מקדש הטיגריסים בתאילנד
-
ערב טוב לכולם,
אני נוסעת לתאילנד לחודש בספטמבר.
אני חובבת חיות מושבעת, וטיגריסים במיוחד וכחלק בלתי נפרד רוצה לבקר במקדש הטיגריסים שנמצא למיטב הבנתי בקנצנבורי.
רציתי לשאול מספר שאלות על המקום: קודם כל, האם אפשר להגיע לשם עצמאית או שחייבים לקחת טיול מאורגן (לכל האיזור לא רק לטיגריסים).
בנוסף, מקריאה בטיפים הבנתי שכאשר מגיעים למקדש נותנים אפשרות להיכנס לטיגריסים ממש למספר קצר ומוקצב לעשות כמה תמונות וישר מוציאים החוצה... האם זה נכון? או שיש אפשרות להישאר קצת יותר מ-10 דקות לצורך העניין.
שאלה נוספת: שמעתי שישנו מקום בתאילנד שגם אפשר ללטף ואף להאכיל טיגריסים (גורים?!) האם זה נכון ואם כן היכן?
בכלל - אשמח לקבל קצת מידע על מקדש הטיגריסים אם ידוע לכם משהו שיכול לתת תמונה קצת יותר ברורה.
תודה רבה
-
שלום חובבת החיות:)לחלק השני של שאלתך..
אני לא יודע לגבי קנצ'נבורי אבל באיוטייה (עיר שעה נסיעה צפונית לבנגקוק)
יש גם עתיקות משגעות (העיר הבירה הקדומה של תאילנד) ובין היתר גם אזור שבו אתה יכול ללטף טיגריסים קטנים תמימים וחמודים
והכי חשוב לא מסוממים...
אני יצרף 2 תמונות מאיוטייה.. טיולים מאורגנים יוצאים מבנגקוק.
אני הגעתי עצמאית בגלל המרחק היחסית קרוב מבנגקוק.
ממליץ בחום.
-
שלום חובבת החיות:)
-
מקדש הטיגריסים בתאילנדשלום maayan_by
בתור "חובבת חיות מושבעת" את צריכה לזכור שהנמרים שתראי במקדש קשורים בשלשלאות ונמצאים במצב צבירה של כפית לאחר שלגופם הוכנסו כל מיני חומרים שגורמים להם להיות במצב שכיבה,אם תשאלי את אתי אלטמן מעמותת "תנו לחיות לחיות" היא הייתה אומרת לך שזה התעללות בחיות.
בקשר לטיול ג'יפים ששאלת למעלה-אחד נוסע לאזור משולש הזהב(טנא) ואחד לאזור פאי מה הונג סון (רד בריק).
לשלב את שתיהם?
תבחרי מסלול,ואת המקומות שאליהם הטיול לא מגיע-אפשר לטייל בצורה עצמאית. -
מקדש הטיגריסים בתאילנדאין הרבה מה לעשות שם רוב הטיגרסים מסוממים[יש להם חומר בשפע מהצפון
].חבל על ה 200 באט בכניסה.
אבל לטייל בקאנצנבורי גן עדן ירוק.
ניתן לראות טיגרסים בהרבה מופעים משולבים ובהרבה ערים.
-
מקדש הטיגריסים בתאילנדכמו שרשמתי לך בהרבה מופעים יש את מה שאת רוצה .
טיול מהנה.
-
מקדש הטיגריסים בתאילנדהי,
בקשר להגעה לקנצ'נבורי, אפשר להגיעה עצמאית, אין שום צורך בטיול מאורגן. אנחנו נסענו ברכבת, בערך 3 שעות מבנגקוק, נסיעה נעימה מאוד,אני חושבת שיש גם אוטובוסים שיוצאים כל יום מקאוסאן.
הגעה למקדש הטיגריסים- בערך חצי שעה באוטובוס רגיל מקנצ'נבורי ועוד 15 דקות הליכה.
אנחנו הגענו לקנצ'נבורי בגלל הטיגריסים ונתקענו שם שבוע, כי האיזור ממש כיפי, רגוע ושקט. החויה עם הטיגריסים אכן טיפה מאכזבת, מוציאים אותם לטיום בשעה מסויימת ואת מלוה אותם ביחד עם עוד עשרות מטיילים למין מקום סגור כזה. את נכנסת לשם לכמה דקות מלטפת ומצטלמת וזהו בערך. אבל, המקדש עצמו הוא מקום די מחמד, יש שם עוד הרבה חיות שמסתובבות חופשי. למשל, כשאנחנו היינו היה שם גור של דובים ששיחקנו איתו שעות.
מבחינת המצב של החיות או מבחינה מוסרית ( לא יודעת איך לנסח..)לפי מה שהבנתי, הם מצילים את החיות ומחזיקים אותם םשם כי הם לא היו שורדים בטבע. את הטיגריסים באמת קצת עצוב לראות (לא ידעתי שהם מסוממים, אבל מאוד יכול להיות..). כל החיות האחרות היו נראות סבבה. בכל אופן,לדעתי, זה מעניין ושווה לראות.
-
מקדש הטיגריסים בתאילנדמעין
חלק מהמטיילים טוען שהחיות מסוממות בעוד במקדש טוענים בתוקף שלא היה ולא נברא. גם בקרקסים יש נמרים האם הם מסוממים?
יש כוונה במקדש לשנות את המצב הקיים על ידי בניית 'אי הנמרים' (הם עדיין אוספים תרומות). את יכולה גם להתנדב ולעבוד במקדש עם החיות.
במצב הקיים, מראים את החיות לקהל במחצבה נטושה. זה לא סט כל כך מוצלח.
יש שתי אפשרויות: להסתכל עליהם מרחוק ואז את יכולה 'לבלות' כך יום שלם. או לגשת וללטף אותם וזה מוגבל בזמן.
תוכלי להגיע למקדש באופן עצמאי מבנקוק, וכמו שכתבו כאן כבר באחת התשובות האיזור הוא יחודי ויפה ואפשר לבלות בו זמן ארוך.
-
מקדש הטיגריסים בתאילנדלא ידעתי שמדובר בטיגריסים מסוממים!!!
זה באמת מאכזב...
בכל מקרה תודה לכולם על העזרה
-
שלום חובבת החיות:)תודה רבה!!!!!!!!!!!
-
שלום חובבת החיות:)אני נוטה לקבל את הסברי המקדש שהחיות אינן מסוממות.
בכלל, חיות בתאילנד הוא נושא מורכב. מכוון שהם בודהיסטים ומאמינים בגלגול נשמות, הם מאמינים שהחיות היו פעם בני אדם וכי זה מה שהגיע להם בחייהם ולכן 'הפכו' חיות ורק על ידי התנהגות טובה, יגיעו בגילגול אחר שוב להיות בני אדם. לכן... הם מזניחים את החיות למחלות, לרעב ולכל צרה. (עונש מהאלים) לכן את רואה ברחובות המוני כלבים וחתולים אומללים ולא מטופלים. יש שטח התנדבותי רחב בנושא הזה בתאילנד.
זו אחת הסיבות שאפשר להאמין לנזירים שהם אינם מסממים את הנמרים.
בכל הפרסומים הבין לאומיים מפורסם שהנמרים אינם מסוממים. -
מקדש הטיגריסים בתאילנדהייתי שם לפני שבועיים,לומר את האמת לא היה כדאי.
גם אני חובבת חיות אבל לחכות שעה וחצי בתור ביום שמש חם והביל ולגשת לטיגריס עם מלווה לחצי דקה ,מספר צילומים וזהו.מאכזב.