הטיול הנפלא שלנו להולנד
-
שלום לכולם, חזרנו לפני כמה ימים ואני פה לספר, וקודם כל הצימרים:
ניסיתי לצרף קישורים לצימרים שלנו בהם. כולם מומלצי הפורום
1.הצימר של טרודי ופול נמצא בברחמבכט, 10 דקות מחאודה ו- 30 דקות מרוטרדם. בערך אחרי יומיים הבנות כבר אמרו שהן רוצות הביתה כאשר הכוונה לטרודי ופול. זה בית חם שכיף לחזור אליו כל ערב מצוייד בכל מה שצריך לשינה, מקלחת ובישול ארוחות חמות וכמובן- במשחקי ילדים מגוונים. פעמיים כביסה כלול במחיר וכל כביסה נוספת 3 יורו. אתם ממלאים את המכונה בבקר וכשאתם חוזרים בערב יש לכם כביסה ריחנית, יבשה ומקופלת (אני שילמתי על עוד פעמיים וחזרתי לארץ כמעט בלי כביסה). היה פשוט מעולה.
מהצימר של טרודי ופול לאפטלינג זה פחות משעה וכולל נסיעה על מעבורת, לאוטרכט פחות משעה, לדן האג פחות משעה.
אם יש להם קופונים- הם יתנו לכם וזה ממש משתלם. הם גם יסבירו איך הכי כדאי לנסוע וליד ביתם באותו רחוב יש חוות גבינות שאפשר לעשות סיור ולקנות גבינת חאודה מעולה.
הבעייה העיקרית היא שהם כבר מלאים כמעט לכל הקיץ ומתפנים רק בספטמבר.
2. הצימר בדורנספיק נמצא כ- 20 דקות מהדולפינריום וכ- 30 דקות מהוחה פלווה ועוד כמה דקות לארנהם. אם נמצאים שם לכמה ימים כדאי לקחת את האופציה להשתמש במטבח שהיא הזולה יותר. חשוב מאד! הצימר קטן!! אנחנו ישנו שם 5 אנשים אבל היה לנו מאד מאד צפוף.
3. הצימר ליד אנטוורפן הוא היפה מכולם וגם היקר מכולם (אני אצרף תיכף תמונות שלו, פשוט מעלף). מאד נקי, מאובזר ומרוהט בקפידה ובטעם טוב ותוכלו לקבל אפילו סבון. בחדר הילדים יש משחקים מקסימים- בית בובות שלם ועוד ובחדר ההורים קומקום וקפה לבקר.
הבעייה היחידה שלי עם המקום הזה היא שבעל הבית ישן אתכם באותה קומה ולא ידעתי את זה מראש, הלכנו לישון ופתאום שמעתי קולות וזה היה די מלחיץ לגלות את זה באמצע הלילה.
-
הטיול הנפלא שלנו להולנדואני ממשיכה לגבי מקומות שהיינו בהם-
קיוקנהוף - מדהים, מרהיב, ולמרות שחששתי שהבנות ישתעממו היה קשה להוציא אותן משם. יש שם גן משחקים נחמד מאד, נהנינו מאד ובגינתנו ממתינות בסבלנות הגלדיולות לסתיו. תיכף אצרף תמונות.
באותו יום המשכנו למדורודם בגלל בעייה גשומה בימים שלאחר מכן. היה נחמד ולא יותר מזה. מאד תיירותי אבל מבחינת הילדות לא היה בכלל אטרקטיבי ורוב הזמן הן היו במשחקייה ששם אפשר לשחק במשחקי מחשב ולצייר ולפגוש את אלמו לשתי שניות, דברים שבהחלט אפשר היה לוותר עליהם אם הייתי יודעת מראש.
ביומיים שלאחר מכן ירד גשם ולכן צמצמנו פעילות בעיקר למוזיאונים-
בדן האח- יום של תעתועי ראייה
מוזיאון אשר הוא חווייה גם להורים וגם לילדים. לא לפספס אף קומה ובמיוחד להתאמץ ולהגיע לשלישית ששם יש כל מיני תמונות ומיצגים אינטראקטיביים שהילדים מאד אוהבים. התמונות הן כמובן חווייה לכל אוהבי אשר וגם הארמון שבתוכו הן מוצגות הוא חווייה עם כל הנברשות והרצפה המיוחדת והמדרגות התלולות.
פנורמה מסדך- עוצר נשימה. והכי כיף - יש גם הסבר בעברית, מיצג יפהפה עם תכנון הולנדי קפדני ואסטתי.
סרט באומניברסום- הלכנו לדולפינים והיה ממש מקסים. את הסרט רואים בשכיבה כמעט כאשר הסרט מוקרן על מסך ב- 360 מעלות. שיטת ההקרנה הייחודית מאפשרת להימנע מהמשקפיים ובכל זאת לראות בתלת מימד. לא לשכוח לקחת אזניות בשביל התרגום באנגלית.
באופן כללי- כמו כל עיר הולנדית, תחפשו חניון ותחנו את הרכב ותלכו ברגל אם לא רחוק מידי. אנחנו הלכנו מפנורמה מסדך לאשר ואחר כך נסענו לאומניברסום שהיה מעט מרוחק יותר.
באוטרכט - עיר שנהנינו בה מאד והיינו בה פעמיים. קודם כל והכי חשוב- לא להיכנס למרכז התיירותי עם הרכב בשום אופן. הרחובות צרים מאד, רוכבי האופניים רוצים להרוג מי שמפר את שלוותם ובכלל- תרגישו כמו פיל בחנות חרסינה. הכי טוב לחנות במוזיאון הרכבות ואם לא-יש חניונים נוספים שקרובים למרכז כמו אלו של קניון הוח קטריינה.
מוזיאון הרכבות- מתאים במיוחד לבנים אם כי זהו מוזיאון יפהפה, מוקפד בעיצוב שלו ואפילו השירותים מעוצבים כמו הרכבות של פעם. בכניסה יש תיבות הצצה שבתוכן סרטי הולוגרמה מקסימים המספקים תעסוקה ל1/2 שעה בקלות. בתוך המוזיאון רכבות ישנות שהבנות שלנו לא היו מעוניינות לבקר בהן אבל הן פשוט יפהפיות ומרתקות. על ההצגה כדאי ורצוי לוותר- היא בהולנדית שוטפת.
מוזיאון כלי הנגינה- מאד נחמד. חייבים להצטרף לסיור המודרך באנגלית, ויש פעילויות בתוך המוזיאון.שם פגשנו את עפרה ומשפחתה והיה כיף לפגוש סוף סוף מדברי עברית נחמדים.
קניון הוח קטריינה- אל תסעו לשם במיוחד אבל הוא מדהים בגדלו ותמיד אפשר להיכנס לאכול משהו שמכירים.
-
הטיול הנפלא שלנו להולנדאל תתייאשו, יש עוד הרבה-
המוזיאון הפתוח בארנהם- לא לוותר!!!! מאד נהנינו. אני ממליצה לא לנסוע ברכבת אלא ללכת ברגל וכך לא תפספסו ובעיקר תגיעו למרכז למשחקים של פעם, למאפייה, לחנות של פעם עם הפרסים, לכו לראות איך מגלגלים חבלים ואיך עושים שמן ולחלק של הילדים שבו הבנות שלי הפכו לשואבות מים וחולבות. היה נהדר.
גן חיות בורחר - אם עדיין יהיה לכם כח אחרי המוזיאון זה גן חיות מאד מושקע שהלוואי ומישהו בספארי היה נוסע ללמוד כמה דברים בסיסיים. האקווריום הוא כמו השוניות שפעם היתה בסיני ובחלק של הספארי אפשר לשבת ולאכול ערימה של פריס מול הג'ירפות והזברות- מקסים. אם אין כח ללכת אפשר לקחת בכניסה עגלות ביורו ובסוף לקחת את היורו בחזרה.
אפטלינג- מה יש להגיד? כל מילה מיותרת. אסור לוותר על דקה שם. בסוף הלכנו על אדי דלק אבל היה גדול. כשנכנסנו חשבנו שיש המון אנשים (קנינו כרטיסים דרך האתר), אבל מכיוון שזה כזה פארק ענקי הבנות עשו כל מתקן 5 פעמים בלי לעמוד בתור (חוץ מהאנקונדה שהספיקה פעם אחת). ולמי שמתלבט - ילדים בני 5-6 יכולים בהחלט לעשות את כל המתקנים. לא בטוח שהם ירצו (לשלי פעם אחת בנשר הספיקה מעל הראש) אבל הם יכולים מבחינת גובה.
למחרת נסענו לחיטהורן. עיירה מתוקה והשייט מקסים ומאפשר לנוח אחרי כמה ימים של צעידה מרובה. אחרי השייט טיילנו בעיר ואכלנו טוב ונסענו לצימר הצלחנו לעשות יום אחד רגוע.
ליד הצימר בדורנספיק יש עיירה שנקראת ד'הרטה שיש בה סופר פתוח מ-8 בבקר ועד 8 בערב. יש שם גם חנויות בשפע לכל נושא ובכלל בצפון הולנד הכל מאד תיירותי ונוח לטייל.
-
הטיול הנפלא שלנו להולנדאחרון מבטיחה
דולפינריום- נהנינו מאד אם כי היה עוזר אם היתה אפילו מילה אחת באנגלית. הכל הכל בהולנדית. ביום שאנחנו היינו (ואולי כך תמיד- יגידו האחרים) ההופעות ה "שוות" מתחילות לקראת צהריים ולא כדאי להפציע ב- 10 כמו שאנחנו הגענו. דבר שני, לתפוס מקום בהופעות השוות הרבה זמן מראש, דבר שלישי- לא ללכת ל"הופעה" של חתולי הים בגלל שזו בכלל לא הופעה אלא הסבר בהולנדית...
הוחה פלווה- (הו=כמו הולנד, חה=כמו חבל, פ=כמו פייה, לו= כמו לוגי, ווה=כמו ורד) ומוזיאון קרולר מולר-
ממליצה בכל לב. המוזיאון מתאים גם לילדים כאשר זהו המוזיאון הקלאסי היחיד בכל הטיול. יש בו תמונות של אמנים ידועים מהרנסנס ועד לזמננו. תמונות מקוריות של ואן גוך מזמנים קודרים ושמחים, בקיצור- מהנה מאד. למי שעוד יש כוח ללכת- יש בחוץ גם פסלים שגם הוא מאד יפה.
לגבי האופניים- תקחו בחשבון שבפנים אין את האופניים עם העגלה מקדימה בשביל הילדים. רק את אלו עם מושב לילדים מקדימה ומאחורה. אולי בכניסות הראשיות כן, לא בדקתי.
ליד מרכז המבקרים יש המון סוגי אופניים ואפשר להיכנס פנימה להרגע בצביעת דפי צביעה ולכל מיני פעילויות. אפשר לבלות שם יום שלם, אנחנו היינו מעט כי באנו לאחר הדולפינריום בדרך הביתה.
לא כתבתי קודם שאם אתם מבקרים במוזיאון הפתוח, אתם לא צריכים להחליט מראש שאתם קונים כרטיס משולב גם לגן החיות (שהוא זול יותר).אפשר לאחר היציאה מהמוזיאון לגשת לקופה ולהמיר את הכרטיסים למשולבים.
דבר חשוב נוסף- הרבה מקומות לא מקבלים כרטיסי אשראי ובעיקר סופר מרקטים. תקחו זאת בחשבון.
ואחרון חביב- אנחנו קיבלנו סיטרואן פיקאסו. מאד מרווחת, נוחה לנהיגה ולחנייה.
מאחלת לכל מי שנוסע בקיץ נסיעה נפלאה, הולנד היא בחירה טובה מאד.
ותודה על העזרה הרבה.
-
הטיול הנפלא שלנו להולנדועוד כמה תמונות
-
באמת טיול נפלא. נהניתי. -
באמת טיול נפלא. נהניתי.ממש עושה חשק שהחודש הקרוב יעבור מהר ואז יגיע תורנו לנסוע.
לאותו יעד ולאותו מקום לינה (אצל טרודי ופול).
רק שאלה אחת:
לאיזה גילאים מתאים המוזיאון בארנהיים. (שלנו בת 12)?
רמי -
איזה טיול נפלאואיזה תיאור נפלא ומפורט.
התמונות מקסימות. -
באמת טיול נפלא. נהניתי.היי רמי, טרודי ופול זו בחירה מצויינת.
לגבי המוזיאון הפתוח- מטיילים שם תינוקות עד זקנים וזה מתאים לכולם. באים גם הולנדים וגם אנשים מכל מיני ארצות אחרות. במוזיאון הפתוח לקחו בתים אותנטיים ממקומות שונים בהולנד ומתקופות שונות והעבירו אותם כמו שהם על תכולתם למוזיאון הפתוח. בבתים ובאתרים במוזיאון יש אנשים שלבושים כמו שאמורים להתלבש ברוח התקופה והמקום, וחיים את החיים של פעם, אתה נכנס ומבקר אותם כשהם כאילו חיים חיי שגרה. אתה יכול לדבר אתם או פשוט לעמוד ולהסתכל עליהם עושים את פעילויות היום-יום שלהם.
זה מקום גדול מאד, כמו פארק, וכדאי להשקיע ולהגיע לכל המקומות עד שנגמר הכוח.
אני מצרפת תמונות להמחשה.
-
איזה טיול נפלאתודה רבה. באמת היה מוצלח וחלק גדול מהתכנון הוא הודות לקובץ המדהים שלך ועזרתך במפות ובעצות לפני הנסיעה.
אז שוב תודה
רונית -
הטיול הנפלא שלנו להולנדדוקא חשבתי על מקום אחר לטייל בו
אבל אחרי שקראתי - עושה חשק לחזור להולנד
ממש כיף לקרוא
יאאאאאאמי של תיאור אחלה של טיול
הג'מוס -
הטיול הנפלא שלנו להולנדהיי ג'מוס ותודה גם לך מקרב לב על ההפניות המעולות שנתת לי. נסעתי עם המפה שלך לחיטהורן עם כל הסימונים.
אנחנו גם כבר מתגעגעים לטיול הזה
רונית -
לרוניתתודה על הפירוט וההסבר.
מקווה שנהנה לפחות כמוכם...
רמי -
לרוניתאיזה יופי של טיול ותמונות! נשמר בפייבוריט... -
תודה רבה לךטיול נפלא....תיאור נפלא
לא חשבתי שהשנה אני אטייל בהולנד פעמיים
ובזכותך עשיתי זאת
אגב, ניסיתי להיכנס לקישורים שצירפת והצלחתי להיכנס רק לקישור הראשון. האם הבעיה היא רק אצלי?
אם לא, אני אשמח מאוד אם תצרפי קישורים מעודכנים לצימר של טרודי ופול וגם לצימר שליד אנטוורפן.
-
תודה רבה לךמקווה שעכשיו הקישורים תקינים