איך מתלבשים בהודו
-
שלום רב
אני מנסה להבין האם לא נהוג שנשים ונערות תיירות תלבשנה מכנסיים קצרים בהודו (רגסטאן והצפון). למותר לציין כי לא נעשה זאת בתוך מקדש אך האם הסתובבות בשוק או בהרים בלבוש קצר בעייתית?
תודה גדולה
ענת -
איך מתלבשים בהודושלום!
בעקרון אין בעיה ללבוש מה שבא לך.
אבל, הודו היא מדינה דתית בעקרון וכשלובשים פה מכנסיים קצרים או גופיה זה כביכול משדר להם משהו עלייך או... הבנת את הרעיון
אני בעקרון הולכת עם מכנסיים מתחת לגובה ברך, וחולצות בלי מחשוף ועם שרוולים. פשוט כשאני עם משהו פחות מזה אני מרגישה את המבטים והם מציקים לי יותר מהרגיל (ההודים הכוונה).
מקווה שעזרתי
-
איך מתלבשים בהודולא. לא נהוג.
ברור שאת יכולה ללבוש ואף אחד לא יעצור אותך אבל סביר להניח שתרגישי מאוד מאוד לא נעים. ההודים נועצים מבטים וגם נוגעים, זה לא ממקום של הטרדה מינית או משהו כזה אלא המושגים שם לגבי טאקט שונים מאוד. ככל שתתלבשי חריג - ז"א חשיפת איזורים שלא נהוג לחשוף בהודו (את הבטן אין בעיה לחשוף) תזכי להמון מבטים (וזה לא סתם מבטים זו ממש בהיה) ואולי גם נגיעות. קצת חבל... אני הסתובבתי עם גופיה אבל בדר"כ שמתי של דק על הכתפיים וחצאית אוורירית זה נחמד מאוד. גם מכנסי 3/4 זה סבבה. לא צריך להתלבש כמו במאה שערים אבל גם לא מכנסיים קצרים. -
לבוש חשוף הוא הזמנה לנגיעהשלא לדבר על נעיצת מבטים מצד כולם וקריאות ל"חברה" שיבואו לראות.
אם תנסי להתלונן - אף אחד לא יבין על מה את מתלוננת, כי הזמנת את זה על ידי הלבוש החשוף.
המקרה היחיד שההודים מתאמצים לא להסתכל לכוון אברים מוצנעים היא אישה מניקה או אשה שעושה צרכיה, שם פתאום הם עושים מאמץ אמיתי לא לראות.