ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו יורק - אולי אצליח לעזור :-)

פורום צפון אמריקה
    14
    58
    10870
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אוהבים לטייל
      אוהבים לטייל נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      ראיתי ביומיים האחרונים לא מעט שאלות שנושאן: מה ניתן לעשות בניו יורק ?
      אני מכירה את ההרגשה ... זו היתה גם השאלה העיקרית שלי כשהצטרפתי לפורום לפני כחודשיים. כשרק מתחילים לתכנן יש המון סימני שאלה ואי הוודאות גוברת על מה שכבר יודעים.
      בזכות המון אנשים טובים פה בפורום (ואם אתחיל להזכיר שמות בוודאי אחטא ואשכח מישהו ...) למדתי על העיר המדהימה ועל האטרקציות שהיא מציעה לנו.
      אז .. עשיתי שיעורי בית, התייעצתי (טוב, אני לא יכולה להתאפק, חייבת לציין את סוזי ואת ענבל המקסימות על טוב ליבן ועזרתן, את אופיר, דודו, may east, שושי ואגאתה על הטיפים ... והנה שכחתי בטוח מישהו והתנצלותי על כך), ובניתי מסלול בן 7 ימים, שמותאם לאחותי הצעירה ולי (גילאי 20,30).
      אני מעלה אותו כאן על מנת שיוכל אולי להיות לעזר לאחרים. אין לי ספק שהוא לא מושלם, ובוודאי שיש עוד מה להוסיף ולראות, אבל אם הצלחתי לעזור במשהו - עשיתי את שלי Smile
      הנה זה בא ...

יום רביעי - נחיתה בערב, הגעה לדירה בסביבות 18:00 והתארגנות, סיור קצר בטיימס סקוור - התרשמות מהאזור בערב.

יום חמישי -
      1. באטרי פארק (פסלים). משם, מעבורת לאליס איילנד + פסל החירות.
      2. כנסיית טריניטי - לעבור לראות
      3. וול סטריט (הבורסה), גראונד זירו + אפשרות להיכנס למוזיאון : Tribute WTC Visitor Center - 120 Liberty St
      4. ביקור קניות ב century 21 מול גראונד זירו.
      5. South street seaport - פיר 17.
      6. בניין העירייה
      7. תערוכת bodies - אם נרצה.
      8. לפנות ערב, גשר ברוקלין - תצפית.

יום שישי -
      1. מתחילים ביוניון סקוור (רח' 14), סיור בשוק האיכרים ובחנויות שבמקום.
      2. יורדים למטה דרך רח' ברודווי (הומלץ לעשות קניות ברחוב 8 + ברודווי).
      3. אוניברסיטת ניו יורק + וושינגטון סקוור
      4. דין & דלוקה בפינת רח' ברודווי ופרינס (prince & Broadway)
      5. גריניץ ויליג'
      6. סוהו
      7. צ'יינה טאון
      8. ליטל איטלי.
      9. חוזרים לדירה לנוח עד 17:00 ובשעה 20:00 הצגה "מלך האריות".

יום שבת - אאוטלט ג'רסי גארדנס - shopping Smile

יום ראשון -
      1. הארלם - תפילה מתקיימת בשעה 11:00.
      2. בצהריים, הגעה לסנטרל פארק וסיור בו ככל שהשמש הקופחת תאפשר.
      3. המוזיאון האמריקאי להיסטוריה של הטבע - ברחוב 79.
      4. בית דקוטה
      5. מנוחה בכיכר קולומבוס
      6. נחזור לדירה להתרענן ונאכל א. ערב במסעדה המסתובבת, מלון מריוט (קרוב לדירה). לחילופין, נלך לראות את mama mia! (אם אצליח לסגור כרטיסים).

יום שני -
      1. נתחיל מחנות הצעצועים שוורץ + החנות של אפל. אם מעבדות סוני פתוחות נעבור גם שם. אפשר גם להתחיל למעלה יותר מבלומינגדיילס (רחובות 59-60).
      2. נטייל בשדרה חמישית (מלמעלה למטה - קצת חלונות ראווה, חנות של דיסני ושל וורנר ברחובות 55 ו - 57).
      3. נראה את מגדלי טראמפ - בשדרה החמישית בין הרחובות 56 ו- 57
      4. רוקפלר סנטר - המרכז נמצא בין השדרה החמישית לשישית ובין הרחובות 48-51. נראה את כל מה שיש לאתר להציע (רחבת ההחלקה על הקרח וכו') + נבקר ברדיו סיטי מיוזיק. תצפית טופ אופ דה רוק אופציונאלית. בנוסף, אפשרות לסיור באולפני NBC.
      5. בניין האו"ם
      6. בניין קרייזלר - 405 Lexington Avenue
      7. תחנה מרכזית ברח' 42.
      8. הספרייה הציבורית - רח' 41 על שדרה 5
      9. בריינט פארק.
      10. משם נגיע בשעות אחה"צ לטיימס סקוור - ונחתום את חוויות היום במוזיאון השעווה. נראה שם גם את אולפני ה MTV.

יום שלישי -
      1. בבוקר – אפשרות אחת היא קוני איילנד ואסטרולנד (לונה פארק) עד הצהריים. אפשרות שנייה - לעלות לאפטאון, לשדרות קולומבוס ואמסטרדם או לחזור לטייל בברודווי.
      2. צהריים - ביקור במייסיס + מנהטן מול.
      3. אחה"צ - אמפייר סטייס בילדינג - רח' 34 -33 (לעלות לתצפית בסביבות 17:30 לפני השקיעה, ולראות את מנהטן באור, בשקיעה ובלילה).
      4. בערב - אם לא הספקנו להיכנס למייסיס ולמנהטן מול נעשה זאת עכשיו. לאחר מכן, מה שיתחשק באותו רגע, לאור ההתנסויות שהיו לנו בטיול.

יום רביעי - טסים חזרה הביתה אחה"צ
      מנצלים את הבוקר למה שבא באותו הרגע ובשעות הצהריים שמים פעמינו לשדה התעופה.

מקווה שעזרתי במשהו. מומחי הפורום יותר ממוזמנים להגיב, אני ממשיכה ולומדת Smile

שבוע נעים לכולם Smile
      עירית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • סוזי
        סוזי נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק - אולי אצליח לעזור 🙂
        עירית עם ע' היקרה,

תודה רבה!
        בוודאי שתצליחי לעזור.
        המסלול שלכן מקסים והצגת אותו בצורה מסודרת ויפה.

שיהיה לך יום נפלא!
        סוזי.

נ.ב.
        האם קיבלת אתמול את יתרת הדפים?
        • אוהבים לטייל

סוזי היקרה,
          בדקתי עכשיו ואכן קיבלתי את 3 הדפים.

רב תודות!
          אני כבר אמרתי ש"אין עליך" ?

Smile
          עירית.
          • david3003
            david3003 נערך לאחרונה על ידי

מחפש דירה האם הדירה אשר את לנת בה היא דרך איזה אתר או משהו פרטי
            האם תוכלי לעזור.

תודה על המסלול הנפלא
            • אוהבים לטייל

הי כריש אדום,
              המסלול הזה עדיין לא מומש, הוא עתיד להיות ממומש בעוד שלושה שבועות כך שלא אוכל לחוות דיעה עדיין לגבי הדירה.

את הדירה השכרתי באמצעות תיווך שך גלי אבני, האם ניסית את האתר שלה ? כמו כן, יש פה המלצות בפורום גם על הדירות של משפחת סתיו (אם כי הבנתי שהן יקרות יותר).

שיהיה בהצלחה !
              • הסמדר
                הסמדר נערך לאחרונה על ידי

תודה!
                עירית,
                אנחנו בעקבותיכם...
                אנחנו אמנם משפחה עם נוער, אבל לאותה דירה (או לפחות באותו בניין) ולאותה תקופה, רק באמצע אוגוסט.
                ואת הרבה יותר מתקדמת ממני בהכנות - אני עוד בשלב הבלבול והרשימות, ביצירה ראשונית של נקודות על המפה לפי אזורים, בשלב שרוצים הכל ולא ברור מה נכנס ובאיזה יום...
                אז התכנית שלך מאד מאד מסייעת לי בהכנות, ואני מאד מודה לך על השיתוף!
                ניסיתי להעריך מהמפות עד כמה הדירה באמת קרובה לטיימס סקוור, שבתחושתי הוא ממש בחצר האחורית שלנו.
                יש לך הערכה? כמה זמן הליכה בערך?
                ואני מעזה לשאול על כמה דברים בתכנית שלך שאיכשהו עוד לא פגשתי בפורום או בספרים (אני מתביישת לי בפינה עכשיו, אבל שואלת):
                דין & דלוקה ???????
                מהם הפסלים בבטרי פארק?
                מה יש לראות בתחנה המרכזית?
                ושאלה אחרת - האם למסעדה המסתובבת במלון מריוט צריך לזמין מקומות? אני מפנטזת עליה דווקא לערב הראשון. גם אנחנו, כמוכן, מגיעים ברביעי בערב... וכמובן שזה הערב לגישושי טיימס סקוור והתרשמות ראשונית מהעיר הגדולה.
                תודה על התכנון והעזרה
                סמדר
                • agatha1
                  agatha1 נערך לאחרונה על ידי

היי,

תראי, יש לכם מסלול מקסים. בשטח, יתכנו שינויים אבל הם בודאי לא יהיו משמעותיים.

הערה קטנה לגבי יום חמישי: הייתי מתחילה מהסיור לפסל החירות. גומרת עם זה, ורק אחר-כך ממשיכה בתכניות.
                  אני מבינה שאתן נוסעות בקיץ, מן הסתם גם יהיו תורים ארוכים וגם יהיה חם. עדיף, להתחיל בבוקר ולקראת הצהריים בשיא החום להיות חופשיים.
                  תלכו לבאטרי פארק לנפוש אחרי הסיור.
                  אם הג'ט לג יהיה קשה, את יכולה להחליף בימים.

לגבי התצפיות:

לא חושבת שיש צורך להיות בשלושת התצפיות: רוקפלר, אמפייר סטייט, ומסעדת מריוט.

אני הייתי בוחרת במסעדה בהתחלה, ולקראת סוף הטיול באחת משתי התצפיות.

יום ו' נראה לי קצת עמוס. הייתי מוותרת על משהו.

שבת (וגם ראשון כמובן) יותר עמוס באאוטלטים, משאר ימות השבוע. אבל זה לשיקולך.

העיקר - שיהיה לכן הכי כיף שבעולם. Smile
                  • אוהבים לטייל

לסמדר 🙂
                    הי סמדר,
                    קודם כל שמחתי לעזור ולו במעט Smile

אז ככה :
                    1. לגבי מיקום הדירה של גלי אבני, שאלתי את אותה השאלה מישהו שהיה שם לפני 3 חודשים והתשובה היתה שהדירה מאוד מאוד קרובה. לא יותר מ 10 דק' הליכה מהטיימס סקוור.

2. דין& דלוקה - זוהי רשת של מעדניות / בתי קפה ששמעתי עליה שבחים. מסוג המקומות שמוזכרים בסדרות אמריקאיות בסרטים Smile אז חשבתי לקפוץ לבקר ולראות במה מדובר.

3. לגבי באטרי פארק - קראתי באחד משיטוטי באינטרנט שבפארק עצמו יש תערוכה של פסלים, שפשוט כדאי לעבור ולראות. אני מודה ומתוודה שלא חקרתי בנושא הזה יותר מכך ... אם ניתקל בזה, נהדר ואם לא - אז לא Smile

4. תחנה מרכזית (או: מסוף תחנת הרכבת: "גראנד סנטראל") - מדובר במבנה ארכיטקטוני שאמור להיות מרשים מבפנים מבחינת עיצוב וארכיטקטורה. ספרי התיירות מציינים אותו כמקום ששווה לבקר בו. זהו ציר תנועה מרכזי שהרבה מאוד אמריקאים עוברים בו מדיי יום ולכן יכול להיות נחמד לבקר גם כדי להתרשם מהקצב המסחרר המאפיין את ניו יורק. כמו כן, קראתי בפורום שיש בתחנה חנויות רבות וקומת מזון מרשימה עם מסעדות ששווה לבקר בהן (אם מעניין אותך שלחי לי מייל ואשלח לך את העמודים הרלוונטיים בספר).

5. לגבי המסעדה המסתובבת - Marriott Marquis – אני חשבתי דווקא ללכת לשם אחרי שקצת חוויתי את ניו יורק (אני גם חוששת מעייפות שתעיב על החוויה) ועל כן התכנון שלי הוא לקפוץ לשם ביום רביעי בערב בזמן ההגעה לניו יורק והשיטוט בטיימס סקוור ופשוט להזמין מקום יומיים מראש. כך אהיה בטוחה שיהיה לנו מקום. מצרפת לך את הלינק לאתר שלהם, לשימושך 

http://www.marriott.com/hotels/hotel-information/restaurant/ nycmq-new-york-marriott-marquis

אשמח לעזור בכל דבר נוסף.
                    תיהנו !!!
                    עירית.

• הסמדר

לעירית 🙂
                      המון תודות!
                      יש איזה כייף בתכנון משותף של טיול...
                      רשמתי לפני הכל וכשקצת אתפנה מעומס העבודה אגיע סוף סוף לבנות לנו תכנית ניו יורקית משלנו.
                      ואז בודאי אגלה הרבה שאלות חדשות.
                      תיהנו - מהתכנון ומהטיול
                      ותודה
                      סמדר
                      • usf22021
                        usf22021 נערך לאחרונה על ידי

לסמדר 🙂
                        שלום לכן

את 3 הימים שלי בניו יורק כמעט סגורים זאת פעם שנייה שלי.
                        לגבי אאוטלטים וקניות כללי במנהטן,איפה כדאי לקנות (אנחנו ללא רכב)?
                        ולכל הנוסעים,תבלו ותהנו.
                        • אוהבים לטייל

לאגאתה
                          הי אגאתה,
                          לקחתי לתשומת ליבי את כל הערותיך. תודה Smile

יום חמישי נתחיל ישר מהשיט ואח"כ אם נרצה נטייל קצת בפארק עצמו. למיטב הבנתי, כדי להגיע למקום השיט צריך בכל מקרה להגיע לבאטרי פארק, נכון ?

מסכימה עם הערתך לגבי התצפיות. שתיים בהחלט יספיקו (כשאחת מהן זו המסעדה), נראה איך יתנהל הלו"ז ובהתאם נחליט.

יום ו' אכן עמוס וגם אני חוששת שלא נספיק הכול. על מה היית מוותרת ?

תודה,
                          עירית.

• הסמדר

קניות
                            אנחנו עם נוער, ולא מתכוונים להשקיע זמן נסיעה במיוחד לאאוטלטים, אלא ליהנות מחוויות קניה מזדמנות בניו יורק עצמה.
                            המטרה העיקרית שלנו היא הטיול ולא הקניות (למרות שדעתו של הנוער שונה, כמובן...).
                            נהיה שם במחצית השנייה של אוגוסט ואולי יתמזל מזלינו לסיילים.
                            יש בפורום המון המלצות והתייחסויות לג'רסי גרדנס, וודברי ועוד - פשוט דפדפי ותתרשמי.
                            ממה שהבנתי אין בעיה להגיע גם בתחבורה ציבורית, השאלה אם יש לך מספיק זמן...
                            ביי
                            סמדר
                            • אוהבים לטייל

ל - usf22021
                              הי לך,
                              אני אישית הולכת לג'רסי גרדנס, מאחר ומדובר בקניון מקורה ואנחנו נהיה בעונה חמה מאוד. הבנתי שניתן למצוא שם מספיק מותגים במחירים מוזלים וקיבלתי המלצות על המקום מחברה שהיתה שם לפני מס' חודשים.

עירית.
                              • צביקה אפ
                                צביקה אפ נערך לאחרונה על ידי

מחפש לינקים של דירות להשכרה במנהטן
                                אפשר לקבל קצת אינפורמציה על דירות להשכרה במנהטן? האם כדאי לשבוע?
                                • agatha1

לעירית
                                  היי,

ראשית: הערותי הן בגדר המלצה בלבד. אני מנסה לעזור מנסיוני והבנתי. Smile

לגבי השייט: אכן השייט יוצא מבאטרי פארק. כרטיסים קונים עכשיו ככל הנראה במצודת קלינטון. ראיתי באתר. הרי, שם כל הזמן מוסיפים אטרקציות ומשפצים.
                                  צרפתי לך קישור שאת ודאי מכירה.

לגבי עומס הימים:

קודם כל, תלוי מה סדר העדיפויות שלך ולפי זה תחליטי.

יום ו' - הייתי מוותרת על צ'ינה טאון, ליטל איטלי, והייתי מתרכזת ביוניון סקוויר, ברודווי, וסוהו עם דין & דלוקה.
                                  אוניברסטית NYU , וושינגטון סקוויר זה כבר הוילג'. תנסי לבקר גם שם, אבל לא יותר מזה, לפי דעתי. זה המקסימום.

יום שבת כולו לקניות?? ואם לא, הייתי משלבת אתר כלשהו או בילוי, לפי בחירתך, לשעות אחרי הצהריים -ערב.

יום ראשון - הייתי משלבת את בית הדקוטה(שמלבד לראותו - לא חושבת שניתן לבקר שם) עם הסנטרל פארק- הולכת למוזיאון הטבע, ואחר כך קופצת לקולומבוס סירקל. למרות, שאני מעדיפה להתחיל עם מוזיאונים - כמה שיותר מוקדם כשאני רעננה. ואחר כך לאלתר סיורים בחוץ.אם לא היה חם, זה היה פחות משמעותי. אבל בתאריכים שלך, עדיף בשעות החמות להיות במקום ממוזג. לשיקולך.

יום שני - ממליצה בחום, לשנות את הסדר. ואטרקציות - 5-9 להעביר לבוקר, ולאכול בתחנה המרכזית בצהריים - חוויה!! בבריאנט פארק אחרי הספריה הצבורית, לתפוס סיסטה ולחלופין לאכול שם. נחמד ביותר.
                                  את רוקפלר סנטר (מומלץ) ושאר המקומות הייתי משאירה לאחה"צ, ואת התצפית לשקיעה .... כן, מומלץ מאד לקחת סיור ב-NBC. תבררי שעות ביקור.

מצטערת לאכזב אותך, אבל בקיץ אין משטח החלקה על הקרח ברוקפלר סנטר (אולי יש משטח - אבל אין קרח.). ..בשביל זה יש את כריסמס.. סיבה לביקור נוסף.

מקווה שעזרתי. ואיחולי הנאה בעיר הגדולה. Smile

• הסיור לפסל החירות ואליס איילנד
                                  • אוהבים לטייל

לאגאתה
                                    הי אגאתה,
                                    קראתי את הערותיך. תודה.

אכן יש הגיון בלשנות את הסדר ביום שני כדי להגיע לתצפית מהרוקפלר סנטר אחה"צ.

לגבי יום ראשון, לא הבנתי כיצד הוא שונה מהתכנון המקורי שלי. אשמח אם תעירי את עיני Smile

ושוב, תודה Smile
                                    עירית
                                    • agatha1

עירית -
                                      יום ראשון - אחרי הארלם - הייתי עושה את המוזיאון, ואח"כ הולכת לסנטרל-פארק ומטיילת בו עד בית הדקוטה. זה לא ממש משנה, אני מעדיפה ללכת למוזיאונים מוקדם יותר.

אם יש פעילות מענינת בסנטרל פארק ביום ראשון, תלכי לסנטרל פארק קודם. הוא מאד כיפי ביום ראשון, אבל לא רק.. Smile

• liritulla
                                        liritulla נערך לאחרונה על ידי

שלום, אפשר להצטרף? כמה הערות קטנות שלי...
                                        א. לגבי יום שישי העמוס, אני מצטרפת לדיעה שאפשר לוותר על ליטל איטלי וצ'יינה טאון - היינו שם לפני כמה שנים, היה מלוכלך ומסריח ולא היה משהו מעניין לראות לפי דעתנו הפרטית.
                                        ב. אמפייר סטייט בילדינג - אני לא יודעת איך היום, אבל לפני ארבע שנים כשהיינו, היו שלטים שחורים בחוץ ובהם היו תיאורים של מצב הראות הצפוי ומצב התורים המשוער. תיעזרו בהם, כדי לא לבזבז זמן וכסף סתם, במיוחד אם אתן כבר עושות תצפית ממקום אחר, כפי שאתן מתכננות מהמסעדה של מריוט (לא הייתי שם, תספרו כשתחזרו?)כשאנחנו היינו, שלושה ימים רק הסתובבנו ליד השלטים האלו, עד שביום האחרון האיר מזלנו, תחזיות טובות, עלינו, עמדנו כמובן בתורים למעלה משעה, אבל היה מ - ד - ה - י - ם!!

תיהנו, ד"ש לכל גורדי השחקים גורמי הנקעים....(בצוואר)
                                        • agatha1

לעירית - תיקון קטן..
                                          אם הייתי מבקרת קודם במוזיאון, הייתי ממשיכה לסנטרל פארק, מטיילת לכיוון בית הדקוטה, לינקולן סנטר , וקולומבוס סירקל.

רק רצוי שתנעלי נעליים נוחות..הולכים שם המון.

חלק מהמסלול תעשי הרי בסאבווי, ואם את לא לחוצה בזמן, כדאי לך - גם לנסוע באוטובוס - לדוגמה קו 104 בקטע שלך , אמנם נסיעה איטית יותר, אבל רואים את הנוף.. Smile
                                          • דסי27
                                            דסי27 נערך לאחרונה על ידי

היכן מצאת דירה ?
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון