוצרים שונים מוצרי עור:תיקים ,נעליים וכו ובסוף הטיילת יורדים לכיוון הים.
העיר טורמולינוס מזכירה קצת בהווי שלה את אילת שלנו היא עיירת קייט.ניתן ממנה לנסוע למיחאס או רונדה הכפרים הלבנים. -
שבת לזוג דתי:Reתודה -
שמחתי לעזור:):Re -
שבת לזוג דתיאם אתם עם רכב עדיף להגיע לגיברלטר . המון מסעדות כשרות גם ברמת שוורמה וגם תפריט ויש בתי מלון קרובים ומרכז תיירים שאפשר להזמין דרכו מלון. היינו לפני מספר שנים והבעיה היחידה היא שהתשלום בליש"ט שהיה יקר יחסית לפזטות. אני לא חושבת שכעת בהשווה ליורו יהיה כל כך יקר. אפשר באתר של אלדין או אתרי מלונות אחרים לבדוק מחירי מלון וכמו כן באתר של חב"ד יש מידע. יש בית חבד במדריד וגם במרבייה