ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מפלורידה + קרוז

פורום צפון אמריקה
    12
    39
    7829
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • סוזי
      סוזי נערך לאחרונה על ידי

זו תקופה נהדרת - אל חשש
      הי רויטל,

אינני יודעת מה במסלולכם בנוסף לאורלנדו, אך סיבה נוספת לבחור דווקא במרץ-אפריל ולא בחגים (מבחינת אורלנדו) היא שבתקופה זו אין הוריקנים, שלא כמו בתקופת החגים.

במקור, שקלנו לנסוע בפסח 2008 (קסם לנו מזג האוויר הנוח ששורר באורלנדו בתקופה זו), אך כיוון שבשאר המקומות בהם רצינו לטייל כמו מפלי הניאגרה, ניו-אינגלנד ומדינת ניו-יורק עדיין מאד קר באפריל, ואף חלק גדול מהטרקציות סגורות, בחרנו ביולי-אוגוסט.

מה שבטוח - יהיה משעשע בכל תקופה,
      סוזי.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רויטל 1
        רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

זו תקופה נהדרת - אל חשש
        היי סוזי. התכנית שלנו כוללת ביקור של כשבועיים באורלנדו ושייט לקריביים, לכן החלטנו באמת על תקופת הפסח, כי תקופת החגים כפי שציינת, לא כ"כ טובה ליעדים אלו. פשוט לרגע נבהלתי כשספי סיפרה שהיתה בעיה מסויימת מבחינת מזג האויר גם באפריל, אך עכשיו נרגעתי כשהבנתי שזו היתה רק בעיה נקודתית חולפת.
        • ס.פ.
          ס.פ. נערך לאחרונה על ידי

RideMax
          היי סוזי,

אני מבטיחה לך שתיהנו מהתוכנה ותברכו את היום שרכשתם אותה.
          מעבר למסלול האופטימלי, יש גם טיפים "שווים" בנוגע למקומות ישיבה מומלצים בזמן המופעים וכו' (במיוחד באמפיתיאטרון של מופע הערב בהוליווד סטודיוס).

את הכרטיסים רכשנו בסוכנות שהומלצה ע"י בעלי הוילה -KGS
          שמחיריהם היו הנמוכים ביותר.

ספי
          • ס.פ.
            ס.פ. נערך לאחרונה על ידי

זו תקופה נהדרת - אל חשש
            היי,

הכנו כמה מסלולים מתוכננים לכל פארק (הגעה מוקדמת, הגעה מאוחרת וכו'). אם במקרה משהו מתפקשש ואי אפשר לפצות על הזמן האבוד, אפשר לעבור למסלול חליפי.
            התוכנה מאפשרת בחירת זמנים מראש להפסקות מתוכננות במהלך היום כחלק מן המסלול.
            כמו כן, ניתן לבחור קצב "רגיל" או "איטי". אנחנו בחרנו בקצב רגיל ובפועל, הקדמנו את התוכנה בכמה דקות בכל מתקן, עד הצהריים זה מצטבר לפרק זמן של כרבע שעה ויותר...בקיצור לא הייתי דואגת בקשר לזה. חוץ מזה, תמיד אפשר לחזור לאופציית השיטוט החופשי בפארק...
            כאמור, לנו יותר התאימה אופציית התכנון המוקדם.

פסח זו תקופה נהדרת לטייל באיזור זה ואני בטוחה שתהנו.

ספי
            • ס.פ.
              ס.פ. נערך לאחרונה על ידי

שיט - לפני או אחרי
              לגבי התוכנה, עניתי למטה בשרשור...

ועוד דבר בו נזכרתי: כדאי מאד להגיע לשיט לאחר אורלנדו
              משני טעמים:
              1. הביקור בפארקים מאד מעייף ומאתגר פיזית, בעוד שבשיט אפשר לנוח ולהירגע אחרי המאמץ המרוכז.
              2. עם כל הכייף וההתרגשות של הביקור בפארקים, חוויית השיט עולה על הכל !!! זו מסקנה המבוססת על משאל רב-גילאי בשלוש משפחות שונות! מומלץ להשאיר את השיא לסוף הטיול, כי אחריו הכל מתגמד...

מה יותר יקר, לפני או אחרי?
              • רויטל 1

שיט - לפני או אחרי
                השייט אחרי אורלנדו יקר יותר בכ-500 דולר מכיוון שהוא בתקופת הפסחא/חופשת האביב. מצד שני אני מאוד חוששת מהתורים באורלנדו אם נעשה קודם את השייט ואז את אורלנדו, כי זה אומר כנראה להיות באורלנדו כשבוע לפני הפסחא (אני חושבת שאז כבר רבים בחופשת האביב) ובשבוע הפסחא עצמו, ואני חוששת שאפילו עם התוכנה העומס יהיה רב מדי ויפגום בהנאה...אני מנסה כרגע להרשם לאיזה אתר שאולי דרכו אוכל לקבל אינדיקציה לעומס הצפוי בתקופה בה נהיה שם (http://www.touringplans.com/tp2/UG2_index.php?PageID=14). אולי זה יסייע בקבלת ההחלטה...
                רויטל
                • סוזי
                  סוזי נערך לאחרונה על ידי

RideMax - תודה 🙂 כך גם אני חשבתי...
                  • roni
                    roni נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מפלורידה + קרוז
                    הי ספי,
                    אנחנו אמורים לסגור בעוד יומיים מסלול כמעט זהה לעוד חודש.
                    רוצים מאד לשלב את ניו יורק לכמה ימים ואולי פחות לילות באורלנו (אנחנו זוג נוסעים ללא הילדים)
                    מה המסלול המומלץ ? להתחיל בניו יורק ולסיים בהפלגה ? או להיפך...
                    מאד מבולבלת , זו הפעם הראשונה שלי ואין לי מושג איך לעשות את הדברים.
                    אשמח מאד לעצות מכל מי שיכול בעיקר, מה הסדר העמומלץ של המדינות.

תודה
                    רוני
                    • ס.פ.
                      ס.פ. נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מפלורידה + קרוז
                      היי רוני

מניסיון של חברים שלנו שהוסיפו יומיים וחצי בניו יורק בתחילת המסלול (אח"ב אורלנדו ולבסוף הקרוז) - זה הסדר המומלץ, הן מבחינת רמת האטרקטיביות והגירויים והן, בשל העובדה שניו יורק ואורלנדו מחייבות הליכה מרובה ומאמץ פיזי ואילו בקרוז אפשר להירגע, להתפנק ולנוח.
                      כמובן שתמיד יש אילוצים נוספים שמשפיעים על תכנון המסלול, אבל זה נראה לי הסדר האופטימלי.

ספי
                      • mirinv
                        mirinv נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מפלורידה + קרוז
                        לרויטל
                        אני הייתי נוסעת בחגים ולא בפסח 2009 חג הפסחא יוצא מאוחר בשנה זו
                        ולכן גם לפני החג יהיה עומס באורלנדו. אני עשיתי קרוז בקריביים ולא כדאי לעשות את הקרוז לפני אלה אחרי. לגבי אוקטובר והוריקנים זה הכל עניין של מזל אני
                        מכירה הרבה אנשים שתמיד נוסעים בספטמבר אוקטובר לקרוז כי זה הכי זול ואף פעם לא נתקלו בהוריקן, את צריכה גם להבין גם אם יש סופה חברת הספנות משנה את המסלול למקום אחר הים הקריבי הוא גדול תחשיבי מה יקרה אם תשלמי כמעט כפול לקרוז באפריל ופתאום גם מזג האויר לא יהיה משהו.
                        אני הייתי השנה בפסח באורלנדו אבל חג הפסחא היה הרבה לפני וזו
                        היתה תקופה יחסית הכי פחות עמוסה והיה המון אנשים. לגבי הטבלה יש לי את הטבלה עד סוף אפריל 2009 ואם תתני לי תאריכים אוכל להגיד לך
                        אבל יותר חשוב מאיזה יום ואיזו תקופה ללכת זה ללכת עם תוכנית
                        • רויטל 1

חזרנו מפלורידה + קרוז
                          מירי, תודה רבה! המחשבה להעביר את הטיול לאוקטובר אכן חלפה בראשי, במיוחד שחברים שביקרו בחודש זה באורלנדו דיווחו שממש לא היו תורים. יחד עם זאת, ירד די הרבה גשם - ומכך אני חוששת ובעיקר לגבי גשם בעת הקרוז שיגביל את האפשרות להינות על סיפון האוניה ואולי אף יתבטלו תוכניות של סיורי חוף עקב מזג האויר. זה נראה לי סיכון גבוה מדי.
                          לגבי טבלת התאריכים - תבורכי! למרות כל מאמציי עד כה לא הצלחתי להגיע לנתונים אלו וזה ממש משמעותי ביותר מבחינת התכנון שלנו. התאריכים הרלוונטיים הם בטווח שבין ה-22.3.09 ועד 23.4.09 . אם אכן תוכלי לשלוח לי את טבלאות הצפי לתאריכים אלו, זה יהיה ממש גלגל הצלה עבורי!
                          אלפי תודות,
                          רויטל
                          • mirinv

חזרנו מפלורידה + קרוז
                            רויטל
                            כדי שתוכלי לראות את צריכה להירשם ולשלם 8$ אבל רק בשביל לראות את הטבלה זה לא הנקודה ובשביל זה מנסיון שלי לא צריך/כדאי לשלם בשביל לראות אם התור יהיה 80 דקות או 100 דקות.כי זה מה שבעצם אומרת הטבלה. אם את חושבת להישתמש בתוכנית שלהם אז תשלמי
                            אני הלכתי בתקופה בה נאמר שהתור יהיה 50-60 דקות ואכן התורים היו כאלו ואף 90 דקות
                            אבל לא לנו
                            כי הלכנו עם תוכנית ועשינו מה שאמרו לנו כולל להגיע 40 דקות לפני שהפארק ניפתח כו' ולא עמדנו בתור יותר מ 10 דקות.
                            פגשתי שם מישהי שאמרה שיש לה את הספר שלהם אבל לא היה לה כח לקרוא וללכת אחרי התוכנית ולכן היו תורים שהיא חיכתה יותר משעה שהיא שמעה שלא חיכנו הרבה והיתה בשוק שנכון לנקודה שבה ניפגשו הספקנו כל כך הרבה יותר ממנה. בעיקרון התוכנית חוסכת 3-4 שעות של עמידה בתורים
                            לא אוכל לשלוח אותם כי זה לא חוקי רק אומר לך שמה20.3 עד ה24.4 זה עמוס דיי באותה מידה ומאוד עמוס לכן זה לא משנה. את חייבת תוכנית או תוכנה אני ממליצה לך להירשם אליהם או אם תחליטי לרכוש את תוכנת
                            הRIDEMAX
                            למה שלא תקדימי את כל הטיול בשבוע אני שוב מדגישה לא כדאי לך לעשות את הקרוז לפני הפארקים.
                            • יולי ד
                              יולי ד נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מפלורידה + קרוז
                              אנחנו נוסעים באוקטובר 2008 עם הילדים. במסלול שלנו מיאמי (הכרח)
                              קרוז ןאחר כך אורלנדו.
                              אכן גם אנחנו קראנו שרצוי קרוז בסוף, אבל הבדלי המחירים מאד משמעותיים (כמעט 1000$ יותר). שוחחנו עם כמה משפחות שעשו את הקרוז בהתחלה וכולן נהנו מאד גם כך. כשהתחלנו לחפש נלחצנו משפע האפשרויות והמידע- גם של הקרוזים וגם של כל השאר- אחר כך נרגענו והבנו ששיקולים כלכליים הם כן חשובים וההבדל הוא כנראה לא כל כך גדול.
                              עוד דבר- יש הבדלי מחירים משמעותיים בין מיאמי פורט קנברל ופורט לאודרדייל, ושווה לבדוק קרוזים בשלשת הנמלים. כל פעם יש משהו אחר שיוצא זול יותר והאניות מאד דומות.
                              בהצלחה
                              • mirinv

חזרנו מפלורידה + קרוז
                                גם אני חושבת שצריך להתחשב במחיר קודם לכן אמרתי לרויטל להקדים בשבוע
                                לגבי אוקטובר לא ראיתי הבדלים במחירים בין התחלה אמצע או סוף בקרוזים
                                טוב שבחרתם בתקופה זו בשביל אורלנדו אני ניסיתי לשכנע את רויטל לנסוע
                                בתקופה זו שחוץ מהרבה פחות טורים גם המחיר של הקרוזים יותר זול ממרץ אפריל, אך רויטל מפחדת מגשם, אתם לא מודאגים?
                                • יולי ד
                                  יולי ד נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מפלורידה + קרוז
                                  לא מודאגים. אי אפשר לדאוג מכל דבר וצריך גם קצת מזל בטיולים.את מזג האוויר דווקא בדקנו, ועונת הגשמים אמורה להסתיים בערך בתחילת אוקטובר. או שיצליח או שלא, אבל בתאוריה זה בסדר. המחירים נמוכים הרבה יותר (של כמעט כל דבר שבדקנו) כאשר יש שש נפשות כמו אצלנו זה הבדל ענק. יש פחות תורים והכי חשוב- זה זמן שאפשר לקחת כמעט חודש חופש ולהפסיד מעט מאד לימודים ועבודה.
                                  כפי שציינתי יש גם אילוצים- אנחנו צריכים להיות כמעט שבוע באזור מיאמי. העונה לא מתאימה לאברגליידס- חם מדי ויש המון יתושים לכן ניסע לכיוון קי ווסט. הקרוז שמתאים לנו מבחינת המחיר והטיול הוא לפני אורלנדו ולא אחרי- נכון, עדיף לפני, אבל לא מסתדר. אני בטוחה שנהנה גם כך.
                                  • מזג האוויר באורלנדו באוקטובר
                                  • רויטל 1

חזרנו מפלורידה + קרוז
                                    היי, ממש עכשיו חזרנו מביקור אצל חברים שהיו באורלנדו באוקטובר ומאוד נהנו. לדבריהם ממש לא היו תורים והתור הארוך ביותר היה כ-10 דקות. יחד עם זאת ירד די הרבה גשם, אך זה לא הפריע להם להנות במתקנים, למעט רכבות הרים פתוחות שבעת גשם זה מכאיב מאוד (ממש כמו אבנים על הפנים והגוף), אך עדיין יש מספיק הפוגות כדי לעשותן. אני החלטתי בכ"ז להשאר עם התקופה של מרץ-אפריל בעיקר בגלל השייט, אך בהחלט לוקחת בחשבון את התורים (ננסה למזער נזקים ע"י שימוש בתוכנה+רכישת פסטפאס ביוניברסל). אני מאחלת לכם בכל ליבי המון מזל והנאה. דרך אגב, האם כבר סגרתם לגבי השייט? דרך איזו סוכנות? באיזו ספינה ואילו נמלי חוף? (בטבלאות ממוצעי גשמים שמתי לב שיש הבדלים ניכרים בסיכוי לגשם באוקטובר בין האיים השונים)
                                    • finzy
                                      finzy נערך לאחרונה על ידי

תכנת RIDEMAX
                                      שלום לכם
                                      אנחנו מתכננים טיול לארה"ב בקיץ, ואמורים להיות באורלנדו באוגוסט 7 ימים. איפה אפשר לרכוש את תכנת הRIDEMAX שאתם מדברים עליה?

תודה על העזרה, ובכלל על כל הטיפים המעולים שמופיעים כאן
                                      ענת
                                      • סוזי
                                        סוזי נערך לאחרונה על ידי

תכנת RIDEMAX
                                        הי ענת,

את התכנה רוכשים דרך האתר שלהם:
                                        http://www.ridemax.com

אפשר לרכוש רישיון ל-90 יום או לשנה.

בהצלחה,
                                        סוזי.
                                        • nonol
                                          nonol נערך לאחרונה על ידי

מניו יורק למיאמי
                                          האם מומלץ לבצע את המסלול מניויורק למיאמי ברכב? כמה עולה טיסת פנים במסלול זה והיכן מזמינים? ואם לסוע ברכב - מי יכול לסייע לנו להכין מסלול בן 17 יום שיכלול 2-3 ימים בניו יורק + 4-5ימים באורלנדו. אנו זוג + 2 ילדים מתבגרים.תודה
                                          • 1
                                          • 2
                                          • 2 / 2
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון