ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קיץ בסלובקיה

פורום טיולי משפחות
    6
    18
    9319
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • orne15
      orne15 נערך לאחרונה על ידי

כבר שנה אני חושבת על טיול בשוויץ וגרמניה וביומיים האחרונים החלטתי על סלובקיה. את השינוי הביאו התיאורי הנופים, הטבע ולא פחות חשוב העלויות.

מספר שאלות:
      1) טוס וסע כדי מהונגריה או שאפשר גם מאוסטריה?
      2) האם ידוע למישהו עלויות (משוערות)על הטיסה והרכב?
      3) אני רוצה לנסוע ל 10 ימים, האם ניתן או שזה חייב להיות בכפולות של שבוע?
      4) מצאתי שיש פארק מים נחמד האם ידוע אם יש פארק שעשועים בקרבת מקום, אולי בקרבת הגבול עם אוסטריה?

אני מודה מראש על כל פיסת מידע, המלצה על צימרים וסוכן נסיעות טוב.

ביי
      אורית
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • סיגלית
        סיגלית נערך לאחרונה על ידי

קיץ בסלובקיה
        אכן החלטה נהדרת, בפרט אם רוצים טיול זול יותר ולא מוכנים להתפשר על מגורים, אוכל טוב ואטרקציות.
        בדרך כלל הכי נוח וזול לטוס לבודפסט ולשכור שם רכב. ודאי שאפשר ל- 10 לילות או לכל מספר כלשהו של ימים. כל יום יש טיסות לבודפסט.
        אפשר גם לוינה, אך יותר רחוק ובדרך כלל יותר יקר.
        ממליצה להיות בעיקר בצפון סלובקיה, בה מרוכזות מרבית האטרקציות המשפחתיות. כדאי לשלב עם יומיים בבודפסט (שאליה תגיעו וממנה תחזרו).
        אין פארקי שעשועים, אך פארקי מים המבוססים על מעיינות חמים (בהם אפשר גם לגור), יש בשפע, וגם מגלשות אלפיניות, רכבלים, מערות, מיני גולף ושפע אטרקציות משפחתיות נפלאות. מידע רב על סלובקיה באתר המצורף ובכתבה המצורפת.
        • סלובקיה
        • טיולי כוכב למשפחות- סלובקיה
        • המשפחה המטיילת
          המשפחה המטיילת נערך לאחרונה על ידי

הדירות בטטרהלנד
          סיגלית וכל שאר המנוסים

האם אתם מכירים את הדירות בטטרהלנד - מהאתר שלהם (המתורגם בחלקו) הצלחתי להבין שיש שלושה סוגים של דירות (ל-5, ל-4 ול-7). הדירה שנראית לי מתאימה לצרכינו היא סוג A אבל לא הצלחתי להבין היכן בפארק זה ממוקם (יש כמה מיקומים?) ובעיקר האם יש בדירות מיזוג אוויר (כנראה אין?) ואם באמת אין - עד כמה זה חיוני באוגוסט - מיזוג אוויר
          ושתי שאלות אחרונות - האם יש במקום גם מלון (כולל ארוחות) משהו בדומה לטרמה צטז?
          ואחרון - הבנתי שהשהות בדירה אינה כוללת אוטומטית כניסה לפארק המים - האומנם? הבנתי נכון? הם גם מציעים להוסיף למחיר 12 יורו ליום ולקבל כניסה חינם - האם זה כדאי

אשמח לתשובות מיודעי דבר וסליחה על ההצפה בשאלות
          • נירית
            נירית נערך לאחרונה על ידי

תשובות חלקיות על טטרהלנדיה
            שלום אורית
            סלובקיה יפה, יש בה אטרקציות רבות והיא די זולה ונעימה לטיולי משפחות. שוויץ היא לא (גם לא אוסטריה), זו דעתנו לאחר טיול של שבוע בקיץ שעבר.
            לגבי טטרהלנדיה, תוכלי לראות את המיקום במפה המצורפת, הנמצאת באתר.
            לא היינו שם, עברנו ליד באחד הימים (בגלל שהיינו רק בוגרים ביקרנו במעיינות אחרים). נמצא ליד אגם liptovska mara שגם בו יש ספורט מים, שיט בסירות ועוד.
            המיקום די טוב, קרוב להרי הטטרה הגבוהים והיפים ולהרי הטטרה הנמוכים, לטירות וכו'.
            מבחינת מזג האוויר, לנו היו ימים ממש קרירים. בצימר שלנו לא היה מיזוג, וגם לא היה צריך. להיפך, הדלקנו חימום! בשבוע השני של יולי ישבנו ליד אח בוער בסלון (וזו לא מתיחה של אחד באפריל). נאמר לנו שהטמפ' הממוצעת בקיץ באזור היא 25 מעלות בצהריים. אבל היינו בטטרה הגבוהים.

מבצר אורבה 2.JPG סקלנטה פלסו בהרי הטטרה הגבוהים.JPG
            מבצר אורבה 2.JPG(גודל:13.35KB)סקלנטה פלסו בהרי הטטרה הגבוהים.JPG(גודל:13.93KB)

• מפה
            מבצר אורבה 2.JPGסקלנטה פלסו בהרי הטטרה הגבוהים.JPG
            • ענת. 0
              ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

קיץ בסלובקיה
              גם אני התחלתי להכין שיעורי בית בקשר לסלובקיה, בעקבות המלצה של נירית.
              הבנתי שמומלץ דרך בודפשט, גם סוכנת הנסיעות המליצה לעשות כך.
              לא יודעת אם יצא לפועל או לא, בכל אופן -

בשבוע שעבר בררתי מחירי טיסה לבודפשט לשבוע האחרון של יולי.

חברת מלב ההונגרית:

מבוגר 471 דולר.
              צעיר 431 דולר.
              ילד 386 דולר.

באל על יש להוסיף 60 דולר לכל כרטיס.

שעות הטיסה של מלב לא רעות בכלל.
              יציאה מהארץ ב 5:40 , הגעה לבודפשט ב 8:05. (שישי)
              חזרה ב 23:35 , הגעה לארץ ב 03:35. (בין שישי לשבת)

כלומר ימי הנסיעה והחזרה אינם "מבוזבזים".

מסוכנות הנסיעות יצרו קשר עם אופרן, עדיין אין מחירי השכרת רכב ליולי.
              • נירית

קיץ בסלובקיה
                היי ענת,
                שמחה לשמוע.
                מתי הנסיעה? כבר חשבת על המסלול?
                • ענת. 0
                  ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

קיץ בסלובקיה
                  הי נירית,
                  עדין לא סגורים על נסיעה, בינתיים צץ עוד איזה ענין.
                  אולי נחליף את הרכב שלי, כך ש 20 אלף שחשבתי שיש לטיול ילכו לטובת רכב.למרות שמצידי להישאר עם מה שיש, כנראה שלא יהיה מנוס.
                  גם זה עדיין לא בטוח (שרק אלה יהיו הצרות שלי...)
                  בכל מקרה התחלתי לגשש כל מיני כיוונים.
                  סלובקיה קורצת, בגלל המחיר הסביר של הטיסות, ובגלל שאני מבינה שהיא עדיין לא "התקלקלה". היא גם קטנה כך שנוח לטייל בה.
                  אני בודקת גם אפשרות של טיול ג'יפים ביון.
                  אם טיול יצא לפועל אז מדברים על סוף יולי.
                  ואולי בכלל נדחה לסוכות, לאוקטובר.
                  בסלובקיה אולי כבר יהיה קר, אבל באיזור הים התיכון עדיין סביר.
                  חברה היתה בטיול ג'יפים באוקטובר ואמרה שהיה נפלא.
                  טיול שבו כל משפחה מקבלת ג'יפ, הנהיגה עצמית, כשאת החבורה מלווה מדריך בג'יפ שלווכו'. נשמע די מדליק.
                  הבנים המתבגרים מתלהבים מטיול ג'יפים, ואנחנו מאד מתחשבים בדעתם.
                  אז זהו, בינתיים יש הרבה אולי ואם וכאשר.
                  די מתלבטים.
                  מבטיחה לשתף כמובן אם תהיה נסיעה על הפרק.

ענת
                  • orne15
                    orne15 נערך לאחרונה על ידי

קיץ בסלובקיה
                    דבר ראשון,
                    אני מודה לכולם על המידע Razz

ישנן שתי חברות שהציעו לי טוס, סע ופנסיונים על בסיס חצי פנסיון.
                    אז עכשיו ההתלבטות אם לקחת את החבילה ההיא או ליצור אחת משלי כלומר, טוס וסע לבודפשט והזמנת צימרים באופן ישיר.
                    השאלה אם אכן זה יוזיל את החבילה בצורה כזאת ששווה את "כאב הראש" והערבים הארוכים ליד האינטרנט.

ערב טוב
                    אורית
                    • ורד
                      ורד נערך לאחרונה על ידי

קיץ בסלובקיה
                      גם אנחנו התחלנו לבדוק כל מיני כיוונים (היער השחור, אוסטריה ושוויץ). בעקבות ההמלצות של נירית והכתבה של סיגלית (טיול כוכב למשפחות) עשיתם לי חשק והתחלתי להתלהב מהרעיון של נסיעה לסלובקיה.

יש לי שתי שאלות:
                      1. מההודעה של נירית אני מבינה שאפילו ביולי יחסית קר שם Sad האם תקופת סוף ספטמבר אינה ממולצת?
                      2. לפי האטרקציות שמצויינות בכתבה אני מבינה שסלובקיה היא יעד מתאים לילדים בגיל 6 ו-10. אני צודקת או שעדיף לבחור יעד אחר?

בתודה מראש,
                      ורד
                      • המשפחה המטיילת

תודה ועוד כמה שאלות
                        נירית תודה

הכיוון שלנו לקיץ הקרוב הוא אכן סלובקיה (ברור לי שזה לא שוויץ או אוסטריה ואחד ממוקדי המשיכה הוא דווקא פארק המים (יש לנו זכרון מאד מאד טוב מסלובניה מטרמה צטז')

לרשותנו עשרה ימים ברוטו - נוחתים בבודפסט בצהרים וחוזרים מבודפשט 10 ימים לאחר מכן בשעות הבוקר.
                        ההתלבטות היא האם לצאת מיד לדרך לכיוון סלובקיה - לישון בדרך ואז להגיע לטטרה למחרת היום או בכלל להשאר בבודפשט לטייל בה ולמחרת היום להגיע לטטרה
                        את בודפשט אפשר להשאיר גם ליום האחרון כי ממילא נישן שם יום לפני הטיסה.
                        בכל מקרה האם לדעתך את שאר הימים כדאי לבלות בטטרהלנד (המחיר לא זול - לפי מה שהבנתי מהאתר שלהם עלות דירה 105 יורו + 12 יורו אם רוצים כניסה גם לפארק המים) - האם שווה מהכרותך הקצרה והלא מחייבת
                        העניין הוא שהדירות לא נראות לי מי יודע (וגם אין מיזוג ולך תדע מה יהיה)
                        האפשרות האחרת כמובן היא להזמין צימרים בנפרד ואז אולי לחלק מבחינת לינות (ככל הנראה לא נגיע לברטיסלבה בנסיעה הזו, אבל אשמח לשמוע דעתך גם בעניין זה)
                        תודה מראש
                        • נירית

מהיכרותי הקצרה והלא מחייבת...
                          לגבי הלינה בטטרלנדיה, אם זה יקר והדירות לא נראות משהו, אולי שווה לחפש גם מקומות אחרים, ולנסוע לפארק המים לבילוי. אנחנו מצאנו צימר דרך booking.com , קראתי שאחרים הזמינו דרך לימבה
                          http://www.limba.com/en/slovakia/offer
                          אני לא הצלחתי למצוא משהו מתאים דרכם.

אחד האזורים המומלצים ללינת כוכב- poprad הקרובה גם להרי הטטרה הגבוהים, גם לנמוכים, כלומר לרוב האטרקציות באזור. שנה שעברה ראיתי בסביבה צימרים לא יקרים, וכדאי לבדוק.
                          אנחנו הגענו ממזרח פולין, לא מבודפשט. אני חושבת שעדיף להשאיר את בודפשט ליומיים האחרונים, ולנסוע משדה התעופה לכיוון סלובקיה. מבודפשט לפופרד- מישלין מחשב כ 5 שעות. אתם מכירים את עצמכם והיכולת לנהוג כמה שעות לאחר טיסה. אני בטח הייתי ישנה בדרך...לעומת זאת באתר

http://www.sunorama.co.il/HTMLs/subject.aspx?C1011=13579& ;BSP=949

ממליצים לנסוע עד מקום הלינה בסלובקיה למרגלות הרי הטטרה.

לגבי מזג האוויר-תשובה לורד: מזג האוויר זה עיניין של מזל. בהרים למעלה (שם אנחנו היינו כמעט כל הזמן), הסיכויים לגלי חום נמוכים. אבל בעמקים יכול להיות חם. הבעיה היא שברוב הצימרים במחירים הנמוכים התרשמתי שאין מיזוג אוויר. הזמן הכי מומלץ לביקור בסלובקיה, על פי כל המדריכים והמידע ברשת מאי וספטמבר, כך שבהחלט נראה מתאים. כדאי רק לבדוק קודם האם פארקי המים והרפטינג פתוחים בעונה זו.
                          בהחלט נראה לי שיש מה לעשות עם ילדים בגילאים שציינת. מערות נטיפים וקרח, שיט, טירות, עיירות נחמדות, אגמים, רכבלים, אפשרות לטיולי אופניים, נראה לי מתאים מאד.

אורית, לגבי ההתלבטות בין החבילה על בסי חצי פנסיון או מציאת צימר עצמאית, כמובן צריך לדעת מה המחירים. אוכל רק לומר לך שהארוחות ממש זולות בסלובקיה, והאוכל בסופר עלה "גרושים". אבל, אם הערבים ליד האינטרנט גורמים לך כאב ראש, אז כמובן זה כבר לא שווה.

נדמה לי שבאתר של סיגלית יש המון המלצות ללינה ושווה לבדוק.
                          • ורד
                            ורד נערך לאחרונה על ידי

לנירית, תודה רבה על העזרה

יש לי שתי שאלות נוספות:

1.מאחר והחופשה שלנו מתוכננת לסוף ספטמבר הבילוי בפארק המים בטטרלנדיה לא יתאים לנו. אנחנו מחפשים כפר נופש עם בריכות מחוממות ובינתיים ללא הצלחה Sad . האם יש איזה כפר נופש מומלץ בסגנון רביט היל למשל? בכתבה שסיגלית צירפה מצולם כפר נופש עם בריכה מקורה. נראה מקום נחמד מאוד. אשמח לקבל פרטים לגבי המקום (סיגלית?).
                            2.לנירית, קראתי את הכתבה שלך "רשמים מסלובקיה" – תאור מקסים ושוב תודה על ההשקעה הרבה. רציתי להתייחס לנקודה אחת שציינת בנושא הבריאות. האם תוכלי לפרט/להסביר עד כמה מסוכן לטייל שם ואילו אמצעי זהירות יש לנקוט? התחלתי קצת לחשוש Confused

תודה מראש לכל העוזרים
                            • סיגלית

לא ברור לי למה טטרלנדיה לא יתאים לכם. יש לו אזור שלם של בריכות עם מי מעיינות חמים, חלקן מקורות. הפארק פתוח אפילו בחורף כאשר הכל מושלג.
                              לגבי המגורים: אכן הם לא כוללים כניסה לפארק המים, אך ניתן להכנס תמורת תוספת לא גדולה. הדירות די בסיסיות אך ממוקמות בלב הפארק. מיקום נוח מאד לטיולי כוכב במרבית האטרקציות שבסביבה (גם טטרה נמוכים וגם גבוהים).
                              נראה לי שעדיף להתגורר בדירת נופש יותר מפנקת מחוץ לטטרלנדיה ולהקדיש יום אחד לפארק. באתר המצורף מספר המלצות שבדקתי באופן אישי.
                              לגבי מיזוג: עדיין לא שמעו על זה בסלובקיה. בדרך כלל גם לא צריך.
                              העונה המומלצת לבקר בסלובקיה: ממאי ועד ספטמבר (כולל). באוקטובר כבר חורפי מדי וגם אתרי תיירות רבים נסגרים.

לגבי ההשוואה עם שוויץ ואוסטריה- סלובקיה הרבה יותר בתולית מצד אחד ופראית מצד שני. היא לא "בונבוניירה", אך יש בה מכל טוב והעיקר: במחירים לא של אירופה והיורו.
                              • מגורים מומלצים בסלובקיה
                              • נירית

צפירת הרגעה לדאגת הבריאות
                                היי ורד,
                                התייחסתי לשני דברים. המלצה כללית לא לשתות מי ברז. יש מים מינרליים בכל סופר ומכולת, במחירים מצחיקים. הבעיה היא להזמין מים ללא גז. נדמה לי שבאחד הטיפים כתוב, לנו לא כל כך הצליח, אבל זה לא נורא.
                                לגבי הקרציות-באזור הרי הטטרה הבעיה כמעט ולא קיימת, כך שאין מה לדאוג, בטח לא בטיול קצר וקונבנציונאלי. ליתר ביטחון הייתי נמנעת /נזהרת באכילת גבינות לא מפוסטרות. הקרציות הנושאות את דלקת קרום המוח (TBE) שכיחות במרכז המדינה ובחלקים מהמזרח, כפי שאפשר לראות במפה המצורפת (עמוד 5 במסמך שייפתח).
                                לפני כמה זמן היה אשכול בנושא, עם עוד מידע והמלצות.
                                אשמח לענות על שאלות נוספות! Very Happy
                                מערת הקרח דובשינסקה 2.JPG
                                מערת הקרח דובשינסקה 2.JPG(גודל:12.57KB)

• מידע על TBE
                                • אשכול בנושא ה TBE
                                מערת הקרח דובשינסקה 2.JPG
                                • ורד
                                  ורד נערך לאחרונה על ידי

צפירת הרגעה לדאגת הבריאות
                                  נירית וסיגלית, תודה רבה

זאת הפעם הראשונה שגיליתי להפתעתי הרבה שקיימת סכנה של קרציות באזורי אירופה (מתנצלת על הבורות Confused ).
                                  אני מודה שלמרות שהייתה צפירת הרגעה Laughing כל הנושא הזה עדיין מטריד אותי (בעיקר כי מדובר בטיול עם ילדים). אני אקרא חומר בנושא ומקווה להתאושש/להתעודד Very Happy

תודה,
                                  מקרציה אמיתית Cool
                                  • המשפחה המטיילת

דירות בסיסיות...
                                    הי סיגלית או אחרים שלנו במקום

מה הכוונה בסיסיות - ברשותך כמה שאלות: האם הדירות נקיות? האם המטבח סביר (מקרר, מיקרו, כיריים, אני מניחה שאין מדיח)? האם המיטות סבירות (נוחות יחסית?)

על איזה דירות מפנקות את ממליצה, כי מהאתר שלך מדובר בפנסיונים (אנחנו מבקשים דירה עם אפשרות בישול עצמית ולא פנסיון...)

נשמח לשמוע

ובהנחה ש'נלך' על טטרהלנד האם כדאי לשהות שם כל התקופה - 8 ימים מלאים (ועוד יומיים בבודפשט) או היית ממליצה לחלק איכשהו את הלילות?

תודה על תשובות ויום נעים
                                    • סיגלית

דירות בסיסיות...
                                      באתר שלי יש המלצות גם על פנסיונים וגם על דירות נופש. כמו כן לא חסרות דירות נופש (ולא פנסיונים) נוספים באתרים כמו "לימבה" (יש קישור באתר שלי למבחר אתרים, מצורף קישור).
                                      הדירות בטטרלנדיה קטנות יחסית, עם ריהוט ואבזור פשוטים. בהחלט אפשר לגור בהן ולהנות, אך תמורת המחיר הגבוה שלהן, עדיף לבחור משהו יותר מפנק.
                                      לגבי המיקום: בהחלט אפשר לעשות טיולי כוכב מטטרלנדיה. המיקום מאד נוח (בניגוד לטרמה צ'אטז בסלובניה).
                                      • מגורים בסלובקיה
                                      • המשפחה המטיילת

תודה רבה ושבת שלום
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון