משיקגו לניו יורק (העיר)
-
שלום
אנו מתכננים טיול לאזור שיקגו עד ניו יורק ויש לי כמה שאלות.
אנו זוג, שנות ה 40 נוסעים ללא ילדים. סך כל הטיול הוא 17 ימים. פעם ראשונה באזור (בעלי היה בניו יורק כמה ימים). אוהבים גם טיולים בטבע, גם עיר בנויה, מוזיאונים לא יותר מדי, אוהבים אוכל טוב ומוכנים להתנסות כמעט בכל דבר. לא מפונקים אבל גם לא זרוקים. לא מרגישים חובה להיות באתרי תיירות. כן אוהבים לשוטט מדי פעם ללא מטרה ברורה כדי לראות את העיר הפחות מתויירת...
טיסה עד שיקגו ושם יש לנו חברים. נשהה אצלם כמה ימים ואז ניסע לניאגרה פולס ומשם ברכב לניו יורק. בשיקגו במשך היום נהיה לבד אבל אני מניחה שהחברים יכוונו אותנו אבל אם יש משהו מיוחד ומענין נשמח. את המעבר משיקגו לניאגרה פולס חשבנו לעשות ברכבת אמטרק נסיעת לילה. האם אפשר לישון ברכבות האלה במושבים הרגילים?
מגיעים לבפלו, שוכרים שם רכב ונוסעים לניאגרה פולס. התלבטות נוספת בין לינה בבפלו או במלון על המפלים בצד הקנדי. ההבדל במחיר הוא משמעותי ואשמח לשמוע ממי שישן "על המפלים" עד כמה החוויה משמעותית או שאם ראינו את המפלים ביום ובערב אפשר לישון במקום אחר וזה לא פספוס.
מבפלו חשבנו לנסוע למפלי האצבעות, לשהות שם שני לילות. האם מספיקים שני לילות באזור הזה או רצוי יותר?חשבנו אח"כ שני לילות באולבני ואני מתלבטת אם לא עדיף להיות באזור האגמים עוד לילה ובאולני פחות זמן. אשמח לכל הערה והארה בנושא הזה.
לאחר מבן אנו נוסעים לניו יורק, מזדכים כמובן על הרכב ובניו יורק נשהה 6 לילות. האם חלוקת הזמנים נראית הגיונית?
חשבנו ללון במוטלים של RED ROOF האם הם מומלצים? המחיר שלהם סביר בהחלט.
אם יש עוד הערות, נשמח מאוד.
תודה מראש לכל המגיבים. יעל -
משיקגו לניו יורק (העיר)שלום
אם אפשר לשאול
1)כמה ימים אתם חושבים להיות בשיקגו?
2)האם 17 יום כוללים את הטיסות אל ומהיבשת האמריקאית?
3)שאלה לא פחות חשובה באיזה חודש מדובר ובאיזה חלק שלו?
לגבי הנסיעה ברכבת ידוע לי על גולש בפורום שנסע ברכבת הזאת משיקגו לבאפלו נסיעת לילה עם שני ילדיו כך שכנראה השתמש בקרונות שינה.
ברצוני לומר לכם שהייתי הולך על טיסה משיקגו לבפלו מחיר בסיס נקוב לפי מה שראיתי הערב ב-orbitz סך הכל 49 דולר לראש ומחיר עם מיסים 64 דולר.
אם חשוב לכם להוריד בעלות לינה במפלים אז אפשר להסתפק בצפיה בהם ביום ובלילה,אבל אפשר לדעתי שתמצאו מחיר שפוי בעיירות שליד המפלים שלא סמוך לנהר ולמפלים.
יש עונות בשנה(בעיקר אם תגידו שמדובר לקראת סוף מאי ותחילת יוני) שבשקט הייתי הולך על 2 לילות שהם יום ההגעה מהמפלים ויום המחרת.
מוני
-
משיקגו לניו יורק (העיר)התכוונתי שבחודשים בהם הזרימות בעיצומן ופארקי הטבע פתוחים ממש לא מגונה להעביר 2 לילות באגמי האצבעות.
מוני -
משיקגו לניו יורק (העיר)תשובות
בשיקגו נהיה 6 ימים.
הטיול הוא 17 לילות כאשר מגיעים אחה"צ המוקדמות ויוצאים ביום האחרון בערב כך שיש כמעט 18 ימים.
אנחנו יוצאים בסוף מאי, 26 לחודש. וכמובן נהיה עד כמעט אמצע יוני.
על הטיסה לא חשבתי, תודה, אתה צודק בהחלט.
האמת שאגמים חשבתי שיומיים זה בסדר ואולי אפילו מעט, אבל חשבתי על יומיים בסביבות אולבני וזה נראה לי יותר מדי. אולי לשנות את מספרי הימים בכל מקום.
לגבי המפלים, זה לא כל כך קשור להוזלת עלויות, כלומר, לא רוצים להסחף אבל מתלבטת עד כמה החוויה של לישון בתוך המפל היא מיוחדת, או שעדיף לישון קצת רחוק אבל זול יותר.
האם לנסוע לבוסטון במקום לאולבני זה הגיוני? כלומר, להיות באולבני לילה כתחנת ביניים מהאגמים, בבוקר לנסוע לבוסטון, להיות שם יומיים ואז לנסוע לניו יורק. האם זה לא יהיה בבחינת "תפסת מרובה לא תפסת"? בוסטון אמורה להיות מקסימה, עד כמה שווה להתכווץ ולהגיע אליה או להרחיב באגמים, במפלים ולמצות שם.
תודה על התשובות, אני מנסה לחזור אלייך מאתמול בערב עם התשובות אבל משהו נתקע לי במחשב ולא הצלחתי בשום אופן להכניס הודעה. מקווה שעכשיו ילך לי טוב.
יעל
-
משיקגו לניו יורק (העיר)לגבי מפלי הניאגרה. כדאי מאד לבקר במפלים בשעות הערב, אבל לדעתי לא חובה לישון לידם, ובמיוחד אם הפרש המחירים לעומת באפלו הוא משמעותי. באפלו מרוחקת כ- 30 דקות מהמפלים, כך שזה לגמרי לא סיפור בתום הערב לנסוע לשם לישון. זה מה שאני עשיתי בביקורי במפלי הניאגרה.
לגבי חלוקת הימים בדרך לניו יורק, אז לדעתי הקצבתם הרבה מאד זמן לדרך. לפחות לא ברור לי מה יש להשאר באולבני 2 לילות, אם כי אני בטוח שיש שם משהו לעשות.
אם יש לכם זמן פנוי הייתי שוקל לשנות את מסלול הנסיעה ולחצות דרך פנסילבניה או להכנס למערב מסצ'וסטס ולרדת דרך מערב קונטיקט, או אולי לעצור בדרך מאולבני לניו יורק (אני לא מכיר את האיזור הזה). -
משיקגו לניו יורק (העיר)אם נוסעים דרך פנסילבניה, מה הכי כדאי שם?
או אולי באמת לעבור דרך בוסטון. אני רק לא רוצה שנילחץ ולא נראה בסוף כלום.
תודה -
משיקגו לניו יורק (העיר)יעל שלום
מסתבר שבלי משים פגעתי לתאריכים שבחרתם ושנחשבים לתארכים שלאחר הניאגרה ניתן להתפעל גם באיזור אגמי האצבעות שהוא בתקופה שאמורה להיות יפה ביותר ומרשימה באתרי הזרימה שהוא מנפק.
אז אנה יעל,תאמרי לנו ,לאחר שיורדים 6 ימים בשיקגו מתוך ה-17-18,כמה ימים אתם רוצים להשקיע בניו יורק,ואז לפי כמות הימים או יותר נכון הלילות שיוותרו בקופה לפני הכניסה לניו יורק אפשר יהיה למסלל לכם שתי אפשרויות לעבור והן:-
1)מדינת ניו יורק מסצ'וסטס וירידה דרך קטע שיועדף עליכם או במערב קונטקט או דרך קו החוף שלה תלוי בימים שיהיו לכם למסלול הרכוב.
2)עכשו כשהיציעו לכם לעבור בפנסילבניה(אני לא הייתי בוחר בכיוון הזה!,אבל מי שואל אותי?) אפשר אחרי הביקור באגמי האצבעות לכוון אותכם דרך הפוקונו מאונטיין ונהר הדלוור אל ההימישים ואם תרצו הרשי ובילוי בלונגווד גרדן, לפני שתעלו ותשקיעו בשיטוט בעמק ההדסון.
עכשו אני רשמתי לכם שלא חייבים ללון ממש מול המפלים אבל לא חושב שצריך לנסוע חזרה ללינה בבאפלו,בפירוש תוכלו למצוא מקום מכובד שלא סמוך לנהר והמפלים בעיירה הקנדית ניאגרה פולס או טיפה מחוצה לה שלא יהיה יקר מכמה דולרים מאשר בבאפלו.
לשאלתך על הRed Roof גם אני שמעתי דיעות חיוביות בענינן.
מוני -
משיקגו לניו יורק (העיר)התכנית בנתיים היא משהו כזה:
6 ימים בשיקגו, אח"כ לפי הצעתך טיסה לבפלו על הבוקר כך שבצהרים אנחנו כבר בניאגרה פולס. לבלות שם עד סוף היום והערב.
למחרת לנסוע לאגמים, לטייל שם יומיים ובמקור חשבתי להיות באולבני יומיים אבל מסתבר שאין מה לעשות שם כל כך אז חשבתי על בוסטון. להיות שם יומיים ואז לעבור לניו יורק. השבוע הזה נראה כך, יום ראשון בבוקר טיסה לבפלו והמפלים, יום שני לכיוון האגמים, יום רביעי לכיוון בוסטון ויום שישי בניו יורק.
אשמח להארות בנושא.
וגם אם יש מלון טוב בבוסטון (קראתי כאן על ה140 אבל הוא לא פנוי בימים האלה).
יעל -
משיקגו לניו יורק (העיר)אז אם נפל הפור על בוסטון,בטוח שתהנו לבקר גם בה,אבל על מנת שתספיקו מה שיותר בה, הייתי קודם כל מציע צורת התקדמות כזאת לאחר נחיתתכם ביום א' בבאפלו.
יום א' נחיתה בבאפלו, רכב, והגעה למפלים בצהריים בילוי כולל מפלים מוארים בלילה,ולינה כמובן לשיקולכם!
יום ב' נסיעה מזרחה על ה-90 ויציאה דרומה ממנו אל כביש 14 איתו תגיעו אל שמורת הקניון היפה בווטקינס גלן.
חושב ששוה לנסוע לאחר מכן דרך ביקור בעיירה Montour Falls עם ה-13 לביקור באיזור אוניברסיטת קורנל והטבע המדהים שבליבו היא יושבת.
יום ג' ביקור בפארקים שליד איתקה כמו Buttermilk Falls שממש נושקת לאיתקה (ראי לינק מצורף),ולאחר מכן המשך 9 מייל צפונית לאיתקה אל ה-Thaganok Falls שבו תחליטו אם אתם עושים רגלית בערוץ של הקניון או מגיעים עם הרכב למרפסת הצפיה על המפל.
ואני מציע שאחה"צ היחסית הגיוניות של יום שלישי תקדמו אותכם לנסיעה כמו 3 שעות אל איזור אולבני ללינה(יש שם red roof) ובכך
תגיעו למחרת בשעה יותר סבירה אל ימי הביקור של רביעי וחמישי בבוסטון.
אשר ל- Hotel 140, אנחנו לנו בו באוקטובר 2005 ,נכון שהוא ממוקם טוב ונכון שהוא נפתח ב-2005 ואולי נותר בו עוד ריח של חדש,אבל חדריו קטנים,וכבר רשמתי בעבר בפורום שמידות המיטות הזוגיות במלון הזה עד היום אינן ברורות לי וראיתי זוגות שעלו לחדר וחזרו לקבלה להחזיר את המפתחות ועזבו את המלון ללא חיוב בקנס כלשהו.
ואגב המחירים הנדרשים כיום למלון הזה הם גבוהים רצח.
בעבר היתה המלצה בפורום לגבי מלון בשם midtown hotel עדין ממוקם יחסית הגיוני,שוה אולי לבדוק אודותיו.
מוני
-
משיקגו לניו יורק (העיר)מוני
ממש תודה. כל הכבוד על התשובה המפורטת.
מלון 140 יקר רצח. נראה לי שאם אכן ניסע לבוסטון נישן גם שם ב REDROOF למרות שהוא לא ממש במרכז העיר.
כתבת שיש לינק מצורף ולא מצאתי אותו.
ושוב תודה, יעל -
לינה בניאגרהיעל שלום.
לדעתי אין חשיבות מרובה לישון אם תצפית למפלים שמייקרת את הלינה.
מה שיותר חשוב זה להיות בצד הקנדי שבו רוב האטרקציות והיפה יותר.
אני יכול להמליץ לך על B&B כולל חניה מרחק הליכה קצרה ממרכז האטרקציות ושקט מאד.
ניאגרה בצד הקנדי קרוב מאד לכל המקומות ברגל - B&B –מיקום וארוחת בוקר מעולה מומלץ מאוד!
Ambiance by the Falls
4467 John St. Niagara Falls Canada
Phone :905-374-4314
ביטול 4 ימים לפני מועד ההגעה. מחיר 200$ (אין מס) לשני הימים כולל חניה המחיר נכון לקיץ 2007
-
משיקגו לניו יורק (העיר)הלינק שנשכח