למומחי רומניה
-
לפני עשרים שנה היינו ברומניה שבוע כאשר 5 ימים היינו בטיול כוכב שהבסיס פויאנה בראשוב ומשם כל יום יצאנו לסיניה, לפרדיאל, לקיילה ביקאז ולאקו רושו, לטרנס פגראש וכמובן ברשוב.לאחר מכן היינו עוד יומיים בבוקרשט. בגדול אנחנו אוהבים נופים , הרים אגמים ועיירות קטנות ולא מקומות גדולים וסואנים, נוסח הנופים והעיירות של אוסטריה.אני דובר את שפת הרומנית כך שמבחינה להיסתדר אין לי שום בעייה.אז להיכן אני יכול לנסוע למקומות יפים ולא לחזור על אןתם המקומות שהיינו. מדובר גם על טיול בן שבוע בחודשיי הסתו. אני מוכן לקבל כמה המלצות וכיוונים שונים. -
למומחי רומניהיכול להתאים לך הרכס המערבי (האפוסן) אבל בהרבה דרכים שם נדרש ג'יפים להגיע למקומות היפים והשאלה היא אם זה בא בחשבון -
למומחי רומניהגיפ לא בא בחשבון אנחנו אוהבים דברים סולידים ובטוחים, טיולים ביערות או טרקים לא באים בחשבון. -
למומחי רומניהשלום חנן!
עשרים שנה זה כמעט לפני המהפכה
. רומניה שינתה פניה בשלוש השנים האחרונות ( הינו שם כל קיץ, כמובן באיזור אחר ) אזי בטח שתרגיש בשינוי של 20 שנה. חבר שלי שהיה שם במסגרת הנופשונים של חברת טבע ענה לשאלתי איך רומניה? הו ענה "רומניה היא יער אחד גדול " . כמובן שלא תכיר את עמק הפרחובה עקב תנופת הבניה של השנים האחרונות אך רצוי לעבור דרכה. אתה יכול לבקר בהרי האפוסני ולהגיע עד מרמורש ( כנסיות העץ )או לחילופין לבקר במרמורש ובוקובינה ( המנזרים המצויירים ). בשבוע תוכל לבקר גם בדלתא של הדנובה ושוב בעמק הפרחובה ששם היתה לפני 20 שנה. -
למומחי רומניהאי אפשר לקרוא לי מומחית, בסה"כ חזרנו מטיול בן 10 ימים, ובכל זאת אביע את דעתי - אנחנו אהבנו את אזור הרגיטה יותר מכולם
http://en.wikipedia.org/wiki/Harghita_County
זה האזור של טירגמורש, סובטה, אודורהיי-סיור וכל הכפרים הקטנים המקסימים שביניהם.
רבקה -
למומחי רומניהבנוסף למה שהציעו קודמי לגבי אפוסן ומראמורש, אני מציעה את מערב רומניה - הורזו, טירגו ז'יו, אורשובה - שיט עד מצרי קאזנה, שערי הברזל, ופארק רטזרט . בתכנון נכון של מסלול תוכל לבצעו בשבוע ולשלב נופים יפיפיים ומקומות שהם מחוץ למסלול השכיח. -
למומחי רומניהתודה לכל העונים האם יש עוד רעיונות, האם האזור שהמלצתם הם תירותיים בדומה לסינייה, פרדיאל ופויאנה בראשוב. האם האזור הוא הררי או ששיא היופי הוא בעמק פראחובה שבו הייתי. -
למומחי רומניההיי
אני מציע לך לא להכנס לאפוסן ובהחלט להגיע דרך הטראנס פאגארש להרגייטה וסיגישוארה. משם למארמורש צפונה.וממנה מזרחה אל דרום בוקובינה לאזור המנזרים המצויירים.אם אפשר תחזור מסוצ'אבה בטיסה
אפשר גם בסדר הפוך ולחזור מבאיה מארה בטיסה.אם התכנית צפופה מדי
ותר על המנזרים המצויירים ותחזור מבאיה מארה.אם לי היה רק שבוע,וראיתי כבר את כל מה שראית לפני עשרים שנה,היתי מעדיף לא להתעסק במחקר משווה, אלא לראות משהו אחר.הייתי טס ישירות מבוקרשט לבאיה מארה,לוקח שם את הרכב וחוזר בטיסה מסוצ'אבה.--אורי -
למומחי רומניההאם האזור שהמלצת יש בו הרים ונופים? -
למומחי רומניהיש הרים נופים יערות עד ושמורות טבע ענקיות ברכס הקארפאטים הצפוני על גבול אוקראינה.במעבר הפריסלופ ממארמורש לדרום בוקובינה יש את נופי היער וההר הכי נרחבים שאפשר לראות במבט מהקרקע.אם זה מה שאתה מחפש, אני ממליץ לנסוע מוישו דה סוס ברכבת הקיטור העתיקה המוסקת בגיזרי עץ אל עומק ההרים ליום שלם.עד לפני שלוש שנים זו היתה הדרך היחידה של האנשים לצאת ולבוא.בינתיים ראיתי שפורצים לתוך ההר דרכים ל4X4 .מכיון שאתה נוסע בסתיו תבדוק מתי חגיגות הורדת העדרים מההרים במעבר הפריסלופ וכדאי לך להגיע לחגיגות. הרים יש גם במרכז רומניה ובשביל זה לא כדאי לנסוע כ'כ רחוק.יש גם הרים יפים וגבוהים יותר מאשר ברומניה בארצות אחרות, למשל הקוקאז פי כמה גבוה,יפה יותר ובאותו המרחק מכאן.מה שיותר חשוב לטעמי, אלו המנהגים והנופים התרבותיים והאנושיים,שהשתמרו שם מאות בשנים עם התלבושות המסורתיות, עבודות האומנים, השערים המגולפים כנסיות ומנזרי העץ המנזרים המצויירים וכן הלאה.קבל קישוטי בתים אופייניים לבתי כפר בעמק האיזה.
אורי
-
למומחי רומניהתודה, תודה ושוב תודה. נראה מבטיח -
למומחי רומניהאני מתכננת טיול בספטמבר,לאזור הצפוני ,שמעתי על הרכבת ,איפה תחנה סופית של הרכבת?ולאן היא מגיעה?
אני אוספת הרבה מידע ממה שאתם כותבים נראה שהאזור מדהים.האם 3 ימים מספיק לאזור??
קרן -
למומחי רומניהאני לא מומחה לרכבות וגם לא לרומניה.למיטב ידיעתי הרכבות מגיעות לכל עיירה, אפשר אפילו לעבור איתן לאוקראינה.
שלושה ימים זה או אבסורד או בדיחה, אפילו שבוע לא יספיק כשבהלוך ובחזור מבוקרשט לצפון הלכו יומיים.כשיהיו לך שאלות רציניות וממוקדות ספציפית,לדוגמא: באיזה רכבות לנסוע מהיכן להיכן,וכשדודו יחזור משם תשאלי, אין מומחה ממנו כאן לרכבות ולרומניה בכלל.--אורי
-
למומחי רומניהאורי - קרן שאלה אם 3 ימים יספיקו לאזור שם, לא בסה"כ. אני רוצה לומר שבכל 10 הימים שהיינו ברומניה ראינו אולי פעמיים רכבת נוסעת... ואני לא רוצה להגיד איך היא נראתה... לא הייתי מסתמכת על תחבורה ציבורית! כל הדרך ראינו אנשים עוצרים טרמפים ולא ראינו ולו אוטובוס אחד!! (לא של תיירים)
רבקה -
למומחי רומניההיי רבקה
שלושה ימים בקושי יספיקו למאראמורש עם מכונית פרטית. -
מסכים עם אילןלדעתי גם אם תחזור לחלק מהמקומות שהיית בעשרים שנה חלו שינויים רבים,ולאן שלא תחזור תראה דברים אחרים -
למומחי רומניהאם התכוונת לרכבת הקיטור בווישאו דה סוס,אז קיימת בעיה כרגע הרכבת מושבתת בעקבות השטפונות שהיו בשבועיים האחרונים נשטפו מס חלקים מהמסילה ו 30 תיירים שהיו ברכבת חולצו על ידי מסוקים,כדאי יהיה לבדוק אם הרכבת חזרה לפעילות,והרכבת פועלת עד אמצע ספטמבר -
למומחי רומניהחגיגות חזרת העדרים הם בדרך כלל לקראת אמצע אוגוסט בכל שנה,וכשם שצייינתי בתגובה קודמת רכבת הקיטור מושבתת כרגע -
למומחי רומניה-לאהלאה אשמח אם תרחיבי לגבי השייט, -
למומחי רומניה-לאהתודה:העידכונים שהכנסת ממש חשובים.הידע שלי, לא עדכני וטוב עשית שהגבת.אורי