הודו- חודש?
-
אני יכולה לסוע רק לחודש להודו. האם זה שווה? או אפילו לא קצת קצת שווה? -
הודו- חודש?אני מניח שלא היית בהודו..
לדעתי האישית, בפעם הראשונה בהודו צריך יותר זמן לפחות חודשיים וזאת משום שצריך להיות אדם מאוד חזק בכדי להבין מי נגד מי כל כך מהר.
הודו דורשת לפחות לפחות שבוע כדי להבין את השקט והעוצמה שבה, היא לא מדינה קלה אבל מהרגע שנכנסים לעניין (שוב..שבוע מינמום) היא מדהימה ובדיעבד אני מת לחזור לשקט ולשלווה שהייתה לי שם.
זאת ועוד, בהודו הכל חדש לך , זו לא מדינה מערבית, כל דבר בהודו נעשה יותר לאט זה משהו שהוא ממש בטבע שלהם, בין אם זה להמתין לאוכל במסעדה שעה ובין אם זה להמתין לחשבון גם שעה.
זה הקסם בהודו, הזמן הזה שעוצר.. אין סיבה לטייל בה כמו בטיול מאורגן זה לא באמת מרגש ואת לא באמת נכנסת להודו ולא באמת תחווי באמת את הודו.
נסיעות בהודו זה דבר ארוך וקשה לרוב האנשים, הנסיעה בלילה, בדרכים לא תמיד טובות ברקע לעיתים מוסיקה הודית , לא באמת נרדמים.. ואח"כ שמגיעים למחוז חפצנו.. עייפים וכו ולוקח יום להתאושש..
לכן בגלל מכלול הדברים המצויינים לעיל, אני ממליץ שלא תסעי רק לחודש.. או שתגדילי את זמן הטיול בחודש נוסף לפחות או תאילנד (כי שם זו מדינה מערבית שנורא קל להיכנס לעניין והל זמין ומהיר).
אם בכל זאת תחליטי לנסוע לחודש תשרייני לעצמך לשנה הבאה עוד חודש ואף יותר כי את בטוח לא תספיקי הרבה.
בהצלחה!!! -
בודאי שווה - בקיץ המסלול הוא צפוןמסלול אפשרי
דלהי - מספר ימים להתאקלמות ותכנון המשך המסלול
רישיקש - לטעום מעט הינדו
אמריצר - לטעום מעט סיקים
דאראמסאלה , מקלוד גאנג - טיבטים
מנאלי - נופים
כ 4-5 ימים בכל מקום
-
מסע כומתהבקצב שלך (שאולי באמת הוא נכון לך ואולי גם לבחורה פה אבל לדעתי לא לרוב האנשים) עדיף לה להדליק קטורת בחדר ולהוריד תמונות באינטרנט עם רקע של מוסיקה הודית ברקע זה יהיה די דומה.(חוץ מהריח..)
זה טיול מאורגן רק בלי המדריך...איזה חווית הודו זאת?
הנסיעות ממקום למקום לא יתישו אותה?
אין מצב שהיא תהיה קצת חולה(תכיני את עצמך ..בהודו בהתחלה מרזים..) ואז לא תוכל לצאת מהחדר?
זה טיול או מסע כמותה?
5 מקומות שונים ב -30 יום, מה עם הנסיעות ? הנסיעה הכי קצרה זה 8 שעות מנאלי - דרמאסללה.. שלכל מקום מגיעים בשעות המוקדמות של הבוקר...עד שמוצאים מקום לישון.. ולחשוב על הנסיעה מדראמסללה לדלהי...15 שעות..
עד שהיא תבין איך יורדים מבגסו/דרמקוט למקלוד גאנג היא כבר תצטרך להזמין מקום באוטובוס חזרה לידע הבא ..
היא בחורה נראה לך שהיא לא תרצה קצת שופינג?
אין שם קניון כמו ה-MBK בנקוק, היא תצטרך להסתובב קצת עד שתמצא את החנות הנכונה..לא?
ומה עם מזג האוויר? גשם כידוע יורד מידי פעם...בטח בצפון הודו, כמו שהוא בא הוא יכול גם להישאר שעות וימים..ואז מה?
שלא לומר על אוטובוס שפתאום בהודו אומרים לך שהוא נדחה/נתקע/לא הגיע כי.. ככה ...זה הקסם של הודו לטוב ולרע..
אם כבר עדיף לה להיות בדרמאסללה רוב הזמן ולקפוץ למנאלי לראות את עדר המסוממים ולחזור בבהלה לדלהי..15 שעות באוטובוס כבר אמרנו?
שיוצאים להודו עדיף, לפחות בפעם הראשונה, לצאת למספיק זמן בכדי להנות ולהבין מה זה הודו.
אני לדוגמא, מתעתד לצאת לחודש להודו, אבל כבעל נסיון אני יודע איפה להיות, מה אני רוצה ולכן חודש זה נטו חופש, בטיול הראשון זה קשה להתרגל לכל מה שזז שם כל כך מהר.
מקווה שהועלנו , תמיד טוב לשמוע דעות שונות, זה עושה את החיים יותר מעניינים..(:
-
שווהאני יכולה לסוע רק לחודש להודו. האם זה שווה? או אפילו לא קצת קצת שווה?
שווה בטח שווה, רק התכנון צריך להיות כמו שצריך כי אין זמן לבזבז
-
שווה מאדלא חייבים להספיק הכל. אפשר לחוות 3-4 מקומות בחודש ולחזור עם חווית הודו מעשירה. -
בטח ששווה .בתור אחד שאין לו כבר את הלוקסוס לצאת לטיול ארוך , אני מנצל כול חודש שיש לי לטיול באזור מסויים בהודו .
אפשר בכייף לטייל ולטעום במשך חודש ממקומות כמו הימאצ'ל פאראדש , אוטראנצ'ל , ראג'יסטן ואף גואה . רק חשוב לציין באיזה חודש מדובר כדי שיוכלו להמליץ על איזורים שנוחים מבחינת מז"א .
-
הודו- חודש?אפשר
ושווה
אפילו שווה מאוד
וזה ממישהי שעשתה את זה פעמיים בשנה האחרונה
כשאין ברירה ... זה עדיף על כלום ... אני באופן אישי, הצלחתי להתחבר מהר מאוד ולהנות בטירוף.