לפלנד בקיץ
-
האם יש מה לראות בלפלנד בקיץ ?
ומצב היתושים...
-
לפלנד בקיץהיי,
לפלנד היא אזור די גדול. במערב, בחלק הנורבגי יש פיורדים, הרים וקרחונים. במזרח יותר שטוח, יערות עד, עצים מחטניים, אגמים וביצות, טונדרה עם פריחה ואיילי הצפון. כמובן שיש יתושים , גדולים ודי הרבה, עד כדי מטרד. לא טיילתי שם עדיין, אבל במסגרת התכנון לצפון נורבגיה לקיץ, נתקלתי באזהרות רבות על יתושים בכל האזור.
על מסלול בלפלנד אפשר לקרוא בקישור הבא:
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrint Preview/1,2506,L-1993133,00.html
ועל לפלנד בויקיפדיה כאן:
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrint Preview/1,2506,L-1993133,00.html
אם מחפשים : mosquitoes lapland בגוגל מקבלים הרבה מידע מטריד למדי..
המשך שבת שלום!
-
בלפלנד הכל הרבה(לא אנשים) וגדול וגם היתושים. -
לפלנד בקיץשהיהנו ביולי שבוע בלפלנד
כיף לטייל האגמים החיות ואזור מאורגן לטיולים רגליים ביערות תוך כדי מעברים בין עדרי יעלים
ביולי כמעט ולא מחשיך
כיף לשבת בחוץ ב12 בלילה
בקשר ליתושים יש אבל בכלל לא נורא
חששנו לקחנו את כל סוגי התכשירים אבל ככמעט ולא השתמשנו
חבל ארץ יפיפה
רשף יעקב -
לפלנד בקיץהיי יעקב,
האם יש לך מסלולי הליכה ספציפיים שאתה יכול להמליץ לי?
תודה -
לפלנד בקיץאם אמצע יוני כלול בקייץ אז מזג האויר בצפון פינלנד מצוין ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה חוץ מפעילויות חורף. מול Oulu יש אי נחמד שאתה יכול לעבור אליו במעבורת עם הרכב ולסייר בו קצת. כמו כן בסביבה מין מוזיאון הכפר בטבע. אתה יכול לעלות על שוברת הקרח סאמפו שעוגנת בקצה המפרץ. היא אומנם לא שוברת קרח בקיץ אבל גם לעלות עליה ולראות מה זה שוברת קרח שווה. תוכל לנסוע גם לרובניימי שם אתה רואה קצת יותר פרצופים לאפים ויש שם מוזיאון נהדר בנושא החיים ב....נדמה לי בקרח:). אם בא לך תוכל לנסוע עוד 5 ק"מ לכפר של סנטה קלאוס על הקו הארקטי זה רק עוד 5 ק"מ אבל להזהירך זה די קיטש ואפילו כדי לראות את סאנטה הנ"ל צריך לשלם כסף אז למה לעשות זאת כשיש סאנטות לרוב גם בדרכים?לצערי אני לא זכיתי לראות איילים בדרכים (פרט לאחד בצלחת במסעדה:) אבל אומראים שבדרך כלל רואים אז כניראה שלא היה לי מזל. -
לפלנד בקיץהיי עודד
כפי שכתבה נירית לאפלאנד משתרעת על שטח עצום ולא רק בפינלאנד. אבל אפילו שזה לא נכון, כשאומרים לאפלאנד חושבים פינלאנד.לא הייתי בחלק הפיני, אבל בהחלט טיילתי כשבועיים בלאפלאנד השבדית והנורבגית עם ילדים.זה היה כבר לפני המון שנים, אבל גם אז הבחירה בשבדיה,במקום בפינלאנד נבעה מהעובדה שמדובר לבד מיערות ואגמים, גם באזורים הרריים ונופים יותר דרמטיים עם קרחונים ונהרות רחבים עם אשדים לבנים ועדרי איילים ענקיים ובנורבגיה פסגות לבנות ופיורדים.אני בטוח שמאמצע יוני צפונה צריך להיות הזמן הכי יפה שם, קר רק בלילות, אבל הלילה לא לילה והאור הזה המטרף, זה מה שעושה את הטיול למין טיול בתוך חלום .היתושים הגדולים אבל גם פרחי הבר ופירות היער מגיעים לכמויות וגדלים עצומים ככתוצאה משעות האור הארוכות (כמו שעושים אצלנו לפרחים בחממות).אנחנו ראינו פחות מהאור הזה,כי היינו באוגוסט.אני ממש מקנא בו ומאחל לו טיול מרתק. ----אורי -
לפלנד בקיץאורי בודאי שאני יודע שלאפלנד זה לא רק פינלנד אבל הייתי רק בצפון פינלנד אז זה מה שיכולתי לתאר. יתושים לא ראיתי (או הרגשתי:) אבל את האור 24 שעות ביממה זוכר גם זוכר אם כי היות והגעתי רק לקו הארקטי לא ראיתי את השמש 24 שעות. אני זוכר את עצמי עומד ב- 3 בלילה במרפסת ב-Oulu ומשתאה למראה העיר הנמה ומוצפת באור לא מסנוור ואת מראה השקיעה שלא נגמרת כל הלילה לכל רוחב האופק מצפון. -
לפלנד בקיץ-אורי התיאור שלך ממש עושה חשק לטייל שם! -
לפלנד בקיץ-לתאבוןתודה נירית
אני ממש שמח עם התגובה שלך ומקוה גם שתיסעי לשם בסופו של דבר.החויה משם היא אצלנו משהו בלתי נשכח אבל איני בטוח שתדבר לאנשים כאן בפורום הזה שמטיילים עם ילדים אחרת ומתעניינים מאוד בפארקי שעשועים ולא כ'כ במרחבים ריקים.טיול כזה הוא עבור רוב האנשים, כמו מסע סבל לאימוני השרדות.אני בכלל לא מסוגל לתאר את החויה המיוחדת הזו,של האור והמרחבים הריקים ועודד כבר עזר לי במשהו.גם אין לי תמונות משם שיכולות להעביר בעיקר את ההפתעה.(בשנה שעברה ניסיתי לתעד משהו כזה על אגם ויער בצפון רוסיה ). אני גם לא בטוח שהאזור הזה, שרד בראשוניות שלו, כי עברו מאז הרבה שנים, נפרצו דרכים ואנשים התישבו.אנחנו לא היינו מוכנים לטיול ברמת הידע,ולכן אולי הוא בלתי נשכח .מאז כבר ראינו חלקים נרחבים של העולם עם נופי הר מיוחדים וכן הלאה, אבל החויה משם ממש שונה.אני מקוה שלא תפתחי יותר מדי ציפיות,מה שקרה לנו לא בטוח שיקרה לך.נסי לתאר לך מצב שכבר כמעט חושך ("כמעט" כזה ארוך) עם שמיים בגוונים אדומים מעבר לצמרות. ליד הביקתה הערפל עולה מהאגם ודי לא ברור מה השתקפות ומה אמיתי, כשלמעלה ירח צהוב ענק תלוי נמוך, אני כבר לא בטוח אם זו לא היתה בכלל השמש,את מסתובבת שם ממש בתוך משהו הזוי.את האור הלבן על הים בנארוויק אני לא יודע להגדיר אבל לי היה קשה ללכת לישון ולותר על המראות.בשום מקום אחד, בביקתה שהשכיר איכר שבדי חצי לאפי,ביערות ,היו תלויים ציורים על הקירות של ילדים שהיו שם לפנינו וניסו לתעד את עצמת החויה של חיים לבד במערה יער. גם הילדים שלי ציירו ובעיקר לא רצו לעזוב את המקום.נסי לדמיין בוקר כשכל ילד ואנחנו מחזיקים ביד חצי יוגורט,נכנסים ליער למלא את החצי השני עם פרות סגולים.יושבים וזוללים וככה מאופרים בסגול הולכים, לבדוק רעש של מפל.אחר כך הולכים לכוון אחר לפי רייח של בושם באויר ומגלים ריכוזי שושן צחור בגובה של שני מטר והחצוצרות הלבנות והרייח בהתאמה.אין סוף חויות מהסוג הזה, של חיים בחוץ ואיסוף פטריות ודייג שקורות רק למי שמוכן לחפש אותן.אני מאחל לך שם משהו כזה וכמה שיותר הפתעות.--אורי
-
לפלנד בקיץ-לתאבון-תודה לך, אוריאנחנו מחפשים חוויות מהסוג הזה שתיארת. מקווה שאכן לפחות חלק מהמרחבים נשארו כאלה. לפי מה שהצלחתי להבין עדיין יש מרחבים פראיים ושטחים עצומים כאלה, עם יערות, אגמים הרים ופיורדים של נורבגיה. אם לא נגיע לשם הקיץ, אז זה יהיה בקיץ הבא. אבל אנחנו נחזור לנורבגיה. אפילו במרכז נהננו מהאור המיוחד והנופים המהממים באמת. בשמורת ההרדאנגרווידה ראינו גם עדר איילים בטבע.
שבת שלום