כבישים בבולגריה
-
מבקש רשמי נהיגה בבולגריה מהעת האחרונה כמו
מצב הכבישים
שילוט
זמינות תחנות דלק
מגע עם המשטרה
וכל המוסיף יבורך -
כבישים בבולגריההיינו לפני שנה ולפני שנתיים.
בשתי הפעמים יצאנו מסופיה,כל פעם למעגל אחר
הכבישים הראשיים בדרך כלל טובים.הכבישים הצדדים עם הרבה בורות אבל עבירים.הבורות באים "בהפתעה" כך שלא כדאי ליסוע מהר
השלטים ,כשיש בכלל כאלה (הצוענים גונבים)הן בקירילית.ככל שמתקדמים
לערים גדולות יש גם שילוט באנגלית.בסך הכל אפשר להסתדר.לפעמים יש צורך להעזר באוכלוסיה המקומית(הם מאוד ידידותיים)
ממליץ לכם לקנות ביר הראשונה מפה עם כל הכיתוב בבולגרית
המפות שמוכרים בארץ רק לערים הגדולות יש כיתוב בבולגרית
אין הרבה תנועה פרט למשאיות ובכבישים הראשיים מדי פעם יש
מסלולי עקיפה.הם עוקפים חופשי בקו לבן ולכן ממליץ כל הזמן להיצמד לימין
כמו כן ממליץ לשכור רכב גבוה יותר למשל קנגו שאותנו שימש מצויין
ההשכרה של רכב דרך חברה בולגרית זול משמעותית ,תמצאו דרך האינטרנט,הביטות מכסה גם נזקים לרכב,בתנאי שמדווחים למשטרה על כל נזק.במשטרה אנחנו כמעט ולא נתקלנו.
תעשו חיים המדינה משגעת -
כבישים בבולגריה וחוויות עם שוטריםחויה ראשונה-בתקופה הקומוניסטית חיסאר הייתה עיירת ספא עם מלונות רבים ופעילים. היום מרביתם נטושים. הקיימים מאד יקרים. נכנסנו לאחד מהם וקיבלנו מחיר מרקיע שחקים. מתחילים לחפש משהו במחיר סביר אבל קשה לתקשר עם המקומיים. לשכת תיירות אין. פתאום מגיעה ניידת משטרה. בשפת הידיים אנו מסבירים לו מה אנו מחפשים ושאין לנו כסף למלונות הסמוכים. אחרי רגע מחשבה השוטר מסמן אחרי ומביא אותנו לבית קפה ליד תחנת הרכבת המשכיר גם חדרים ללינה במחיר נורמלי. השתמשנו בגלוית שגרירים של רצון טוב כדי להודות לשוטר. הוא היה מופתע מהגלויה המכילה את המילה תודה בהרבה שפות . המילה merci הצרפתית היא כיום המילה השימושית ביותר לתודה בשפה הבולגרית.
חויה שניה-כבישי בולגריה בלתי צפויים. נוסעים על כביש חלק וטוב ולפתע אוסף בורות מכל הגדלים. בכבישים הצדדיים שהם גם היפים נוסעים די לאט. מכיון שלפנינו נסיעה ארוכה ברגע שעלינו על הכביש הראשי סופיה-בורגס התחלתי ללחוץ על הדוושה. תוך כמה דקות צץ שוטר תנועה ממחבואו ותעמוד בצד. השוטר מסביר לי בבולגרית שיש לי בעיה עם הרדאר. נפלתי למלכודת מהירות כשאני דוהר 46 קמ"ש מעל המהירות המירבית שהורה התמרור. להתווכח אין טעם ואין שפה. השוטר מוציא את ספר החוקים מראה לי את התמרור עליו עברתי (מהירות מוגבלת ל 50 קמ"ש) ואת המחיר שעלי לשלם-30 לבות זה בערך 90 ₪. מסביר לי שהוא יחתים דרכוני ואז אצטרך לשלם הקנס בשדה התעופה לפני הטיסה לארץ. השוטר השני ,זה שמפעיל הרדאר וצריך לרשום הדו"ח, מחליט שזה מסובך מידי עבורו. בקריצת עין בין השוטרים זה שעצר אותי תופס את הבולגרי הראשון שמגיע ומדביק לו את הרדאר. היושב ברכב מחזיר לי את המסמכים ומסמן לי ביד סע לאט. אנחנו נפרדים בלחיצת יד ומשאירים להם גלוית תודה של שגרירים מקרב לב
תחנות דלק לא חסר חלקן כבר לפני שלוש שנים קבלו כרטיס אשראי כתשלום
סע ותהנה העיקר סע בזהירות ולאט הנוף יפצה -
כבישים בבולגריהמניסיון מלפני שנתיים. מצב הכבישים בדרום בולגריה די גרוע. הרבה בורות וסחף של חלקים מהכביש שלא מתוקן מחוסר תקציב. הבורות הנ"ל יותר מסוכנים מסתם דרך עפר היות והירידות בהם די חדות. לכן צריך לנסוע לאט. בצפון בולגריה ובקירבת הערים סופיה ופלובדיב מצב הכבישים הרבה יותר טוב.
שילוט בעיקרו בקירילית פרט מליד הערים הגדולות. לכן רצויה מפה עם שמות בקירילית שאפשר יהיה לזהות.
זמינות תחנות דלק - לא ניראה לי נושא בעייתי.
משטרה - לי לא היה שום מגע איתם. -
כבישים בבולגריהכמו שכתבו קודמי,
הכבישים בהרים צרים, די מלאי בורות,לפעמים ללא מעקה.הנהג רצוי שיסתכל על הכביש ולא על הנופים. אם נוסעים לפי המלצות התמרורים,מסתבכים פחות.ברוב מעברי ההרים מהירות הנסיעה מותרת היא 30 קמ"ש.הסיבובים די חדים,אבל לא צריך להפחיד אותך.באופל אסטרה השכורה שלנו עברנו 10 ימים מדהימים בבולגריה.במעבר שיפקה יש אפשרות לעלות ברכב כמעט עד סוף המסלול.הבולגרים פשוט מרימים את המחסום ועוברים.קטע כביש קשה יותר הוא בין שתי מערות, יגודינה וגרון השטן.אבל חבל לא לעשות את הדרך למרות זאות.בצידי הכביש יש מפרצים, בהם אפשא לעצור במידה ובה רכב גדול יותר ממול.
תחנות דלק לא חסר.
שוטר עצר אותנו לביקורת,חייך ושלח אותנו לדרכינו.
בולגריה יפה,זולה עדיין,ותושבים נחמדים ומשתדלים לעזור תמיד
טיול נעים.
אמה