שוק פרטונם
-
אני יודעת שהוא בבנקוק.
מישהו יודע איפה? איך מגיעים אליו? -
להגיע עם מונית הכי מומלץהרכבת העילית לא עוברת קרוב. לפחות 15 דקות הליכה מתחנת ציט לום.
מלון amari נמצא בתוך שוק פארטונם.
-
להגיע עם מונית הכי מומלץתודה רבה שוב -
שוק פרטונםהכי מהיר להגיע עם ה-"סקאיי-טריין" יורדים לייד קניון "פראג'ון" 5 דקות ברגל .
מהקווסאן הכי מהיר להגיע (10 דקות , 20 באט ) עם סירה התחנה הסופית בצומת של השוק עולים בתחנה הראשונה לייד כיכר הדמוקרטיה (10 דקות הליכה מהקווסן).
-
ה MBK שלך לא במקוםאיך מגיעים -מאיפה
מהקוואסאן -במונית.
מהמרכז(אסיה,סוקומוויט) ברגל -
ה MBK שלך לא במקוםלהלן התאור שקיבלתי באדיבותו של מרטין מבנגקוק להגעה מפרטונם מהקווסן :
מהקאוסן לשוק פראטונם ול MBK - מונית 100 באט נסיעה כ-45 דקות.
ניתן גם להגיע לפרטונם במעבורת תעלות ואז זה לוקח 10 דקות בעלות של 20 באט.
ההגעה מהקאוסן לתחנת המעבורת היא קלה ופשוטה וגם הזדמנות לטיול קטן...
רחוב הקאוסן נמתח מצפון (תחנת המשטרה) לדרום (הבורגר קינג). הולכים עד סוף רחוב הקאו סן לכיוון הבורגר קינג ופונים ימינה. אחרי כ-20 מטר יש רמזור לשדרה רחבה ופונים שמאלה. איך שתתחילו ללכת בשדרה הרחבה תוכלו לראות מולכם את כיכר הדמוקרטיה (עם ארבעת העמודים). קצת לפני כיכר הדמוקרטיה, תוכלו לראות מצד שמאל את הגירסה התאילנדית ל-`קרביץ`, חנות של 2 קומות עם אלף ואחד קישקושים קטנים (ממחברת ויומן, למפות של תאילנד ופוסטרים ועד לצעצועים). מייד אחרי החנות תראו סניף של מקדולנדס ואם תשימו לב, זהו סניף המקדונלדס היחיד בעולם בו אין את הצבע האדום שיש בכל סניף אלא מעין צבע חום, מאחורי הצבע יש סיפור מעניין : בשנות ה-70, בעקבות הפגנות הסטודנטים לדמוקרטיה, הגיבה הממשלה התאילנדית בירי לעבר המפגינים ועשרות סטודנטים נהרגו ולאות אזהרה ניתלו הסטודנטים על צמרות העצים לאורך השדרה הרחבה. בגלל הקישור של הצבע האדום לדם, במקדולנדס בכיכר הדמוקרטיה אין את הצבע האדום בשל אותם סטודנטים...
חוצים את הכביש (בזהירות, זאת כיכר עמוסה בתנועה) לכיכר הדמוקרטיה (שלמרבה האירוניה הוקמה לזכר הפיכה צבאית...).
כיכר הדמוקרטיה הוקמה בשנת 1939, כדי לציין את ההפיכה הצבאית ב-1932 שבו עברה תאילנד ממשטר מלוכני למשטר דמוקרטי (בכוח הצבא) והפיסול נעשה על ידי אמן איטלקי בעל אזרחות תאילנדית.
בסיגנון `דמוקרטי` אופייני לתאילנד, הרחבת השדה והקמת האנדרטה נעשתה אחרי שהתושבים המקומיים קיבלו צווי פינוי תוך 60 יום בלבד... גם העיצוב עצמו הוא אירוניה לדמוקרטיה... ארבעת העמודים מסמלים את ארבעת הכוחות הצבאיים בממלכה (צבא, חיל ים, חיל אוויר ומשטרה) האמונים על `הגנת` הדמוקרטיה בתאילנד...
גובה העמודים הוא 24 מטר (ההפיכה הייתה ב-24 ביוני), המבנה האמצעי גובהו שלושה מטרים (חודש יוני הוא החודש השלישי בלוח השנה התאילנדי) ומסביב לכיכר תוכלו לראות עמודונים קטנים העשויים מתותחים, 75 במספר, המסמלים את שנת ההפיכה (2,475 לשנה הבודיהיסטית). ששת השערים במבנה האמצעי הקטן מייצגים את ששת ערכי המהפכה: עצמאות, שלום פנימי, שיוויון, חופש, כלכלה וחינוך. האנדרטה משופעת בסמליות, ועל מנת לא להלאות לא אאריך והמתעניינים יוכלו למצוא שפע של הסברים בגוגל.
בצד השני של הכיכר (מתחת לחנות הרהיטים) יש בית מרחקת עם מחירים הנמוכים ב-30 אחוז ממחיר בתי המרחקת בקאו סן, למי שצריך הצטיידות רפואית. ממשיכים בשדרה הרחבה (אחרי שחציתם לצד השני) ואחרי כ-100 מטרים תראו מצד ימין מקדש בודיהיסטי מיוחד - הוא המקדש היחיד בתאילנד עם גג מברזל.
מולכם כבר תראו בהמשך את המצודה הלבנה שצמוד אליה נמצאת התעלה ממנה יוצאת המעבורת.
למי שרוצה להגיע לשווקים והקניונים בפרטונם לא צריך לדאוג איפה לרדת, פרטונם היא התחנה הסופית (כולם יורדים) וההמשך של התעלה נעשה במעבורת אחרת
-
תצ"אות של המזחים - באדיבותו של מרטין מבנגקוקאני עשיתי את השייט הנ"ל - בדיוק כמו שמרטין תאר .
-
הנה ה-MBK במקומו הנכון...
-
מרטין ידידי,נכון אך המזח למעבורת התעלות נחתך :-)) -
2 תמונות: אזור סיאם ומבט על מהקאו סן לסיאם בסירה
-
לאילן כל הכבוד על התשובה ושאלה נוספתתודה לכל המשיבים.
ולאילן כל הכבוד הצלחת לנסח תשובה כל כך פשוטה ומפורטת שפשוט לא משאירה מקום לטעויות.
ובכל זאת עוד שאלה:
במידה ונחליט לישון בסוף הטיול באזור פרטונם האם יש שם רחוב המרכז גסט האוסים/מלונות כמו הקווסאן?
כי אנחנו לא מזמינים מקום לינה מראש.
-
לאילן כל הכבוד על התשובה ושאלה נוספת
אין רובע גסט האוסים באיזור פראטונם
אם איני טועה בסוי פצ'בורי 15-17 יש כמה גסט האוסים שאיני יודע את טיבם
יש לא מעט מלונות בכל מיני רמות באיזור הקרוב
אני יכול להמליץ על זה
http://www.asiatravel.com/firsthouse/index.html -
אם אין רובע מסודר..אני מפחדת שכשאני יגיע לשם אני התחיל להתבלבל..
אז נראה לי שאני אשן פשוט באזור הקווסאן שאני מכירה ואקח מעבורת תעלות ביומיים שלושה שאני אשהה בבנקוק. בסה"כ זה בשביל השווקים והקניונים.
נשמע הגיוני??
ועוד משהו -באיזה שעות פועלות המעבורות הנ"ל? -
הגיון??????????????????
ממש לא חשוב בכלל
אלא אם היית מתכוננת להשתקע בבנגקוק ולפתוח דוכן פלפל בחמש בבוקר
בפראטונם -
שוק פרטונם10 דקות , נכון, אבל המחיר 10 באט ולא 20 .
אני נסעתי הרבה פעמים בסירה הזאת.
פעם אחרונה היתה לפני 3 חודשים.
הם לוקחים 20 באט לאלה שממשיכים הלאה.
בשוק כולם יורדים ויש סירה אחרת שממשיכה לפרברים ואז המחיר 20. -
לאילן כל הכבוד על התשובה ושאלה נוספתהי ,
ראשית ההסבר המפורט הוא של מרטין (לא רוצה "לגנוב" זכויות יוצרים) אני רק נעזרתי בו והעברתי אליכם .
מניסיון שלי ושל חברים וקרובים נוספים שהיו לאחרונה בבנגקוק , הטיולים בד"כ מתחילים בהגעה לאיזור הקווסאן , סוכנויות התיירות הישראליות" טיול לארמונות רובע סיני טיול/ים נוסף/ים לאיזור קנצ'נבורי , השוק הצף , איטואה ועוד .... משם העברה למספר ימים בצפון , ירידה לאיים (פוקט/קופיפי ו/או קוסמוי/קופנגן) וחזרה לבנגקוק לקניות ולארץ.
במספר הימים הראשונים בבנגקוק הייתי ממליץ לכם ללון באיזור הקוואסן, גסטהוסים קלים לאיתור , קל להשיג ולהשוות מחירים לטיולים - בקיצור התאקלמות ...
לסיום הטיול (קניות) הייתי ממליץ לכם לישון באיזור כיכר סיאם (קרוב לשוק הפרטונם) או ברחוב סוקוהומוויט (שם עוברת הרכבת העלית הנוחה שיכולה להביא אתכם קרוב לכל השווקים המפורסמים של העיר) .
מלון טוב לזוג באזור סוקוהומוויט/כיכר סיאם צריך לעלות (דרך הרשת) בסביבות 50-60 $ ללילה לזוג .
מלון מומלץ על ידי (מניסיון) ומאוד פופולרי בקרב המטיילים הישראיליים הנו מלון אסיה בנגקוק שמקושר ישירות לרכבת , ארוחת בוקר טובה ועשירה מאוד , בריכה , חדרים נקיים ועוד .
אני בד"כ מזמין חדרים דרך אתר סוואדי .
http://www.sawadee.com/
תהנו,
-
שוק פרטונםמישהו מכם יודע באילו שעות המעבורות עוברות ובאיזו תדירות? -
שוק פרטונםאם זיכרוני לא מטעה אותי כל 5 דקות עד שעה 18:00 לא יודע מאיזו שעה בבוקר , מניח שבסביבות 08:00 .
-
בדרך כלל שירות הסירות עובד מאור עד אור