ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מעברי הרים בשוויץ

פורום אירופה
    5
    9
    2808
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • niritle
      niritle נערך לאחרונה על ידי

הי

מישהו יודע מתי נפתחים מעברי ההרים האלפים בשוויץ (Grimelpass Sustenpass וכו')?
      ראיתי שהם פתוחים בקיץ, אבל לא מצאתי שום אתר רשמי שמגדיר מתי מתחיל הקיץ.
      אנחנו מעונינים ליסוע בשבוע באחרון של מאי.

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

מעברי הרים בשוויץ
        זה תמיד יהיה מותנה במזג האוויר וכמות השלג.
        אי אפשר לעסוק בנבואות כיום, ולכן רק קרוב הרבה יותר לעיתוי של מאי תוכלו לדעת אם נפתחו כבר או טרם.
        • yardy
          yardy נערך לאחרונה על ידי

מעברי הרים בשוויץ

הי נירית

על המפה של מישלן מצויין במפורש שהם סגורים מנובמבר עד מאי, אך כפי שנכתב קודם, זה תלוי במזה"א ובכמות השלגים.
          מאחלת לך שעד שתגיעי יפתחו המעברים עבורך במיוחד שתוכלי להנות מן הנוף.

Laughing
          • alpes
            alpes נערך לאחרונה על ידי

מעברי הרים בשוויץ
            מצטרפת לעונים האחרים אך ברצוני להוסיף כי תלוי גם באיזה גובה נמצא המעבר, ואם מטיילים במאי כדאי לשים לב לפני שנכנסים לכביש, אם הוא פתוח - יש שלטים גדולים בכניסות לכבישים עם רדימת המעברים שבדרך- בירוק-פתוח ובאדום סגור.מומלץ לעצור בצד ליד השלט ולברר שהמעבר שבדרככם פתוח. בנוסף- צפי מזג האויר היומי. המעבר יכול להסגר במהלך היום. קרה לנו במאי שעבר באלפים הצרפתיים, שהמעבר היה כבר פתוח, אך תוך כדי העליה, התחילה סופת שלגים שכיסתה הכל בלבן.
            כך נראתה הדרך, את מקום הכביש יכולנו רק לנחש- תמונה מצורפת מחודש מאי במעבר שהוגדר כפתוח.
            col d col d
            col d'allos (1).jpg(גודל:39.42KB)col d'allos.jpg(גודל:38.80KB)

col d'allos.jpgcol d'allos (1).jpg
            • niritle
              niritle נערך לאחרונה על ידי

מעברי הרים בשוויץ
              תודה לכולם
              • hאורי
                hאורי נערך לאחרונה על ידי

המלצה על שלושת המעברים בשוויץ+
                בוקר טוב
                מצטרף להמלצה על טיול למעברים עם תוספת ובלי להתיחס למשך הזמן.לטעמי זה יכול להיות גם טיול של שבוע מהנה בתנאי מזג אויר בהיר.בתוספת ממשיכים מהפורקה לצרמאט הקרובה,מעלים את הרכב על הרכבת
                בבריג ויוצאים דרך ההר לקונדרסטאג בלאו זיי וכן הלאה(לא לשכוח ארוחת פורלים) ממשיכים בכיוון השעון לאינטרלאקן.לצערי אין לי תמונות סרוקות אם יש לך אפילו בודדות יהיה נעים להזכר Razz ---אורי
                • לתועלת הנוסעים לשוויץ
                • hאורי

המלצה על שלושת המעברים בשוויץ+
                  תודה יוסי
                  פתחתי את התמונות בלינק,ובקושי זכרתי מה אני רואה. הם לא שידרו אפילו משהו קרוב לחויה האישית משם.אני זוכר חויה חזקה מאוד,של פעם ראשונה בחיים עם שלג אמיתי בן יומיים (בסוף מאי).השמיים היו כחולים וצלולים.שמש קרה ביגוד לא מתאים ונסיעה עקב בצד האגודל בעקבות המפלסת שפותחת את הפורקה פאס.מהצרמאט כבר לא רצינו לרדת אחרי שקנינו שם את כל הבגדים והנעליים.בטיול ההוא ביצענו מחצית מהתכנון, מכל מקום רצינו עוד.אחרי ארבעה ימים מהיציאה מאינטרלאקן נשארנו עוד יומיים להליכות באזור הבלאוזיי.-כבר שנים שאני מתכנן לחזור לשם, רק שזהה הולך ומתייקר הולך ומתרחק והמאסה של שאר העולם מייצרת כוח משיכה חזק יותר מארופה. למען האמת כבר הייתי אח'כ עוד פעמיים בסביבה בסיבובים אחרים ובמטרה מצהרת לעלות על היונג פראו ולא עליתי אף פעם, בגלל העננים. צריך גם טיפ טיפה מזל לא ככה? Sad .-----אורי
                  • hאורי

שלג חדש-והחויה טריה, כמו פעם בפורקה פאס

בפאס, יומיים אחרי המפלסת שימי פאס
                    בפאס, יומיים אחרי המפלסת(גודל:12.14KB)שימי פאס(גודל:12.85KB)

שימי פאסבפאס, יומיים אחרי המפלסת
                    • hאורי

שלג חדש-והחויה טריה, כמו פעם בפורקה פאס.
                      ערב טוב
                      כן זה יותר מנכון,עם האופנוענים האלו,"העטלפים השחורים", בעגה המשפחתית.תאר לך מה זה היה עושה לי בצעירותי רדופת האדרנלים.הקנאה היתה נשפכת ממני, היתי מדמיין לי את שריקת הרוח באוזניים, ואת עצמי ביניהם כשיפיפיתי מאחורי.ואז היה מעיר אותי הצחוק שלה,"סתם חלומות של מתבגרים לאט.בחיים אתה לא תעלה יותר על המפלצת". אין לי אף תמונה של הדברים האלה ואני הלא מתעד כל מה שזז.אישתי השמידה הכל ביחד עם החלומות.באמת לא עליתי מיום שנישאתי על אף מפלצת Laughing יום אחד, בארצות הברית, בקצה מעבר הרים גבוה,ליד פתח מסעדה של תחנת דלק,עמדנו בחוץ בקור היבש וכוסות הקפה בכפות ידיים חבושות הכפפות, בפרדה איטית מההרים.אל הרחבה דהרו כ20 עטלפים שחורים ברעם מנועי הרלי דוידסון וחלקם עם הפארטנריות מחוברות אל גבם. כשהעטלפים החלו להתפרק מהמשקפיים הקסדות וחליפות הסערה, התברר שכל החבורה שעפה בסיבובים ברעם מנועים- כולם מאותו בית אבות.----אורי
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון