ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יומן מסע הולנד ובלגיה

פורום טיולי משפחות
    8
    22
    9053
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ro23
      ro23 נערך לאחרונה על ידי

במרץ האחרון התחלנו לתכנן את במרץ האחרון התחלנו לתכנן את הטיול המשפחתי הבא. ידעתי תמיד שתכנון מוקדם יחסוך לנו לא מעט כסף. גם בטיולים קודמים זה הוכיח את עצמו (איטליה+שוויץ ,וארה"ב). אבל מעבר לחיסכון, החוויה של תכנון מוקדם מטיס אותך ליעד בעודך בארץ וזה כיף גדול.
      מבחינתנו משפחה זה אבא, אימא ,הגדולה בת 11.5 האמצעי בן 7.5 והקטן בן שנה וחצי.
      החיסכון נובע בעיקר בכרטוס מוקדם של הכרטיסים (שלושה עד ארבעה חודשים מראש) וכן הזמנה של פארק הנופש. לגבי הרכב השכור לא בדקתי אך גם את הזמנתי בחודש אפריל.
      מרץ 2008
      הכיוון מבחינתנו היה ברור ....הולנד! אך ברגע שהוחלט על טיול בן שבועיים היה זה ברור כי בלגיה תהיה בפנים. אני כרגיל משוטט בפורום משפחות באתר המטייל והתחלתי לאסוף רעיונות ואתרים לגבי אופי וכיוון הטיול. הגדרתי מראש לעצמי כי אני רוצה פארק נופש שיהווה לי בסיס לטיול כוכב ומקום למנוחה והנאה לילדים. לשם כך נעזרתי ביונית (בתשלום כמובן .ושווה כל שקל!!!). הגדרתי לה את תאריכים (27.6 עד 11.7 ), הרכב המשפחה ,מה אנחנו אוהבים יותר ומה פחות או בכלל לא,ובעיקר את מטרת הטיול.
      לאחר מס' שיחות טלפון ,הבהרות,שאלות,בקשות ונדנודים קיבלתי מיונית ספר טיול מפורט שהיה לנו כתנ"ך הטיול.
      לפני שאפרט את הטיול ברצוני להבהיר כי בהתאם להרכב המשפחתי שלנו והרצון גם ליהנות ממנוחה בטיול ארוך וקשה, מראש תכננו חצאי ימי טיול או ימים שלמים בפארק הנופש. ולכן שימו לב שיש משפחות שאולי לא הכול יתאים, אך המסגרת ככלל כן תתאים.
      נתחיל ברכב.
      השכרתי רכב דרך "שלמה SIXT " . לאחר ששקלתי את כל הצרכים וקראתי בפורומים של המטייל הבנתי כי פאסט סטיישן יכולה להספיק. הספק לגבי הגודל בתא המטען תמיד כרסם בליבי כי ידעתי שיהיה לנו צורך בהרבה מקום לתיקים ,אוכל יבש(שומרים כשרות של בשר) ועגלה גדולה. אמרתי לעצמי שבמידה ותהיה בעיה אקוטית אעמיס על רגלי הילדים תיק אחד או שניים או שאחליף אוטו במקום ואוסיף כמה שיידרש.
      מחיר הרכב לפאסט סטיישן לשבועיים 800 יורו.
      GPS יש לי פרטי עם תוכנה למערב אירופה (18 ארצות ב- 1150 ₪)
      כפר נופש.
      לאחר קריאה בפורום וכניסה לאתרי האינטרנט של האתרים היה לי ברור כי אני הולך להיות בכפרי הנופש של "סנטר פארקס" .נכון כי המחיר ברשת זאת יקרים יותר מהשאר אך כל אחד ושיקוליו.
      את הפארק יש להזמין דרך סוכנות א.ד גרייבר מחיפה (הסוכנים המורשים היחידים בארץ). טיפלה בנו סוכנת בשם עדי.קיבלנו שרות מצוין לאורך כל הדרך וגם בסבלנות יתרה ועל כך כל הכבוד.
      בפארק שלוש סוגי וילות. אקונומי,דה לוקס ו VIP.
      מחיר פארק לשבוע הראשון בהולנד "דה אמהוף" וילה דה לוקס- 900 יורו.
      מחיר פארק לשבוע השני בבלגיה "דה ווסרמרן" וילה דה לוקס – 1290 יורו.(יקר יותר בגלל התאריך כבר בתוך יולי).
      מחיר לאופנים לכולם: שני מבוגרים כאשר אחר עם כיסה תינוק מאחור ולשני הילדים 210 יורו לשבועיים. יש לציין כי בסוכנות נאמר כי שווה להשכיר מהארץ כי הם לא מבטיחים שיישארו אופנים. חברים אני רוצה לומר לכם שיש להם אופנים באלפים!!! אין מה לדאוג. אולי אם באים בשיא העונה כלומר באוגוסט,תהיה בעיה... היתרון בשכירת אופנים מראש הוא שיש לך שובר מוכן ואתה לא צריך לבזבז זמן בכניסה שלך לפארק בנושא זה.
      לדעתי האופנים הינם חלק בלתי נפרד מהשהייה בפארק ,מהחוויה ומההנאה. אך הם גם מהווים צורך חשוב. הפארקים הינם גדולים מאוד ובכדי לספוג מהאווירה האופנים הם חלק בלתי נפרד.
      בנוסף אם רוצים מיקום נוח (קרוב לחניה וקרוב למרכז המסחרי בתוך הפארק) אפשר להוסיף 25 יורו לכל פארק ואתה מקבל מיקום טוב מובטח מראש. לדעתי שווה.

טיסה.
      היה לי ברור שאם אני רוצה שקט בבית עלי להזמין טיסה של אל על או חברה ישראלית אחרת וכך עשיתי.

יום שישי 27.6 היום הראשון.
      קמנו בשעה ארבע לפנות בוקר לטיסה שיוצאת בשעה 7:15 מת"א. האפשרות להגיע מאוחר לשדה תעופה מאוחר נובעת מביצוע צ'ק אין של המזוודות בבית ערב קודם.זהו שרות חדש של חברת אל על. עולה 210 ₪ .וגם זה שווה כל שקל. אך לפני שעושים זאת צריך להיות מוכנים ערב קודם עם כל המזוודות ולדעת כי מה ששכחת לאחר לקיחת המזוודות תצטרך לקחת איתך לתיק היד.
      לאחר בילוי קל בקניות עלינו למטוס לטיסה בת חמש שעות .עם הקטן חמש שעות במטוס לא קל אף פעם אך "יובל המבולבל" במחשב הנייד עזר לנו מאוד וגם הכנה מנטאלית לנושא.
      נחתנו, וחיכינו די הרבה זמן למזוודות., ומשם לדלפק הרכב השכור. לא היה תור ונראה כי נפלתי על פקידה חדשה.כל דבר היא שאלה ולקח הרבה זמן אך לפני שאני הולך לחנייה של קבלת הרכבים היא אומרת שאני צריך לקבל "סנטה פה" ג'יפ של יונדאי!!! לא אמרתי מילה כי זה גדול יותר מפאסט סטיישן. לאחר המתנה של מס' דקות היונדאי לא מגיעה ..... הבחור בקבלת המכוניות ראה כי יש בעיה מסוימת והציע לי פורד גאלקסי (מיני וואן שבעה מקומות). שיחקתי אותה עושה לו טובה אך בליבי שמחתי ביותר.גם תא מטען גדול ביותר (ברגע שמקפלים את המושב האחורי) וגם לשאר הנסיעות יהיה לי יותר מקום "והפרדת כוחות" בין הילדים. צריך לומר שהזמנת רכב מסוג זה מצריך תוספת של 400 יורו למחיר שכבר שילמתי.
      יצאנו לכיוון הפארק ע"פ הזיכרון שלי מהמפה כיוון שה GPS לא עבד ב- 35 ד' הראשונות. בינתיים התחלנו להתרשם מהנוף ההולנדי המישורי והירוק. המרחק בערך 55 ק"מ. ממש לפני הפארק שורה של תחנות רוח ארוכה מדהימה ומצד שני אגם יפה ביותר.
      הגענו לפארק.קיבלנו מפתחות והתמקמנו בדירה. הדירה מצוידת בכל כלי המטבח האפשריים ,מדיח כלים,כריים ומקרר קטן אך מספיק. את החדרים לא מקבלים לפני שלוש אך ניתן לקבל את המפתחות לפני . לקחנו את האופניים ויצאנו לרכיבה להכרת הפארק.....כמה גדול!!!
      קנינו מס' דברים בסופר שלא הבאנו מהארץ (לא זול אך נוח וקרוב). הגודל והמגוון בסופר הפתיע אותי מאוד,ציפיתי למשהו הרבה יותר קטן...
      הלכנו לישון די עייפים לאחר יום מעייף וארוך במיוחד.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ro23
        ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
        יום שבת 28.6 היום השני.
        בכניסה לסופר יש מאפיה וקונדיטוריה . בשעה 8:00 בבוקר הריח כל כך טוב מכל המוצרים שיוצאים מהתנור...חבל על הזמן!!!
        התכנון היה לנסוע לחיטהורן אך גשם קיבל את פנינו ביום זה. החלטנו להכיר את האזור מחוץ לפארק. יצאנו לכיוון העיר AMERSFOORT הנמצאת במרחק של 23 ק"מ מהפארק.
        מצאנו חניה מקורה ממש במקרה (4.5 יורו לשלוש שעות) הצלחנו להגיע למדרחוב המרכזי של העיר. מקום די נחמד ועיר סימפטית ,המון חנויות והכול יקר מאוד. ראינו כמויות של אופנים כפי שלא ראינו מעולם. זאת ממש תרבות מבורכת והלוואי עלינו.
        מצאתי שוק קטן ונחמד ליד המדרחוב וכן חנות למכירה אוכל מוכן, בעיקר דגים. קנינו דגים מטוגנים חמים וחזרנו לפארק.
        בפארק אני ובני האמצעי הלכנו לשחק כדורגל . לאחר מכן כל המשפחה טיילה בפארק עם האופניים בכדי לנשום אוויר נקי וצח. פשוט חוויה.
        יום ראשון 29.6 היום השלישי.
        קמתי מוקדם כרגיל לבית המאפה. התכנון היה חיטהורן.מזג האוויר האיר לנו פנים ויצאנו לדרך. המרחק מהפארק 85 ק"מ. נכנסנו לחניה הראשונה שראינו. בדיעבד הסתבר שזה היה ממש בסוף. זה השתלם בסופו של דבר ,15 יורו לכל המשפחה ולא לקחו תשלום על אפודות הצלה לילדים.
        קיבלנו סירה עם מנוע חשמלי קטן (כמו כולם) לשמירת השקט ואיכות הסביבה . היינו נפעמים מהיופי והשלווה של המקום. תהינו איך אנשים גרים במקום כל כך שקט ורגוע... הלוואי עלי! עכשיו אני מבין למה הם אנשים רגועים,איזה סיבה יש להתרגז? מקסימום על זה שהולנד עפה ברבע הגמר ביורו.
        חזרנו לפארק לאחר השיט. סוף סוף הלכנו לאקווה(עולם המים המקורה של הפארק) מקום מדהים!! שלוש סוגי מגלשות,נהר גועש במסלול כיפי,בריכת גלים ומתקן בוגי לגלישת גלים...חבל"ז!!!! (חבל על הזמן). כל זה מקורה ופתוח עד 21:00 כל יום.
        מאוחר יותר השכרנו מסלול באולינג לכל המשפחה לשעה .ואז הגיע הרגע הגדול.... גמר היורו במסך ענק עם בירות וכל הפארק תחת קורת גג אחד באכסטזה.
        יום שני 30.6 היום הרביעי.
        היעד היום אמסטרדם. מזג האוויר נפלא.
        היעד הראשוני מגרש החניה של הארנה (אצטדיון הכדורגל החדש של אייאקס אמסטרדם) .ביקור באצטדיון ומשם נסיעה ברכבת למרכז העיר.
        אכזבה ראשונה בטיול..... חנות המוזיאון הייתה סגורה עקב שינוי מאמץ חדש לקבוצה והחלפת סט התלבושות וכן כר הדשא מכוסה כולו עקב הופעה של אמן האמור להופיע באצטדיון בערב..
        החלטנו לוותר ולקחנו רכבת למרכז העיר. 17.5 יורו לכולם הלוך ושוב.
        מתחנה המרכזית הלכנו ישר לכיכר דאם. טיילנו במרכז העיר ובכל הסימטאות ,אכלנו פלאפל מעוז (לא משהו, נחמד, אבל בהולנד זה מצליח אז מי אני שאתווכח). משם לקחנו טראם לשוק "אלברט קויףמרקט (מאוד אוהבים שווקים). השוק הינו שוק רמלה לוד רק הרבה הרבה יותר יקר.
        מהשוק לקחנו טראם לבית אנה פראנק. התור היה ארוך אך תוך 15-20 ד' היינו בפנים.בינתיים בהמתנה לתור הקראתי לילדים את אשר כתבה יונית על אנה פראנק.זה הכניס את הילדים לאווירה והיו מאוד נרגשים. הביקור השאיר עליהם רושם רב ביותר . האמת לא האמנתי שכך יהיה. בני האמצעי היה מאוד נסער ושאל אין ספור שאלות על הגרמנים ,הנאצים,המלחמה ויחסינו היום עם גרמניה. לבסוף הוא שאל שאלה שעל התשובה נאלצתי לחשוב לא מעט...."אבא ,איך זה שסלחנו להם....?" בהמשך לביקור הזה תהיה השלכות מבחינתו,חכו וקראו.
        המשכנו משם בטראם לכיוון הרובע היהודי לאכול במסעדה יהודית. רבותי צר לי לאכזב אתכם אך לא מצאנו את המסעדות.שאלנו לא מעט אנשים אך כולם ידעו "שזה באזור" אבל אוכל לא אכלנו.
        חזרנו ברגל לתחנה המרכזית לרכבת שתיקח אותנו חזרה למגרש החנייה של הארינה.
        הגענו לפארק בשמונה בערב, בישלנו ארוחת ערב לכל הרעבים והלכנו לישון.
        משהו ששכחתי לספר ,השמש שוקעת בשעה 23:00 ולכן אם אין לך שעון אתה מבולבל לגמרי.

יום שלישי 1.7 היום החמישי.
        היעד היום הוא המוזיאון הפתוח של איינקוזן במרחק 65 ק"מ.
        מזג האוויר חם היום 28 מעלות. בדיעבד היום החם ביותר בטיול. מיום זה ואילך מזג האוויר רך הלך ודעך והיה גשום לפרקים וקר יותר.
        הדרך לאיינקוזן מדהימה ונוסעים כאשר הים נמצא משני צידי הכביש לאורך של למעלה מ-20 ק"מ.
        המוזיאון יפה ביותר ונותן תחושה אמיתית של החיים לפני 100 שנים. החל מבית הספר,הדייגים,הלבוש,הבתים וכד'. הילדים נהנו מאוד ונכנסו לאווירה די מהר. אפילו השתתפו בשיעור כתיבה בעט דיו כמו לפני מאה שנים...מקסים.
        שלוש שעות של סיור במוזיאון ולאחר מכן עוד 40 ד' של הליכה בעיר לאורך המזח והמרינה. פשוט יפה יפה מאוד ושליו ביותר.
        חזרנו לכפר הנופש להינות מהבריכה והמגלשות עד שעות הערב המאוחרות.

יום רביעי 2.7 היום השישי.
        כיוון שאמור להיות יום נח יחסית של מזג אויר החלטנו לחזור לאמסטרדם בכדי להיות באתרים נוספים שלא היינו ולהשלים את הסיור באצטדיון. בדרך לעיר הייתה לי כתובת (הוצאתי מהאינטרנט ואני לא מוצא אותה..) של קצב כשר (מרקוס). אשתי ביקשה שנגיע לשם לפני הכל. הGPS הביא אותנו בדיוק מול החנות. היה שם מגוון מצוין וגדול של בשר טרי וכשר. הצטיידנו בסטייקים,בשר טחון,עופות,שישליק ונקניק פסטראמה. מספיק לשבוע וחצי!!.
        בסיום הקניה החל טפטוף שתוך דקות המשיך לשיטפון חזק במיוחד!! החלטנו לחזור לכפר הנופש לוותר על אמסטרדם ולהכין סטייקים.
        הילדים נהנו ביום זה מהבריכה.

יום חמישי 3.7 היום השביעי.
        היום הוקדש להנאה ממתקני האתר ,טיול אופנים בכפר הנופש ומחוצה לו ואריזה של ציוד לקראת הנסיעה מחר לבלגיה.
        י
        • ro23
          ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
          יום שישי 4.7 היום השמיני.
          החזרנו את האופנים העמסנו את הציוד לאוטו ויצאנו לכיוון בלגיה. 165 ק"מ ושעתיים של נסיעה. המעבר בין הולנד לבלגיה במעבר שאנו עברנו כלל לא מורגש שאתה במעבר של בין שתי מדינות. כאילו עברת משכונה אחת לשנייה.מדהים. הכפר ממוקם ליד העיר לומר LOOMEL בצפון מערב בלגיה על הגבול עם הולנד.
          הגענו לכפר בשעה 13:30. לקחנו את האופניים ויצאנו לסיור הכרות. אותו הכפר ! פשוט אותו דבר רק מעט יותר גדול וחדש יותר.
          בלגיה נותנת הרגשה יותר קרה (תרתי משמע) והיינו המשפחה הישראלית היחידה בכפר. התארגנו בדירה ונהנו מהבריכה והמתקנים בכפר.
          יום שבת 5.7 היום התשיעי.
          היום מתוכנן מוזיאון פתוח בבלגיה בובריק במרחק של 44 ק"מ וביקור בפארק שעשועים פתוח לציבור סמוך למוזיאון.
          המוזיאון די דומה לאייקוזן אך גדול הרבה הרבה יותר, ויש צורך בהליכה רגלית. עשינו סיור על כרכרה וסוס (12 יורו לכל המשפחה).
          יצאנו לאחר שעתיים והלכנו ברגל לפארק הציבורי במרחק של 500 מטר משם. מגלשות כאלה גדולות בפארק ציבורי ומתקנים יפים לא ראיתי בשום מקום. ממש יפה .
          חזרנו ליהנות מהבריכה והמתקנים של כפר הנופש.
          יום ראשון 6.7 היום העשירי.
          נסענו לכיוון אנטוורפן במרחק של 80 ק"מ. ה GPS הכניס אותנו לעיר דרך איזור בו גרים מהגרים מוסלמים רבים.הרגשנו מעט לא בנח (ללא סיבה כמובן) אך לרגע התחלתי להבין את בעיית המהגרים של אירופה. הגענו לאזור מרכז העיר. מזג האוויר היה קר אך ללא גשם.
          עיר אירופאית ממוצעת כיכר ומדרחוב מעניינים עם מבנים ארכיטקטוניים עתיקים. הרבה מסעדות ובתי קפה ,וופל בלגי ,פיצריות(אכלנו באחת מהם).סה"כ נחמד מאוד. הגענו לנהר דרך המבצר וטיילנו לאורך הנהר.
          לאחר מס' שעות חזרנו לכיוון כפר הנופש ליהנות מהמתקנים ולטייל באופניים.
          יום שני 7.7 היום האחד עשר.
          היום תכננו להיות בפארק האפטלינג אך מזג האוויר לא אפשר זאת. החלטנו לנסוע לכיוון אאוטלט גדול ויפה בדרום הולנד ליד גבול גרמניה ב- ROEMOND .
          האוטלט מעוצב מאוד מאוד יפה עם חנויות יוקרה ומותגים בינלאומיים. כל חנות יפה ומעוצבת יותר יפה מהשניה. המחירים כמובן גבוהים מאוד אך שווה לבקר. החנות היחידה שמצאנו מס' פריטים הייתה של "נייק" .דגמי נעלים שלא רואים בארץ ויפים מאוד.המחירים היו סבירים.
          התחיל גשם ומצאנו מחסה תחת מתקן משחקים נחמד מאוד לילדים ופעוטות. תוך כדי שהילדים משחקים החלטנו שגרמניה קרובה וזאת סיבה מספיק טובה לקפוץ לביקור . אך לאן ?ומה נעשה? כמובן שהתקשרתי ליונית ולאחר מס' דקות קיבלתי ממנה פרטים ליעד. יונית שלחה אותנו לעיר קלן במרחק של 90 ק"מ.
          בני האמצעי היה מבועת מהעובדה שאנו נוסעים לגרמניה!!?? זוכרים את אנה פראנק? הוא פשוט התנגד נחרצות ואמר שהוא לא סולח להם ואין סיבה שנבקר שם.
          לאחר מסע שכנועים לא קל נסענו לכיוון קלן במרחק של 90 ק"מ שעה ועשר ד'.
          מוזיאון השוקולד שרצינו לראות היה סגור (יונית התריעה מראש ולא מצאנו את ) לכן החלטנו לטייל לאורך הנהר על מזח חדש שנבנה בעיר. לאחר שעתיים התחיל גשם וזאת סיבה מספיק טובה לחזור לבלגיה. לפחות אפשר לומר שהיינו בגרמניה. ....
          • ro23
            ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
            יום שלישי 8.7 היום השנים עשר.
            היום האפטלינג.
            לאחר שייחלנו למזג אוויר ללא גשם יצאנו לכיוון פארק השעשועים אפטלינג במרחק של 75 ק"מ מהפארק שעה נסיעה. הגענו לפארק בשעה 10:30. לא חיכינו בתור יותר משלוש דקות . הכניסה יחד עם חניה עלתה 123 יורו.
            עקב מזג האויר המעונן והחשש לגשם לא היו הרבה מאוד אנשים וזה התאים לי מאוד (לא עומדים הרבה בתור). הילדים מאוד מאוד נהנו ועלו על המתקנים האטרקטיביים שלוש ,ארבע וחמש פעמים.
            לקראת השעה 16:30 החל לרדת גשם וזאת היתה סיבה מספיק טובה לחזור. הילדים היו מאושרים ומסופקים מאוד.
            יום רביעי 9.7 היום השלושה עשר.
            בתי הגדולה קמה עם חום גבוה 39 מעלות. הבנו כי התייבשה ולא שתתה מספיק יום קודם. לאחר שהשקנו אותה ונתנו אדוויל להורדת חום (מאוד עזר) בינתיים בישלנו צהרים.
            עקב שינוי התוכנית יצאנו בצהרים לסיבוב קניות וקניונים באיידהובן שבהולנד.
            עיר נחמדה מאוד ולאחר מס' שעות חזרנו לכפר. יש לציין כי רוב היום היה יום גשום.
            התחזית למחר......גשם!!!!
            יום חמישי 10.7. היום הארבע עשר.
            היום אנו מתכננים לארוז הכול לעזוב את הכפר ולנסוע למלון הולידי אין בעיר ליידן שקרובה לשדה התעופה בסחיפהול.
            השיקול היה נכון מבחינתנו. היינו אמורים להיות ברבע לעשר בבוקר בשדה התעופה. המרחק מכפר הנופש בבלגיה הינו שלוש שעות נסיעה כולל הפסקות. לא רצינו להילחץ ולהיות תלויים בפקק זה או אחר .
            ארזנו,ניקיתי את האוטו(במכון שטיפה קרוב) והאופניים ויצאנו לכיוון ליידן שבהולנד בשעה 14:45
            הגענו לליידן לאחר שלוש שעות . מלון סימפטי ונחמד מאוד. אכלנו ארוחת ערב במלון בשיטת הבופה (אכול כפי יכולתך) והילדים חינם מתחת לגיל 12. הארוחה עלתה 60 יורו.

יום שישי 11.7.היום החמישה עשר.
            קמנו בשבע בבוקר (מוקדם מהרגיל) התארגנו אכלנו ארוחת בוקר נחמדה מאוד ויצאנו לכיוון שדה התעופה בשעה 9:00. הגענו לשדה לאחר נסיעה של 25 ד' ,הספקנו לתדלק בדרך לפני החזרת הרכב.
            השילוט בכניסה לשדה התעופה להחזרת רכב שכור ברור ןמצויין ומביא אותך קוב לטרמינל. שדה התעופה מאוד נחמד ידידותי אך להפתעתי אין שום בדיקה ביטחונית עד להגעה למטוס (למעט המזוודות).מפתיע ביותר....
            קיבלנו מטוס 777 חדיש עם מסכים אישים והתברר כדבר הנחמד ביותר. הילדים לא קמו מהכיסא חמש שעות!!

לסיכום.
            היה כייף .היה נחמד . חווינו חוויות מקסימות. טעמנו ממדינות שונות שאנו שונים מהם בלא מעט תחומים. התגבשנו כמשפחה והיה לנו זמן איכות לא מבוטל.
            הדבר היחיד שחסר היה משפחה נוספת שנוסעת איתך או חברים שיהוו חברה נוספת לילדים.
            מקווה שסיפקתי לכם מידע שחשוב לכם ושכל אחד ייקח מה שנכון וטוב לו.
            • ענת. 0
              ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
              הי,
              ברוכים הבאים מהולנד ובלגיה המקסימות.
              כל הכבוד לך על התיאורים המפורטים ועל ההשקעה בכתיבה.
              אני בטוחה שרבים ימצאו הרבה טיפים בסיפור.

ענת
              • ע ע
                ע ע נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                שלום,

כל הכבוד על ההשקעה. הטיפים יעזרו לכל הנוסעים העתידיים. התיאור מהנה ומעלה זכרונות נהדרים. שמחה בשבילך שיונית הכינה לך "תיק טיול" מושקע שתאם את רצונותיך וצרכיך. אני השקעתי במשהו פחות מוצלח. Sad
                האם נתקלתם בחיטהורן ב"גזלן" שרחלי הביאה תמונות שלו היום?

שבוע טוב,

עפרה
                • ro23
                  ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                  לא,לא נתקלנו. למה?
                  • ע ע
                    ע ע נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                    רחלי פירסמה תמונה של אוטו גלידה בחיטהורן. פשוט לא להאמין. Shocked תגלגל את הדף למטה ותחפש תמונות שפירסמה "עדןן". מדהים! (כנראה ישראלים שעברו לגור בהולנד). Laughing
                    • יונית
                      יונית נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                      תודה על המשוב המפורט.
                      בהחלט יש בעיה עם ילדים שתפיסת העולם שלהם שחור-לבן, ויש להם קושי לבקר ביעדים בגרמניה. יש לי אחד מהזן הזה גם בבית.
                      תודה על השיתוף.
                      • Sisha
                        Sisha נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                        תודה לך על הפירוט שבוודאי יעזור גם לנו. אנחנו נהיה באוגוסט בסנטר פארק השני בבלגיה ורציתי לשאול בקשר לאופניים. האם יש גלגלי עזר שניתן לחבר לאופניים או אופניים עם גלגלי עזר. הבן שלי הוא בן 9 אבל עדיין לא כל כך רוכב על שני גלגלים. בנוסף - האם יש מנעול על אופניים והוא מספיק? עוד שאלה על מוזאון פתוח בבוקריק. כמה זמן הסיור עם הסוס. האם ישנן עוד דרכים להתנייד במוזאון?

תודה.
                        • ro23
                          ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                          יש אופניים עם גלגלי עזר ואכן השתמשתי בהם לבני האמצעי (7.5), אם בנך בן תשע הם יסדרו לך גלגלים לאופנים במידתו,רק תבקשי.
                          יש מנעול לכל אופנים.המנעול הינו מנעול מיוחד המוצמד לגוף האופנים. המפתח לא יכול לצאת כל עוד את רוכבת. ברגע שאת נועלת המפתח יוצא מהמנעול. במידה והמפתח אצל ובכל זאת האופניים נגנבו הבעיה הופכת לבעיה שלהם, הם יספקו לך חילופי.(רק לא לשכוח לנעול ולקחת מפתח) .
                          הסיור בכרכרה בבובריק הינו כחצי שעה לערך - + חמש דקות.
                          הסיור במוזיאון הוא רגלי בלבד. ממליץ לבקר במוזיאון ביום שבת בלבד או בימי ראשון כדי שיהיו אנשים ומעט אווירה.
                          • Sisha

יומן מסע הולנד ובלגיה
                            תודה לך על תשובותיך המפורטות, הרגעתה אותי בנושא האופניים.
                            עוד שאלה, ברשותך, האם בפארק עצמו יש איזו שהיא לשכת תיירות, מפות הסביבה וניתן לקבל יעוץ לאן כדאי לטייל?
                            ועוד משהו - האם השתמשתם בשרותי כביסה בפארק? האם היו כאלה וכמה הם עולים?

תודה לך.
                            • ro23
                              ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                              לגבי השאלה הראשונה אני לא כל כך יודע לענות כיוון שכפי שרשמתי היה לנו טיול מוכן מיונית וידענו מראש היכן אנו מטיילים כולל כל הפרטים כך שלא היינו צריכים מידע כזה. אך בקבלה של הפארק פקידי הקבלה יישמחו לעזור לך ,השאלה עד כמה זה יעזור לך?
                              אכן יש שרותי כביסה בפארקים. את מודיעה על הצורך בכביסה ,באים לקחת בבוקר ומחזירים בערב מקופל. בפועל לא השתמשנו כיוון שאשתי כיבסה ביד את הכביסה הרצויה לנו וייבשנו את זה ע"ג מתלה הכביסה המצוי בחדר וכן ע"ג ההסקות החדר שניתן להפעיל אותם בכל עת שתרצי.
                              • mitzmitz1
                                mitzmitz1 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                                ווהו!
                                איזה יומן מסע מדהים! מפורט! מאורגן!
                                חובה לשמור בסיפורי קוראים לטובת הדורות הבאים.
                                רוית.
                                • Sisha

יומן מסע הולנד ובלגיה
                                  תודה רבה לך על הנכונות לענות על כל השאלות.
                                  בקשר לשאלה הראשונה אתה צודק ,כמובן, שלא צריך לסמוך על פקידי הכפר בלבד. יש לנו תוכנית לטיול(מהספרים של יונית וסיגלית) , אבל אולי במקום עצמו יש מפות ברזולוציה גבוהה יותר של האיזור ואולי הם מכירים מקומות נוספים שכדאי לבקר בהם ואנחנו לא מודעים להם, אז בגלל זה באה השאלה.

עוד משהו ,אם אפשר לשאל , האם יש להם גם קסדות לרוכבי אופניים, האם זה חובה?

אני מבינה שאת המצרכים קניתם בעיקר בפארק עצמו. האם יצא לכם להשוות לעומת המחירים בחוץ? עד כמה ההבדל משמעותי?

תודה לך.
                                  • f50
                                    f50 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                                    מרשים!! שאפו!

כל הכבוד על הרצון הטוב לעזור והפירוט ביומן.משוכנעת שאשתמש במידע!

תודה!
                                    Cool
                                    • ro23
                                      ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                                      היי
                                      לגבי קסדות אין חובה כמובן אך כל אחד פועל על פי רצונו,למראית עין רוב האנשים בפארק היו ללא קסדה..
                                      המחירים בכפר הנופש גבוהים יותר. אך יש לזכור מס' דברים:
                                      1. מרבית הסופרים נסגרים בסביבות השעה שש בערב כך שיש כאן מגבלה מסוימת
                                      2.הנוחות והקרבה מחפה על המחיר.
                                      3. המקרר קטן ולכן אין אפשרות לבצע קניה מרוכזת וגדולה. לגבי מוצרים יבשים ניתן להביא מהארץ ולחסוך לא מעט.
                                      • f50
                                        f50 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה

הי
                                        הבנתי ששכרתם רכב ולכן אשמח אם תאיר את עיני בנושא מחירי הדלק האם דומים/כמו בישראל?
                                        תודה רבה.
                                        • ro23
                                          ro23 נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                                          המחיר לליטר בנזין 95 1.65 יורו, נכון לתקופה שנסעתי.
                                          יקר יותר משמעותית מהארץ.
                                          • תמר אא
                                            תמר אא נערך לאחרונה על ידי

יומן מסע הולנד ובלגיה
                                            רק להגיד שממש נהנתהי לקרוא. תעלה גם תמונות ונרגיש שטיילנו...
                                            כל הכבוד על ההשקעה בכתיבה! Thumbs Up אני מתכננת גם לצ'פר את הפורום כך כשנחזור.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון