ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

וייאטנם - מספר שאלות...

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    7
    3716
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אמיר הרדוף
      אמיר הרדוף נערך לאחרונה על ידי

אהלן...

אני מתכנן לשלב בטיול שלי את ויאטנם, אני מגיע לצפון תאילנד לטרק עם הרד בריק, כמה ימים בפאי ובסביבה, נכנס ללאוס דרך ויאנטיאן לשבוע בערך ומשם לויאטנם.

1. מאיפה מומלץ להכנס אם אני לא מתכוון להגיע בתכנון לדרום לאוס?
      אני מתכנן להתחיל בצפון בויאטנם ולרדת דרומה לאט לאט..

2. זה יצא שאני יהיה בויאטנם בערך בין אמצע ספטמבר לאמצע אוקטובר, איך המזג אוויר בכל אזור? (צפון\מרכז\דרום\ערים ספציפיות)

3. קראתי כאן בטיפים לגבי מזג אוויר וכתוב על סופות סייפון, יש ממה לחשוש בתקופה שאני יהיה, אם כן איפה ומה הסיכונים..

4. לפי הפירוט שכתבתי על מהלך הטיול (צפון תאילנד>לאוס>ויאטנם), איפה כדאי לעשות את הויזה לויאטנם ומה הפרוצדורה?

5. כמה זמן בערך נראה לכם יספיק לי בשביל למצות את המיטב של ויאטנם או חלק ממנה למה אני מוגבל בזמן לבערך 3 שבועות בויאטנם?

6. הבנתי שיש איזה רכבת\אוטובוס שקונים לו כרטיס משולב שעוצר בכל תחנה מה צפון לדרום?

7. כמה עולה טיסה מויאטנם לבנקוק בחזרה כשאני ירצה לחזור ואיך הכי כדאי להזמין בהתרעה קצרה של כמה ימים כשאני יהיה בויאטנם?

המלצות כלליות?

שאלה לא קשורה: יש אופציה של חזרה לבנגקוק דרך קמבודיה מדרום ויאטנם.. יספיק שבוע בשביל לעבור מויאטנם לבנקוק דרך קמבודיה בשביל למצות את האזורים לנחשבים בקמבודיה?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • avi
        avi נערך לאחרונה על ידי

וייאטנם - מספר שאלות...
        Twisted Evil
        עושה רושם שלא קראת הרבה לפני שהתחלת עם השאלות
        ולכן אני מאד מאד מאד ממליץ לך לפני נסיעה לויטנאם לקרוא הרבה
        ויטנאם זו ארץ יפיפיה ואנשים קשים עד ח..ות ולכן כדי לא ליפול בפח ולא להתאכזב כדאי לקרוא גם כאן ב1001 טיפים וגם באתרים לועזיים כגון

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/forum.jspa?forumID=24& amp;keywordid=101
        ראשית שבוע בלאוס זה ביזבוז זמן קח בחשבון אתה נכנס מוינטיין,נסיעה לואנג וינג -3 ש' שהיה שם פחות מ 3-4 ימים זה סתם להגיד הייתי , ומה עם לואנג פראבנג? אתה צריך לפחות שבועיים בשביל מרכז לאוס.
        מאיפה מומלץ להכנס אם אני לא מתכוון להגיע בתכנון לדרום לאוס?

]אני מתכנן להתחיל בצפון בויאטנם ולרדת דרומה לאט לאט..
        המעבר הצפוני לויטנאם הוא cao treo שמול העיר vinh בויטנאם אפשר להגיע לשם מוינטיין או מלואנג פראבנג[/U]http://www.se-asia.com/maps/maps_switch.php?map=laos
        2. זה יצא שאני יהיה בויאטנם בערך בין אמצע ספטמבר לאמצע אוקטובר, איך המזג אוויר בכל אזור? (צפון\מרכז\דרום\ערים ספציפיות)
        אולי גם לנגב לך את האף כשתצטנן חפש לבד

3. קראתי כאן בטיפים לגבי מזג אוויר וכתוב על סופות סייפון, יש ממה לחשוש בתקופה שאני יהיה, אם כן איפה ומה הסיכונים..

אין/יש ממה לחשוש הנבואה ניתנה לשוטים
        הסיכונים הם החל מרגליים רטובות ועד לטביעה בנחשולי מיים כמו בצונאמי,לא יכול להבטיח לך מי מהשניים אם בכלל Laughing Laughing
        4. לפי הפירוט שכתבתי על מהלך הטיול (צפון תאילנד>לאוס>ויאטנם), איפה כדאי לעשות את הויזה לויאטנם ומה הפרוצדורה?
        בשגרירות ויטנאם בוינטיין

5. כמה זמן בערך נראה לכם יספיק לי בשביל למצות את המיטב של ויאטנם או חלק ממנה למה אני מוגבל בזמן לבערך 3 שבועות בויאטנם?
        ב3 שבועות טיול ממצה בצפון ויטנאם עד קו הוי אן בדרום6. הבנתי שיש איזה רכבת\אוטובוס שקונים לו כרטיס משולב שעוצר בכל תחנה מה צפון לדרום?
        אוטובוס פתוח - בצע חיפוש אכן לפי אוטובוס פתוח או בגוגל לפי
        open bus

7. כמה עולה טיסה מויאטנם לבנקוק בחזרה כשאני ירצה לחזור ואיך הכי כדאי להזמין בהתרעה קצרה של כמה ימים כשאני יהיה בויאטנם?

חפש אייר אסיה
        המלצות כלליות?
        יש המון
        שאלה לא קשורה: יש אופציה של חזרה לבנגקוק דרך קמבודיה מדרום ויאטנם.. יספיק שבוע בשביל לעבור מויאטנם לבנקוק דרך קמבודיה בשביל למצות את האזורים לנחשבים בקמבודיה?
        לא! מעבר מויטנאם לבנגקוק יבשתי דרך קמבודיה זה 4 ימי נסיעה מלאים
        • yakov1985
          yakov1985 נערך לאחרונה על ידי

וייאטנם - מספר שאלות...
          אחלה טיפים קיבלת...
          אני אתן לך אחד קטן שאתה לא מבין כמה תודה לי אם תבצע אותו...
          אל תחפש למצות מדינה בשבוע-שבועיים.. בטח שלא לאוס!!!
          תעלה לצפון לאוס!! תשהה שם מה שיותר הרבה ואל תברח מלאוס אחרי שבוע.. זאת ארץ מקסימה עם אנשים הכי נהדרים שיש שם באיזור!!!! נופים מ-ט-ו-ר-פ-י-ם ! ! ! !
          לא יקר לטייל בה!! בקיצור אם במיוחד שאחרי זה אתה חוזר לתאילנד ואין לך הרבה זמן... וותר על וייטנאם ...

אהה ועוד אחד קטן לסיום.. וותר על הרדבריק\טאנה\ כל השטויות של הערסים בצפון... עצמאית אתה יכול לראות ולחוות חוויות הרבה יותר מגניבות... ואל תשכח לבקר בפאי!!! לפחות כמה ימים

אם תחליט לשקול את הרעיון שלי ותרצה עצות ספציפיות למקומות
          • תותינקה
            תותינקה נערך לאחרונה על ידי

וייאטנם - מספר תשובות..
            היי אמיר, אני חזרתי לפני מס' חודשים מויאטנם.. הייתי שם שבועיים מפאת קוצר זמן אבל זה די הספיק להקיף את רוב המדינה..

קודם כל אין ספק שאתה חייב לקרוא המון לפני הנסיעה ולא להסתמך רק על הפורום. אבל בכל זאת אשמח לעזור..אספר לך מה אני עשיתי ואתה תעשה את השיקולים שלך..

מצפון תאילנד לקחתי slow boat ללאוס (לואנג פראבאנג) ירדתי לויאנטיין ומשם לקחתי טיסה להאנוי- מומלץ מאוד! יש אפשרות לקחת אוטובוס אבל ממש לא כדאי זה משהו כמו 30 שעות נסיעה מסוייטת והטיסה אורכת שעה וגם לא יקרה...

מזג אויר: ויאטנם היא מדינה מאוד מיוחדת מבחינת אקלים, בגלל שהיא מאורכת מזג האויר בצפון יכול להיות גשום וקר ובדרום שמשי ונעים ולהיפך..
            לגבי הטייפונים- להתעדכן עם המקומיים, בעיקר בערי החוף. אני הגעתי לנה-טראנג (עיר נופש) באוטובוס פתוח ותיכננתי להישאר שם ל2 לילות, המקומיים אמרו לי שאין מה להישאר כי מתקרב טייפון, המשכתי אחרי שעתיים עם האוטובוס לצערי...

ויזה:ויטנאם בעייתית לגבי הויזה.. כלומר אי אפשר להוציא ויזה בגבול אלא להכין מראש. אם יש לך כמה ימים בבנגקוק תן את הדרכון ל1 מאלפי סוכנויות הנסיעות בבנגקוק זה לוקח בין יום ל3-4ימים תלוי כמה אתה משלם..אני בינתיים נסעתי לקנצ'נבורי וכשחזרתי חיכתה לי הויזה..

open bus:כמו שציינתי, לקחתי אוטובוס פתוח מהאנוי וירדתי את כל ויאטנם עד לסייגון. יש גם לכיוון ההפוך. עלה לי סה"כ 30$. האוטובוס עובר בערים מסויימות ואתה מחליט אם אתה יורד ונשאר קצת או ממשיך עם האוטובוס (גם בשביל זה אתה צריך לעשות שיעורי בית ולבדוק איפה כדאי לרדת..) מומלץ ביותר!

יציאה מויאטנם:אני לא הגעתי ישר לבנגקוק, אני עברתי לקמבודיה בסירה דרך דלתת המקונג.. אישית, לא אהבתי את קמבודיה ובעיקר לא את פנום פן הבירה.. נכנסתי כדי להגיע לסיאם ריאפ- מקדשי אנגקור וואט, שלשם ואך ורק לשם שווה להגיע בקמבודיה. יספיקו לך כמה ימים. משם לקחתי טיסה לבנגקוק דרך אייר אסיה- מעולים!

טוב מקוה שזה מספיק מקיף ואשמח לעזור.. Cool
            • avi
              avi נערך לאחרונה על ידי

וייאטנם - מספר תשובות..
              Twisted Evil
              א: מה שכתב יעקב על לאוס הוא נופת צופים ומאד מאד כדאי להתחשב בזה,
              גם אני בדעתו שאם אין זמן ותר על ויטנאם!!!
              ב: לגבי צפון תאילנד ממש ממש אין צורך בכל החברות שהוזכרו כבר, אפשר לטייל ממש לבד וליהנות לא פחות.
              אל תוותר בשום פנים ואופן על שבוע בפאי לפחות
              גם מה הונג סון
              בקיצור אין יעד בצפון תאילנד שאתה לא יכול להגיע לבד ולטייל
              המעבר מצפון תאילנד ללאוס יכול בהחלט להיות בסירה האיטית אבל יש גם טיסה מציאנג מאי ללואנגפראבנג
              • yakov1985
                yakov1985 נערך לאחרונה על ידי

וייאטנם - מספר תשובות..
                אבי, אני מסכים עם כל מילה שלך...

אחת ההמלצות לגבי לאוס זה במקום לקחת את הסירה ללואנג פרבנג.. אפשר לקחת אוטובוס מקומי לצפון ללואנג נאם טא.. שזה איזור יפיפה עם אנשים מקסימים בצפון לאוס אפשר לעשות שם טראקים מדהימים ולא קשים יותר מדי...טיולי אופניים וכו'... ורק אחרי שבוע או יותר להגיע ללואנג פרבנק...בדרך לעבור במונג נוי שמוכרת יותר אצלינו כ"טראק הנעלם"... וזה אחד המקומות הכי שווים בלאוס לדעתי

צפון תאילנד כמו שאבי אמר ... הרבה פאי ומה הונג סון.. דווקא צ'אנג מאי לא אהבתי... הייתי בפיי שבוע רק שצערי העברתי אותו בקלקול כיבה קשה.. ועדיין התאהבתי במקום

ולסיום משהו אישי ממני לכל מי "מתכנן את הטיול"... וזו דעתי.. אתם לא חייבים לקבל אותה..

לא חייבים לתכנן לפקטי פרטים ולוחות זמנים את הטיול.. החלק הכי יפה בשבילי בטיול זה החופש והחוסר תכנון.. להגיע למקום לקבל המלצות מחבר'ה שם ולהמשיך בהתאם... חשוב שיש כיוון כללי אך לדעתי הוא נועד רק בשביל לשנות אותו... ככה אני חוויתי את החוויות הכי חזקות והכי מדהימות שלי בטיול

תחשבו על זה...
                • נדב הרגיל
                  נדב הרגיל נערך לאחרונה על ידי

להתמקד בלאוס - רעיון טוב.
                  מסכים עם מה שנאמר..שבוע בלאוס זה ממש מעט זמן.
                  חודש לויאטנם זה זמן סביר עד בסדר, אבל אם אתה מתכנן להשקיע את זמנך בטיול ממצה בצפון תאילנד ובצפון לאוס, אתה תהנה מכל רגע.
                  צפון לאוס זה מקום פשוט יפה, מקסים, תושבי צפון לאוס נחמדים מאוד, אפשרויות הטיול מרובות וברוב המקרים יהיה מדובר במקומות בתוליים משהו ללא הרבה תיירים. צפון לאוס הוא מקום שעלי לפחות משרה אוירה ממש רגועה, מעין עצירה של זמן.
                  אם אתה מתכנן להשקיע בויאטנם, אז לדעתי וותר על לאוס והשתדל להגיע לויאטנם בטיסה. כך תאריך את זמן השהות שלך בויאטנם.
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון