ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט

פורום אירופה
    6
    21
    9905
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • roei_c
      roei_c נערך לאחרונה על ידי

שלום

אני מתכנן לטייל באירלנד/סקוטלנד באוגוסט
      רציתי לדעת האם זה זמן טוב מבחינת מז"א?

כמו כן - הזמן שעומד לרשותי הוא כשבועיים וחצי (3 שבועות לכול היותר), ורציתי לשאול האם כדאי לטייל בשתי המדינות, או שזה יהיה לחוץ מדי? אם כן - כיצד כדאי לחלק את הזמן? אם לא - באיזו מדינה כדאי להתמקד בהתחשב בשיקולי מז"א, משך הזמן הנדרש לטיול רגוע, אטרקציות שאולי מתקיימות בחודש זה וכ'ו?
      אשמח לשמוע כול הצעה, רעיון, טיפים וכ'ו

תודה וחג שמח

רועי
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hgktrduc
        hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
        רועי שלום
        הייתי בסקוטלנד לפני המון שנים כ- 10 ימים, במסגרת טיול ארוך יותר באנגליה. באירלנד הייתי בספטמבר האחרון בביקור לא מתוכנן וקצר (מדי). אני עד היום מתגעגעת אליה. היינו בדרום מערב אירלנד (טבע).
        לא ציינת איך תתנייד. אני טיילתי ברכב שכור. אחרי יומיים אתה מתרגל לצד שמאל ורכב הוא יתרון שם - יש מקומות קצת נידחים ועדיין אטרקטיביים לתיירים. יש לי תחושה שבסקוטלנד תשתית של ת.ציבורית יותר מוצלחת מאירלנד אבל צריך לברר. אולי מישהו מהגולשים האחרים יכול להעיד על כך.
        לדעתי מבחינת מזג אויר אירלנד יותר גשומה אך אוגוסט נוח יחסית בשתיהן.
        הבחירה תלויה מאוד בתחומי העניין שלך, אותם לא ציינת.
        אנחנו ראינו בסקוטלנד הרבה טירות, ויש את מסלול מבשלות הוויסקי שהרבה אנשים נהנים ממנו.
        אטרקציות - באוגוסט מתקיים פסטיבל אדינבורו. זו חוייה תרבותית אדירה אבל קח בחשבון קושי בתקופה זו עם מקומות לינה.
        שתיהן ארצות נוחות מאוד לטיול - יש bb בכל פינה זמינים וברמה מעולה.
        לגבי חלוקת הזמן - דעתי הסובייקטיבית לחלוטין היא לא לפצל ממש לשניים. הייתי מקדישה יותר זמן לאחת מהן ואת השניה "דוגמת" ומשאירה משהו לביקור הבא, או מוותרת.
        דוגמה - שבועיים של טיול באירלנד על שני חלקיה ועוד כמה ימים בפסטיבל באדינבורו. או - להקדיש את רוב הטיול לסקוטלנד וביקור ממוקד דווקא בצפון אירלנד - אם אתה מתעניין דווקא במורכבות הפוליטית והדתית.
        שבועיים הן זמן יפה להכיר כל אחת מהן בצורה יפה ולא לחוצה.
        אם הטבע קורא לך - המראות מהממים בשתיהן. אני חוויתי באירלנד משהו יותר עוצמתי, פראי וקסום.
        חוש הומור, אדיבות ונדיבות תמצא בשתי הארצות.
        מצרפת קישור לספר שמתאר בהומור את שמחת החיים האירית ואת הטירלול הכללי של אנשיה, במובן החיובי של המילה... הספר הופיע גם בעברית בשם: "האי הירוק, המקרר ואני". תהנה, יעל
        • round ireland with a fridge
        • roei_c
          roei_c נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
          היי יעל

תודה על תשובתך
          אני מתכנן לטייל כנראה ברכב שכור באופן עצמאי, כלומר להחליט לבד לאן ליסוע ולכמה זמן
          אני מתעניין יותר בטבע ונופים ופחות בנוף עירוני, למרות שבטוח שייצא לי להיות גם בערים

כמה זמן היית באירלנד? תוכלי לפרט מה בערך סדר גודל של עלות הטיול (לפרק זמן שאת טיילת)? עם איזו חברת תעופה טסת?

אשמח לכול הערה/הארה/הצעה וכ'ו

תודה ויום טוב
          רועי
          • hgktrduc

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
            רועי שלום
            שהות ועלויות - הטיול שלנו לא מייצג נסיעה שגרתית שכן הצטרפתי לנסיעת עבודה של בן זוגי לדבלין. האילוצים של טיסה בנקודות בונוס, בהתראה קצרה בעונת החגים, הניבו ביקור של 5 ימים בלבד - כמו שכתבתי זה קצר מדי. בתנאי הפתיחה האלה החלטנו שלא נחסוך בכלכלה והוספנו טיסות למערב כדי להרויח זמן ולבקר באתרי טבע. בטיול שלך אין צורך בזה. תגיע לכל מקום ברכב. נסיעה ממזרח למערב (מדבלין לגולווי) היא בערך כמו ת"א אילת. שבועיים זה זמן מעולה לעשות טיול מעגלי ברוב המקומות המעניינים ושלושה שבועות גם יאפשרו לך להשתהות פה ושם באיזה מקום קטן ונחמד שתיקלע אליו, ויש רבים כאלה.
            אנחנו כבר לא תרמילאים ולא התפשרנו על חדר טוב + שרותים צמודים בכל לילה. אכלנו כמעט תמיד בחוץ. קח בחשבון באזורים הכפריים לינה ב bb לזוג ללילה 75-85 יורו כולל א.בוקר. בדבלין עלות דומה כשאתה לן בפרבר - והתחבורה מעולה. יחסית לבירה אירופית דבלין עיר קטנה ונחמדה, לא כרך עצום. אבל אם תלון במרכז העיר - תשלם יותר. אנחנו טסנו באלעל דרך לונדון. אני ממליצה לברר עלות טיסה בארקיע שמגיעה ישירות לדבלין. כלכלה - יקר. ביקור במסעדה ממוצעת לזוג - לדעתי לא פחות מ30 יורו. כמובן שאפשר להוזיל עלויות עם סנדביצ'ים וכו'.
            שאלת על אטרקציות - גולווי שבמערב המרכזי נחשבת למרכז מוסיקלי. ממנה גם אפשר לקחת סירה ולשוט על נהר השנון. במערב יש מקום שאפשר ממנו לשוט ולצפות בלוייתנים. צוקי מוהר - מסעיר. בסמוך לקורק (בדרום) יש עיר (נדמה לי קינסייל) שנחשבת למרכז קולינרי. יש פארקים עם מסלולי הליכה נפלאים ביערות ומסביב לאגמים (אזור קילארני). יש טירות מעניינות. יש המון מגרשי גולף. יש היסטוריה מרתקת ורוח אנושית מרשימה. אני משערת שבאוגוסט יהיו יותר פסטיבלים וארועים מיוחדים - תמצא הכל באינטרנט.
            אני שוב מציינת שהנסיון שלי צנוע מאוד וחשוב שתעזר באנשים נוספים. אם הפורום כאן לא יניב עוד תוצאות עבורך נדמה לי שיש גם פורום רלבנטי בתפוז. יש גם לא מעט חומר באינטרנט - תהנה (אני מוריקה מקנאה)... יעל
            • ענתי
              ענתי נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
              הי יעל,

המון תודה על תשובותייך. גם אני נעזרת בך, כרגע.

תכננו לנסוע בקיץ, זוג + שני ילדים (12,10) לסקוטלנד.
              הבעיה, כך הבנתי, היא בעניין של אי-אפשרות לערוך טיול כוכב.

אם בכל זאת, מאד מאד רוצים, איך אפשר לעשות טיול מבלי לעבור כל יומיים מקומות לינה שונים?
              האם גם במסלול מעגלי (הכולל את סקוטלנד בלבד), ניתן לעבור שניים-שלושה מקומות לינה בלבד?

אשמח לכל תשובה.

המון המון תודה, Smile

ענתי

• hgktrduc

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                שלום ענתי
                עכשיו התקלת אותי Confused בסקוטלנד ביקרתי לפני כעשרים שנה ... לדעתי את צודקת - היא פחות מתאימה לטיולי כוכב ועבור זוג ללא ילדים התזוזה ממקום למקום כל לילה היתה חלק מהקסם. אבל אני משערת שאם מחליטים להתמקד באזורים מסויימים אפשר לבנות טיול שיתאים גם למשפחה. לכמה זמן תיסעו? אני מעלה פה גם את השאלה עד כמה לילדים בגיל שציינת פורמט של טיולי כוכב הוא באמת קריטי - הם בכל זאת כבר לא פעוטות. בקיצור כרגע אין לי תשובה בשלוף אך איתגרת אותי. נראה אם אצליח להפיק משהו מאוחר יותר אחרי חפירה בחומרים הישנים... בינתיים כדאי לנסות גם בפורום טיולי משפחות יעל
                • ענתי
                  ענתי נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                  תודה יעל,

הילדים בני 10 ו- 12. באמת כבר לא פעוטות.
                  הנוחות היא בשבילי. אין לי חשק לכל האריזות והתזוזות ממקום לינה אחד לאחר.

אין לי בעיה להחליף מקומות, אבל מכיוון שצריך לדעת מראש, זה מעט בעייתי.

אני יודעת שבאדינבורו חייבים להיות, וגם באיים, בצפון.

לא אכפת לי "לפספס" מספר דברים, אבל האם לא ניתן לישון בשני מקומות אלו, ולטייל בסביבה? עד כדי כך?

קחי לך את הזמן Very Happy

אתגר נוסף, Smile

ענתי
                  • hgktrduc

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                    ענתי,
                    לדעתי אפשר - עם הויתורים המתבקשים.

אדינבורו אכן מןמלצת מאוד. אם תגיעו באוגוסט - יש חגיגה שלמה סביב הפסטיבל. במצודה - להיות בשעה 1:00 - שבה יורים בתותח. העיר עצמה מאוד יפה לשוטטות. אנחנו המשכנו מאדינבורו צפונה בחוף המזרחי לכוון סט. אנדרוז שהיא עיירה מקסימה. נהנינו מכפרי הדייגים שבדרך. לא רחוק משם ממוקמת הטירה המרשימה ביותר שאני ראיתי - glamis castle - תבררו אם אפשר לבקר בה - זו חוייה בלתי נשכחת.
                    עד כאן קטע שאפשר לעשות בכמה ימים מנקודה מרכזית אחת.

אזור אפשרי נוסף שיכול להוות "בסיס" - העיירה stirling - אגמים יפים, שיט, הליכה, מניחה שיש גם פעילויות ספורטיביות שיתאימו לטף. זה די קרוב לאדינבורו וגם לגלזגו.

מבין האיים - לצפון-מערביים לא הגעתי. ביקרתי ב isle of skye שהוא נפלא. מגיעים אליו עם הרכב על גבי מעבורת וזו חוייה בפני עצמה. באי יש דרך נוף ותצפיות יפות, מצודה מעניינת, אבל הוא מרוחק - צריך לקחת בחשבון את הנסיעה.

אטרקציות לילדים - אני לא מכירה, מצורפים קישורים שיעזרו. אני מקווה שחלקם ממוקמים באזורים שציינתי וכך תוכלי לתכנן לכם חופשה משפחתית על פי מידותיכם
                    טיול נעים ומוצלח,
                    יעל
                    • טירת גלמיס
                    • סקוטלנד עם ילדים
                    • סקוטלנד עם ילדים - 2
                    • ענתי
                      ענתי נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                      יעל, המון המון תודה, קודם כל.

נשמע מקסים ובהחלט מפתה. מתלבטת השנה אם ללכת על סקוטלנד, או לחכות שנה נוספת ולנסוע שוב לאוסטריה, הפעם טירול ואולי קצת שוויץ...

לא אטריד אותך Razz , עד שאחליט באופן סופי.

ושוב,

המון המון תודה,

ענתי

נ.ב. קראתי את החומר ששלחת, וזה באמת עושה חשק אדיר לנסות משהו אחר הפעם.
                      • hgktrduc

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                        ענתי
                        מצרפת עוד משהו לעורר את החשק לסקוטלנד
                        מאחלת לכם הנאה בכל מקום שתבחרו
                        יעל
                        • סקירה מ ynet
                        • ענתי
                          ענתי נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                          יעל Laughing Laughing Laughing

החשק כבר התעורר...

זה מזכיר לי את החשק של סמנתה (סקס והעיר) לבדוק מה קורה לגברים מתחת לחצאית.

המון המון תודה שוב,

ענתי Smile
                          • hgktrduc

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                            Smile
                            תבדקי ואל תשכחי לספר לנו.....
                            שבת שלום
                            יעל
                            • נירית
                              נירית נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                              שלום לכולם,
                              הצלחתם לעורר גם אצלי את הגעגועים לסקוטלנד, ולאחר מחשבה ועיון מחודש במפה, גם אני חושבת שאפשר "לככב". אם מתיישבים בסטירלינג, כפי שהומלץ, אפשר לבקר כמובן באדינבורו, גלזגו, טירות כמו סטירלינג עצמה, גלמיס המרשימה, בלייר אטול הנהדרת , ועוד ועוד. לא רחוק יש גם מזקקת ויסקי (איך אפשר בלי?) אפשר לטייל באזור לוך לומונד והtrosachs, קצת להדרים לקפלת רוסלין המרשימה (זו מצופן דה וינצ'י) ואווופס ...לדעתי נגמר שבוע.
                              כל האזור הזה יפה , ומאפשר "טעימה" של סקוטלנד. יחד עם זאת, בעיני, החלקים הצפוניים של ההיילנדס, האי סקאי ואורקני הם הרבה יותר פראיים ומיוחדים.
                              חג שמח וסוף שבוע נעים!
                              • noa Xscotland
                                noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                                ענתי, אכן זה לא אפשרי לטייל בסקוטלנד בנחת טיול כוכב. אם את מעדיפה לא לעבור כל ערב למקום לינה אחר, חלקי לך את המסלול ל-4 אזורים של 3-4 ימים כל אחד, ועשי לך טיולי כוכב ממוקדים שונים. תראי ש-3 לילות בכל מקום יספיקו לך בשביל להרגיש שאת לא כל הזמן באריזות - בכלל, בטיול מימד הזמן שלנו משתנה ו-3 או 4 ימים נראים כמו נצח קטן...
                                כמובן שאפשר למצוא דירה (או קוטג' או קרוואן נייח) לפי השכרה שבועית ואז בלית ברירה לפצל את הטיול לשני מוקדים בלבד. רק קחי בחשבון שזה יגרום לכם לבלות יותר זמן בכבישים. רוב הכבישים הם של נתיב אחד (לכל כיוון), מפותלים, ועמוסים בתנועה בתקופה הזאת של השנה כך שבכל מקרה הנסיעות מנקודה לנקודה עלולות להתארך, בייחוד עם נתקעים אחרי רכב שגורר קרוואן ונוסע 50 קמ"ש כל הדרך.

(קיבלתי את המייל. אענה בקרוב)
                                • noa Xscotland
                                  noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

עם = אם. "אם נתקעים אחרי...."
                                  • אלון.י
                                    אלון.י נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                                    ענת שלום.
                                    בטיול בר מצווה מלונדון ליברפול(הביטלס) ואדינבורו שעשינו לפני 4 שנים היה רק מקום אחד שישנו בו יומיים שאר המקומות הוצאנו רק דברים נחוצים והשאר נשאר ברכב.מחוץ לערים כל המקומות היו B&B.

אם יש כוונה להיות במצעד באדינבורו צריך להזמין כרטיסים מראש אנחנו הזמנו חצי שנה מראש וכבר היה די מלא למעשה כל תיכנון הטיול בסופו של דבר נעשה סביב תאריך ההגעה לאדינבורו את החזרה ללונדון עשינו בטיסה שהיתה זולה מאד (33 פאונד לשלושתנו).
                                    המצעד באדינבורו.JPG סטרלינד.JPG
                                    המצעד באדינבורו.JPG(גודל:21.29KB)סטרלינד.JPG(גודל:20.64KB)

סטרלינד.JPGהמצעד באדינבורו.JPG
                                    • hgktrduc

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                                      לענתי וכל המתעניינים האחרים בסקוטלנד,
                                      באחד הטיפים באתר הוזכרה נסיעה ברכבת קיטור הקשורה להארי פוטר. הפרטים בקישור המצורף
                                      שבת שלום,יעל
                                      • 'הוגוורטס אקספרס'
                                      • ענתי
                                        ענתי נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                                        הי לכולם Smile

כל כך הרבה מידע,

באמת עושה חשק אדיר לנסוע, לראות מקומות אחרים.

בודקת את כל האפשרויות (נירית, קניתי מפה ואני אציץ בה, משום שאין לי מושג לגבי המקומות שציינת), מרחקי דרך, ונחליט אם נעשה את זה השנה או עם ילדים בוגרים יותר, בעוד מספר שנים.

אלון - קודם כל תודה רבה. היכן הזמנתם את הכרטיסים למצעד?
                                        אשמח לראות תמונות נוספות.

נועה - תודה, אמתין בסבלנות Smile

יעל - את נהדרת.

שוב, תודה לכולם,

ענתי

• אלון.י
                                          אלון.י נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                                          ענת שלום.
                                          מצורף הלינק לאתר המצעד אך לפי מה שראיתי כל הנרטיסים לשנה נמכרו.

התמונות המצורפות הם מאין יום ספורט בהיילנד שנערכים בתלבושות המסורתיות. ישנן תחרויות של חמת חלילים ועוד כל מיני מקצועות משעשעים.אנשים נאספים מכל האיזור וכמובן הרבה בירה נשפכת שם חוויה נחמדה ומיוחדת.
                                          משחקי היילנד באבר-נטי.JPG תזמורת סקוטית.JPG
                                          משחקי היילנד באבר-נטי.JPG(גודל:19.50KB)תזמורת סקוטית.JPG(גודל:21.35KB)

• טאטו
                                          משחקי היילנד באבר-נטי.JPGתזמורת סקוטית.JPG
                                          • ענתי
                                            ענתי נערך לאחרונה על ידי

אירלנד/סקוטלנד באוגוסט
                                            תודה אלון Smile , תודה רבה.

אני אוהבת לראות תמונות של מקומות בהם עדיין לא ביקרתי.

מאד אוהבת את הארועים הללו. הם לא המוניים מדי (זאת אומרת: לא מתחככים בהם) וניתן לראות בהם התנהגות טיפוסית מקומית.
                                            נתקלנו בארוע כזה ב- prien שבאוסטריה וזה היה פשוט מקסים.

כנראה שאת הנסיעה לסקוטלנד נדחה בשנה. לא רק בגלל הפסטיבל, אלא בגלל חוסר האפשרות לטייל "כוכבית".
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון