ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תחבורה ביפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    61
    9157
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jennyab
      jennyab נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים יקרים,

אני נוסעת לטייל ביפן ל-16 ימים.
      לצערי אני לא מצליחה לתכנן כמו שצריך את עיניין התחבורה ואני אשמח אם תוכלו ליעץ.

מסלול הטיול:
      טוקיו (3.5 ימים) -> דיסנילד -> קמקורה -> הקונה -> פוג'י -> איזו (Izu) -> אושימה (Oshima) -> ניקו -> אינסן -> צפונה ל: Honshu ע-> Aizuwakamatsu -> הרי Shirakami-Sanchi -> קיוטו (יומיים) -> נרה

השאלה המרכזית היא האם לקנות את הפאס של השבועים או של שבוע?
      האם כדי להשתמש בפאסים אחרים לאזורים ספציפיים ביפן (כמו הצפון, והמרכז.. כי בסך הכל אני אבקר ב-3 אזורים).
      האם כדי בטוקיו לקנות את הכרטיסים היומיים?

אני אשמח אם תוכלו לייעץ..

תודה רבה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • milly
        milly נערך לאחרונה על ידי

תחבורה ביפן
        לפני שאוכל לנסות לכוון כמה שאלות

1. הטיסה חזרה היא מטוקיו או מאוסקה?

2. כמה זמן את רוצה להקציב לאיזור IZU ובאילו מקומות חשבת לבקר.

3. ישנם מספר מקומות שנקראים אושימה. לאיזה הכוונה.

4. לא שמעתי על מקום בשם אינסן. היכן הוא נמצא.

כבר מתוך המידע הייתי ממליצה לקנות את הפאס לפחות של שבוע. רק AKITA - KYOTO עולה בערך 26,500 יין (כמעט כמו פאס לשבוע) ודרך אגב הנסיעה היא בערך 7.5 שעות עם החלפה בטוקיו.ואני מדברת מתחנת השינקנסן של העיר.
        • jennyab

תחבורה ביפן
          מסלול הטיול כרגע בהתהוות, כלומר, עכשיו אני בודקת עד כמה התוכנית הזו טובה ואם יש נקודות חשובות שפיספסתי..
          ככה שאם נראה לך שיש מקומות שכדאי לי לבקר בהם שלא ציינתי - אני אשמח לשמוע Smile

1. הטיסה חזרה היא מטוקיו

2. כמה זמן את רוצה להקציב לאיזור IZU ובאילו מקומות חשבת לבקר.
          הבנתי שזה איזור מאוד יפה ושיש שם מפלים ואגמים.. עוד לא החלטתי בדיוק לאן. אני אשמח לשמוע המלצות Smile

3. ישנם מספר מקומות שנקראים אושימה. לאיזה הכוונה.
          זה האי אושימה שליד טוקיו.

4. לא שמעתי על מקום בשם אינסן. היכן הוא נמצא.
          נראה לי שהיתה לי טעות (הכוונה לספא האיזור העיר ניקו)

• doitchmoti
            doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

תחבורה ביפן
            לא ברור לי כיצד עד מספיקה ב-16ימים מעבר לאי הונשו.השאלה כמה ימים תבקרי באי זה מכיוון שהפאס החופשי הולך לפי ימים ברצף ולא לפי מקומות.ולכן אם המסלול שלך ימשך באי זה שבועיים אז כדאי לקנות ל-14 ימים לגבי איים אחרים לא ביקרתי ולכן אין לי מושג.בכל מקום שיש פאס יומי או יותר לתחבורה ציבורית כדאי לרכוש מכייוון שאם תשלמי לכל דבר בנפרד העלות תהיה גבוהה יותר מלבד ערים שנתין לסייר רגלית כגון טאקיאמה או נארה.בטוקיו כדאי לרכוש את הכרטיס היומי לרכבת התחתית מכייון שתשתמשי רבות ברכבת התחתית.מקווה שעניתי על שאלותייך טיול נעים ואני בטוח שתהני מארץ מקסימה זו
            מרדכי
            • jennyab

תחבורה ביפן
              סוכנויות הטיולים לוקחות 70 דולר עמלה על כרטיס לשבועיים..
              האם מישהו קנה את הפאס לא דרך סוכנות טיולים? כלומר דרך האינטרנט?
              או מצא סוכנות יחסית זולה?
              • milly

תחבורה ביפן
                הייתי צריכה לנחש שמדובר על אונסן. חשבתי שמדובר על מקום מסויים. בכל מקרה אפשר לבקר באונסן גם בהאקונה או באיזו.

אין צורך להכניס ל"שיחה" את הונשו. הונשו הוא האי המרכזי של יפן.

לא הייתי בכל המקומות אבל נראה שהטיול שלך כמעט בלתי אפשרי. אם נוציא את טוקיו (4 ימים בשביל הספירה) וקיוטו (יומיים) ישארו לך 10 ימים ל-10 מקומות. בעוד שאת רובם ניתן לבקר ללא בעיה ביום אחד, אני לא בטוחה שכך הדבר לגבי IZU ושיראקמי.

הרי שיראקאמי נמצאים בצפון. אם המידע שברשותי נכון, לא עשיתי זאת בפועל AIZUWAKAMATSU היא הנקודה הכי קרובה לשם. אם תצאי משם ברכבת הראשונה (ב-9:10) תגיעי לAKITA ב-14:00. משם צריך עוד שעה באוטובוס. במילים אחרות או שתוסיפי לאיזור עוד יום על חשבון מקום אחר או שתוותרי. אני לא אוהבת להציע לוותר על מקום במיוחד שלא הייתי בו אבל לדעתי הטיול בדרך הזו אינו הגיוני. לא נשאר זמן באיזור. אם הייתי צריכה לוותר על יום הייתי אולי מוותרת או קמקורה יש שם מקדשים ותוכלי לראות אחרים בקיוטו. כמובן שלהוסיף יום במקומות אחרים ישנן כמה אפשרויות.

• milly

תחבורה ביפן
                  ...המשך...

לגבי מסלול ופאס. דיסני זה ליד טוקיו. הייתי נשארת ללון בטוקיו.
                  מטוקיו הייתי נוסעת צפונה לניקו - אייזו... - שירקאמי (אפשר ג הפוך) - טוקיו.

לאחר מכן הייתי נוסעת דרומה - קמקורה - האקונה - פוג'י - איזו - אושימה - קיוטו - נארה - חזרה לטוקיו

ניתן לעשות גם חלק זה גפ הפוך להתחיל מקיוטו ונארה ולסיים דרך קאמקורה.

כמובן שניתן להחליף את הסדר של המסלול הצפוני והדרומי.

לגבי הפאס. הבעיה בפאס היא שהוא לא מכסה תחבורה באיזור האקונה, פוג'י, כמעט כל תחבורה באיזו וכל מה שאינו JR. אם את נוסעת לשיראקאמי תקני פאס לשבועיים כי הנסיעה יקרה וזה ישתלם. אם את מוותרת כדאי להתחיל עם הנסיעה לצפון ואם תוכלי לעשות צפונה והלוך חזור מקיוטו עד לכניסה לאיזו בשבוע - אולי להעביר את היום באונסן לאיזור איזו- יכול להיות שניתן יהיה להסתפק בפאס לשבוע אבל את זה יש לבדוק בפירוט לאחר שהמסלול הושלם.

• jennyab

תחבורה ביפן
                    נראה לי שאת תודקת התוכנית היתה קצת דחוסה מידי..
                    פשוט כל כך הרבה דברים שאני רוצה לראות וכל כך מעט זמן..

מה עם התוכנית הבאה?
                    (אולי תוכלי להציע איך לשפר את המסלול במדוקיים)

יום 1 נחיטה בטוקיו בשעה 16:30. טיול בעיר.
                    3 ימים בטוקיו + יום בדיסנילנד
                    יום אחד הקונה (יציאה וחזרה לטוקיו).
                    יומיים באזור פוג'י והאגמים (האם בספטמבר יש מה לעשות באיור יומיים?) לינה באיזור פוג'י (יש המלצות?)
                    יום אחד חצי האי איזו (יציאה וחזרה לטוקיו).
                    ויום למחרת (גם יום אחד) ביקור באי אושימה (ניתן להגיע לאי בסירת תיירים) בערב חזרה לטוקיו.
                    יום אחד ניקו(יציאה וחזרה לטוקיו).
                    נעזוב את טוקיו לאזור הרי דז'אה (Yamagata Prefecture, Honshu) לאגם אקמה (Okama Lake on Mount Zao) נישן איפשהו באיזו (האם יש המלצות?) ויום למחרת ניסה ל- Aizuwakamatsu, in Fukushima Prefecture ואולי נבלה איזה ספא במקום קראתי על Nyuto Spa, Akita (אם יש אחרים מומלצים, בטבע אני אשמח לשמוע).
                    משם נדרים לקיוטו סה"כ יומיים בעיר עצמה.
                    יום בפארק Kenrokuen בעיר Kanazawa (נחזור לקיוטו בערב)
                    יום נוסף ב- Himeji, Hyogo (גם נחזור לקיוטו)
                    וביום האחרון לנסע לנרה.

אני לא בטוחה אם הבנתי נכון את הצעתך הקומת... אז בבקשה תקני את המסלול אם הוא עדיין נראה לך לא הגיוני.

מספר שאלות נוספות:
                    1. כמה שעות נסיעה זה מקיוטו לטוקיו בשעות הבוקר?
                    אנחנו צריכות להיות בשדה תעופה בטוקיו בשעה 11 בבוקר בערך.. האם זה הגיוני לקום מוקדם בקיוטו ולנסוע ברכב לשדה תעופה?

2. וכן איך מסתדרים עם המזוודות ברכבת?

3. באילו איזורים הפאז אינו אפקטיבי? רק בפוג'י?

4. האם יש מקומות ,"חובה" שאני לא מתכננת לבקר בהם?

תודה רבה על תשומת ליבך Smile
                    זה מאוד עוזר..
                    • doitchmoti

תחבורה ביפן
                      ברכבת השיקנסן לוקח כ-6 שעות ולכן ספק גדול אם תוכלי להגיע בזמן לשדה התעופה מכייוון שזה מחייב לצאת מקיוטו בשעה חמש בבקר ואז כמעט בטוח שאין שיקנסן בשעה כזו.לכן צריך להגיע ללינה בטקיו ערב לפניכן.
                      אם המדובר עד שלש מזוודות ניתן לשים אותם ברכבת בצד היכן שהשרותים לי היו שתי מזודות ולא היתה לי בעיה.
                      טיול נעים מרדכי
                      • milly

תחבורה ביפן
                        מקיוטו לטוקיו לא לוקח 6 שעות! הדבר אפשרי אבל לא הכי נוח. אם תצאו ברכבת של 6:20 בבוקר תגיעו בנוחות. ברכבת שלאחריה תגיעו פחות או יותר ב-11:00. היא קצת יותר איטית ויש חצי שעה בערך להחלפת רכבת בטוקיו.

מצרפת לו"ז עבור רכבות

http://www.hyperdia.com/cgi-english/hyperWeb.cgi

2 הערות:

לא לשכוח לסמן את האופציה ללא רכבות NOZOMI.

התחנה היא אחת מNARITA AIRPORT ולא NARITA שזוהי תחנה בעיר קטנה קרובה לשדה התעופה.

יש לי כמה היערות לגבי המסלול. אכתוב אותם יותר מאוחר כי חייבת לרוץ...
                        • netta_r
                          netta_r נערך לאחרונה על ידי

rail pass
                          הכרטיס לשבועיים עולה 450$ + 40$ דמי טיפול באופיר טורס.
                          יש חברה נוספת בכפר סבא, אבל שם זה עולה 1,890 ש"ח (שזה כמעט 540$ לפי שער 3.5) והיחס מזעזע בלי סיבה מיוחדת.
                          זה הקישור מהאתר הרשמי של הרכבת:
                          http://japanrail.com/links/middle_east.html
                          • milly

rail pass
                            אני לא כל כך מבינה את סדר הדברים.

לאחר טוקיו אתן נוסעות לפוג'י, האקונה ואיזו. לאחר מכן לצפון ולאחר מכן לדרום. בין הצפון לדרום עוברים את האקונה, פוג'י ואיזו. לכן הצעתי היא ליסוע לצפון, ליסוע להאקונה, פוג'י, וכו' ומשם להדרים לאיזור קיוטו.

האם יש סיבה מיוחדת שאתן חוזרות כל יום לטוקיו גם מהאקונה, גם מפוג'י וגם מאיזו. אם תסתכלי במפה תראי שהאזורים צמודים אחד לשני. אני לא אומרת שזה לא אפשרי לחזור כל יום לטוקיו אבל לא חובה. כנ"ל לגבי אושימה. בעיקרון אמורה להיות אוניה מאיטאמי באיזור איזו ועוד אחת או מייטו או משימודה. צריך לבדוק שעות של האונייה ואפשרי שניתן לקצר.

הטיול בAIZUWAKAMATSU לקח לי יום שלם.

אם אתן מחליטות לחזור לטוקיו לילה קודם (ביום לפני הטיסה) הייתי מחליפה את נארה עם הימג'. לדעתי חצי יום מספק להימג'י ולנארה דרוש יותר זמן. אבל זו דעתי האישית. מהימג'י הייתי חוזרת לטוקיו ואפילו ישנה במלון ליד שדה התעופה.

בנוגע למזוודות בשינקנסן, מאחורי השורה האחרונה יש מקום למזוודות גדולות. אם המזוודות בגודל בינוני ייתכן שיכנסו לתאים הנמצאים מעל הנוסעים. אם לא ישאר לכם כוח לסחוב מזוודות תמיד אפשר לשלוח אותן לשדה התעופה. זהו שירות מפנק ויקר בהתאם. הרבה אנשים פה בפורום חושבים שהוא מיותר. אני בעדו. רק קחו בחשבון שיש לשלוח את המזוודות יום או יומיים קודם.

הפאס לא תקף בתחבורה בתוך האקונה, איזור האגמים ורוב איזו וכן בתחבורה בערים שאינה JR כלומר באוטובוסים של קיוטו, רכבת תחתית בטוקיו, האוטובוס הפנימי של AIZUEAKAMATSU וכו'.

MATSUSHIMA נחשב לאחד משלושת המקומות היפים ביפן והוא לא רחוק כל כך מ AIZUWAKAMATSU.

זה הכל לעכשיו. אני מניחה שמחר בבוקר אני אזכר בעוד דברים...

• jennyab

rail pass
                              הסיבה העיקרית שאנו נשארות קודם בטוקיו לאחר מכן מבקרות בחלקים מסביב ואז נוסעות לצפון ולבסוף לדרום היא בגלל הפאס. אם איך שאני אגיע ליפן, אני אנסע לאישהו מקום מרוחק כמו לצפון.. אני אצטרך לקנות פאס ל3 שבועות... עם התוכנית עכשיו הפאס הוא לשבועיים..

ואנחנו חוזרות לטוקיו כל יום סתם כי ככה ראיתי שכול עושים. ובנוסף זה חוסך הסחבות על מזוודות. את חושבת שעדיף להשאר ללון בסביבתם?

איך מבררים יותר לעומק בנוגע לתחבורה. כלומר איך אני יכולה לברר בדיוק איך לנסוע ממקום למקום ומה המחיר הכי זול..
                              האתר שנתת לי הוא רק לרכבות עם הפאס? בפאס?
                              הבנתי שבפאס כלולים גם איזשהם אוטובוסים, האם זה נכון?
                              • milly

rail pass
                                זה בהחלט אפשרי לחזור לטוקיו זה רק דורש יותר זמן וכמובן לשלם על הנסיעות.הייתי מבררת את זמני הנסיעה עד כמה שאפשר מכיוון שהתחבורה קצת דלילה באזור פוג'י ואיזו. (תסתכלי קצת אחורה ותראי מה קרה למרדכי...)

באתר ניתן לראות לו"ז של רכבות כולל פרטיות בהן הפאס אינו תקף וכן טיסות.

לדעתי להאקונה כדאי לקנות את הפאס של האקונה, לפוג'י כדאי ליסוע באוטובוס. באיזו כדאי לשקול לקנות פאס בהתאם למסלול.

אני מפנה אותך לאתר JAPAN GUIDE על מנת למצוא מידע יותר מפורט.

• doitchmoti

rail pass
                                  מה שקרה אצלי אינו רלבנטי מכייוון שאם הייתי נוסע בשבת ועולה רק לנקודה החמישית בהר פוגי הייתי יכול לחזור לטוקיו באותו יום אבל זה היה לאחר כניסת השבת.ולכן אם הייתי מתכנן ליום אחר במקום יום שישי,הייתי יכול לעשות זאת באותו היום.בכל מקרה מי שמתכנן לטפס ברגל מהנקודה החמישית והלאה צריך לקחת בחשבון יום נוסף.האגמים של פוגי לא ניתן לעשות את כולם בתחבורה ציבורית אלא רק שניים או שלשה וזה מצריך יום נפרד.
                                  מרדכי
                                  • doitchmoti

rail pass
                                    בכל מקרה לפוגי כדאי לנסוע מהאקונה ולא לחזור לטוקיו ולהתחיל את
                                    הנסיעה מחדש.
                                    מרדכי
                                    • jennyab

תחבורה ביפן
                                      מילי אני אשמח לשמוע את הערותייך לגבי המסלול.

ובאופן כללי לכל מי שיש המלצות או הערות

תודה רבה,
                                      ג'ני
                                      • milly

תחבורה ביפן
                                        ג'ני

אחזיר לך תשובה בצהריים כי המסלול שלך הוא קצת יותר מורכב
                                        • jennyab

rail pass
                                          אז אתם חושבים שעדיף ללון איפשהו (לא בטוקיו) בחלק שיוצאים מטוקיו:

יום אחד: הקונה
                                          יומיים: באזור פוג'י והאגמים (לינה באיזור פוג'י- יש המלצות?)
                                          יום אחד: חצי האי איזו
                                          יום אחד: ביקור באי אושימה

המטרה שלי היא למנוע הסתובבות מייגעת (ומיותרת) עם מזוודות וכמובן בעלות זולה יותר.. עד כה חשבתי שהפאס מכסה את הנסיעות הבין עירוניות ורק בתוך הערים לפעמים צריך לקנו ת פאס אחר...

מה אתם חושבים יהיה הסידור הטוב ביותר עבור הימים הללו, הן מבחינת סדר הפעילות והן מבחינת לינה?
                                          כלומר,
                                          1. איפה כדי ללון?
                                          2. האם כדי לסדר את הימים באופן שונה?
                                          3. מה כדי לעשות בהקשר של התחבורה? לפי מה שהבנתי ממכם בפוג'י הפאס בכלל לא עוזר לי, באילו מקומות עוד הוא לא עוזר?

באופן כללי לפי התוכנית שרשמתי מקודם:
                                          1. האם היא הגיונית לביצוע? או עדיין עמוסה? (אם כן איך הייתם ממליצים לשנות אותה?)
                                          2. איך כדי לשנות את סדר הביקור באתרים השונים בכדי לחסוך את העלויות של הנסיעות? מתי כדי להפעיל את הפאס? (ובכלל לכמה זמן לקנות, כי נראה לי שלשבוע זה לא מספיק...)
                                          3. באתר שמילי פרסמה איך אני יכולה לדעת אם הפאס מכסה אותי בנסיעה?

אני חייבת להודות לכם מאוד כי אני מאוד מבולבלת והמידע שאתם כותבים כאן מאוד מאוד עוזר להסתדר. Smile
                                          • milly

rail pass
                                            ג'ני, הטיול שלך מסובך! אבל בואי ננסה צעד אחר צעד.

אם הבנתי נכון המסלול שלך נכון לעכשיו:

1. הגעה ליפן
                                            2. טוקיו
                                            3. טוקיו
                                            4. טוקיו
                                            5. דיסני
                                            6. האקונה
                                            7. פוג'י
                                            8. פוג'י.
                                            9. איזו.
                                            10. אושימה
                                            11. ניקו
                                            12. אגם OKAMA
                                            13. AIZUWAKAMATSU
                                            14. קיוטו
                                            15. קיוטו
                                            16. KANAZAWA.
                                            17. HIMEJI
                                            18. נארה
                                            19. טיסה חזרה.

האם פיספסתי משהו? כי אם לא ויש לך פאס לשבועיים את יכולה להפעיל אותו ביום השישי ולהשתמש בו במשך 14 יום עד לשדה התעופה.
                                            לפי התשובה אמשיך...
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון