חניה בהולנד
-
שלום לכולם
יש לי שאלה קצת ארוכה ומקווה שלא חצופה ,לכן כל תשובה גם חלקית תתקבל כמובן בברכה.
השאלה היא היכן כדאי לחנות בערים הנ"ל כדי להגיע לאטרקציות הסטנדרטיות בהן?
הערים הן:
אמסטרדם כמובן
אוטרכט
רוטרדם(יורמסט ובתי קוביה)
אלקמאר
אוטרכט
זנסה סכאנס
הורן
האג
תודה מראש לכולם
-
חניה בהולנדהיי
באמסטרדאם חנינו בחניון ארנה מס' 1.החניה עולה 5 יורו ליום ומקבלים כרטיסי רכבת לשני אנשים למרכז העיר - הלוך וחזור.
בהורן חנינו בחניה של תחנת הרכבת וממנה זה מרחק הליכה קצר למרכז.
הולנדי נחמד שבדיוק יצא עם הרכב נתן לנו את הכרטיס שלו שהספיק עד סוף הביקור שלנו בעיר - נדמה לי שהעלות היא 4.5 יורו ליום.באוטרכט חנינו באחד הרחובות ליד מגדל הפעמונים - לא נדרשנו לכרטיס חניה ואחד ההולנדים נשאל על ידי היתכן? הוא ענה שזה בסדר...
בהאג חנינו במדרכה שממול ארמון השלום ומשם היה קרוב מאוד בהליכה לפנורמה מאסדך.קו טראם מס' 1 עובר בסמוך ואיתו נסענו לסכיוויניגן וחזרנו לקחת את הרכב מאוחר יותר.
כל השאר - אני לא יודע....
הג'מוס -
ג'מוס הגדולג'מוס שוב כרגיל אין כמוך
המון תודות
-
ג'מוס הגדולתודה - בכיף
שכחתי לציין שהעלות בהאג - משהו כמו יורו לשעה ...
וכמובן עניתי גם מערת הנטיפים.
נג'מוס -
חניה בהולנדהיי,
מעתיקה חלק מחוויות הולנד שלנו שמתייחס לחניה. לא שאלת על
הדולפינריום בהרדרוויק (Harderwijk), סתם כי שכחת או לא מתכננים להיות? בכל אופן, רצ"ב:
הרדרוויק Harderwijk
חניה – 6 יורו לכל היום, עד 24:00. מרחק של 5 דקות נסיעה. יש רכבת קטנה מהחניון ובחזרה, שהיא חוויה לילדים, שנוסעת שם כל היום, ללא תשלום. או – 1.2 יורו לשלוש שעות בחניון ליד הדולפינריום. מכיוון שבדרך כלל נמצאים שם יותר משלוש שעות, כדאי לחנות בחניון ולא להיות טרודים בדאגה לרכב. אם נשארים להסתובב בהרדרוויק, ניתן להשאיר את הרכב בחניון, ואחר כך הנהג יכול ללכת ברגל ולהביא את הרכב – אם הרכבת כבר אינה פועלת.
אמסטרדם
חנינו בחניון Bijenkorf, המחיר- 22 יורו, 3.8 יורו לשעה, המון, אבל לפחות לא הסתבכנו עם החניה, לא דאגנו ולא נגררנו עם החבורה ברכבת.
אוטרכט Utrecht
חנינו בחניון Hoog Catharjne, חניה לפי שעה, שילמנו 20 יורו (לא זוכרת תעריף לשעה במדוייק, היינו שם קרוב ל- 8 שעות).
בשאר המקומות עליהם שאלת היינו כבר כ"כ מזמן, שאיני זוכרת - מצטערת...
נילי
-
חניה בהולנדבהאג היינו רק במדורדם ושם יש חניה חינם מתחת לגשר. (כשתגיע כבר תבין).
באוטרכט חנינו בהתחלה ליד אחת מהתעלות. חניה יקרה ולזמן קצר במדחן. היינו צריכים לזוז משם מהר. אחר כך הסתבכנו חצי יום בנסיון להגיע למוזיאון לתיבות נגינה. בדיעבד לא היה כדאי בכלל להסתובב עם רכב באוטרכט. כדאי להחנות בקניון שנקרא נדמה לי hoog cathraine ומשם ללכת ברגל. כשבסוף הגענו לשם, הסתבר לנו שהמוזיאון לתיבות נגינה נמצא 5 דקות מהקניון.
בדולפינריום יש חניה בתשלום צמודה לדולפינריום. -
חניה בהולנדבאמסטרדאם חנינו בחניון ביג'נקורף, כמו נילי. התשלום הוא 3 יורו לשעה עבור 3 שעות ראשונות, ואחר כך 3.80 לכל שעה נוספת.
אחר כך עברנו לחניון Museumplein (ליד מוזיאון ריקס) ושם שילמנו 3.40 יורו לשעה.
סה"כ על כל חצי היום שהיינו באמסטרדאם הוצאנו כ-20 יורו על חנייה.
בהאג לא חיפשנו חניון מסויים. הגענו לאיזור שבו רצינו להיות (מוזיאון אשר) ושם חיפשנו שלטים של חניונים. (בכל מקום בעיר יש שלטים שמכוונים לחניון הקרוב). שילמנו 3.40 יורו לשעת חניה.
באוטרכט חנינו בחניון של מוזיאון הרכבת 4.50 יורו לכל היום (עד 17:30 כשהחניון נסגר).