ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סלובניה- כמה התלבטויות

פורום אירופה
    9
    19
    6509
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורנה1
      אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

אנו זוג, או-טו-טו בני 50, המתכוונים לנסוע לסלובניה בחודש יוני. הטיסה היא ללובליאנה וכך החזרה. אנו מתכוונים לשכור רכב בנמל התעופה וחשבנו על חלוקה כזו של הלילות: 3 לילות באיזור בלד (צימר פברניק או אצל דארינקה, עפ"י ההמלצות בטיפים), בימים אלו להיות באלפים היוליאניים, קניון וינטגאר, אגם בלד, אולי אגם בוהיני.
      אנו מעוניינים להיות בנוסף באתרים הבאים: מערות פוסטוינה, פליטויצה + סלוני, לובליאנה, פיראן/קופר/רוביני. האם אפשר לאתרים אלו "לינת כוכב" אחת, או שחייבים שני מקומות? אודה לכם על הצעותיכם.
      אם שניים, אני מתארת לעצמי שאחד מהם יהיה בסלוני (ראסטוק 21, שוב עפ"י הטיפים)או בפליטויצה. היכן כדאי למקם את הצימר הנוסף? חשוב, שלא יהיה רחוק מלובליאנה, כיוון שממנו נגיע לטיסה חזור שאמורה להיות בלילה.
      ושאלה נוספת: אנו אמורים לנחות סביב השעה 22:00. האם כדאי להצפין ישירות לבלד או להיות לילה במלון ליד שדה התעופה? ואם כך, האם יש למישהו המלצות לצימר/ מלון שכזה? בטיפים המלון היחיד שהומלץ הוא מלון "סילבסטר", אך עליו יש תגובות לא מוצלחות...
      בכל אופן, המסלול "הלא סגור" עליו חשבנו הוא כדלקמן:
      יום 1:נחיתה, התארגנות. נחיתה ב- 22:00. (לינה בלד)
      יום 2:מעבר הרים וורסיץ'.(לינה בלד)
      יום 3:קניון וינטגאר, אגם בלד.(לינה בלד)
      יום 4:נשמח להצעות, אתרים בדרכנו לסלוני (אולי כפר הנפחים, קרופה).(לינה סלוני/ פליוטויצה- או בצימר של ימים 5+6).
      יום 5:פליטויצה + נסיעה לצימר באיזור פוסטוינה.(לינה בפוסטוינה- פתוח להצעות)
      יום 6:פוסטוינה+ אחת הערים: קופר, רוביני וכו'(לינה בפוסטוינה- פתוח להצעות)
      יום 7:לובליאנה+ חזרה לארץ. טיסה ב- 23:00.
      רוב תודות מראש על עזרתכם. טווחים של זמנים בין האתרים יתקבלו בברכה! כמו כן, אם יש למישהו מכם הצעות לצימר נחמד באחד האתרים הנ"ל, הדבר יתקבל בברכה רבה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חנן
        חנן נערך לאחרונה על ידי

סלובניה- כמה התלבטויות
        אין לי כרגע הרבה זמן לענות אענה לכם יותר מאוחר אבל מלון סילבסטר מעולה, ליד השדה 5 דקות נסיעה ארוחת בוקר טובה , הייתי מוכן לחזור לשם עכשייו. אם את מעוניינת בפרטים נוספים 0544973778 , עשיתי טיול כזה לפני חצי שנה ויש לי טיפים לגבי לינות ולגביי אזור הים.
        • הסמדר
          הסמדר נערך לאחרונה על ידי

סלובניה...
          טיילנו בשנה שעברה במסלול דומה, אמנם עם בני נוער - אבל באותו עקרון.
          לדעתי אין הצדקה ללון ליד השדה - הנסיעה לבלד אינה ארוכה. תודיעו בצימר שאתם מגיעים מאוחר, ותקומו בבוקר בנחת באיזור המדהים.
          אני ממליצה לכם לשנות את סדר הימים - יום הנסיעה למעבר אורסיץ' הוא ארוך. עדיף בבוקר הראשון לטייל בקניון וינטגאר ואיזור אגם בלד.
          אני מצרפת את התכנית (המאד מפורטת...) שלנו משנה שעברה.
          (לא, לא מצרפת - הפורום לא תומך בקובץ word מסתבר??? אשמח לשלוח במייל)
          החוה שבה לנו בסמוך למערות מומלצת מאד!
          תיהנו - סלובניה מדהימה
          סמדר
          • y y y
            y y y נערך לאחרונה על ידי

סלובניה- כמה התלבטויות
            ל"הסמדר" שלום!

אין לי שמות ספציפיים של צימרים או הערכות מרחקים (בד"כ אני מוצא צימרים "על הדרך" ושוכח את שמם אחרי יום) אבל שני דברים קטנים במסלול שלכם כן מפריעים לי (כלומר, מעבר לדבר הגדול של הריצה הסטנדרטית מעבר לחצי קרואטיה בשביל פליטוויצה שלדעתי ממש לא שווה את זה, אבל כבר התרגלתי שזה "הסטנדרט")-
            1. בוהיני!!- כתבת אותו בתור "אולי", אבל לדעתי מבחינת הנוף הוא בהחלט האטרקציה המרכזית באלפים הסלובנים (בהנחה שלא תטפסו על הטריגלב). בלד הוא קטנטן וחביב לטיול של לפנות ערב קצר (שעה-שעתיים), וינגאר נחמד לדעתי בעיקר לילדים וגם אז לזמן קצר, אבל שניהם ראויים ללא יותר משארית הזמן ביום הטיול לבוהיני.
            2. פוסטוינה עצמה היא עיירה משמימה ביותר, וגם הסביבה היא לא יותר מ"חביבה מינוס". בהתחשב שפיראן היפיפיה נמצאת כ"כ קרוב, ובהתחשב שגם ככה אתם רוצים לבקר בה, נראה לי הרבה יותר הגיוני להפוך אותה לבסיס ולא את פוסטוינה.
            • gilbardi
              gilbardi נערך לאחרונה על ידי

סלובניה- כמה התלבטויות
              במרחק מבוהיני לבלד ממש קצר כך שבהחלט תספיקו זאת במהלך שלושת הימים המתוכניים לבלד ( אם תכננתם עליה לווגל וודאו שמתאים מבחינת מזג אוויר ).
              פליטויציה - אין ספק שכדאי לבצע אחרי שמיציתם את סלובניה ואז לבצע נסיעה ולינה ( רבים ממליצים על סלוני אני נהניתי לישון ב ratovaca שממש צמודה לשמורה כך שהיה לי כל הזמן הנדרש לשמורה + נסיעה חזרה ( או לסניי או לאזור רייקה(פיראן קופר רוביני - לא טיילתי).
              את מערת פוסטוניה ו/או שוק'וציאן ניתן לעשות בדרך מקרואטיה ללובליאנה , תלוי כמובן בזמני הנסיעה . קחו בחשבון שש'ת לובליאנה נמצא בערך במחצית הדרך לובליאנה- בלד .
              כפר הנפחים קרופה - האזור מאוד יפה ואני נהניתי בנסיעה כי זה היה מלובליאנה לבלד אם תעשו זאת בשעות הבוקר זה בהחלט מהנה אם תחליטו לנסוע לבלד בלילה אזי אחרי הביקור בנופי בלד וינטגר והמעבר הרי הבקור מיותר לטעמי .
              כלומר התכנון הוא על כוכב בבלד, לינה אחת באזור פליטויציה וכוכב בחצי האי האיסטרי . בתכנון הנ'ל לא נלקח בחשבון בקור בלובליאנה ( גם אני נאלצתי לוותר ) .
              • אורנה1

סלובניה- כמה התלבטויות
                רוב תודות, חנן. אשמח להיעזר בידיעותיך טלפונית בתקופה הקרובה.
                להשתמע!
                • אורנה1

סלובניה- כמה התלבטויות
                  לכולכם, רוב תודות על הצעותיכם ובמיוחד על הנכונות הרבה!
                  • חנן
                    חנן נערך לאחרונה על ידי

סלובניה- כמה התלבטויות
                    מקומות הלינה שלנו היו לפי המסלול. מלון סילבסטר ליד שדה התעופה מאד מאד נוח יש גם לקחת בחשבון שלפעמים טיסה לא יוצאת בזמן מזג אויר מאד גשום כך שלא נעים לנחות לנסוע בלילה ולהתחיל לחפש כאשר מלון חביב נמצא קרוב פחות מחמש דקות נסיעה, למחרת בניחותא יש את כל הזמן שבעולם וכמובן שלנסוע באור יש הרבה יותר בטחון, מה לעשות זאת בדרך כלל שעת הנחיתה בלובליאנה ומחיר של מלון סביב 50 יורו ללילה כולל ארוחת בוקר, מעולה, מעולה, מלון על שפת אגם בלד 70 יורו לזוג, ממול למלון המפואר ביותר מיקום מעולה, לינה בעיירה קרנסקה גורה מקסים,פיראן על שפת הים, רוביני בעיר, ליד מערות פוסטוניה על הדרך בין אופטיה וממש קרוב לפוסטוניה ולילה אחרון ליד לובליאנה שממש הופתעתי לטובה עיר קטנה ומקסימה עם נהר שחוצה אותה בתים יפים וביום יפה ממש כיף לטייל בה ולשבת באחת ממאות בתי הקפה שלה, בכל זאת את מוזמנת להיתקשר.
                    • יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

סלובניה- כמה התלבטויות
                      חנן שלום

יהיה נחמד אם תפרט את שמות המלונות לטובת כלל הגולשים,גם למטיילת הנוכחית וגם לטובת הדורות הבאים.
                      • חנן
                        חנן נערך לאחרונה על ידי

סלובניה- כמה התלבטויות
                        1. מלון סילבסטר ליד שדה תעופה של לובליאנה, 53יורו ולאחר הנחת מזומן במלון 48 יורו לזוג ללילה כולל ארוחת בוקר, ההזמנה הוזמנה דרן אתר המלוןונשלח פקס, לא התבקש דמי קדימה או כרטיס אשראי , הכל על בסיס אמון. נא לא לנצל.... כשהיגענו למקום הזמנו לכמה שעות את החדר לפני הטיסה חזרה בכדיי שלא נתייבש כל היום ברחובות העיר. זה היה רעיון נהדר תמורת 30 יורו, קיבלנו את החדר יכולנו לנוח להתקלח ולאכול בחדר מקניות שקנינו בסופר כולל סלט מוכן ועוף בגריל, רק לשבת בבית קפה או מסעדה בלובליאנה היה עולה יותר מהחדר לכמה שעות ואז שעתיים לפני הטיסה הגענו תוך 5 דקות לשדה להחזרת הרכב וההכנות לטיסה. 2. מלון על שפת אגם בלד מה שהפריד בין המלון היה כביש ,המלון נקרא ירדאן או ידראן לא זכור לי בדיוק. המלון הוזמן דרך אתר האינטרנט אלאדין ושולם פה בשקלים שווה ערך ל 70 יורו, אפשרי להזמין גם דרך אתר המלון.המחיר הוא לחדר אחורי בלי נוף לאגם, אבל שהגענו ביקשנו בקבלה אם יש מקום שיתנו לנו חדר עם מרפסת הפונה לאגם ואכן קיבלנו ללא תוספת מיר והיה מדהים. לרשות אורחי המלון אפשר להשתמש בברכות מקורות וחיצוניות של מלון דיי סמוך. ממש ממש כייף. 3.לגביי שאר הלינות נמצאו צימרים מזדמנים מדהימים במחיר של 40,50 יורו לזוג כולל ארוחת בוקר. לגביי אזור הים כמו פירן אין צימר בכלל למרות שחשבנו שיהייה בשפע, אומנם יש בתי מלון רבים אבל במחירים גבוהים מאד, למרות זאת מצאנו מלון במחיר של 80 יורו לזוג במלון 4 כוכבים שעזרו לנו בחיפוש מלון אחר שלא היה לא מקום. את שם המלון אינני זוכר, וגם את הצימרים הנותרים אין טעם לפרט כי מוצאים אחרים בדרך לפי קצב ההתקדמות ואין צורך לחפש צימר מסויים. מקווה שעזרתי קצת בידע לאחרים.
                        • חנן
                          חנן נערך לאחרונה על ידי

סלובניה- כמה התלבטויות
                          שלחתי בעבר תמונות מסלובניה לפורום אפשר למצוא אותם תחת הכותרת חנן ולבצע חיפוש.
                          • supercol
                            supercol נערך לאחרונה על ידי

סלובניה...
                            שלום סמדר
                            אשמח מאוד גם לקבל למייל את התוכנית המאוד מפורטת
                            תודה רונן
                            • hאורי
                              hאורי נערך לאחרונה על ידי

לחנן: סלובניה- כמה התלבטויות
                              אם הבנתי נכון,ביצעת מסלול קרוב יותר להצעת yyy בלי פליטביצה וסלוני של העדר.
                              ההמלצה שלי בכל אופן תומכת בגישה של yyy(כולה).אם כבר מחליטים לטייל בסלובניה אז מדוע לא כמה שיותר שם? ובלי הריצה למרחקים הארוכים שדורשת פליטויצה.
                              יותר מזה אם כבר מבצעים טיול סמי אלפיני ירוק, אפשר בהחלט לגלוש גם לאיטליה במקום הריצה הקשה לפליטויצה.פליטויצה היפיפיה יכולה לחכות לטיול הבא בקרואטיה שמתחיל בזאגרב ונגמר בדוברובניק.
                              על אף ש"כולם" בשבוע עם נחיתה בלובליאנה, לנים בסלוני, ולא בפליטויצה על המיים,עניין המאפשר שיטוט בשמורה גם אחרי שהאוטובוסים והמעבורות פוסקים לעבוד.אני לא ממליץ על לינה בסלוני.כדאי לשלם קצת יותר למלון כשמגיעים מרחוק, ללון בשמורה שהיא פי כמה גדולה ומרשימה מסלוני.סלוני ששוה מקסימום עצירה לשעה והיא בדרך חזרה אם הבנתי נכון את המסלול.
                              אורי
                              • אורנה1

תודה, אורי על ההצעה על צפון איטליה. האם יש באמתחתך הצעות לערים קרובות בצפ' איטליה ולמרחקים משוערים בזמנים? לדעתי, הערים הקרובות במיוחד הן טרייסט (והיא בערך בסגנון של פיראן/ רוביני) או ונציה (וזה במרחק של כ- 3 שעות נסיעה מלובליאנה/ פוסטוינה, כמרחק לפליטויצה). מה דעתך?
                                • hאורי

לא התכונתי לטרייסט, ובודאי שלא לונציה כי איין לך זמן בשבילן.אני התכונתי לכל מה שבאמת אלפים או דולומיטים. סלובניה מרביתה אוסטריה סוג ב' להוציא את אזור בלד/בוהיין והקצת ים שיש לה. אבל אם אתה שם, לך אל האזורים ההררים שבגבול עם איטליה ואוסטריה.הסתכל במפת משלין איפה שתראה כבישים ירוקים סע לשם.אם אני זוכר נכון, האחרון שביצע יציאה מזרחה מסלובניה לאיטליה, וגם דיווח שיפה היה גילבארדי מהשרשור כאן.גיחות רחוקות יותר הייתי עושה לכוון הגרוס גלוקנר באוסטריה וחוזר דרך הדולומיטים.כלומר, מסתפק בסלובניה באזור בלד/ בוהיין והכי רחוק מגיע למערות.את אזור הים הייתי משאיר לטיול האחר כשתנחת בזאגדב או באופאטיה,או בדוברובניק.קרואטיה "שווה" יותר משבוע,יותר מסלובניה,וביחוד חלקיה שדרומה למקומות שתגיע אליהם.אם כבר היית בדולומיטים ובאלפים זה סיפור אחר,שבהחלט מצדיק להתעקש על פליטויצה וקצת קרואטיה בטיול הזה.אם זה המצב,אני אציע לך מסלול סיבובי יעיל יותר, שמשאיר טיול בחצי האי איסטרה, רק אם יהיה לך יום פנוי ואת זה תראה תוך כדי טיול.אחרי שתחליט בדיוק מה אתה רוצה נדבר,כי בינתיים סתם שופכים מיים על מליון אופציות סתמיות...אורי
                                  • חנן
                                    חנן נערך לאחרונה על ידי

יציאה בבוקר ממלון סילבסטר לעיירה שקופיה לוקה משם לעיירת הנפחים קרופה בדרך צרה צרה בתוך יערות, ומשם לבלד לינה וביקור, יום שני נסיעה לאגם בוהין ועלייה ברכבל ומשם חזרה לבלד ונסיעה לקרנסקה גורה עיירה אלפינית עם בתים יפים . מפה יש אפשרות לנסוע לגבול איטליה ולהיות בשני אגמים קטנים לא משהו ועיירת העור באטליה שנמצאת על הגבול טרוויסיו גם לא משהו. מי שמעוניין יכול לעבור לדרום אוסטריה כדיי לטעום מקצת הנופים וסגנון הבניה האוסטרי, לעוברים כדאי להצטייד בבמדבקה לנסיעה באוטוסטרדות האוסטריות, נא לא לזלזל תופסים מיד לאחר הגבול והקנס הוא 120 יורו, המדבקה עצמה תקפה לאוטוסטרדות ועולה כ 8 יורו ל 10 ימים,אין לפחות מזה אבל הביקור באוסטריה מלהיב אפילו אפשר להצפין לעבר מעבריי ההרים וללון באזור, גם אפשר ללון בצימרים בדרכים הפנימיים הצימרים מדהימים ביופיים ובנקיונם והמחיר ללילה בערך 50 יורו. לחזור לקרנסקה גורה ומשם נסיעה למעבר וורשיץ ובהמשך לכמה עיירות המוזכרות באזור. משם לחוות הסוסים ליפצה ,לא נכנסנו לאורוות. הסוסים טיילו בחוץ על המדשאות ולכן חסכנו את הכניסה לאורוות. משם נסיעה לפיראן, לינה מחוץ לעיר כי אי אפשר להיכנס עם רכב אז בבוקר למחרת הגענו לחניון ומשם באוטובוס חינם לתוך העיירה,שווה. משם נסיעה לקרואטיה חצי יום חופשי בחופיי הנודיסטים הקרואטים שלייד רוביני, ולאחר מכן לינה ברוביני וביקור בעיר. למחרת נסיעה לאופטיה ביקור חצי יום באתריי הטיילת ומשם נסיעה למערות פוסטונייה ביקור במערות ובטירת פארמידה ולינה בצימר מדהים לפני פוסטוניה על הדרך הראשית מאופטיה כ 5 ק"מ לפני פוסטוניה. למחרת נסיעה ללובליאנה ביקור באתריה ועלייה לטירה לתצפית .מדהים בכלל מאד התלהבתי מלובליאנה כי לא ציפיתי ממנה בכלל. משם יום כיף באחד אתריי הספא שהומלצו באתר ומרוחק שעה נסיעה מלובליאנה. דרך אגב את יום הספא עשיתי לפני לובליאנה ואת לובליאנה השארתי ליום האחרון. זהו היה טיול כייפי ויחסית רגוע כי המרחקים לא גדולים.
                                    • gilbardi
                                      gilbardi נערך לאחרונה על ידי

איטליה - אם ויתרתם על פליטויציה
                                      ראשית שאפו לאורי על הזכרון הטוב.
                                      אם החלטתם לוותר על פליטויציה ( ואני לא נכנס פה לעצות כי זה שיקולים של כל אחד ... האם הוא מתכנן טיול נוסף בעתיד לקרוארטיה או לא ) הרי שניתן להקדיש זמן נוסף לשמורת טריגלב .
                                      אני עשיתי מסלול יפה מאזור בוהיני הקפת דרום השמורה -איטליה ומעבר ורשיץ - מצרף הטיפ שכתבתי :
                                      • מאגם בוהיני לכיוון דרום ומערב – כמובן שאין כביש והאפשרות היחידה המונעת עיקוף גדול הינה באמצעות רכבת נושאת רכבים מbohinijska bistrica- – המחיר עד התחנה הראשונה(podbrdo ) שמונה יורו ולשנייה (most na soci) שלא תמיד זמינה ) 12 יורו . בהמשך יפורטו זמני הנסיעה .
                                      אם זמנכם בידכם סעו רק לתחנה הראשונה הדרך בהמשך יפה .
                                      הנסיעה כולה במנהרה שנחפרה ע'י שבויים רוסים במלחה'ע הראשונה לחיבור קצר יותר בין הקיסרות האוסטרו הונגרית לאיטליה .
                                      מגיעים לעירה קובאריד KOBARID - עם המוזיאון לזכר הקרבות עקובי הדם ממלחה'ע הראשונה מומלץ גם לאלרגים למוזיאונים .
                                      השקט , השלווה , הנוף המדהים המפל מול חוויות המלחמה דאז על מאות אלפי ההרוגים המיותרים השאירה בי חותם עז והרהורים על מלחמות מיותרות .
                                      מפל KOZJAK המלצה חשובה- לא מופיע בספרים- מפל מקסים ולא מתוייר תוך מעבר על גשר חבלים יפה והליכה בתוך הטבע עד מפל מקסים - כנסו למוזיאון בקובאריד ובקשו מפת טיולים למפל - שהינו מפל על נהר הנשפך לנהר ה soca ניתן להגיע עם רכב בדרך לא סלולה אבל טובה מגשר נפוליון עד לחניה וממנה הליכה קלה של כ-20 דקות מומלץ בחום .

• טעימה מאיטליה - מומלץ בחום למי שביצע את המסלול לקובאריד ולבובץ (BOVEC ) - זהירות ההצע הצימרים בהמשך מבובץ למעבר הרים ווישיץ דל !!) . המעבר בין הארצות קל והמסלול קצר נוח ויפה .

יציאה בבוקר מבובץ לעבר מעבר הרים פרדיאל (כ-17 ק'מ ) המשך בנופים מדהימים לעבר אגם פרדיאל בצד האיטלקי ואח'כ לארוחת בוקר עם אספרסו איטלקי אנין טעם בעיר טרויזו TARVISIO וביקור בשוק ( על הכביש הראשי...קשה לפספס ) עם המון דברי עור ,ארנקים והלבשה .... (למי שהספיק לשכוח .... נטשנו את הסלובנים ועברנו לאיטלקים חובה להתמקח והרבה!!!! ) ובסיום חזרה מהירה לקראניסקה גורה ( משם עליתי למעבר ההרים VRSIC ).
                                      • hאורי

לאוהבת לטייל:איטליה - אם ויתרתם על פליטויציה
                                        כמי שהיה באזור מס' פעמים,נראה לי שההצעות של גילבארדי ממש מושלמת ומאפשרת תכנון טיול רגוע ונכון בסלובניה. כדאי לשים לב לפרטים בהצעה שלו כמו בית החולים של הפרטיזנים, השימוש ברכבת המכוניות(לא ביצעתי)
                                        שמיעל מאוד,מפל KOZJAK, הגיחה שהוא מציע לאיטליה שכן יפה לטעמי, בניגוד למה שנאמר כאן.
                                        הסיום של הטיול הזה, בקראנסקה גורה, מאפשר התקרבות ללובליאנה לטיסה חזרה ואפילו טיול רגלי בשבילים שיוצאים מהוורסיצ' אל הטריגלאב אם יש זמן --מומלץ מאוד.---אורי
                                        ראב רוביני
                                        ראב(גודל:37.36KB)רוביני(גודל:8.90KB)

רוביניראב
                                        • משה א
                                          משה א נערך לאחרונה על ידי

תיקון קטן ועוד כמה הצעות
                                          דווקא כן יש כביש מאזור אגם בוהין לכיוון דרום מערב, ואפילו כביש יפה מאד. נכון שרכבת המכוניות חוסכת זמן ביחס לשימוש בכביש, אבל כדי להשתמש בה בכיוון זה צריך לקום די מוקדם בבוקר ולהגיע עם הרכב בסביבות 0830, כך שלמי שקשה לקום בבוקר יש גם את האפשרות לנסוע בכביש וזה מה שאנחנו עשינו.
                                          בכל מקרה אם עושים את הסיבוב הזה, אז מצפון לעיירה טולמין שקרובה למוסט נא סוצ'י יש קניונים (של הנהר, לא של קניות...) מקסימים שנקראים "טולמינקה קוריטה". ניעור טוב עם עליות וירידות לא קלות, אבל הנוף מצדיק אותן, סיפור של כשעה וחצי.
                                          המלצה נוספת היא על בית החולים לפרטיזנים מימי מלחה"ע השנייה ושאורי כבר הזכיר. המקום נקרא פרניה והוא סמוך לעיירה בשם סרקנו ונמצא ממערב לסקופיה לוקה (שווה ביקור בפני עצמה) בנסיעה של פחות משעה משם בנוף יפה. הביקור כרוך בטיפוס קצר והוא חוויה יוצאת דופן שלא כדאי להפסיד.
                                          בדרך שבין קרנסקה גורה לבלד, קצת מצפון מערב לעיירה יסניצה, יש כניסה לעמק אלפיני יפהפה בשם וראטה, שממנו יש את התצפית היפה ביותר על ההר טריגלב. אם אתם כבר שם, תיכנסו ולא תצטערו.
                                          עוד חוויה נופית יפה מספק עמק הלוגרסקה דולינה שמצפון לשרשרת האלפים הקרונקיים. במקרה זה זאת כבר נסיעה של כשעתיים וחצי מבלד מזרחה ואחר כך מערבה, כי אין לשם גישה ישירה, אבל הנוף שווה את הנסיעה, כולל טיפוס למפל שבקצהו המערבי של העמק.
                                          כשאנחנו היינו שם לפני שנה, נקלענו למערת סקוצ'יאן ביום א' והתברר שביום זה יש כניסה פטורה מתשלום למערה. הייתה חוויה נחמדה מאד, עם אווירה משגעת, תזמורת כלי נשיפה שניגנה במרכז התיירים, ומאות סלובנים שיודעים על הסידור ובאים לטיול יום א' עם ילדיהם הקטנים. תנסו לתכנן בהתאם.
                                          בכל מקרה טיול נעים, אנחנו אהבנו מאד את סלובניה.
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון