ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אמסטרדם!

פורום אירופה
    7
    40
    9627
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רבקה.ק.
      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

אמסטרדם!
      סיון - כמה דברים:

קודם כל, כריסטמס הוא חג משפחתי. הגרביים האשוח וכו' כפי שמוצג בסרטים - הכל נחגג בבתיהם של האנשים ב- 25 לדצמבר. ביום זה בד"כ הכל סגור ומסוגר בכל מקום. הקישוטים ברחובות ואוירת החג - כל זה בחודש שלפני החג ובעיקר יש תחושת שמחה ברחובות, סנטה קלאוסים מחופשים בקניונים ובחנויות. אני אישית חושבת שפריז היא המקום כדי לחוות חוויה זו. ואם כבר פריז - אז אפשר לשלב את דיסני ששם האשליה תהיה מושלמת עבור הילדה והוריה כאחד.

תיהנו. רבקה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sivsiv2004
        sivsiv2004 נערך לאחרונה על ידי

אמסטרדם!
        הילדה הייתה לפני שנה ביורודיסני , ורצינו ככה לקחת אותה למקום אחר שונה קצת.. הבנו שבהולנד לא ממש נוכל לתת לה את הכילים לראות דברים חדשים חוץ מהאורות אין משהו ממש יפה שם.
        וסתם לידע לא הייתי בכריסמס לכן אני שואלת סנטות וכאילו מסתובבים ברחובות או כלום ?
        ואם לא יורו לאן באמת אפשר לטוס שכן נראה דברים ונהנה בכריסמס????.
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

אמסטרדם!
          מה עם לונדון?
          • d111
            d111 נערך לאחרונה על ידי

פתרון ביניים,לפני שאני מרים סופית ידיים
            פראג.
            גם יותר זול ונוח(יש חבילות מוסדרות+העברות+טיולים של ישראלים, כמו בוורנה),גם יפה כמו באגדות,גם נוח לטיול רגלי עם ילדה קטנה באוירת כריסמס,וגם מסלול יהודי מיוחד במינו.אבל גם קר.

ניסיון אחרון בהחלט:פראג בכריסמס.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9d/Pra gue_christmas_market_9949a.jpg/800px-Prague_christmas_market _9949a.jpg

http://www.pragueexperience.com/events/christmas_markets.asp

http://www.pragueexperience.com/events/mikulas.asp
            • sivsiv2004

פתרון ביניים,לפני שאני מרים סופית ידיים
              חחחח תודה שיכנעתם אותנו נטוס לפראג ,
              התמוונת מדהימות ואם אתם אומרים שהילדה כן תהנה ותראה חג אמיתי זה שווה לנו
              • d111
                d111 נערך לאחרונה על ידי

ברכותינו........
                אבל אינני יכול להבטיח שהילדה תהנה,זה תלוי בה.

ועוד כמה מפראג

http://tawebsites.com/users/10486/images/christmas%20wencesl as%20sq%20prague.jpg

http://cache.viewimages.com/xc/687721.jpg?v=1&c=ViewImag es&k=2&d=17A4AD9FDB9CF19332EFD823EFD41CFDBC1FC248DB4 93327284831B75F48EF45

• sivsiv2004

יו
                  אכן התמונות מדהימות ונראה באמת יפה ומלהיב אבל באמת לא נראה לי כ"כ יש מה לראות ואחרי כל היום ששאלתי וקיבלתי תשובות אנחנו בהתלבטות אבל נראה שכן נטוס לאמסטרדם בסוף גיבשנו דעה שכן יש להמה לראות והיא כן תהנה יש מלא מוזיאונים שיתאימו לגיל שלה...
                  ובעניין החג אני מאמינה שבכל אכסניה או מלון כן חוגגים את החג ויש מוזיקה ואורות ונקנה לה בובת סנטה למזכרת.. בטוח יש בחנויות.
                  • שולה
                    שולה נערך לאחרונה על ידי

שימי לב שהתמונה עם סנט ניקולאס
                    היא מהחג ב-5 לדצמבר. זו הגרסא לילדים שנחגגת גם בהולנד כסינטקלאס.
                    אגב, במשפחה שלי הסבא עשה כשהילדים היו קטנים גרסא ישראלית, סביבון ענק שממנו הוציאו המון מתנות לכולם.

בכל אופן נראה לי שאבא חג מולד יושב יותר בחנויות אמריקאיות (זה מוכר יותר מסרטים וסדרות אמריקאיות).

אז תכיני אותה בעיקר לקישוטים ואורות. ועדיף קצת לפני חג המולד עצמו.

אגב התמונות מפראג מקסימות.
                    • d111
                      d111 נערך לאחרונה על ידי

מה שבטוח.......
                      אני נישאר בארץ.
                      ניראה לי שהטילים מאיראן פחות פרובלמאטייםםםםםםםםםםם.
                      אגב:
                      מה רע בכריסמס בבית-לחם?
                      יש שם סנטה קלאוס בשפע.הילדה בטח נורא,אבל נורא תהנה.

בית-לחם-מומלץ בחום.

http://news.bbc.co.uk/olmedia/1725000/images/_1727928_afp300 santakids.jpg
                      • sivsiv2004

מה שבטוח.......
                        אתה מצחיק מאוד אבל לא למה נראה לך...
                        תודה שעזרתה לי אבל היציאות בהחלט לא במקום!!!
                        • sivsiv2004

שולה
                          רגע אז בעצם את אומרת לי שהילדה שלי לא תראה ממש את הכריסמס ,
                          יהיו אורות וקישוטים ברחוב אולי מוזיקה
                          אבל עצי אשוח וממש חג סנטה מחופש לא יהיה כי בעצם לזה היא מחכה מה עושים בשביל לר לבאס ילדה בת 9?
                          אבל בטוח יש חנויות שמוכרות סנטה בובות לפחות אני אקנה לה...
                          • יונית

שולה
                            אם את מגיעה בסוף דצמבר זה אחרי החג של סנט ניקולס שמתקיים בראשית החודש (מקביל לחנוכה).
                            הקישוטים ,עצי האשוח -כן יהיו עד סוף דצמבר,אבל סנטה קלאוס כמו שהילדה שלך מפנטזת הוא יותר "אמריקאי" ולכן לא תמצאו אותו ממש באמסטרדם.
                            • sivsiv2004

אמסטרדם!
                              יונית אני מחפשת מקום שכן הילדה תהנה וכן יהיה לה מה לראות ,
                              כל הזמן היא אומרת לי אמא אני רוצה לראות מזה כריסמס איך חוגגים את זה כל אוירת החג העצים המתנות שמקבלים הזרים בבית וכל זה.
                              יש לבעלי משפחה וככה חוגגים.
                              אין באפשרותיינו לטוס לחגוג עימם את החג וכן להראות לילדה את אוירת החג אז אנחנו מחפשים משהו קרוב שכן הילדה תהנה...
                              תראה חגיגות , אולי את סנטה מחופש ממש כמו באגדות לאן אני יקח אותה?
                              כל היום אני פה גיבשנו דיעה לטוס לאמסטרדם קיבלנו הצעות לאן ללכת ושוב תודה לכולם ועכשיו אנו בבעיה מה עושים עם הילדה איך לא לגרום לא להתבאס אבל כו שתהנה ותחווה חוויה מדהימהההה...!
                              • sivsiv2004

יונית
                                תמיד אמרו לנו שחוגגים את הכריסמס בין התאריכים של 23/12 1/1 ולכן תכננו את זה ככה...
                                וכן הילה מפנטזת על סנטה מה עושים באמת לאן אני יכולה לקחת אותה שכן תראה אותו חוץ מחנויות ובובות שבטוח אקנה לה. יש סיכוי שכן תראה את זה כי נרהא לי לא ממש חוגגים באמסטרדם כמו באגדות, כפי שהילה מצפה
                                • יונית

יונית
                                  קודם כל את החג חוגגים בכל מקרה ב24.12 בלילה ו25.12,אבל זהו חג דתי-משפחתי. אין בו את מה שהילה מחפשת.
                                  שנית היא מושפעת מסרטים אמריקאים ש"שוטפים את המוח" גם בדימויים והתרבות,ובאירופה זה לא בדיוק ארה"ב.
                                  שלישית-החג עצמו,אם תכננת להיות בימים 23-26 לדצמבר ,זהו עיתוי לא טוב בכלל לתיירים האנשים מתכנסים למשפחותיהם (כמו בליל הסדר אצלנו לשם ההשוואה, לא עיתוי לבילוי ברחובות) אוכלים,מבקרים חברים,מחליפים מתנות-וכל זה תייר שאינו חלק מההוויה המקומית לא יוכל לחוות.
                                  מעבר לכך-חלק משמעותי של האתרים שפתוחים 364 יום בשנה סגורים ב25.12 (כמו יום כפור שלנו בערך) תחבורה מתקיימת באיטיות רבה, חנויות סגורות לגמרי כולל היום שאחרי החג לעיתים קרובות.

אז פנסטיה של ילדה זה לגמרי בכיף-
                                  עכשיו למציאות!

את קישוטי החג אפשר לראות במהלך כל החודש עד 1.1 ברוב הערים והעיירות של אירופה,יש ערים יותר מלבבות במובן הקישוטים ברחובות.
                                  אם היא מחפשת בובות של סנטה קלאוס-זו אינה הכתובת.
                                  חנויות ומתנות לחג -יש.
                                  אורות,פנסים, אשוחים-יש.
                                  סנטה- לא כל כך.

• שולה
                                    שולה נערך לאחרונה על ידי

יונית
                                    ושוב, אנחנו מדברים על שני דברים ואין דרך לחבר אותם.יש את הקישוטים, את החנויות שכבר חודשים מראש מלאות בכל הקישוטים המקסימים לחג ואת שווקי חג המולד שבהם אפשר לקנות ולמרות שלא הייתי יתכן שתהיה גם אוירה.
                                    ויש את החג המשפחתי. זה כמו שתגידי שאת רוצה לחגוג את חנוכה ברחוב. מקסימום תוכלי להצטרף לסיור מאורגן ולראות חנוכיות בחלונות בבני ברק.או המימונה שברחוב או בפרקים זה לא כמו להיות מוזמן למשפחה שבאמת חוגגת.
                                    אז תסבירי לילדה.
                                    תסעו שבוע לפני חג המולד לעיר שנראית לך הכי מקושטת וציורית. תהנו מכל מה שיש לה להציע. ותתכננו לשנה הבאה להיות מוזמנים בארץ אצל משפחה עם ילדים שחוגגת. אם תכנון מראש וקצת יצירתיות לא נראה לי שיהיה מסובך.
                                    • ghony
                                      ghony נערך לאחרונה על ידי

סנטה קלאוס במסיבות בבתי מלון
                                      קרוב לודאי שבאמסטרדם בתי המלון והמועדונים יארגנו מסיבות ושם תוכלו לראות עץ אשוח מקושט וגם יהיה סנטה קלאוס. למיטב ידיעתי יש גם כנסיה ליד התחנה המרכזית שמוקדשת לסנטה קלאוס וגם שם בטוח אפשר יהיה לראות את סנטה קלאוס.

אני בטוחה שגם בדה האג , יארגנו הרבה מסיבות עם סנטה קלאוס, לפחות המלונות שליד שפת הים.

קיימות כאלו מסיבות בארץ ואין שום סיבה שבבתי המלון הרבים ובמועדונים השונים שבאמסטרדם לא יעשו כאלו מסיבות.

אני מציעה לך לכתוב למירון ולשאול אותו, הוא בחור אדיב מאד ואני בטוחה שישמח לעזור.
                                      • sivsiv2004

סנטה קלאוס במסיבות בבתי מלון
                                        אוקיי תודה שעזרתם לי ,
                                        שלחתי מייל למירון מקווה שהוא יעזור לי ויתן לי כמה פרטים ככה אני יכין את הילדה שלא תהייה באשליית פנטזיה.
                                        • d111
                                          d111 נערך לאחרונה על ידי

בית-לחם,בית-לחם......הכי טוב
                                          http://www.israelnewsagency.com/christmasisrael.html

http://www.hamdden.co.uk/Images/Bethlehem_Christmas-2003.jpg

אין כמו בית לחם:
                                          זול,זמין,ללא טיסות וטילטולים מייגעים,מדברים עברית....מה רע?
                                          • sivsiv2004

לא נראה לי בכלל....
                                            בית לחם מה קשור בכלל???
                                            וזה באמת לא מצחיקקקקקקקקק
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 2 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון