נוסעת לחודשיים למזרח לבד
-
שלום לכולם,
אני מתכננת טיול למזרח בסביבות סוף מרץ-תחילת אפריל לתקופה של בערך חודשיים. יכול להיות יותר או פחות, תלוי ברמת ההנאה שלי מהטיול... כדאי שאציין שזאת הפעם הראשונה שאני טסה לטיול בחול בכלל ולמזרח בפרט ואין לי מושג בכלום...
יש לי כמה שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור ולענות לי:
א. בהנחה שיש לי חודשיים טיול. לאן מומלץ לי לנסוע ואיך לחלק את הזמן בין המקומות? אני מעוניינת בעיקר בטיולים ופחות בבטן-גב (למרות שקצת מזה לא יזיק...). המחשבה הראשונה שלי היתה להתחיל מתאילנד ומשם להמשיך לעוד מקומות. רק שהבנתי שתאילנד זה יותר סתלבט ואני לא כ"כ בטוחה שמתאים לי סתלבט ועוד לבד.... מה עוד מומלץ לי לצרף לטיול חוץ מתאילנד? ואיך לחלק את הזמן בין המקומות?
ב. כפי שכבר אמרתי - אני נוסעת לבד. השאלה היא, איך מוצאים אנשים לטייל איתם? מה קורה אם לא מוצאים? האם מסובך לטייל לבד? האם מייקר בצורה משמעותית את הטיול? ואילו עוד השלכות יכולות להיות לכך?
ג. אני בחורה דתיה - שומרת שבת וכשרות. ולא אוכלת במקומות לא כשרים אפילו אם הם צמחוניים בלבד. איך אפשר לארגן טיול עם עובדה זו? איך להערך לכך? והאם יש מקומות שעובדה זו תסבך את אפשרות הטיול שם? בנוסף, באמצע הטיול יוצא פסח - איפה יהיה הכי מומלץ לחגוג אותו?
ד. מבחינת מזג האוויר בתקופה זו - לאן יותר מומלץ לטייל?
ה. דרך איזה חברה כדאי לנסוע - שלא יהיה הכי יקר ומצד שני לא הכי מוזנח...משהו באמצע
זהו, מקווה שלא הפצצתי ביותר מידי שאלות בבת אחת. אם יש עוד נושאים שלא התייחסתי אליהם וכדאי לתת עליהם את הדעת אשמח לשמוע...
תודה רבה מראש!!
-
נוסעת לחודשיים למזרח לבד[B]דבר ראשון, אין שום בעייה לסוע לבד לטייל במזרח! להיפך, זה לפעמים כיף יותר מאשר לסוע בקבוצה או עם חברים. כשנוסעים לבד מכירים עשרות אנשים מעניינים מכל רחבי העולם, עם חלקם אף חולקים קשר קרוב מאוד - ישנים יחד, אוכלים יחד וכו'. את יכולה להיות רגועה, הטיול שלך לא יהיה בדד, ממש לא.
לגבי תאריכי הטיול שלך -
ובכן, את חייבת, אבל חייבת, להתחיל בנפאל שבה העונה תהיה בעיצומה, מרץ ואפריל. בקטמנדו ישנו בית חב"ד מקסים שבו תוכלי להתפלל ולסעוד אוכל כשר, וכמובן ליל הסדר בקטמנדו!!!! שומרי המסורת שפגשתי הביאו איתם הרבה אוכל בקופסאות, וכמובן אכלו הרבה ירקות ופירות שקנו שם. בתאילנד ובהודו, ובנפאל ישנם בתי חב"ד, ובכל אחד כזה ישנה מסעדה כשרה.
לגבי שאר המסלול - ובכן, אולי הודו? אני פשוט לא הייתי ולא מתמצא.
אבל מנסיוני בנפאל את תהי בערך חודש, אולי אף חודש וחצי, משום שאת תטיילי - ציינת שאת נוסעת בעיקר לטיולים ולאו דווקא לסתלבט.
הייתי ממליץ לך בכל זאת להגיע לתאילנד, אבל לטייל בה רק בצפונה, משום שאולי לא ישאר לך זמן ואולי לא תאהבי את הסתלבט של הדרום. שוב פעם, זו את שרשמת שאת לא בראש של סתלבט.
חברת תעופה? תראי, על מנת להתחיל את הטיול בקטמנדו ניתן לטוס עם רויאל ג'ורדניין (ירדנים) ועם הקטארים. שתי הטיסות הללו כרוכות בעצירות בינתיים והישראלים מדווחים על חברות ממש טובות. אני לא יודע, לא טסתי עם אף אחד מהן (עדיין).
עם אל על ניתן לטוס ישירות לבנגקוק, להכין מראש כרטיס טיסה לקטמנדו (עם תאי או רויאל נפאל), אבל זו אופציה יקרה. שמעתי על דיל של אל- על עם INDIAN AIRLINES לטיסהות לקטמנדו דרך בומביי, אבל לא ניסיתי מעולם.
טוב, תעזרי בפורום וב - 1001 טיפים. טיול מהנה! -
נוסעת לחודשיים למזרח לבדאז ככה
נתחיל מזה שגם אני בחורה דתיה וגם אני נוסעת לחודשיים למזרח, חלק מזה לבד. אז כבר את לא לבד.
לגבי מקום לטייל - אני לא מכירה את כל המזרח ולא ברור לי בדיוק מה בא לך (וייטנאם, לאוס ועוד...) אבל אני מצטרפת להמלצה הקודמת לגבי נפאל. אני בעקרון מתכננת להגיע ג"כ לנפאל בתחילת אפריל. מברורים שעשיתי היא מצויינת לטיולים בדיוק בעונה הזו ויש לפחות שני בתי חב"ד עם מסעדות כשרות, באחד מהם כבר לא מעט שנים חוגגים את הסדר הכי גדול והכי גבוה בעולם. מומלץ. אם באמת תבחרי בנפאל אז אח"כ יש לך כמה אופציות לחודש השני. אני בחרתי להמשיך להודו, אבל אני מכירה כאלו שממשיכים לתאילנד, סין או טיבט. אני לא בטוחה לגבי עונות מתאימות ומזג אוויר אבל את זה לא מסובך לברר.
לגבי דתיים בחו"ל - קודם כל יש לא מעט בתי חב"ד בנפאל, הודו ותאילנד. לגבי שאר הקומות אני לא בטוחה. מסעדות כשרות יש רק שם (חוץ ממקום או שניים בהודו). אבל הבנתי שאין בעיה עם פירות וירקות, וחברים רבים שלי שהם דתיים פשוט טיילו עם סיר קטן ובכל גסט האוס ביקשו לבשל בעצמם במטבח תמורת תשלום. זה דורש קצת יותר מאמץ אבל זה אפשרי.
ולסיום, לגבי טיסות. הדילים הכי זולים לדעתי הם של flyeast ואחריהם ברשימה החברה הירדנית. שתיהן טיסות זולות וטובות אבל טסות מעל אזורים עוינים. חברות אחרות כמו למשל הטורקים ואפילו אל על מוציאות טיסות למס' יעדים במזרח, אבל הטיסות יותר יקרות. בסופו של דבר כל החברות טובות והשיקולים הם כספיים ובטחוניים.
שיהיה טיול מוצלח ומהנה!