חשבון מט"ח אירו
-
שלום,
הכסף שלי לטובת הטיול הוא באירו.
האם כדאי לפתוח חשבון מט"ח אירו ולמשוך בדרום אמריקה מחשבון זה?
שמושכים כסף בכספומטים בדרום אמריקה האם מומר ככה:
אירו-->דולר-->מטבע מקומי
אירו-->מטבע מקומי.
עמית. -
חשבון מט"ח אירולא משתלם להחזיק חשבון מט"ח בשום מקרה
מט"ח אירו טוב רק עבור אירופה למדינות שמחייבות ביורו וארה"ב - דולר.
בכל מדינה אחרת - יש עמלה קבועה באחוזים.
המרה כפולה תעשה בהתאם לכרטיס שלך
זאת אומרת כדי שלא תיהיה המרה כפולה אתה חייב שכרטיס האשראי שלך יהיה באותו מטבע שיש לך בבנק (אם יש לך מט"ח) בד"כ ויזה זה דולר ומאסטרקארד זה יורו
איתן
הוסטל ריוונדל,
מיראפלורס לימה פרו -
חשבון מט"ח אירולמה אתה לא ממליץ להחזיק בחשבון מט"ח?
הבנתי שלטיול של מעל לחודשיים זה דווקא מומלץ...
-
חשבון מט"ח אירואיתן תודה על התשובה המהירה אך עדיין הנושא אינו ברור לי.
כרגע הכסף הוא במזומן במטבע אירו.
כדי להשתמש בו בטיול איאלץ להמירו לשקלים בדואר(או אצל חלפנים) להכניסו לבנק ולאחר מכן למשוך אותו בכספוטים בדרום אמריקה במטבע מקומי.
אירו-->שקלים-->מטבע מקומי.
אם אני פותח חשבון מט"ח אני לא מחליף לשקלים ואז אני ממיר אירו ישירות למטבע מקומי לא?
אירו-->מטבע מקומי.
ויש לי מאסטרקראד.
-
חשבון מט"ח אירומי שאמר לכם שחשבון מט"ח הוא חסכוני, טועה.
הפקדה של מט"ח בחשבון מט"ח עולה כסף ! (1%)
גם הניהול שלו עולה כסף, זאת אומרת אם תחייב 1$ לחשבון דולרי לכאורה אתה לא אמור לשלם עמלה אבל הם לוקחים לכם את ההפרש בין היציג להעברות והמחאות (לשם העברת הכסף לחו"ל) מה שעולה כסף.......
חשבתם שאפשר לדפוק את הבנק הא ?
בעיה נוספת ביבשת -
אי אפשר לגהץ דולרים, בטח שלא יורו.
אפשר למשוך דולרים אבל לא בכל מקום - ובכל מקרה תשלמו לבנק עמלה על העברות והמחאות וכן 1% על הפקדה של הדולרים בבנק ומה תעשו עם הדולרים שיש לכם ביד ? תמירו אותם לכסף מקומי לא ? רוצים לנחש כמה עמלה סה"כ תשלמו ? הפתעה.....זה כמו למשוך כסף מקומי עם שקלים בישראל.
חשבם שהבנקים מפגרים
אם יש לך כבר חשבון יורו, ומופקד בו יורו - אל תגע בו ובטח אל תמיר לשקלים - זה לא יותר טוב מחשבון שקלי כי תשלם את אותן העמלות בכל מקרה בכמו בשקל.
-
כדאי לשאול את הבנקאידבר ראשון יש לבדוק עם הבנק איך מתבצעת המרה במשיכה של כספומט בחו"ל במטבע שאינו דולר או יורו. למרות שכעקרון יש לשקל יחס המרה עצמאי לכל מטבע בעולם, יכול להיות שלצורך החישוב הבנק כן מחשב את המשיכה בהמרה כפולה.
אחרי זה צריך לזכור שהבנק הוא מוסד מכובד, לא שוק.
זה לא אומר שאין אפשרות להתמקח.
מאוד מומלץ לכת לבנק, להציג את המצב, לשאול על התנאים והאפשרויות השונות- ואז להתחיל להתמקח.
עמדת המיקוח של צעיר עם הכנסה לא גבוהה והצהרה שהיא תיפסק בקרוב לתקופה ארוכה היא, בלשון המעטה, לא טובה.
לכן כדאי ללכת לסניף שבו אפשר לדבר עם פקיד שיש לו "הבנה לצרכים שלכם." כלומר פרוטקציה. אם יש אבא\ דוד\ חבר שיש לו חשבון בסניף המסוים במשך הרבה שנים, אם הפקיד חבר של אבא\ דוד\ חבר, אם גיליתם שהפקיד מנהל רומן ואפשר לסחוט אותו (סתאאאם
).... כל דבר שיקדם את ענייניכם מבורך. במקרה הכי גרוע ישבתם חצי שעה עם הפקיד בבנק והבנתם לעומק את האפשרויות.
מבדיקה שערכתי בעבר, התנאים ההתחלתיים הם זהים ובסוף אין הבדל בין חשבון מט"ח לחשבון שקלי.
יוצא דופן אחד הוא חשבון מט"ח בבנק בחו"ל- ישנם בנקים בדרום אמריקה שמסונפים לבנקים בחו"ל, ואז ניתן להוציא כספומט- משיכה בבנקים המסונפים תעשה ללא עמלות. אבל כנראה זה לא המצב שלך.
בהצלחה
אלקנה