עלויות לטיול לנורבגיה
-
שלום לכולם!
אנחנו זוג, מתכננים טיול לנורבגיה באמצע אוגוסט.
רציתי לדעת מספר נתונים לגבי עלויות:
לינה לזוג?
השכרת רכב? דלק?
מסלול מומלץ לשבוע? האם מספיק שבוע רק לנורבגיה (אין לנו אפשרות יותר).
כניסות לאתרים?
ובכלל כלכלה ליום בנורבגיה.
הרבה שאלות!! אנחנו רוצים לדעת האם התקציב שיש לנו ריאלי לטיול ולכן חשוב לנו מאוד לקבל אפילו הערכה גסה של עלויות!
המון תודה מראש לכל המשיבים!! -
עלויות לטיול לנורבגיהשלום לכם!
אנסה לענות שאלה שאלה.
- לינה לזוג בהיטרים או בתי מלון קטנים עלה לנו מ- 480 עד 950 קרונה.
- השכרת הרכב מחוץ לנורבגיה זולה בכמעט 50%. אנו שכרנו בשטוקהולם וגם החזרנו אותו שם כדי לא לשלם דמי החזר של 200 יורו.
- בשבוע ניתן לעשות את הטיול הקלאסי: אוסלו, המר, לילהמר, דרך הטרולים, פיורדים , ברגן וחזרה לאוסלו.
- בנורבגיה הכל יקר כולל הכניסה לאתרים, מעבורות, חנייה בעיר. הרכבת בפלאם עלתה 210 קרונה. הכל רשום אצלי בפנקס ההוצאות ואם תרצו אוכל לשלוח לכם מחירים ( יונית היתה לא מזמן והיא בטח תעדכן אותכם יותר).
- אם משכירים רכב מחוץ לנורבגיה גם מומלץ להצטייד שם כיוון שהנורבגים עושים קניות בשבדיה, השבדים בדנמרק והדנים בגרמניה. את זה למדנו מזוג נורבגים שפגשנו בשבדיה ואמרו לנו שהם עוברים את הגבול לשבדיה פעם בשבוע לקניות.
נכון שנורבגיה יקרה, אך אם נוהגים בחיסכון ותבדקו את ההפרש בין טיול לנורבגיה לברצלונה באוגוסט, תראו שהשד לא נורא כל כך. היא ארץ מדהימה ובנוסף כמעט כולם מדברים אנגלית
. -
עלויות לטיול לנורבגיהתודה על הטיפים!
כמה זמן נסיעה משטוקהולם שוודיה לאוסלו נורבגיה??
נישמח לקבל את המחירים מתוך הפנקס שלך, כח מה שיש יכול לעזור!!
ושוב תודה!! -
עלויות לטיול לנורבגיהאם יש לכם רק שבוע
אני הייתי שוקלת לבדוק נחיתה המראה והשכרת רכב באוסלו
נכון-יותר יקר (בדיקה פשוטה באתרי מכוניות תראה את זה)
אבל מול הפרשי נסיעות של 500 ק"מ לפחות לכל כוון (אבא שלי לימד אותי שזמן=כסף).
לגבי עלויות- אני יכולה לסייע במקצת-אם תשאלו נתונים ספציפיים(נכון לאוקטובר האחרון)
נורווגיה אינה מדינה ל"חסכנים" וגם אם מנסים לחסוך-זה לא פשוט.סתם לדוגמה המעבורות עולות כסף רב, כבישי האגרה עולים,לינה בהיטר(בקתה) הכי סתמית תעלה לפחות 500 NOK ללילה (בהנחה שאתם מביאים איתכם את המצעים,מגבות ומתקלחים במקלחות ציבוריות...)
נתקלתי במטיילים באוהלים -כלומר שלנו באוהלים, וזה חסך להם חלק מההוצאה (גם לינה עם אוהל בפארק לינה עולה כסף,אבל פחות מבקתה).
לגבי אוכל- אם תתבססו בעיקר על קניה בסופרמרקט,ועל בישול עצמי וללא מסעדות(מחירים מטורפים) אפשר להסתדר.
אני יכולה לתת לכם נקודת התייחסות אם כי יהיה קשה לזוג ל"גזור" ממנה את העלויות-כי נסעתי בקרוון,כי נסענו כמשפחה,כי היינו כמעט שלשה שבועות והיינו בסתיו.
לכן אם תשאלו "כמה עולה X" יהיה יותר קל לענות.
חבילה של פסטה בסופרמרקט המקומי עולה בסכום של כ12 NOK (כ10 ש"ח שלנו) .
לחם יש במבחר מחירים ,הפשוט ביותר במחיר של 6 NOK והיקרים בסביבות 40 NOK לכיכר לחם.
זה מה שאני זוכרת ככה בעל פה. -
עלויות לטיול לנורבגיהניסיתי לענות מקודם ושוב קיבלתי את ההודעה שהסרבר מלא ??
כמו שיונית כתבה המרחק משטוקהולם לאוסלו כ - 560 ק"מ ובדרך לאוסלו טיילנו ולנו לילה בדרך. את הדרך חזרה עשינו ביום אחד מדרמן ( דרומית לאוסלו ) כאשר אני היתי נהג יחיד. אל תחשבו שתמצאו שם את כביש 6 או אפילו כביש החוף, אין להם כביש כפול לכל אורך הדרך ומלא מצלמות מהירות. יונית נסעה עם קארוון ומחוץ לעונה והתמונה קצת שונה. גם לדעתי נורבגיה לא מתאימה לטיול פיננסי ואסביר את עצמי. כיוון שזה טיל יקר לא סביר שתסעו שוב ולכן כדי לנצל יותר טוב את ההוצאות הקבועות של הטיול ולהוסיף ימים כדי לראות כמה שיותר. אני חלמתי על הפיורדים כ - 15 שנה ובע"ה זה התקיים. אני מוכן להראות לכם את כל ההוצאות וכמובן גם את המסלול אשר מבוסס על מדריך פספורט ( קשה להשיג אותו כיום ) ועל ניסיונם של חברים שלנו שנסעו לפניינו. לידיעתכם צירוף זוג נוסף יוזיל לכם את הטיול ע"י חלוקת ההוצאות על רכב ודלק וגם שכירת היטר גדול עם שרותים צמוגים עבור שני הזוגות. תשלחו לי הודעה למייל ואענה לכם ביתר פירוט.