נסיעה מפריז לפוטורוסקופ
-
אנחנו משפחה עם ילדים (12-18) וטסים בפסח לפריז, למשך עשרה ימים. מתוכם מתכננים נסיעה לפארק הפוטורסקופ ליומיים, כולל לינה של לילה אחד באיזור הפארק וחזרה לפריז. אשמח מאוד לשמוע אם יש לכם חוויות מהפוטורסקופ - כולל המלצות על מתקנים מועדפים. והשאלה החשובה - איך להגיע ? חשבנו לעשות את הנסיעה באמצעות ה- TGV, כי לא שוכרים רכב. האם מישהו עשה את הנסיעה לפארק ב- TGV ? אשמח לשמוע כל פרט בנושא. האם זוכרים עלויות, האם ידועה למישהו דרך להשגת כרטיסים מוזלים ? -
נסיעה מפריז לפוטורוסקופאת הכרטיסים זול יותר לקנות (מה שנכון לגבי אתרים רבים) באינטרנט. אנחנו רכשנו חבילה של לינה + יום מלא למחרת. כפי שתיכננו - הגענו בערב, רכשנו כרטיסים מוזלים לערב (כניסה אחרי 5 למיטב זכרוני, הכל מפורט באתר שלהם), נכנסנו לסדט או שניים, ראינו את מופע הערב המדהים (יש כל ערב) והלכנו לישון במלון הקרוב. אי אפשר היה לקנות חבילה של כניסה בערב + לינה + יום מלא ולכן רכשנו את הערב בנפרד. לא היה תור בקופות הכניסה, לא הייתה בעייה. רק צריך להגיע לאתר מספיק מוקדם כדי לקחת את הוואוצ'ר ללינה ולכניסה למחרת. במלון הם מאוד מתורגלים, כולם יוצאים יחד מהאתר ומתפזרים בבתי המלון, תוך דקות כולם בחדרים. פשוטים אבל נקיים. היינו 5, קיבלנו חדר סביר, מיטה כפולה, מיטת קומותיים ומיטה בודדת. למחרת קמנו מוקדים, אכלנו עם כולם ארוחת בוקר (בסיסית מאוד) בחדר האוכל המשותף לכמה בתי מלון, ושעטנו לפוטרוסקופ עם כולם. למרבה ההפתעה, לא היו כל כך תורים (שבוע בדיוק לפני היה מאוד עמוס כשהאחים שלי היו שם עם המשפחות).
מה הכי כדאי? כל הסרטים עם הכסאות ה"זזים" - באתר שלהם באינטרנט הם נותנים מדגם של כל אטרקציה. קחו שעה ושבו עם הילדים לתכנן מראש. אנחנו התלהבנו מהאטרקציה החדשה יחסית - משהו עם רכבת ווינה. ממש על רמה! יש גם סרטים אחרים ב - 3 מימדים, במסכי ענק, בעיקר סרטי טבע, קצת פחות התלהבנו. באחד האתרים מקבלים משקפיים גדולים מצחיקים כאלה, התור היה ארוך, אבל הסרט התלת מימדי היה נחמד. קחו בחשבון שבסוף - יש רוויה. עוד סרט ועוד כיסאות זזים. יש את ריקוד הרובוטים - רק הבן הגדול הלך (היה בן 15) - כולנו חיכינו לו כשהוא עמד בתור מעל 40 דקות. האם היה שווה? - אולי עבורו, לנו הציפייה הייתה מאוד ארוכה ומעייפת. בינתיים עמדנו על מרפסת הצופה על הרחבה עם הרובוטים המרקדים, אך אחרי 10 דקות זה נמאס. אני מניחה שהילדים שלכם לא יסכימו לוותר על החוויה.
המסעדות באתר - יש סבירות, אך חייבים לאכול בזמן, כמו בכל צרפת, אם מגיעים מאוחר יש פחות מבחר ותחושה של או טו טו סוגרים (למשל ארוחת צהריים רצוי לא להיכנס אחרי אחת).
הכניסה בערב + יום מלא למחרת היו מספיקים. נראה שיומיים מלאים זה יותר מדי. ממליצה שתצאו מפריס לקראת הצהריים ותכננו להגיע בסביבות 5 לאתר.
לא הגענו מפריס אלא מהדורדון. מהפוטרוסקופ לפריס לקח לנו בערך 3 שעות ברכב. נתקענו בפקקים איומים בכביש הטבעת מסביב לפריס. חייבים לקחת בחשבון את הפקקים. רכבת נשמע רעיון מעולה, לא תתקעו בפקקים וידוע מראש באיזה שעה מגיעים. שוב, גם על זה יש פירוט רב באתר שלהם, כולל מפה, נראה שהתחנה ממש קרובה לכניסה ואין שום בעייה. נראה שהבעייה היחידה היא מחיר הכרטיס (אולי יש חבילות הכוללות את כרטיס הרכבת?
אל תשכחו ללכת ממש בכניסה למשרד הנמצא בתוך חנות המתנות. קחו מפה + אוזניות המתרגמות לאנגלית. למיטב זכרוני צריך פשוט להפעיל אותם באתרים (שבהם יש תרגום, לא לכולם יש), התרגום הנכון יופיע בלי צורך לבחור במספר. לא בטוחה כמה עניין התרגום קריטי, ברוב המקומות מדברים ממילא מעט מאוד...
אם יש יום יפה, ממליצים בסוף ללכת לכיוון היציאה הראשית, לפינת שעשועים שלא קשורה לסרטים. יש למשל אופניים ענקיים על מים, קצת להוציא מרץ אחרי כל הישיבה והעמידה בתורים.
בקיצור - חוויה, באמת כיף, אך יומיים מלאים נראה קצת יותר מדי... -
נסיעה מפריז לפוטורוסקופל-FAMILY5 תודה תודה על התשובה המפורטת ועל ההמלצות. אכן הזמנתי דרך האינטרנט את החבילה של כניסה ולינה. בעקבות המלצה שהיתה כאן באתר, הזמנתי את מלון הולידיי-אין, אבל נראה לי שאולי היה עדיף את איביס שהוא ממש ליד הכניסה. אני מקווה שזה לא הבדל משמעותי. לא יהיו לנו יומיים מלאים בכל מקרה, כי אנחנו צריכים ביום הראשון להגיע מפריס ולמחרת לחזור אליה. כרגע מה שעדיין לא הצלחתי לפצח זה את נושא ההגעה לפארק עם ה-TGV. אני נכנסת לאתר שלהם וגם המחיר נשמע מוטרף וגם בכל רגע שעובר, לא נשארות בכלל אופציות סבירות. אבל אני מבינה שאתם הגעתי ברכב כך שלא התנסיתם בזה. אני אשמח אם יש מישהו שהגיע מפריס ב-TGV או אפילו ברכבת רגילה, שאולי יוכל לשתף אותי. ושוב תודה ולילה טוב. -
נסיעה מפריז לפוטורוסקופהרכבת TGV מגיעה ממש עד הכניסה לפארק, צריך לרדת שם ולא בעיר פואטיה-שימו לב.
המחירים של הנסיעה בה בהחלט גבוהים.
שווה למשפחה לשקול(כלכלית בוודאי) את האופציה של שכירת רכב-טיול דרך לואר קצת ולינה בפוטורוסקופ (אגב ההבדלים בין מיקום המלונות לא קריטים- כולם במתחם עצמו) ואז בחזרה שוב דרך חלק אחר של הלואר- אבל המשמעות היא מבחינת הימים כדי לבלות יום בודד בפוטורוסקופ -לנסוע יומיים נוספים(יום הלוך ויום חזור) והשאלה אם יש זמן לכך.
אם לא-אז נוסעים בTGV ומשלמים בהתאם.
-
נסיעה מפריז לפוטורוסקופהי,
אנחנו היינו בפיוטורוסקופ באפריל 2007, במסגרת טיול שכלל את פריס, עמק הלואר ויורודיסני.
הפארק חווייתי מאד, מופע הסיום שלו מדהים, האטרקציות ברמה מאד גבוהה. אני חושבת שנכנסנו כמעט לכולן בביקור שהתחיל בבוקר עם פתיחת הפארק והסתיים ב-23:00 אחרי מופע הסיום (ישנו 2 לילות במתחם הפארק).
אני מסכימה לגמרי עם יונית, שהדרך הכי נוחה (לא בדקתי כלכלית) היא שכירת רכב, ואם כבר שוכרים רכב, אז מדוע לא לקחת טעימה קלה (אך מלבבת!) מעמק הלואר ולשלב גם ביקור באחת הטירות היפהפיות שלו, הנמצאת ממש על המסלול?
מאחלת לכם ביקור מהנה,
סוזי.
-
נסיעה מפריז לפוטורוסקופתודה על כל ההמלצות ותודה ליונית על המידע בנוגע למיקום המלונות. אני מודעת לשיקול הכלכלי אבל האופציה של שכירת רכב איננה אפשרית לצערי, כך שאני באמת נשארת רק עם ה-TGV. מה שעדיין לא ברור לי האם אני חייבת להזמין מראש את הנסיעה ב- TGV ואיך, או שפשוט ניתן להגיע, לשלם ולעלות על הרכבת ? מישהו יודע מהי בעצם העלות של הנסיעה והאם יכול להיות מצב שבכלל כבר אין מקום על הרכבת שאני רוצה, כלומר שאין לי בעצם איך להגיע ? אשמח לשמוע מכל מי שקצת מכיר, כי הנסיעה שלי די קרובה (בפסח). -
נסיעה מפריז לפוטורוסקופצריך כרטיס מראש, גם...כי הוא יותר זול-
נכון ללפני שנה במאי- מחירים הרכבת מפריז (קלאס 2) לפוטורוסקופ היו :
ללא החלפה והחזרה(כלומר קנית כרטיס ומשהו השתנה- אי אפשר להחזיר את הכרטיס) למשפחה 120€ למשפחה עם 2 מתבגרים ו113€ למשפחה עם מתבגר אחד. המחיר של כרטיס עם אפשרות החלפה למשפחה עם 2 מתבגרים היה 165€ ועם מתבגר אחד 124.50€.
(מדובר במשפחה 1-עם 3 ילדים מהם 2 מתבגרים) ומשפחה 2 עם 2 ילדים מהם 1 מתבגר).
המחיר הוא לכוון אחד בלבד!!!!! לא כרטיס טיסה הלוך ושוב.
יציאה מפריז 8.10 בבוקר
הגעה לפוטורוסקופ 9.33
זמן נסיעה 1.23 .
-
נסיעה מפריז לפוטורוסקופאז בליווי צמוד של דוברת צרפתית הצלחתי בסוף להזמין כרטיסי נסיעה ב-TGV (האתר שמצאנו להזמנת כרטיסים הוא בצרפתית בלבד) והמחירים הם בדיוק כמו שכתבת יונית. אני ממש מקווה שאחרי כל הטרחה, הפארק באמת שווה את זה. נדווח כשנחזור. תודה לכל מי שסייע.