אוטובוס או טיסה לפוקט
-
שלום,
אנחנו זוג המתלבט אם לטוס מבנגקוק לפוקט(בשבת ה-3.11)אולקחת אוטובוס או רכבת לשם .יש לנו כמה שאלות:
1.כמה ימים לפני כדי להזמין מקום באוטובוס או רכבת ? האם כדאי להזמין כשנהיה שם או כבר מפה ?
2.באילו שעות בדיוק יש אוטובוס או רכבת לשם ?
3.מאיפה כדאי להזמין כרטיסים ?
4.באילו אוטובוסים לבחור?
5.מה עלות הנסיעה?
6.איך ניתן לחזור לבנגקוק ,שלא במטוס ,מקוסומוי או קופנגאן?
תודה מראש
ניר
-
אוטובוס או טיסה לפוקטאיזה עונש !!! 12 שעות של נסיעה קשה! טוס!! -
אוטובוס או טיסה לפוקטאשמח אם יש מישהו שיכול לענות על השאלות תודה -
אוטובוס או טיסה לפוקטהכל שאלה של כסף!!!
אוטובוס יוצא כל יום בשש בערב או בשמונה בערב מבנקוק לפוקט הוא מגיע בשמונה בבוקר שלמחרת
נסיעה סבבה למי שרגיל לשאר המדינות במזרח משמע זה אוטובוס VIP עם סרטים מזגן וכסאות שיורדים אחורה מחיר 350-300 באט נכון ללפני חודש
רכבת הרבה יותר יקרה בהנחה שאתם לוקחים מיטות(כי לקחת מושבים זה בדיוק כמו אוטובוס) אבל זה עדיין לא חוסך עוד נסיעה של שלוש שעות באוטובס לפוקט מהתחנת רכבת אבל רוב הזמן אפשר לישון במיטה
מטוס - כל שעה משש בבוקר עד 10 בלילה
אנחנו חזרנו מפוקט וזה עלה לנו 1250 באט דרך אייר אסייה
תעשו את החישוב שלכם -
אוטובוס או טיסה לפוקטתודה נירקו,
אשמח אם תענה על שאלות 1 3 ו6 -
אוטובוס או טיסה לפוקטאוטובוס אתה יכול להזמין מתי שאתה רוצה תמיד יש מקום
רכבת- אנחנו הגענו שעתיים לפני לתחנה ולא היה מקום למיטות אלה רק למושבים אז בסוף בילינו 12 שעות על מושבים בלי מזגן אז ההמלצה שלי להזמין לפחות 6 שעות לפני
לבנקוק חוזרים מכל מקום שאתה רוצה
בעקרון המסלול הוא תמיד לסורטאני(שזה במד של קוסמוי) או קראבי שזה בצד של פוקט ומשם אוטובס עד לבנקוק
דוגמא
אם אתה בקופאנגן
אתה לוקח מעבורת לקוסמוי ואז מעבורת לבורטאני ואז אוטוב לבנקוק
זה אולי נדמע מסובך אבל התאילנדים מאורגנים בזה והם מוכרים חבילות מסודרות שמסבירים לך בדיוק לאן ולאיפה ללכת כך בחשבון שכל מעבר מאי לאי או ממעבורת לאוטוב מצריך קצת כאב ראש של לחכות
להזמין כרטיסים באיים תזמין מאיפה שהכי זול כולם בסופו של דבר אותו דבר ואני אומר את מנסיון של להזמין במקומות יקרים וזולים
טיסות דרך האינרנט - עשיתי את זה פעמיים עם אייר אסיה ועם בנקוק-אייר וזה עבד מעולה
ובבנקוק יש בוכנות נסיעות בשם friendly באמצע הקאווסן שהיא גם זולה וגם מעולה בניגוד לגנבים מהמטייל והקשר -
אוטובוס או טיסה לפוקטנירקו ממש תודה,
באשר לאוטובוסים יש הבדלים בניהם ? מאיפה כדאי לקחת אותם ? מה ההבדל בין הציבוריים לממשלתיים ?
תודה -
אוטובוס או טיסה לפוקטאין ספק שקודם כל טיסה, אחר כך רכבת (בסליפר) ורק בסוף אוטובוס.
חבר'ה צעירים שרוצים לטייל חצי שנה ויותר נוסעים באוטובוס כי רוצים למשוך את הטיול כמה שיותר ובצדק. זו דרך ארוכה ומעצבנת שלוקחת את כל אחה"צ והלילה. אז התשובה היא טיסה.
השיטה הטובה היא להתקשר לשני משרדים בארץ לקבל הצעת מחיר לטיסה.
ובמקביל לבדוק באינטרנט ומה שיותר זול ללכת על זה, אין בעייה להזמין דרך האינטרנט וזה מומלץ ויש לך שקט נפשי שיש כרטיס.
אם זה טיסה לקוסמוי אז יש רק חברה אחת שטסה לשם ככה שאין מה לעשות סקר
פשוט להיכנס לאתר שלהם ולהזמין כרטיס הלוך וחזור.
אוטובוסים מבנקוק יוצאים בערב המוקדם.
כרטיסים לאוטובוס מזמינים בכל משרד תיירות/נסיעות בבנקוק ויש לא מעט.
אם זה באזור הקוואסן (אזור התרמילאים) ואם בכל מלון.
שעות בדיוק לאוטובוס לא יודעת וזה לא קריטי כרגע לא?
רכבות אני מניחה שיש לסורטני אך לא בדקתי. אפשר לבדוק כשתהיה בבנקוק, לא חושבת שניתן להזמין רכבות בתאילנד דרך האינטרנט.
אז סיכמנו שלקוסמוי/קופנגן אפשר בטוח להגיע בטיסה ובאוטובוס ואולי גם
יש רכבת ואם יש אז עדיף על אוטובוס.
אם הגעת מבנקוק ברכבת לקוסמוי תצטרך להגיע משם לנמל ומשם לקחת מעבורת.
אם הגעת באוטובוס הדיל כולל מעבורת.
באיים יש משרדים והם מציעים דילים שאתה משלם לאוטובוס וזה גם כולל מעבורת והעברה לאוטובוס וזה תמיד קצת יותר יקר מאשר זה היה בבנקוק.
ואז אתה יוצא אחה"צ המוקדמים ומגיע למחרת בבוקר לבנקוק.
ממליצה לטוס הלוך וחזור. -
אוטובוס או טיסה לפוקטקש -כפית תודה רבה!
1.אשמח אם תתייסי גם לשאלה האחרונה שלי לנירקו באשר לאטובוסים .
2.יש לי שאלה נוספת באשר למלונות באיים האם כדאי להזמין מראש ?
3.האם ניתן עם ההגעה לאי להזמין מקום למלון באינטרנט שם או שזה לוקח זמן לקבל אישור וזה לא אפשרי?
תודה רבה
ניר -
תשובה חלקית...לא עניתי באשר לאוטובוסים כי אני לא יודעת. בזמנו כשהייתי בגיל של האוטובוסים היה סוג אחד. מאז הפסקתי עם אוטובוסים ועברתי לטיסות או רכבות.
אישית מהנסיון שיש לי בתאילנד והודו אני שונאת כל מה שנקרא אוטובוס תיירותי ומעדיפה כל דבר אחר אפילו אוטובוס מקומי, אבל זו אני מוזרה כזאת.
באוטובוס לא כיף נקודה, אתה יושב כל הלילה וגם ביזבזת את שעות אחה"צ הערב והלילה של היום הקודם, גם הגעת בבוקר ואז יש עוד מעבורת כמה שעות ועד שאתה מתאקלם באי כבר צהריים ואתה מת מעייפות.
אם אין כסף לטיסה
למה שלא תלך על רכבת? כשאתה מגיע לבנקוק, תזמין כרטיס רכבת לסליפר ללילה לאותו לילה או יום אחר אם אין מקום.
לגבי מלונות כשאתה מגיע לחופשה קצרה וחשוב לך להנות כן תזמין מראש בשביל השקט הנפשי. אני לא עשיתי את זה האמת, הגעתי והלכתי על מה שהיה אבל רוב האנשים עושים את זה.
ככל שהולכים למקומות הכי תיירותיים ככה יהיה מלא, ככל שמתפזרים רחוק יותר יש יותר מצב למצוא חדרים יפים פנויים.
הזמנה של מלון דרך האינטרנט יעילה אם אתה עושה את זה מראש מהארץ, אם הגעת כבר לאי זה לא רלוונטי, תגיע כבר למלון עצמו. כל הרעיון בהזמנת אינטרנט זה שאתה משריין לעצמך חדר מסוים במחיר מסוים במקום מסוים לתאריך מסוים, אם אתה כבר שם אז או שיש או שאין, כבר אין טעם להזמנת אינטרנט. -
שכחתי להתיחס למשהואבעיקרון אוטובוס ממשלתי זה כמו בארץ שאתה בא לתחנת אוטובוס בבנקוק ומשם לוקח אוטובוס (לפני כן תוכל להיכנס לסוכנות ולבקש לדעת כמה עולה ושיזמינו לך כרטיס, כמובן שתצטרך לשלם להם עמלה או לקחת מונית ולהגיע בעצמך לתחנת האוטובוס ולקנות כרטיסים)
אוטובוס תיירותי לא בהכרח יותר טוב אלא שזה אומר שיש כל מיני סוכנים שמנהלים א כל הקטע הזה של אוטובוסים לתיירים וזה אומר שאתה מזמין כרטיס דרך אחת מהסוכנויות (מברר קודם בכמה מקומות כמה עולה ובוחר איפה שבא לך) ואז הם אומרים לך לחכות לאיסוף , נקודת האיסוף משתנה לפי המקום שבו מזמינים את הכרטיס, נניח אם הזמנת דרך מלון אז אולי יגידו לך שיאספו אותך מחוץ למלון, כשקונים מהסוכנים בקואסן לפחות מהנסיון שלי הם אומרים לך לחכות בנקודה מסוימת בקואסן ושם יהיו מן הסתם עוד אנשים ומשם יאסוף אותם האוטובוס ואז יסתובב בבנקוק עוד כמה שעות ויאסוף את כולם ועד שיצא מבנקוק יהיה כבר חושך וערב ונוסעים ויש גם עצירה בדרך ובסוף מגיעים מוקדם בבוקר לסורטני ומשם יש מעבורת לאקוסמוי/קופנגן.
תקשיב לי, לך על טיסה או רכבת. אני יודעת מה אני אומרת. -
שכחתי להתיחס למשהואאין מה לדבר כל כך על אוטובוסים ציבוריים למרחקים ארוכים כי זה פשוט לא קיים לזרים
הכי הרבה שאתה יכול להתקדם זה לקנצנבורי אבל לכיוון דרום זה לא קיים
אני לקחתי אוטובוס פעמיים ולקחתי טיסה פעמיים. השיקול היחיד היה כמובן כסף
רכבת לדעתי זה מטומטםף לקחתי רכבת לבנקוק ואלה אם כן אתה לוקח סליפר שהמחיר שלו טיפה יותר זול מטיסה אז עדיף כבר אוטובוס
אם אתה טס לפוקט הטיסות זולות באופן משמעותי אז תיקח טיסה אם אתה לא לחוץ בכסף אבל אם אתה רוצה אוטובוס
אני חזרתי לפני שלושה ימים אחרי שמקופאנגן לקחנו אוטובוס כלומר מעבורת לקוסמוי ואז לסוראטני ומשם אוטובוס אני יכול להגיד שזה גורם קצת לכאב ראש אבל זה בהחלט נסבל בייחוד עקב העובדה ששזה אוטובוסים ברמה נורא גבוהה
הכל עניין של תקציב
אני בתור תרמילאי טיילתי את כל הטיול של באוטובים למעט שתי טיסות
הכל תלוי בכסף!!! אבל אם אתה בעניין של לחסוף אז אל תחשוב פעמיים וכך את האוטובוס אפשר לזמין באותו יום שאתה מגיע ועושים את זה רוב האנשים שנוסעים לאיים!!! -
תשובה חלקית...
אז ככה
הסדר הוא כזה
לפי המחיר מהיקר לזול
טיסה רכבת אוטובוס
לפי הנוחיות מהנוח לפחות נוח
טיסה רכבת אוטובוס
לפי המיקום
לקוסאמוי אפשר לטוס עם בנגקוק אייר - טיסה יקרה בגלל המונופול שלהם
או לטוס לסוראט תאני עם אייר אסיה
לפוקט יש הרבה חברות שטסות
אייר אסיה, נוק אייר , 12go וכמובן תאי אייר בדוק מחירים באתרים של החברוץ
אוטובוס לכל מקום שתיסע - שים לב אך ורק אוטובוסים ממשלתיים הם מעולים, אתה נוסע לתחנת האוטובוס וקונה כרטיס
רצ"ב אתר חברת האוטובוסים ההמשלתית ועוד חברה פרטית שגם היא מאד מומלצת
http://www.transport.co.th/Eng/SOUTH1.htm
http://www.nca.co.th/web/thai/
זה בטוח יותר מההסעות של סוכנויות הנסיעות בקאוסאן אבל איתם תגיע שלם ועם כל רכושך
רכבת לקו סאמוי יש כרטיס רכבת משולב עם אוטובוס ומעבורת רצ"ב אתר
http://www.samui.org/airport/train.html
מנסיון ברכבות התאילנדיות אני ממליץ בכל פה על רכבת לילה מח' 2 ממוזג
אתה מקבל מיטה וישן מ ע ו ל ה כל הלילה
http://www.seat61.com/Thailand.htm#Southern%20Thailand
באוטובוס זה לא קל למרות שהאוטובוסים מעולים
לפוקט אין טעם לנסוע ברכבת כי הרכבת מגיעה רק עד לסוראט תאני ומשם צריך אוטובוס נוסף אז עדיף בכל מקרה טיסה לפוקט
ביחוד בגלל החברות הזולות שטסות לשם -
צ"ל
זה בטוח יותר
יקר !!!!
מההסעות של סוכנויות הנסיעות בקאוסאן אבל איתם תגיע שלם ועם כל רכושך
-
תגובה להודעה המטעה ששורשרה לתגובה שלימה אתה כותב לבן אדם שאין אוטובוסים ממשלתיים בתאילנד ויש רק תיירותיים?
למה סתם לכתוב שטויות. הנה קבל ציטוט גם ממה שאבי כתב:
"אוטובוס לכל מקום שתיסע - שים לב אך ורק אוטובוסים ממשלתיים הם מעולים
אתה נוסע לתחנת האוטובוס וקונה כרטיס". -
תגובה להודעה המטעה ששורשרה לתגובה שלישלום לכולם אני רואה שיש פה הרבה אנשים שמבינים עניין בתאילנד ואולי אני אוכל קצת לעזור.
אם נוסעים לצד של קוסמוי קופאנגן וקוטאו יש אוטובוסים של חברת "לומפרייה" שעושים את הנסיעה הכי קצרה לאזור הזה בלבד הם חברה יוקרתית והמחיר שלהם כ 800 בהט הם נוסעים 7 שעות עד לצ'מפורן (בניגוד לחברות האחרות שנוסעות 12 שעות לסורטאני ) ומשם מעבורת מסוג קטאמרן מהירה שעושה את הדרך מצמפורן לקוטאו מורידה אנשים ממשיכה לקופאנגן מורידה אנשים ומסיימת בקוסמוי.
את הכרטיס ניתן להשיג בכל סוכנות בבנגקוק הנסיעה היא המהירה והבטוחה ביותר בתאילנד.
אם נוסעים לצד של פוקט מומלץ לקחת טיסה עם חברת 2-1 GO למרות הטרגדיה שאפפה אותם הם עדיין החברת תעופה הכי משתלמת ונותנת את השירות הכי טוב, אם אתם מעוניינים בכל זאת לטוס עם תאי מומלץ להזמין את הטיסה מהארץ.
האוטובוסים לפוקט הם ארוכים מאוד ומי שזרק פה 12 שעות טועה מדובר בכ- 15 שעות ויש טיסות זולות שאורכות שעה.
אזהרה חמורה לגבי חזרה באוטובוסים גנבות מרובות והרדמות הם לא סיפורי פיות פה בתאילנד בחזרה לא לחסוך כסף .
מלונות זול בהרבה להזמין מראש ניתן להגיע למשרד שלנו בבנגקוק ולקבל הסבר מקיף אזהרות להזמין מלונות וכרטיסי אוטובוס וטיסה.
אני אשמח אם תבקרו אצלנו .
ג'ובני , המרכז למטייל בנגקוק. -
תגובה להודעה המטעה ששורשרה לתגובה שליג'ובני,
האם אתה מתכוון שבחזרה כדאי לקחת טיסה?
אני גם בדיוק בודקת איך כדאי לי להגיע לקופנגן מבנגקוק..