טיול בארה"ב לזוג
-
שלום
אני מתכנן לטוס לארה"ב ביולי בערך עם חברתי לתקופה של חודש בערך.
כמה דברים:
1.אני מתכנן עלות של בערך 100 דולר ליום לאדם , לא כולל טיסות. אני מדבר על השכרת רכב, לינה במוטלים, וארחות סבירות. האם התקציב הזה מספיק לדעתכם? האם הוא יכול לכלול גם גניסה ליוניברסל ולדיסני?
2. אני שוקל אם כדאי לשכור רכב רק בצד אחד ולעבור בטיסה לצד השני או לעשות את כל הדרך (חוף אל חוף ).. מה דעתכם ? מה יוצא משתם יותר? אפשר בכלל לעשות את זה בחודש
תודה רבה על העזרה!! -
טיול בארה"ב לזוגראשית, דוקא לשאלה השניה. אני ממליץ על טיול דו-מוקדי עם טיסה ולא לנהוג מחוף לחוף בגלל:
1. זמן הטיול קצר מדי בשביל להתעקב על מקומות באמצע ארה"ב, וחבל על זמן הנהיגה במסגרת טיול לא ארוך במיוחד.
2. החזרת רכב שכור בצד השני של ארה"ב תגרור עמה קנס של מאות דולארים, וזאת בנוסף להוצאות בזמן הנהיגה מצד לצד, כך שלדעתי לא יושג גם חיסכון בכסף.
לגבי התקציב:
מנסיוני - רכב יעלה בין 30 ל- 50 דולר ליום, דלק תלוי באורך הנסיעה, אבל $20 ליום לא נראה לי מוגזם. ארוחת ערב במסעדה נורמלית (לא יוקרה) כ- $20 - $25 לאדם. צהריים - כ- $10 לאדם.
כניסות לאתרים - מקומות כמו דיסנילנד ודומיו הם יקרים. אין לי מידע מעודכן, אבל מדובר בעשרות דולר לבן אדם.
פרקים לאומיים - המרכזיים יעלו $20 - $25 למכונית עבור שהות עד שבוע. אם אתם מתכוונים לבקר במספר פארקים, הכרטיס השנתי עולה $80 למכונית.
ולבסוף לינה - כיחיד שילמתי במערב (לא קליפורניה) בין $40 ל- $130 ליום לחדר מלון. המקום היקר ביותר היה ליד ילוסטון. בדרך כלל ליד אטרקציות תירותיות המחירים יהיו גבוהים. בערים גדולות (לא מנהטן או מרכז בוסטון וכו'), במיוחד בשוליהן ניתן להשיג מלונות במחיר נמוך יותר. בסתם מקום בדרך, המחיר עוד יותר זול. המחירים לזוג לא גבוהים בהרבה (אם בכלל) מהמחיר ליחיד.
אם תעשה את החשבון תראה שהתקציב שלך נראה קצת נמוך, במיוחד לניו יורק ולמקומות אחרים שהמלון מאד יקר. לדעתי $120 - $150 יותר ריאלי . לא בטוח שעבור ניו יורק או עבור ימים שמבקרים בפארקי שעשועים זה יספיק.
-
טיול בארה"ב לזוגא. מצטרף לדבריו של dhz - בתקופה של חודש אין שום טעם לתכנן נסיעה חוף לחוף. אם יש לכם חודש זה אפילו לא יהיה מגונה, אם תתרכזו רק באיזור אחד של ארה"ב בלי לפצל את הטיול. בכל מקרה, טיסה פנימית זו הדרך הכי זולה והכי מהירה לעבור בין מזרח למערב.
ב. לגבי עלויות - כדי לעשות הערכה נכונה צריך לפצל את הימים שבהם תהיו בערים מהימים שבהם תהיו בנסיעה בטבע:
הערכה שלי ליום מחוץ לעיר:
1. מוטל 55-70$ לזוג. קרוב לאתרים פופלריים במיוחד המחיר באמת עולה, אבל אפשר לקחת 65$ כמומצע.
2. רכב ודלק, כמו שכתב dhz בהנחה שאין נהגים צעירים.
3. אוכל - אפשר לחסוך הרבה אם מטיילים עם ציידנית ומתבססים על קניות בסופר. הערכה גסה במקרה זה - 30-50$ ליום לזוג.
4. כניסות לאתרים - זול מאוד! הייתי אומר 200$ גג לכל הטיול. כפי שכתב dhz ב-80$ תקבלו כניסה לרכב לכל הפארקים הלאומיים. בפארקי מדינה (שאינם כלולים בכרטיס) תשלמו 5-7$ דולר לרכב ולפעמים יש תשלום נוסף על סיור מודרך וכו'.
לסיכום - להערכתי אפשר להתכנס ל-170-200$ ליום לשניכם - תלוי בהוצאה על אוכל.
יום בעיר:
1. לינה - תלוי איפה. בנ"י זה 150$ ומעלה. יש ערים שזה סביב ה-100$ למוטלים פשוטים.
2. תחבורה ציבורית - בהרבה ערים יש מערכת טובה וזה יעלה 5-10$ לאדם ליום.
3. אוכל - בעיר בדר"כ אוכלים יותר במסעדות ואז המחירים הם כפי שהעריך dhz.
4. כניסות למקומות - יקר! כל מוזיאון, אקווריום וכו' יעלה 10-15$ ויותר כניסה לאדם. -
עלות טיול בארה"ב לזוגעלות טיול לחודש לזוג בקיץ האחרון 9500$ כולל הכל.טיסות כולל פנימיות לינות השכרת רכב אוכל כניסות לפארקים(80$) יוניברסל(61$ כרטיס) ומזכרות קטנות. -
טיול בארה"ב לזוגכמו קודמי גם אני אומר שאין טעם בזמן כזה לעשות טיול מחוף לחוף אלא לעבור בין הצדדים בטיסה וגם ש-100$ זה תקציב אופטימי מדי.
לדעתי מוטל מחוץ לעיר יכול לעלות 40-50$ ובמקומות אטרקטיביים זה עלול לעלות אף יותר. בעיר לא תצא בפחות מ-80-90$. רכב יעלה לך 40-50$ ליום. דלק כמו שאמרו תלוי במסלול שלך. אני מעריך בין 10-15$ ליום.
אוכל תלוי כמה תלך למסעדות. אם תתבסס על סופר בלבד או fast food זה יכול לעלות לך ליום כ- 15-25$ ליום לזוג. כניסה לאתרים זה תלוי לאן וכמה תלך. בפארקים באורלנדו תשלם כ-50$ ליום למשל. לדעתי סה"כ לא תרד ממוצע של 150$ ליום לזוג. -
טיול בארה"ב לזוגתודה רבה
עזרתם לי מאוד!
-
לעודדשים לב שידידנו כתב 100$ לאדם ליום ולא לזוג - כך ההערכה שלך היא דווקא יותר אופטימית משלו. -
צודק. לא שמתי לב...אם כך ההערכה שלו ריאלית. אני לקחתי מינימום ללא מסעדות וכולי.