ה-big sur זה האיזור שמדרום למונטריי, לאורך כביש 1. מה שיש שם, זה קו חוף יפה במיוחד, עם צוקים שנופלים לים, סלעים במים, גלים שנשברים - בקיצור, חיבור מאד יפה של ים ויבשה. כביש 1 מתפתל שם לאורך החוף והצוקים ויש הרבה נקודות עצירה לתצפית. מעבר לזה יש מספר פארקי מדינה שבהם אפשר לעצור לטיולים.
אני מבין שאתם מנסים לבנות טיולי כוכב שיוצאים מסן-חוזה. נסיעה של שעה וחצי בערך תביא אתכם לתחילת הקטע הזה של כביש 1. שם תסעו דרומה כמה שיבוא לכם, ובאיזשהו שלב תעשו אחורה פנה ותחזרו. אנחנו עשינו דבר דומה בספט' האחרון, אם כי עשינו את הלילה במונטריי (וזה חוסך שעה ומשהו נסיעה בתחילת וסוף היום). היינו מספר שעות בפארק פוינט לובוס ואח"כ ירדנו לאורך הכביש בערך חצי הדרך עד סן-סמיון, נכנסנו לעוד איזה פארק ואח"כ וחזרנו. עדיף לנצל את הדרך דרומה לעצירות לאורך הכביש כי זה יותר נח מבחינת כיוון התנועה.
בעולם הים לא היינו, כך שאני לא יכול להשוות. האקווריום במונטריי מאד מרשים. היינו שם מעל שעתיים. אח"כ הסתובבנו קצת בעיר ובטיילת שלאורך החוף. החוף של מונטריי יפה ויש שם אריות ים ושאר מיני חיות ים ממש על החוף.
את דרך ה-17 מייל לא הספקנו. אני קצת בספק כמה תוכלו להספיק במסגרת טיול כזה, בהתחשב בשעה+ שיש לכם לנסוע לסן-חוזה. כמובן הכל תלוי כמה זמן תקדישו לפארקים השונים. אני הייתי מנסה לפצל את הביקור באיזור זה ליומיים לפחות - אחד לירידה דרומה על כביש 1, והשני למונטריי וסביבתה. אם יש זמן, אפשר באחד הימים לעשות את הדרך דרומה לא על כביש 101 אלא על כביש 17 שמוביל לסנטה קרוז - פשוט דרך יפה יותר, ולא הרבה יותר ארוכה.
 |
 |
| big sur(גודל:9.06KB) | מונטריי(גודל:9.29KB) |