אוזבקיסטן
-
שלום רב, כמי שנהנית מאד מהמלצות הפורום והחומר באתר, הפעם אני בענין אוזבקיסטן.
אשמח לדעת לגבי מזג אויר באפריל (פסח שלנו השנה), לטיול באוזבקיסטן. כמו כן, משך טיול מומלץ, שמאפשר היכרות סבירה עם המקום. אנחנו שני זוגות בני 60 מעונינים לעשות טיול עצמאי, מה קורה עם שכירת רכב באופן עצמאי, נהיגה עצמאית מומלצת או יחד עם נהג צמוד שיהיה גם מדריך?
אשמח לקבל מידע, בברכה ויום טוב, תמי -
אוזבקיסטןאפריל הוא מועד טוב לטייל. תחילת העונה מעט תיירים קריר ונעים יחסית.
היינו (2 נוסעים) לפני כ -8.5 שנים באופן עצמאי. חוויות כתובות כאן באתר. 10 ימים עד שבועיים מספקים תמונה טובה של המדינה ודי דומים למסלולי הטיולים המאורגנים שמוציאות לשם מספר חברות.
נעזרנו בסידורי הקרקע בחברת דולורס פרטים לאתרים אותה מפעילה החברה בסוף חלק 2 של תיאור הביקור.
איני מעודכן האם ניתן לשכור רכב באופן עצמאי. בעת ביקורנו לא היה אפשרי וגם היום לא בדיוק מומלץ.
לפני שנה יצאה המהדורה האחרונה של מדריך Lonely Planet למרכז אסיה מומלץ לרכוש וללמוד מה יש ומה התעדכן.
ויזה ניתן להוציא דרך נציג חברת התעופה האוזבקית בארץ. יקר.
נסיעה טובה
-
אוזבקיסטןהי תמי,
יצא לי לטייל הרבה במרכז אסיה ומדינות חבר העמים, אני מאוד ממליץ על טיול באוזבקיסטאן.
האנשים מאוד נחמדים ויש הרבה מה לראות.
אני חושב שטיול באורך שבועיים עד שלושה נותן תמונה יפה של המקום בקצב נעים, לא איטי מדי ולא מהיר מדי. כמובן שזה תלוי קצת בכם.
אני באופן אישי לא הייתי נוהג שם, אני לא מאמין שזה אפשרי - אבל אני לא באמת יודע. אני התבססתי על תחבורה ציבורית, בעיקר רכבות וזה לא קשה מדי (ידע ברוסית בסיסית עוזר כמובן). אפשר כמובן להשתמש במוניות, ואולי טיסה פנימית לנסיעה הארוכה יחסית מחיווה.
אם את רוצה עוד פרטים, תשאלי ואשמח לענות.
ארז