ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

האאא??? הרבה שאלות על הודו...

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    5
    1804
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • noomi_d
      noomi_d נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, אני טסה ב-20/8 לדלהי על הירדנים( במחיר מופקע אבל זה כבר נושא אחר..),הרבה זמן אני מנסה לתכנן איזשהו מסלול הגיוני (קראתי בערך כל טיפ אפשרי באתר)אבל בשל היותי נטולת חוש כיוון לחלוטין אני קצת מתקשה.
      התיכנון הכללי הוא דלהי- דרמסלה ומשם אני כבר מסתבכת, חשבתי על מנאלי, לה ואולי עמק נוברה, מה הסדר המומלץ להגיע ממקום למקום וכיצד(אוטובוס/רכבת?), מעבר לזה- יש לי כמעט חודשיים ואני חוזרת מבנקוק, אשמח להמלצות לגבי תיכנון זמן- האם 5 שבועות בהודו ושבועיים בתאילנד מספיקים לאזורים האלו בהודו- דלהי דרמסלה, לה, מנאלי.(יש לציין כי כבר ביקרתי כמה פעמיים לתאילנד ואין לי צורך בשהות ארוכה במקום),ובנוסף האם למישהו יש מושג לגבי עלויות טיסה מדלהי לבנקוק וכמה זמן כדאי להזמין מראש והאם כדאי להזמין מהארץ.
      ולכל הסבלנים ששרדו את אורך ההודעה- תודה וסליחה
      אודה מאוד לכל תשובה
      נעמה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • KH30
        KH30 נערך לאחרונה על ידי

אכן מקרה קשה 🙂

אוקיי, נעמה שנתחיל?

את טסה להודו ולתאילנד.
        תאילנד מנסיונך - רק איים, בטח איזור אחד ע"פ בחירתך (קו סמוי/פוקט), שבועיים בתאילנד בכל אי זה מספיק, בהנחה שאת תשהי יום בבנקוק בהגעה, אלא אם תבחרי באופציית טיסה ישר עם הנחיתה מהודו, ויומיים לפני החזרה מבנקוק לארץ המובטחת.

עלויות הטיסה לבנקוק הם בערך כ-400$ דלהי-בנקוק. וכמחצית אם טסים מכלכתה-בנקוק.(אבל להגיע לכלכתה לוקח כיומיים..ועוד עשרות $ ככה שאם זה לא במסלול זה סתם בזבוז ימים.)

טיסות יש כמעט כל יום ע"י מספר חברות תעופה. (כנסי למשל לטאי אייר ותראי כמה הם דורשים על דלהי- בנקוק..אייר אינדיה, אינדיה אירליינס ועוד ועוד).

הזמנה ניתנת לביצוע בטלפון עצמאית בכל חברת תעופה (עשיתי זאת זה קל מאוד מאוד) או ע"י סוכנים שיש בכל חור בהודו (עמלה).

ולכן ניקח בהנחה שאכן יש לך כ-5 שבועות לטייל בהודו.
        מכיוון שזמנך יחסית קצר, אני לא רואה אופציה לעלות ללה (לאדק) ולרדת כל כך מהר, זה יגזול ממך זמן רב (חמישה ימים רק על לעלות ולרדת מלה, בסה"כ)וכסף שלא לדבר על כך שהעונה אמורה להסתיים שם לקראת אמצע ספטמבר, אני הייתי מוותר על לדאק בטיול זה. (אלא אם כן תגידי לי שזה פסגת שאיפות חייך ואז את צריכה להתחיל להתרוצץ לקנות כרטיסי טיסה ללה-שגם הם מאוד קשים להשגה או באמת לעלות ).
        המסלול העדיף מבחינתך הוא קודם כל להחליט מה את מחפשת? לרוץ ממקום למקום? או באמת לחוות קצת מכל מקום?
        זה משנה הכל, כי בהודו צריך לעצור לנושם ולהנות מהרגע ומהנוף.
        ההתמקדות שלך בכל מקרה צריכה להיות סביב ציר דלהי>>מנאלי> דלהי.

דלהי 15 שעות נסיעה ל > דרמסאללה (מיד) לשהות שם כשבועיים(בדר"כ מתאהבים ונשארים יותר..- טיול יום לאמריצר(7 שעות מדרמקוט) > מנאלי גג 3-4 יום כי חוץ מסמים אין שם יותר מידי וזו בעצם נק יציאה (8 שעות נסיעת לילה)> טיול בסיפיטי כשבוע, תארגני גי'פ חוייה> חזרה למנאלי (שחוזרים מסיפטי)> ואז או רישקש ושם שבוע ואז לדלהי וטיסה לבנקוק> או לחזור לדלהי> לטייל בעיר קצת,קניות אם תמצאי משהו(שהייה של יום-יומיים)> נסיעה ברכבת לטאג מאהל (שהייה של יום) > המשך לורנסי (כן איפה ששורפים גופות ומשליכים לנהר..קצת פרופורציה על החיים..יום> נסיעה לכלכותה> המראה לבנקוק.

מקווה שעזרתי ולו במעט.

תבלי!!

אגב- כמה שדדו ממך הירדנים?

• mendypan
          mendypan נערך לאחרונה על ידי

אם יש לך חודשיים הייתי מתמקד בהודו בעיקר כי היית כבר בתאילנד, אולי מנוחה של שבוע שבוע וחצי בתאילנד, ע"פ הטעם האישי.
          כיוון שאמרת שאת חסרת כיוון צירפתי מפה של המקומות עליהם דיברת. מסיבה כלשהי אני לא זוכר איפה זה עמק נוברה. מבחינת דלהי מנאלי ודרמסלה.
          הסדר שכתבת אותם נכון, מומלץ לעלות לדרמסאלה קודם (מדלהי) לאחר מכן ליסוע למנאלי ואז לעלות ממנה ללה. שימי לב שהמרכז של הימצ'אל פרדש הוא העיר מאנדי (מודגשת גם במפה) ומשם מתפצלת הדרך הראשית לשני הכיוונים שדיברת.
          אם את מחפשת מסלול קצת הרפתקני ונטול (או עם פחות) ישראלים הייתי ממליץ על ביקור בעמק צ'אמבה שמצפונית לדראמסלה. או על טיול בעמקים האחרים (קינור, ספיטי ולאהול) של הימצ'אל פרדש. אבל כל אחד יכייף ע"פ טעמו Smile

1.JPG
          1.JPG(גודל:7.60KB)

1.JPG
          • mendypan
            mendypan נערך לאחרונה על ידי

משום מה הפורום חירבש את התמונה וממש הקטין אותה, אם את רוצה עותק נורמלי אשלח לך למייל, המייל שלי
            • noomi_d
              noomi_d נערך לאחרונה על ידי

ואוו.. תודה רבה על כל התגובות המפורטות!!
              הירדנים שדדו ממני 1188 דולר יקרים ביותר..
              למרות שקיבלתי הצעות הרבה יותר זולות מאיר קאטר וכו' החלטתי משום מה לסגור על העיסקה היקרה ביותר, אינטואיציה או שמא סתם טיפשות?... נגלה בהמשך:)
              שוב תודה רבה וטיול מהנה לכולם
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון