ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לקחת חרמונית לסקי בצרפת?????????????

פורום סקי וסנובורד
    9
    15
    5034
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • anna_branz
      anna_branz נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      אנחנו נוסעים לסקי בצרפת דרך ג'נבה. האם זה רעיון חכם לקחת חרמונית במקום חליפת סקי (מבחינת סקי, ומבחינה בטחונית)? אין עליה סימנים של צה"ל. האם למישהו יש נסיון בזה? אנה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מיכאל
        מיכאל נערך לאחרונה על ידי

חכם בערך כמו לקחת בגד ים לטיול לקוטב
        וחולצת סוף מסלול אוגוסט 2004 לטיול בבירות
        • מיכאל

מצטער
          זו היתה תגובה ספונטנית
          תפתחי משמאל את המדריך למתחיל
          • anna_branz
            anna_branz נערך לאחרונה על ידי

זה בסדר. השאלה שלי רצינית. דבר ראשון,
            חרמונית מאוד מחממת, ולדעתי מבחינת קור אין שום בעיה. בהמלצות האתר לא נתקלתי בהתייחסות לנושא. אז השאלה נשארת במקומה - האם מישהו גלש בצרפת/אירופה בחרמונית? איך זה במחינת הגלישה (מדובר במתחיל), ואם לא היו בעיות בשדה תעופה/באתר סקי עצמו?
            • מיכאל

לא שאלה של קור
              חרמונית היא לא בגד שנועד לפעילות גופנית, ובטח לא כזו שמוצאים בה הרבה אנרגיה. בגד לסקי הוא בגד המנדף את הזיעה ושומר את הגוף יבש. בחרמונית מזיעים והגוף רטוב. זה לא קשור אם כתוב עליה צהל או לא. לא להשתמש בה בכל מקרה, אלא אם המטרה המוצהרת של חופשת הסקי היא לחזור עם דלקת ריאות.

תקראי
              http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?id=11126&pr oject_id=172&postid=159&dest_id=&dest_type=

יש חנות שמשכירה חליפות. מטעמי איסור פרסום בפורום אשלח לך במייל פרטי את הפרטים שלה.

מומלץ, לפני ששואלים שאלות של מתחילים, לקרוא את ההפניות בצד שמאל של העמוד או לבצע חיפוש. לחלקינו זה כבר כמו לשמוע קריאות "זאב, זאב". בשלב מסויים פשוט מתעלמים או שנפלטת הערה כמו שיצאה לי. חלקינו (ואני בחלק הזה) היינו מתחילים כשהפורום כבר היה קיים ואני בכל אופן עשיתי שימוש בידע לפני ששאלתי שאלה ספציפית. המידע הכללי נותן תשובות לרוב השאלות הכלליות.
              • skido
                skido נערך לאחרונה על ידי

מיכאל למה אתה מבאס אותה ?
                אנה עזבי, חרמונית זה אחלה
                זה מחמם ומבודד חוצמזה בתור שכבה שניה אפשר ללבוש חולצת ש"כ ודגמ"ח של גולני או סרבל שריונרים
                לגבי ביגוד תחתון יש את תחתוני הכיס והגופיה של הקיבוצניקים שמקבלים ביום הראשון בבקו"ם הבעיה זה עם הגרביים - גרבי הצמר האפורים הצבאיים כאילו שכחו לשים בהם גומי מהיום הראשון זה מחליק לתוך הנעל ותמיד אני מתבלבל איזה גרב ימין ואיזה גרב שמאל
                לגבי הנעליים צריך לברר בחיל תחזוקה אני חושב שלנעליים האדומות הקלות יש בינדינג לבורדים של ברטון לגבי מגלשי סקי אני לא בטוח

מה שטוב בחרמונית זה הכיסים אפשר בקלות לשים שם 2 קופסאות לוף (אני מעדיף רולדה עוף) ופק"ל קפה חובה
                כמובן שאפשר להתאים כובע כלב וכפפות נומקס ואת מסודרת
                לגבי מיגון יש ברכיות חי"ר ישמור על הברכיים קפלס"ט ומשקפי אבק ואם את מתכננת מסלולים שחורים שווה לשקול ברצינות שכפ"צ קרמי

חוצמזה אל תקחי אותי ברצינות כי אני (סקידו הידוע לשמצה) בד"כ מדבר שטויות Very Happy

אבל הסיבה היחידה שבגללה הייתי מוותר על חרמונית זה בגלל ה- Look תגידי לי ענף הסקי שחלק ניכר ממנו זה האופנה הסטייל והוואסח נראה לך הגיוני להופיע בחרמונית צהלית עם כתמי סולר שמגבילה אותך לתנועות של פינגווין פיסח ? פ א ד י ח ה !!

התגובה הצינית שלי אני מקווה שתעזור לך להבין כמה חרמונית לא קשורה לסקי - זה בערך כמו להגיד שהחרמון זה אתר סקי

החרמונית לא עונה על שום פרמטר שנדרש מביגוד סקי (אטימות נידוף בידוד אופנתיות וכל מה שעולה לך בראש)
                את הולכת להשקיע כ - 1000 אירו בחופשה שלך תשכרי/ תקני/ תשאילי משהו ראוי כי אם תסעי עם החרמונית את בלאו הכי תגיעי למסקנה שזו טעות ותקני לעצמך משהו באתר ואז ינקנקו אותך בעלויות (באתרי סקי זה יקר בטירוף)

תיהני
                Skido
                • כרמית השניה
                  כרמית השניה נערך לאחרונה על ידי

לאנה, לגבי ביגוד סקי
                  קודם כל קראי את מה שכתוב פה בפורום ובמאמרים לגבי ביגוד, ואחרי זה, לדעתי, את יכולה להחליט איפה את מתפשרת.

מנסיוני לא מתפשרים בשום אופן על מכנסי סקי (סרבל או חליפה) טובות ואטומות למים, מכיוון שמכנסיים שסופגות מים כשנופלים זה מאד לא נעים. ואם אתם מתחילים תבלו לא מעט על הישבן...
                  לא מתפשרים גם על כפפות סקי טובות שלא מחדירות מיים וגוגלס (משקפת סקי) טובים.

על כל השאר אפשר להתפשר, בתנאי שלא נוסעים בעונה הקרה ביותר. כשנוסעים בשולי העונה בדרך כלל מזג האויר פחות קר ויש יותר שמש בשמיים, אבל גם זה לא תמיד ועלולים להיות ימים קרים מאד. כיושבים על המעליות קר מאד. אם אתם מתחילים סביר להניח שתהיו פחות על המעליות ויותר על המדרונות הנמוכים ואז קצת פחות קר.

אנחנו נסענו בפעם הראשונה במרץ, לאתר נמוך, עם מעילים פשוטים, ולאף אחד לא היה קר. במקרה כזה, לדעתי, אפשר גם להתפשר על גרבי סקי וגופיה טרמית, תוך לקיחת מעט סיכון. כמובן שיותר טוב עם ציוד מקצועי מלא, אבל אם אתם מתחילים נסו לגייס כמה שניתן ממכרים.

ניתן לרכוש ציוד במחירים סבירים בחנויות העודפים של למטייל (אני לא שייכת לצוות). אנחנו "נאלצנו" לצייד בבת אחת שישה איש (אנחנו וארבעת ילדינו) והמחירים שם איפשרו לנו לעשות זאת. כל חופשה אנחנו מוסיפים עוד קצת ציוד.

בכל מקרה חרמונית ממש לא נראה לי.

בהצלחה
                  כרמית
                  • מיכאל

סקידו - אתה אוכל רולדה עוף? זה מסגיר לדעתי את גילך
                    חוצמזה, כל דבר עדיף על הגועל נפש הזה - אפילו לוף.
                    בשנת 84 בתרגיל עוצבתי היינו כ"כ רעבים ביום השני, שקופסת שעועית וקופסת גולש שקבלנו ממילואימניקים של חטיבת הנ"ט נראו לנו, כמו שהיום אני מסתכל על איזה שווינע אקסע וכוס ליטר בירה (שוקרוט יסלח לי על הדיומיים שלי - אני פשוט מנסה להקצין ולחדד את הטיעון המלומד)
                    פק"ל קפה לא שמים בכיסים אלא בתרמיל על הגב, או בתוך הזביל הריק של הדרגון, שכבר יצא מהשירות. לעומת זאת, אפשר לשים בכיס של החרמונית קבנוס למערב (ואפרופו החרמון - הפעם הראשונה שהייתי בשיאון היתה במארב במילואים בשנת 87). בהזדמנות אספר לך מה פעם סחבנו במילואים בתוך הזבילים הריקים. ברמז - האחוז היה יותר גבוה ממה שאתה שותה בכל פאב שהוא באירופה....
                    • מייקי
                      מייקי נערך לאחרונה על ידי

אם רוצים (שוב) תקרית דיפלומטית אז למה לא?
                      לפני כמה חודשים התחוללה סערה בשוויץ שהגיעה עד לפרלמנט בנוגע לעובדת השתתפותם של יחידת האלפיניסטים הישראלית באימון משותף עם יחידת האלפיניסטים של נאט"ו. היו שהתנגדו לכך בשוויץ דווקא ממניעים של נייטרליות. היינו, פעולות הצבא הישראלי-לא קונצנזוס בעולם ולא מקובל, בלשון המעטה, במדיניות ערביות ומוסלמיות.

על מנת לא לגרום שוב לתקרית דיפלומטית ,אני מציע חרמונית עם הכיתוב "I hate G.W Bush" זה הכי הולך היום...
                      • ניר ד
                        ניר ד נערך לאחרונה על ידי

חזרה לענייננו
                        לא הייתי לוקח חרמונית בשום אופן לחופשת סקי מכמה סיבות:
                        1. חרמונית לא אטומה למים. כשמתחילים נופלים הרבה והחרמונית תספוג כמויות גדולות של מים תכביד ותהיה לא נעימה
                        2. הבעיה בסקי זה שיש תנודות קיצוניות בטמפרטורה של הגוף. בזמן הגלישה הגוף מתאמץ מאוד ומייצר כמויות ענקיות של חום ובין הגלישות (במעלית) הגוף נמצא במנוחה, רטוב (מזיעה ומשלג) וחשוף לרוח (ברוב המעליות). ביגוד סקי איכותי ינדף זיעה בזמן מאמץ, ימנע הרטבות בזמן נפילות או גשם/שלג וישמור על חום הגוף במנוחה.
                        3. חרמונית מסורבלת. כל הליכה לשירותים תהפוך לפרוייקט.
                        4. אין גמישות כשלובשים חרמונית. לרובינו יש נטיה ללבוש ביגוד חם מידי. מעיל סקי עם בטנה מתפרקת+ פליז + גופיה טרמית מאפשר להתקלף משכבות עודפות לפי הצורך (אני מוותר מראש כמעט תמיד על בטנה ופליז ועדיין חם לי ברוב המקרים)

לא נראה לי שלמישהו בשדה התעופה/ אתר / אירופה אכפת אם את לובשת חרמונית מבחינה בטחונית, מדינית או ציונית. זה פשוט כל כך לא מתאים לסקי שזה לא רלוונטי.
                        • מיכאל

חזרה לענייננו - למה?
                          אני חושב שברוב המקרים הספינים של השאלה המקורית הרבה יותר מעניינים
                          Laughing
                          • שוקרוט
                            שוקרוט נערך לאחרונה על ידי

סקידו - אתה אוכל רולדה עוף? זה מסגיר לדעתי את גילך
                            תכף עולה לי ריר על השפתיים... אין כמו קבנוס לנשנוש במארבים ולוף מטוגן על הגזייה של הפק"ל קפה (מטוגן בשמן של הטונה כמובן..).

לגבי רולדת עוף - מישהו שם לב שבאזור מפעל הייצור של הדבר הזה אין חתולים ..? (וכנראה בגלל זה הוציאו אותו ממנות הקרב..)

ולענייננו - בהיותי גולש צעיר פעור לח ודביק (מתחיל) גלשתי לי חד יומי בחרמון עם חרמונית. מנסיון, ובפרספקטיבה של גולש מנוסה - אין בזה דבר אחד טוב. פשוט לא מתאים לסקי וזהו. לא מנדף, לא אטום וגם אם אופנתיות לא מעניינת אותך - אחרי 10 דקות, ובמיוחד בתור מתחילה שתתאמץ הרבה מעבר לדרוש - תרגישי כמה שזה רע.
                            הצעתי אלייך - ל"שנורר" חליפת סקי מחברים, או לשכור בארץ/באתר הסקי.

בהצלחה

שוקרוט מאלזס
                            • יובל ל
                              יובל ל נערך לאחרונה על ידי

חשוב רק לדעת שלכלובשים חרמונית - עוברים חיול מיידי!! ואז צריך לזכור כמה דברים: 1. שיוצאים לכיוון התעלות -להכניס מחסנית לרובה . 2. לבדוק את מלכודות העכברים (יש הרבה!!) 3. להזהר שלא לעבור את התלתלית מימין 4. ואם עוברים - אז לקחת בשבי כל מי שזז מסביב. \
                              כשתחזרו- הרווח כולו יהיה שלכם כי תקבלו על התקופה כסף מביטוח לאומי.. מילואים או לא?

חורף מצחיק בפורום סקי!
                                מצחיקים אתם, אין מה להגיד Very Happy
                                אנה כל הכבוד על השאלה, וחבר'ה - סחטיין על התשובות. למעשה, זה שעשע אותנו כל-כף ששמנו לשרשור הזה קישור מדף הבית.

שבת שלום וקריר!
                                • שוקרוט
                                  שוקרוט נערך לאחרונה על ידי

הפיתרון האולטימטיבי !!
                                  חרמונית, ומעליה חליפת סערה (או שיכמייה - לוותיקים שביניינו)! Laughing

שוקרוט מאלזס
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון