אגמים- איטליה פסח
-
סוף סוף מצאנו תאריך שכולנו יכולים לצאת בו וזו חופשת הפסח ,טיול לשבוע.
אנו צריכים את עזרתכם לטיול במקום שמתאים לילדים 13,12,5 ומתאים למזג האוויר שם.
אתר זה נותן המון אינפורמציה, רק חבל שאי אפשר לחפש טיולים שמתאימים לעונה...כלומא האם בפסח אפשר לטייל מבחינת מזג האוויר בגרמניה ואוסטריה...לדוגמא(היינו בהולנד).
נשמח להמלצות
ליאת -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...עדיף בתקופה זו להתמקד במדינות היותר ים תיכוניות
ספרד, דרום צרפת או איטליה.
אם לא הייתם באזור אגמי איטליה,מציעה אותם בתור אופציה ראשונה, יש כמובן לוודא מה בדיוק פתוח מתי ויתכן שיהיו כמה רכבלים סגורים,אבל יש מספיק אתרים כדי לבחור בינהם.
-
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...תודה יונית,
אני כעת בודקת את האופציה הזו.
האם יש ספר מומלץ לאזור האגמים באיטליה?
נהניתי ונעזרתי מאוד בספרך שטסנו להולנד.
ליאת -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...אזור האגמים בצפון איטליה הוא יעד מומלץ ביותר לטיול בחודש אפריל (הרבה יותר מאשר בקיץ). אמנם לא תתרחצו באגם ופארק המים סגור, אך יש המון מה לראות ולעשות עם משפחות.
לגבי ספר מומלץ, זה די בעייתי. עדיין אין ספר על איטליה למשפחות ומרבית הספרים לא נותנים מידע מפורט על אטרקציות משפחתיות. בכל זאת הייתי מצטיידת בפספורט של איטליה והכי חשוב, להוציא חומר ומידע מאתר למטייל, הן מהכתבות, בעיקר בלמטיילצ'יק והן מהפורום והטיפים. גם באתר שלי (מצורף קישור) יש שפע רעיונות וכתבות על מה לעשות באיטליה עם משפחות.
יעדים מומלצים נוספים בפסח: סלובניה וקרואטיה וכמובן ארה"ב! -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...היינו בצפון איטליה עם ילדים בגילאים דומים בחגים.
אשמח לעזור לך בטיפים.
ואפילו להשאיל לך חומר לצילום -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...תודה לסיגלית ועופרית, אשמח לקבל חומר על אזור זה(בהמשך להצעתך, עופרית).
קיבלנט הצעה מחב' עולמות ללינה של שבוע באתר נופש שקרוב כקמ' וחצי מגארדלנד האם שווה לעשות לינת כוכב באזור אגם גרדה? -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...לא רק שכדאי- חובה כמעט.
זהו היעד הנכון
אבל אם תכתבי את שם הפארק שהציעו לך, בהחלט יתכן שיש חוות דעת קודמות עליו משנים שעברו.
כנסי ללמטיילצ'ק, יש לך את כל האטרקציות (כמעט) באזור ,מה שאת צריכה לבדוק רק עדכוני מחירים ושעות פתיחה. -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...תודה יונית
האם אפשר לשלב גם את סלובניה בטיול?
לאן את ממליצה לטייל באזור חוץ מפארק גארדלנד שיש עליו המלצות?
ואזור הדולמיטים והרכבלים כמה הוא רחוק מאגם גארדה?
כל זאת בהנחה שאנו לנים באזור אגם גארדה
ליאת -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...היי ליאת,
לפני שנתיים טסנו לאיטליה דרך חברת "לראות עולמות" וזו הייתה חופשה מקסימה ומומלצת.
במשך החופשה טיילנו לאורך הצד המזרחי.
המקומות שבהם טיילנו הם:
סירמיונה
גארדלנד
עיר הסרטים
ונציה
דולמיטים
טרנטו (טיול לאורך הצד המזרחי)
פארק סיגורטה +ורונה
1)לינת כוכב מאוד מומלצת באזור אגם גרדה.
2)אנחנו עשינו טיול של יום אחד לאזור הדולמיטים (הגענו עד העיירה המקסימה קורטינה).
זו נסיעה ארוכה עם נופים מקסימים. היינו עם 2 בנות בגילאים קטנים יותר (4+8) שמאוד אוהבות טבע ומאוד נוחות בנסיעות ארוכות. אנחנו והבנות מאוד נהננו אבל אני מודה שנסיעה כזו לא מומלצת לכל משפחה. תלוי עד כמה הילדים אוהבים טבע והאם הם נוחים בנסיעות ארוכות.
אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור.
-
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...תיאורטית אפשר לשלב את סלובניה- בתנאי לכמה ימים נוספים ובמיקום לינה נוסף ,בשום אופן לא מהנקודה של לינה ליד גארדה.
לגבי הרכבלים ,דולמיטים-שימי לב לעונה! לא כולם עדיין פתוחים של חורף ולא כולם (או למען האמת רובם לא ) פתוחים לקראת קיץ.דווקא לא הייתי מתמקדת בדולמיטים בגלל מזג אוויר (וכמובן שאנחנו רק בראשית ינואר ולא יודעים כמות השלג שתצטבר עד אפריל).
מסביב לאגם יש אין ספור אפשרויות טיול החל מפארקים שצויינו, פארק הטבע סיגריוטה, מוזיאון מכוניות עתיקות נחמד לידו, ורונה, וונציה, וינצזה,עיירות האגמים, פארק החיות נטורה ויוה ,שיט באגם, הצד המערבי של האגם(לימונה וכו), מפלי מים וטיולי טבע...רק התפללו לשמש חמימה והכול טוב. -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...אני דוקא חושב את עצמי שייך ל"כל מי שמבין" וביחוד את הכתוב בהמשך.
"סוף סוף מצאנו תאריך שכולנו יכולים לצאת בו וזו חופשת הפסח ,טיול לשבוע.אנו צריכים את עזרתכם לטיול במקום שמתאים לילדים 13,12,5 ומתאים למזג האוויר שם." -גם למי שמבין אין יכולת לנבא מז'א ביחוד בדולומיטים."כל זאת בהנחה שאנו לנים באזור אגם גארדה".
אם הנחת הלינה במקום אחד בלבד באגם גארדה,ובמקומות של הדילים השגרתיים, היא הנחה סופית מחלטת וכן הלאה, אז אין מה להוסיף לתגובת יונית.אולי רק הערות טיפה קיצוניות יותר .סלובניה רחוקה מאוד וזו משימה לא ישימה. ונציה בניכוי ארבע שעות להלוך ושוב, אפשרית,אבל חבל, כי מה שנשאר זה ממש מעט ויש רשימה עם חלופות לשבועיים, אצל יונית.אותו סיפור(כמעט) לדולומיטים אבל בפחות זמן נסיעה. בתוך שעה אתם בנוף.הייתי בפסח הלפני האחרון בדולומיטים-היו שלושה ימי שמש מרהיבים על הרים יפיפיים ומשלגים-את זה חבל להפסיד,זו חויה מיוחדת ביחוד עם ילדים אבל לא לחצי יום,ולא במזג אויר סוער. לא מדובר כאן על נסיעה לחרמון.לתפוס את היופי, מחייב שינוי קונספציה וסיבוך של המתנה להזמנת מקום הלינה הראשון למחצית הזמן,הכי קרוב לטיסה.אני גם מציע לקחת לינה על האגם יותר צפונית מכפרי הנופש שבצד הדרומי של גארדה.בדרום זה הנוף הכי משעמם של האגם, ומיקומם באזור הכי פקוק. בכדי להגיע פעם אחת לסרמיונה וגארדה לאנד, חבל להתקע במקום כזה.
לסיכום:תכננו על שלושה לילות באמצע הדולמיטים. אפשר לדהור ביום הרביעי לונציה ללון שם לילה והיתרה על האגם או להיפך ע'פ תהפוכות מז'א.למי שלא מסוגל לגמישות מחשבה וביצוע, עם ילדים, לא אמרתי דבר--אורי
-
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...תודה לכם על התגובות
אני בודקת כעת את המסלולים שהצעתם.
לגבי ונציה, בעלי ואני היינו שם בשנה שעברה ולא בא לנו לחזור לשם (אפילו לא בשביל הילדים...איזה רעים אנחנו!!).
לגבי הדולמיטים, שמעתי שמדהים שם ואנחנו מאוד רוצים להיות שם...אני חושבת שנזמין שבוע באגם גארדה ואם יהיה מזג אוויר יפה בדולמיטים נסע לשם ואם נרצה להישאר, נקח שם חדר ללילה.(כמה זמן נסיעה מאגם גארדה לדולמיטים?).
אגב,איך אפשר לקחת גי.פי אס בעברית\אנגלית לאיטליה?אפשר לשכור בארץ או שאפשר להכניס תוכנה למכשיר הקיים?
המון תודה לכם על התגובות
ליאת -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...לא הייתי בצפון איטליה אבל אם יש לכם מכשיר GPS
ניתן לטעון בתוכו מפות של כל מדינה באירופה תבדקו אולי כבר יש בו.
אם לא - תשאלו בפורום אירופה או פשוט תחפשו בשדה בו רועה הפרד =EMULE
בברכה
הג'מוס -
ליונית וכל מי שמבין....צריכים ממכם עזרה...היי
להלן תקציר מויה משלין מאמצע האגם, ללב הדולומיטים, במסלול Discovery
(ז'א טיול).גם קטע האוטוסטראדה יפה.שלוש שעות וארבעים דקות נטו בטיול לתוך ההרים עם עצירות צילומים וכן הלאה זה להערכתי 5-6 שעות.לכן לילה אחד לא יספיק. כי לפחות שני רכבלים לפסגות, שלושה פאסים ואגם אחד,ביום השני יאכלו עוד יום.
Departure 37010 Lago di Garda
Destination 38032 Canazei
Stopovers
Date: 13/01/2008
Vehicle type: Automobile, Hatchback
Route type: Discovery
Time and distance
Time: 02h36 including 00h53 on motorways
Distance: 184km including 104km on motorways
and 164km on scenic roads
אורי
-
טיול באיטליהפרסמתי פה בסביבות ספטמבר את סיפור הטיול שלנו לאיטליה, תעשי חיפוש ותוכלי לקרוא, בגדול, תקציר, הינו שבוע בקמפינג בלה-איטליה: מיקום מצוין ליד האגם.
יום 1 - ורונה והתמקמות, בערב סרמיונה
יום 2 - פארק סיגורטה המדהים ועיירה קטנה וחמודה לייד
יום 3 - הצד הצפוני של האגם כולל עלייה ברכבל להר , אחהצ מופע האבירים
יום 4 - דולומיטים צפון
יום 5 - דולומיטים מזרח
יום 6 - גארדלנד
יום 7 - פארק החבלים
כל יום אחהצ גלידה+פיצה באחת העיירות לחוף אגם גארדה.
היה יפה, נהדר, מגבש, מהנה וגם אם היה לנו עוד שבוע היינו ממלאים אותו.
לגבי סלובניה, לדעתי, עדיף להתמקד באיזור אחד ולמצותו
-
טיול באיטליהתודה לכולכם
אנו מגבשים כעת את המסלול, אנו כנראה נזמין בלראות עולמות בכפר הנופש אונדה בלו מישהו שמע? מיקומו ליד סלו צד דרום מערב אגם גרדה
יש לנו התלבטות בין כפר נופש זה או בלה איטליה.
לגבי הדולמיטים כנראה שנוכל להוסיף עוד 3 ימים לטיול ולהיות גם שם.
אשמח לשמוע טיפים נוספים לטיולים באזור וטיפים אישיים.
אגב מישהן היה ב"מערב הפרוע" cowboyws guest ranch לפי האתר שלהם הכתוב באיטלקית שוטפת נראה לי שזו אטרקציה נחמדה שיש בה תחרויות רודאו עם ארוחת ערב חגיגית ומופעים זה נמצא בישובvoghera pavia האם זה קרוב לכפר הנופש?האם שווה להגיע לשם? יש לציין שילדי רוכבים ומשתתפים בתחרויות סוסים.
ליאת -
טיול באיטליהבלה איטליה ממוקם יותר טוב, מהצד הדרום מערבי יותר רחוק לנסוע לאטרקציות באיזור. -
טיול באיטליההמיקום של הרודיאו ב voghera pavia דרומית למילאנו במחצית הדרך לגנואה.
לא נראה לי נכון לנסוע שעתיים לכל כוון (קרוב ל200 ק"מ) בשביל מופע סוסים
אבל לשיקולך.
בכל אופן בהחלט לא בכוון!
לגבי לינה-סלאו פחות נכון גיאוגרפית,(כ30 ק"מ מדזנצאנו שליד שליד סירמיונה ) אם כי בתקופת פסח המשמעות של המרחקים יותר קטנה בגלל עומסי תנועה שונים מאשר בקיץ.
אבל תביאי בחשבון שכל הטיולים הם מ"הצד השני" של האגם ועוד מזרחה ממנו.
אלא אם הכוונים שלך אחרים לגמרי מהאטרקציות המקובלות.
אגב העיירה מתוקה לגמרי.
ולכן צריך לשקול מול מה שמציעים לך בשני הכפרים-איכותם ולא רק המיקום.
-
מסלו עוברים ישר מזרחה, במעבורת לטורי דל בנקו.20 ד' למיטב זיכרוני וכך עוקפים את כל הפקק והכיעור של דרום אגם גארדה שפקוק גם בפסח ע'פ נסיוני המר.המעבורת הזו עושה את סלו ואת הריבירות של גארדונה לאזור בהחלט לא רע להתמקמות.האמת שלא ניסיתי
להתמקם שם אלא להיפך בצד המזרחי, אבל נראה מביקור שטחי ששם בהחלט נחמד.---אורי
קבלי את טורי בתחתית התמונה ומולה סלו בצד השני של האגם.--אורי
-
טיול לצפון איטליהשלום לכולם
להלן התוכנית שאני בניתי מה דעתכם?
יום חמישי :נחיתה בבוקר ונסיעה לדולמיטים
יום שישי :דולמיטים
יום שבת : נסיעה לכפר הנופש והתארגנות עם סופר בדרך וסירמיונה אחה"צ
יום ראשון : מתלבטת אם ונציה אם לא מה עושים ביום בעייתי זה?
יום שני : טיול בצד המזרחי של האגם בעיירות שונות
יום שלישי : יום ללא תוכנית יש רעיונות?אולי הצד המערבי של האגם
יום רביעי : גרדלנד
יום חמישי :מלצינסה, רכבל, רכס הר בלדונה, אגם טובל, מפלי ורונה.
יום שישי :פארק סיגורטה +כפר בורגיטו
יום שבת : חשבנו עיר הסרטים וארוחת אבירים (יותר מידי 2 פארקים?)
לגבי מקום כפר הנופש אנו עדיין מבררים, חשבנו להוסיף יומיים וללון בדולמיטים...מה אתם אומרים ולאן באפריל כדאי לטייל בדולמיטים?מה פתוח ומה סגור?
לגבי ה"מערב הפרוע" החלטנו לוותר בגלל המרחק.