סלובניה 5 ימים
-
שבוע הבא אנו טסים זוג +2(8,2)לסלובניה .נחיתה ביום שישי בשעות הערב המאוחרןת בוינה -לינה באיזור וינה
ובשבת בבוקר אנו נסע לסלובניה ומתכננים להשאר 5 ימים כאשר ביום ה5 נוסעים חזרה לוינה.
המסלול שחשבנו:
יום שבת אגם בלד,אגם בוהיני,ערוץ וינטגאר קרנצ'סקה גורה
יום ראשון:לובליאנה מערת פוסטוניה
יום שני מערת שקוציאן ופירן
יום שלישי:טריגלאב ונסיעה לכיוון אוסטריה
האם כל המקומות אכן נוחים לטיולך וביקור עם ילדה בת שנתיים
אשמח לתגובות והמלצות נוספות
דבורה -
סלובניה 5 ימיםהי דבורה,
יום שבת אגם בלד,אגם בוהיני,ערוץ וינטגאר קרנצ'סקה גורה
קרנסקה גורה נמצאית במעבר הרים ורשיץ. אם תרצו לנסוע במעבר ההרים כולל עלייה על רכבת המכוניות, יהיה לכם קצת עמוס לעשות את הכל ביום אחד.
באגם בלד ממליצה לא לפספס את השייט לכנסיה באי באמצע האגם. באיזור אגם בוהיני ממליצה לעלות להר ווגל לתצפית נהדרת על כל האיזור.
יום ראשון:לובליאנה מערת פוסטוניה
מערת פוסטוינה נמצאית באיזור הקארסט, לא באיזור לובליאנה.
יום שני מערת שקוציאן ופירן
פירן יפיפיה. כדאי אולי לשקול לבחור במערת נטיפים אחת.
יום שלישי:טריגלאב ונסיעה לכיוון אוסטריה
תהנו! סלובניה מדינה קטנה וירוקה וכייף לטייל בה עם ילדים קטנים.
-
שקוציאן איננה מערת נטיפיםאמנם יש נטיפים, אבל עיקר העניין הוא אחר.
שתי המערות (שקוציאן ופוסטוינה) שונות כל כך אחת מהשניה שאי אפשר להגיד שאם היית באחת הביקור בשניה יהיה דומה.
כך לפחות מבחינת הטעם האישי שלי.
מגבלות ילד בן שנתיים:
במערת שקוציאן מסלול ההליכה לא קצר, סביר שחלק ניכר ממנו יהיה במנשא או על הידים.
לא מכיר את הילדה הספציפית ורמת הסבלנות שלה יש לקחת בחשבון שטריגלאב משמעו נסיעה ארוכה. -
שקוציאן איננה מערת נטיפיםעם ילדים קטנים פוסטוינה היא חוויה בגלל הרכבת. אנחנו טיילנו עם תינוקת בת 9 חודשים וילד הן 4.5 ונהננו מאוד בסלובניה. השארנו לנו זמן לשבת על שפת האגם ולטייל בנחת, כך שגם הילדים נהנו. -
גם אצלנו אהבו את הרכבתלמעט רק יוצאי דופן רק מי שממין נקבה ומעל גיל 12 לא מתלהב מרכבת.
הילדים שלי גם מאוד התלהבו מהסלמנדרות המגעילות שלהם, לך תבין ילדים.
קצת אנחנו כן מבינים לכן עשינו טיול עם עגלה וסוס סביב האגם בבלד.
נראה לי שזו יכולה להיות אטרקציה "שווה" גם לבני שנתיים. -
סלובניה 5 ימיםיום שבת אגם בלד,אגם בוהיני,ערוץ וינטגאר טריגלב
יום ראשון:כנ'ל
יום שני מערת שקוציאן או פוסטוניה(לא בטוח מי עדיפה עבורכם) פיראן ורוביני!!!
יום שלישי:נסיעה לכיוון אוסטריה.
אם תסעו דרך בובץ ומעבר הורשיץ תעברו בדרך גם את קרנסקה גורה.
כל התכנית הזו לא בטוח שנכונה, כי לא כתבתם מה היעד באוסטריה ומאיזה שדה תעופה אתם יוצאים ובאים ואיך תכנסו לסלובניה וכן הלאה.
ההנחה מאחריה, שאתם נוחתים בלובליאנה.אם אתם רוצים תשובות ממש טובות,מן הראוי שתפרטו קצת יותר. וכדאי בכל אופן לבדוק אפשרות של חזרה לאוסטריה דרך פליטויצה וזאגרב.בכל מקרה ערי הבירה ממש לא חובה.
אורי
-
תודה לעונים .הבהרות למבולבלתאנו נוחתים בוינה וכך גם החזרה ,האמת שאת אוסטריה חרשנו חוץ מוינה ודרום אוסטריה .אנו מעוניינים מאעוד לטייל בסלובניה אך אני אישית כבר מבולבלת מהמסלול כל רגע חושבת על כיוון אחר לכן מה הייתם ממליצים.