דרכון
-
שלום!
השאלה שלי האם אפשר להסתובב בחוץ לארץ עם צילום הדרכון ולא חובה עם דרכון מקורי?. -
בוודאי, בתנאי שהצל שלך הולך עם הדרכון......בביקורת גבולות תציג דרכון , ובחו"ל את הצילום שלו?
ואם שוטר יבקש שתזדהה?
תאמר לו- "רק רגע זה בבית, אני קופץ להביא?"
אפילו בארץ אם לא תהיה לך תעודת זהות, התשובה הזו תצחיק כל שוטר, בדרך לאבו-כביר...... -
בוודאי, בתנאי שהצל שלך הולך עם הדרכון......שלום,
אחדד את השאלה,
אני לא מתכוון לחצות גבולות, ואף לא יוצא משטח העיר (פראג) מלבד יום אחד. בשל הסיבה שישנם הרבה כייסים בעיר ומהחשש לאבד את הדרכון חשבתי אולי להסתובב רק עם הצילום שלו ואת הדרכון להשאיר בכספת.
בוודאי שבביקורת גבולות צריך דרכון,
והשאלה האם בשיטוט סתמי בעיר אני חייב להיות עם הדרכון?, ומן הסתם מדובר במקרה שבו יעצור אותך שוטר או אדם אחר מרשויות החוק ויבקש ממך להזדהות האם מקובל להסתובב עם צילום האם זה מספק?, שהרי ברור שאם אף אחד לא עוצר אותך (סביר להניח..) לא תזדקק לא לדרכון ולא לצילום שלך.
אגב,
בארץ אין שום חובה להיות עם ת"ז, אך אם שוטר עוצר אותך אתה חייב להציגו תוך 24 שעות בתחנת המשטרה אם התבקשת כמובן, כמו כן יש לחוק ניואנסים כאלה ואחרים שזה לא המקום להיכנס אליהם.
תודה רבה,
יניב -
בוודאי, בתנאי שהצל שלך הולך עם הדרכון......באירופה, למיטב הבנתי, זפה נחשב מאוד לגיטימי להסתובב עם צילום של הדרכון, וודאי בערים. המלונות מציעים במיוחד בשביל זה לאחסן את הדרכון בכספת. לא רק במקרים שבהם שוטרים ביקשו את הדרכון והראתי צילום (בהונגריה, למשל) לא הייתה בעיה, אלא פעם אפילו עברתי גבול (בתוך אזור שנגן, כמובן) עם תצלום ולא נראה שזה הפריע. אבל כשנוסעים בכלליות עדיף שיהיה עלייך הדרכון.
נסיעה נעימה -
א. בקשר לתעודתץ זהות אתה טועה ומטעהאבל מכיוון שמדובר בפורום העוסק באירופה באמת חבל להכנס להוראות החוק.
יכול להיות שגם הצגת פעם פנקס קופת חולים וקבלו אותו באיזשהו מקום אירופאי, אבל מכאן ועד לייעץ לאנשים לנהוג כך באופן קבוע המרחק גדול.
אני מכיר מישהו שנסע 120 קמ"ש בכביש חיפה-תל אביב (ואפילו יותר מפעם אחת) והשוטר לא עצר אותו, אני לא ממליץ להסיק מכך שמותר לנסוע 150 בכביש הזה.
אדם המסתובב ללא מסמך מזהה חוקי לוקח על עצמו סיכון מסויים.
זכותו לבחור לקחת את הסיכון, אבל כדאי שהפעולה תהיה מודעת ולא להמליץ המלצות בסגנון "סמוך" ו"יהיה בסדר".
-
חובה לשאת מסמך מקורי, גם בחו"ל וגם בארץבקיצור לדעתך, לא הגנב הוא גנב אלא זה שנתפס.
צילום מסמך זיהוי הינו חסר ערך מוחלט, וחובה שיימצא עליך הדרכון כל העת. לשם כך יש גרב כיסים אם אתה חושש מכייסים.
הטענה שלך לגבי תעודת זהות בארץ היא כמובן לא נכונה ומנוגדת לחוק. החוק מחייב כל אדם מגיל 16 ומעלה(למעט חבר כנסת הנושא תעודת חבר כנסת) לשאת עליו תעודת זהות כל העת ולהציגה בפני שוטר, וזהו החוק היחידי בארץ שיש בו שתי עבירות אם לא צייתת לו.
מה שכן הצחקת אותי לגמרי עם הצגת התעודה תוך 24 שעות. מי יציג? זה שמסר פרטים כוזבים?
בשורה התחתונה, החובה החוקית היא לשאת עליך כל העת מסמך זיהוי חוקי, בארץ ת"ז ובחו"ל דרכון.
מעבר לזה אתה ילד גדול ותעשה כרצונך.
זה שבהונגריה היה שוטר עצלן שלא רצה לפתוח בהליך שהוא מחוייב לו ולעצור אותך ואחר כך לזמן מי שיזהה אותך, דיווח לשגרירות וכו, המון עבודת ניירת, השוטר הזה הוא לא דוגמה. אם תיתקל בארץ או בחו"ל ואיך ברשותך תעודת זיהוי חוקית הנדרשת לפי החוק, אתה בבעיה. -
חובה לשאת מסמך מקורי, גם בחו"ל וגם בארץידידיי המתלהמים,
איני מכיר את החוקים במדינות האירופאיות השונות בכלל או בצ'כיה בפרט, לו הייתי מכירו לא הייתי מפנה שאלה זו כאן בפורום.
כמו כן, לו הייתי חפץ בידיעת החוק היבש (הכתוב) בלבד, הייתי פונה לשגרירות הצ'כית ע"מ לקבל את ספר החוקים ו\או משהו דומה ע"מ לדעת את החוקים כיאות.
אך לא כך הדבר, אני נוסע לטיול כתייר וכל שביקשתי הוא פרטים מנסיונכם ומידיעותיכם לגבי טיול במדינה זרה. אני מבין שהאידאל הוא כמובן להסתובב עם הדרכון וכך כמובן להימנע מכל בעיה שעלולה לצוץ, אך הפנתי אליכם את השאלה כדי לדלות מנסיונכם ולא כמחוקק או עו"ד.
כפי שידוע לכם לא מכבר שונו החוקים לגבי חידושי דרכון, כך שבמצב הנוכחי כדאי ומומלץ לא לאבד דרכון.
לכן אני שואל שוב האם מישהו נתקל במצב כזה, האם אתם תמיד מסתובבים עם הדרכון עליכם?
לי באופן אישי יותר קל להסתובב כשאני יודע שהדרכון נמצא ושמור במקום מסוים ואני לא צריך לבדוק מי מסבבי, והאם יש כייסים. אם אני יכול להוריד דאגה זו ממני, אז למה לא?! לא שזה כל כך מקשה אך בכל זאת, והרבה הולכים עם דרכון, אך זה מציק לי וכל שאני רוצה לדעת הוא האם זה בסדר להשאיר את הדרכון במלון?!
ובכל אופן,
לגבי תעודת זהות ישראלית, באמת שאיני מבין את ההתלהמות שלכם, אני עומד מאחורי מה שאמרתי למרות שזה אכן לא מדויק, אז נכון שזה לא הפורום הנכון אך לידיעתכם ידידיי המלומדים לפי חוק החזקת תעודת זהות והצגתה, תשמ"ג-1982 - שולב גם בחוק מרשם האוכלוסין: (הוספתי קישור לחוק):
"תושב שמלאו לו 16 שנים חייב לשאת עמו תמיד תעודת זהות ולהציגה בפני קצין משטרה בכיר, ראש רשות מקומית, שוטר או חייל במילוי תפקידם, כשידרשו זאת ממנו."
אך החוק ממשיך וטוען בסעיף עונשין:
"העובר על הוראות חוק זה, דינו - קנס 5,000 שקלים, ובלבד שלא יועמד אדם לדין על אי הצגת תעודה אם תוך חמישה ימים לאחר שנדרש לכך הוצגה התעודה לפני מי שדרש את הצגתה, או לפני שוטר בתחנת המשטרה, ונקבעה זהותו של האדם על פיה; נקבעה זהותו כאמור, יינתן לו, על פי דרישתו, אישור בכתב על כך בתחנת המשטרה."
כך שלפי החוק אתה חייב להסתובב עם ת"ז, אך אם ביקש ממך איש רשות החוק להציג תעודה ולא הייתה לך, תיקנס אך ורק אם לא תציג את ת"ז תוך 5 ימים כפי שמצויין בחוק.
נכון שלא התנסחתי בצורה הכי נכונה כשאמרתי שאתה יכול להראות ת"ז אחרי 24 שעות, אך ציינתי שלחוק יש ניואנסים כאלה ואחרים ובכל אופן זה לא המקום להיכנס לזה כך שלא פירטתי.
כך שכדאי כשאתם אומרים דברים, או מחליטים שמישהו מטעה, שימו לב שאתם אינכם אלה המטעים.
אני נעזר בפורום הזה הרבה, וכל פעם מחדש, אך מפריע לי לדעת שישנם אנשים שבשם איזשהי סיבה לא ברורה מחליטים לתת עצות ללא הסתמכות וללא סימוכין.
אם אינכם יודעים אל תטעו! לגבי תעודת זהות ישראלית, כן ידעתי שאני צודק אך בד"כ כשאני שואל שאלות אני נסמך על תשובות של אנשים והולך על פיהם, למען האמת לא נתקלתי עדיין בטיפ שלכם שהיה טעות. ברור שלכל אחד דעתו והשקפתו, אך הקדישו תשומת לב מכיוון שהדברים שאתם כותבים כאן משמשים מאוחר יותר כנר לרגליהם של גולשים ומטיילים.
בהצלחה,
ואני עדיין מחכה לתשובות שלכם לגבי שיטוט ברחובות פראג ללא דרכון.
יניב. -
מה שאנחנו תמיד עושים בחו"למשאירים את הדרכונים בכספת המלון ובתיק יש לנו צילומי דרכון צבעוניים ומנוילנים .
נכון שעד עכשיו לא עצר אותנו אף אחד (טפו.טפו.טפו...) אבל ברשתות גדולות במעמד התשלום באמצעות כרטיס אשראי כאשר ביקשו לראות תעודה מזהה , צילום הדרכון תמיד הספיק.
זה במקרה ואנחנו נמצאים במלון כמה ימים.
אם אנחנו בנסיעה, הדרכונים תמיד בגרב והצילומים בארנק.
נסיעה טובה -
מה שאנחנו תמיד עושים בחו"לתודה! -
חובה לשאת מסמך מקורי, גם בחו"ל וגם בארץאמנם הפתיחה שלך לעגנית (מתלהמים) אך החוק קובע שאתה חייב לשאת עליך תעודה חוקית שתזהה אותך.
בחו"ל אתה חייב דרכון ואף שוטר לא יסתפק בצילום, ואף אחד לא ייגש איתך למלון להוציא את הדרכון מהכספת, זו תהיה בעיה שלך.
ואין כאן ענין של נסיון אלא של חוק. אני מטייל בחו"ל מאז 1966 ומעולם לא התבקשתי על ידי שוטר בכל ארץ שהיא,להזדהות . אז מה זה אומר? שום דבר, אני אמשיך לנהוג כחוק.
בארץ, אם אתה לא נושא תעודת זהות, מוטב שתדאג שיביאו את התעודה מיד, אחרת על פי נוהלי המשטרה, אתה מואשם בעבירה ראשונה של אי נשיאת תעודת זהות, עבירה שניה היא אי הצגתה לפני שוטר, לוקחים ממך טביעות אצבע על טופס "פרטי נאשם", בודקים את הפרטים במסוף אם אתה לא דרוש למשטרה או יש לך בעיות אחרות ומצרפים דוח על כך, אתה תתקשר למישהו שיבוא לשחרר אותך בערבות עצמית וצד ג' ויאשר שאתה הוא מי שאתה טוען והוא ערב לכך, ורק אז תשוחרר הביתה.
בתוך חמישה ימים תציג את תעודת הזהות בפני קצין החקירות שאצלו נמצא החומר, והוא יחליט על סגירת התיק.(רישום פלילי כבר יש לך, רישום, לא הרשעה).
חוכמולוגים כמוך היו לי הרבה, ובסוף ההליך לא נשמעו כל כך זחוחים כמוך שממהר לקרוא לאנשים בכינויים.
נותנים לך עצה, קבל בלי להתחכם, לדעת חוקים זה ענין לא פשוט, כי אתה לא מכיר את הנוהלים ואת התקדימים, כי החוק עצמו לא מספיק לצטט אותו.
הרי לכל בר-בי-רב ברור שלפי מה שאתה אומר, עוצר אותך שוטר ברחוב ומבקש להזדהות, אתה אומר לו ששמך אברהם כהן גר בראשון רחוב מזרחי 8 ואתה הולך הלאה בהבטחה לחזור תוך 5 ימים, וצוחק כל הדרך הביתה.....
הרי זה בלתי הגיוני לחלוטין.
לכן לחוקים יש גם תקנות, ולמשטרה יש את פקודת המשטרה שהיא חוק-מדינה , ולכן שוטר אמור לפעול ע"פ פקודות המשטרה, ולנטרל חוכמולוגים שמסרבים להזדהות (קבע בית המשפט העליון בפסיקה מחייבת, שמי שאיננו נושא תעודת זהות הרי כאילו התכוון מרוש לסרב להזדהות).
בינתיים קיבלת את כל התשובות לגבי נשיאת אמצעי זהות בארץ ובחו"ל אבל אתה בוחר להתעלם ולהתווכח.
אז כמו שאמרתי, אתה ילד גדול ותעשה מה שאתה רוצה, אני מעולם לא נותן עצות המנוגדות לחוק בין אם בארץ או בין אם בחו"ל, ואתה ממשיך לטעות ולהטעות, אבל זו הבעיה שלך.
הסיבה שאני בכל זאת עונה לך, כדי שאחרים לא יטעו ויסתבכו בחו"ל.
-
חובה לשאת מסמך מקורי, גם בחו"ל וגם בארץאמנם כל פעם שיעלה נושא צילום הדרכון חברנו המכובד מאיר שפירא יפתח בסיפורים על זה שתבלה לילה במאסר וכו' (מן רפלקס מותנה, כמו ביבי וחלוקת ירושלים) אבל האמת שאני מכיר קצת שונה- שוטרים בפראג מגיעים מפראג, לא מהירח, והם יודעים שבעיר יש מכת גניבות ושתיירים מעדיפים לא להסתובב עם מסמכים מקוריים וצילום דרכון הוא בהחלט משהו מקובל, ואף אחד לא יזרק ללילה בתא מעצר אלא אם ביצע עבירה שראויה במעצר (ככה זה, יש מדינות שלא כ"כ ממהרות להשליך למעצר).
יותר מזה- חברי בעלי הדרכון האירופאי אשר נוסעים לטייל בתוך מדינות שנגן כלל לא טורחים לא לקחת דרכון, לא לקחת צילום ולא כלום, ההזדהות בדלפק בשדה התעופה מתבצעת גם ככה באמצעות כרטיס אשראי, ובמדינת היעד כל תעודה רשמית עם השם (רשיון נהיגה לדוגמא) תספיק. ובכלל, בחלק גדול ממדינות אירופה לא קיימת כלל תעודת זהות בפורמט המוכר בארץ (הם מתנגדים לרעיון של מדינה המסמנת את האזרחים) ולכן כל התיאור המפורט של מאיר שפירא לגבי חובת נשיאת תעודת הזהות כלל לא רלוונטית (בגרמניה, לדוגמא, כלל אין חובה כזאת, וכל מסמך, אפילו תעודת סטודנט, מספק).
בקיצור- אתה אדם הגיוני, האנשים בפראג הגיוניים, תנהג לפי ההגיון הבריא שלך.
ואם שאלת ברמה האישית- אני גר שנה בגרמניה, וכל השנה מסתובב ללא הדרכון עלי, ובפעם היחידה שנתבקשתי להציג תעודה ע"י שוטר רשיון הנהיגה בהחלט הספיק ולא נראה שהשוטר אפילו חשב שזה חריג. -
חובה לשאת מסמך מקורי, גם בחו"ל וגם בארץמאיר שפירא,
אני לא יודע מי אתה ואני לא יודע למה אתה לוקח את הדיון הזה לפסים אישיים.
אין לי מושג על מה אתה מדבר, ומה לעשות שאני נמצא כל כך הרבה שנים במדינה הקטנה הזו ומכיר מספיק אנשים ואיכשהו מעולם לא ניתקלתי באדם שקיבל ר"פ בגלל עבירה כזו או דומה לה. אני דווקא כן מכיר אנשים שהסתבכו בתיקי סמים ועבירות דומות ואף חמורות, ואף שנרשם להם ר"פ הוא נמחק! (אמרת משטרה?...)
איני איש משטרה וזה גם לא המטרה שלי כאן, ומן הסתם אני לא אענה על כל מה שאמרת למרות שתאכלס זה ממש כיף!!!
באופן אישי אני מאוד מעריך אנשים כמו YYY (תודה על התגובה) ותגובות כאלה הן מבחינתי כצידה לדרך וערך מוסף גם לאנשים שסתם משוטטים להנאתם בפורום.
"אמנם הפתיחה שלך לעגנית"
נכון, אך היא לא כוונה אליך כמה תגובות לפניך ישנם אנשים, שהם כן מתלהמים ואליהם הייתה הכוונה, למען האמת התגובה שלך עניינית, אם כי אני לא מסכים איתה.
אנו אנשים מתורבתים ולא פורעי חוק, וככאלה איני סבור שתהא סיבה לפלוני לעצור אותי על שיטוט תמים, אם נמצאתי כעושה עבירה כמובן שהדברים נראים שונה.
אגב אני חייב לומר לך משהו (אני יודע שאמרתי שאני לא אגיב אבל זה פשוט כיף), עושה רושם שאתה עובד במשטרה, אני מכיר הרבה אנשים שעובדים במשטרה - אנשים מסורים משכמם ומעלה. אני חושב שלכל שוטר במשטרת ישראל מגיע הרבה כבוד, ושלא כמו במדינה שלנו אזרחים רבים בזים להם... והאמת זה לא ממש מפתיע יש כאלה שלא שומרים על כבודם של אנשים מכובדים כמותם ואף יותר. אבל אולי ככזה (אני מניח שאתה שוטר לפי התגובה שלך..."חוכמולוגים כמוך היו לי הרבה") הגיע הזמן למשטרה אחרת, כזו שתלחם בפשע ולא תפחד ממנו, כזו שלא תפחד להלחם בגנבים וברוצחים ותפסיק להפחיד אזרחים תמימים המטיילים ללא ת"ז.
ובכלל עולם המשפט רבוי באיומים והפחדות, די לאדם לקרוא "דיני תעבורה" הפשוטים ביותר והוא יראה שהמדינה או המשטרה מכסה את עצמה כמעט מכל צד כך שתמיד כמעט ימצא אשם (ובצדק), אך אין הפורום הזה בית דין שדא לשום נושא, אנחנו רק מעבירים מידע ומקבלים מידע, דיונים כאלה לא מקומם בפורום כזה שבו אנשים נכנסים לקבל אינפורמציה לטיולים ודברים יותר משמחים מאשר ר"פ.. וכל מה שהעלת.
ואגב, לא ביקשתי ממך שום עצה לגבי ת"ז, כי את זה אני מכיר, מה שאני לא מכיר זה חוקים דומים לגבי דרכון בחו"ל.
אבל באמת קיבלתי מספיק מידע מאנשים שהגיבו פה, תודה לכולם,
ואגב, זה שאתה חושב שונה ממני (ואולי אף צודק, למען הסר ספק איני מקור בן-סמך בתחום זה, לא מחוקק ולא שוטר) לא אומר שאתה לא צריך להגיב לי ולעזור לי... מותר לאנשים לחשוב בצורה שונה אדון, פורמים ובכלל עידן האינטרנט נועד לבנות ולא להרוס, להגדיל אתה הידע האישי של כל אחד מאיתנו ואולי של כל המין האנושי..
תעזור לאנשים אם מידע מצוי בידך, ואל תיעלב אם מישהו חושב שונה ממך, מותר לנו וכמו שאתה בעצמך אמרת -זה סיכון אישי באופן כזה או אחר שאדם מחליט לפרש דברים לפי ריאות עיניו ולא לפי הפשט.
תודה,
יניב. -
אני אמשיך לייעץ רק ע"פ החוקאת כל מה שהיה לי לאמר ואין טעם לחזור על כך.
נכון, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה וכל אחד נושא באחריות למעשיו. אולם כשאני שומע שנותנים עצות בניגוד לחוק, אני מתערב, כיוון שלדעתי הפרטית אסור להטעות אנשים, כי מי שיסבול זה רק זה ששומע לעצה.
מי שקיבל עצה לפעול כחוק ומחליט לפעול אחרת, ממש בעיה שלו. אתה לא נתקלת בבעיות, אני ראיתי מאות כאלו, כל אחד ואחריותו הוא.
משך הזמן זה יכנס לאנשים לתודעה שאסור לנוע בלי אמצעי זיהוי חוקי ויפנימו את זה, ולא מדובר בהפחדות אלא בהתרעות.
בדיוק אותו "קרב" היה לי בעבר בנוגע לרשיונות הנהיגה הישראלים בחו"ל כשהתנפלו עלי עד כדי קללות וניבולי פה (מה שלא קרה פה) והיום כולם מבינים שלרשיון הישראלי לבדו בחו"ל אין ערב מעשי (ראה המאמר שלי בצד שמאל "נהיגה בחו"ל ורשיון).
זה כל הסיפור.
כמו בסקצ' של "הגשש" - רוצים יאכלו, לא רוצים, לא יאכלו, היום. -
אני אמשיך לייעץ רק ע"פ החוקאוקיי מסכים ומבין אותך,
והמת היא שעושה רושם שאתה צודק בדבריך, ותמיד טוב לאמר דברים לפי אמונתו של האדם.
בכל אופן לא חשבתי לרגע לנבל את פי, ובכל אופן אני מעריך אנשים כמוך שעוזרים ומביעים דעתם המקצועית.
תודה על העזרה, ואך תיפול רוחך.
מקווה שנפרדנו כידידים.
תודה,
יניב. -
אני אמשיך לייעץ רק ע"פ החוקהחוק גם אינו מונע ממך מר שפירא להגזים וכל דיון להופיע עם הדבר הזה במאמריי הפחדה מיותרים של בר סמכא.גם ההתפארות הזו כאילו שאתה היחידי הזהיר מנסיעה רק עם רשיון נהיגה מפלסטיק אינה ממש במקום ולענין.רבים הזהירו לא רק אתה!!! ובצדק.
אתה גם הזהרת פעמים רבות לא לנסוע במעבורות עם הרכב השכור,ותפארתך לא ממש תהיה על הדבר הזה.
חוק זה משהו שכתבו אנשים(לא תמיד חכמים) ואם אינו מתאים או נכון ישנו אותו וגם לא ינהגו על פיו.החוק גם אומר לא למסור את הדרכון לאיש (אפשר להראותו לשוטר(אבל לא לעזבו).האם זה אפשרי?
בצ'כיה יש נוכלים מתחזים לשוטרים הם יחילו עליך עברה, יקנסו אותך במזומן במקום ויעלמו אז עם הדרכון כי לדרכון ישראלי יש מחיר טוב בשוק השחור.לך לא קרה מר שפירא?! אבל יש אנשים שקרה להם.
בצ'סקי בודיוביצה עצרוני שוטרים בתואנה כזו או אחרת על עברת חנייה-ודרשו דרכון.
הראתי צילום מנוילן דרשו את המקורי ."אמרתי רק בתחנת המשטרה".וראה זה פלא השוטרים נעלמו.
השאירו את כל דברי הערך שלכם במלון ומי שלא יסתפק בצילום דרכון שיואיל ויתלווה אליכם למלון ומשם לתחנת המשטרה.אל תדאגו זה לא יקרה לכם.---אורי -
אני אמשיך לייעץ רק ע"פ החוקתודה אורי -
אני אמשיך לייעץ רק ע"פ החוקלאורי
זה שאתה דוחף את אפך זב החוטם לכל דיון שריח קל של "דם" נודף ממנו אינו מוסיף לך כבוד
לך תישן על האף -
אהה!! הטרול, הגרופי של שפירא החליף שם,אבל לא רמה. -
אהה!! הטרול, הגרופי של שפירא החליף שם,אבל לא רמה.סליחה!אבל אני לא חושב שמדובר בטרול
כאשר מנסים להסביר למישהו משהו,והוא לא מבין או לא רוצה להבין
אז זכותו של המסביר טיפה להתרגז
ו....קראתי את כל השרשור הזה,ומצאתי לנכון להגיב עליו...
אז ככה:
חובה בארץ להסתובב עםן ת.ז,או לכל הפחות תעודה מזהה אחרת עם תמונה
אבל החיוב הוא לת.ז
זה שמוותרים בארץ ומוכנים לקבל תעודת חוגר,רשיון נהיגה,או תעודת סטודנט,לא אומר שלא צריך להסתובב עם ת.ז
המון פעמים ביקשו ממני לפני שאני חותם על שובר אשראי,ת.ז
לגבי דרכון,וצילום דרכון
בחו"ל,לפי מה שאני יודע,ובכל הפעמים שהייתי,הסתובבתי עם דרכון עלי,בגרב כיסים,או בחגורה מתחת לבגדים,כך שאין סיכוי שמכייסים לי אותו,
וצילום של הדרכון בתיק עלי,ובמזוודה
למה אני צריך את זה?
צילום דרכון לא אמור להחליף דרכון!
צילום יכול לעזור כאשר הוא באמת נגנב,כאשר ניגשים להגיש תלונה במשטרה,וכאשר ניגשים לשגרירות ישראל/קונסוליה כדי להכין דרכון חילופי,ואז ע"י הצילום מוכיחים את קיום הישן/גנוב
דרכון הוא בעצם ת.ז שלכם בחו"ל
צריך אותו כאשר עוברים בין מדינות,להחתים
צריך אותו כאשר עושים צ'ק אין במלונות
כאשר שוכרים רכב
כאשר משתמשים בכרטיס אשראי בינלאומי,דרוש הדרכון,כי אתה לא תושב המדינה,אלא תייר
וצריך אותו בבנקים כאשר מחליפים מט"ח למטבע מקומי,מנסיון,ולא אני לא מדבר על החלפנים הקטנים שממירים מזומן במזומן
לכן,עשו לעצמכם טובה,ותישאו אותו עליכם,תאמינו לי,אחרי יום יומיים מתרגלים לחגורה הזו,או לגרב הזו,ולא מרגישים אותה.
זה בכל אופן מה שאני עשיתי,
אתם תעשו מה שאתם חושבים לנכון
בהצלחה
-
אהה!! הטרול, הגרופי של שפירא החליף שם,אבל לא רמה.אז מה חידשת? ומה לא הבנו? אחרי כ'כ הרבה פעמים ובמשך השנים של אותו הדבר?עם מגילות מכאן ועד הודעה חדשה?
קבל למשל לינק לפעם הקודמת של מגילות שפירא:
http://forum.lametayel.co.il/forum_rview/th-1010753/rid-200852"> http://forum.lametayel.co.il/forum_rview/th-1010753/rid-200852
אהי מציע לך לשים לב גם לפנינים כמו