חזרנו מלאי חויות
-
חזרנו מטיול בטורונטו אוטובוס למפלי הניאגרה,רכב בבופאלו משם לאזור האצבעות ,ניו יורק וושינגטון החזר רכב טיסה לאורלנדו רכב לשבועיים .8 לילות באורלנדו .משם לקוקה ביץ קפ קנדי ,כביש A1A פלאם ביץ 2 לילות מיאמי
וחזרה לארץ.אפרט לפי חלקים וגם אם יש שאלות אשמח לענות. -
חזרנו מלאי חויותברוכים השבים. מחכים לסיפורים, חוויות והמלצות -
אין ספק לאט לאטמה שחבל שלקחנו מחשב נייד והכנסתי שם המון חומר וכנראה נכנס בו וירוס כך שבארץ היינו צריכים לפרמט ועבד לי חומר אני ינסה לשחזר לאט לאט ובינתים הענה לשאלות יזומות ככל יכולתי. -
אין ספק לאט לאטברוכים השבים!
לגבי מיאמי - מה הכי אהבתם שם? לצערי נהיה שם זמן קצר ביותר: אנו לוקחים שייט שיוצא ממיאמי ולמעשה נוכל לטייל שם רק כשעתיים בבוקר לפני השייט ושעתיים אחריו לפני הטיסה, ואולי שעה אחת בערב ההגעה.
בכ"ז הייתי רוצה לפחות לטעום מהמקומות היפים ביותר שם (ובהתאם לבחור את מיקום המלון שנזמין). האם איזור סאות' ביץ' או אולי מקומות אחרים? -
אין ספק לאט לאטבמיאמי ביחוד באנו לנוח חופים ים .אחרי 8 ימי פארקים באורלנדו.מה שבכל זאת עשינו זה לנסוע לדאון טאון למאין מזח עם חניות ודוכנים מרכז די גדול ונחמד נקרא משהו כמו BY THE BAY על כביש אחד .יש את רחוב לינקולןמדרחוב מסעדות חנויות בדרום מיאמי ביץ אנחנו חנינו ברחובות 15,16 ליד דולר לשעה מדחנים ומכונות. יש אפשרות לאופנוע מים מעל גיל 21 . יש אקווריום גדול עם הופעות דולפינים ראיתי מודעות.ויש מוזאונים לא היינו.כמו שציינתי היה כבר סוף הטיול היינו תשושים ונחנו והשלמנו קניות בייחוד .לגבי בתי מלון ישנו קצת מחוץ למרכז בSURF SIDE בסט ווסטרן מלון דירות נחמד.במרכז יש את הולידי אין שנראה נחמד וגם את בסט ווסטרן במרכז שנראה נחמד.יש את דייז אין גם נחמד אבל נראה פחות טוב בכביש A1A רחוב קולינס בבלוק של בין 3000 ל4000 למיטב זכרוני יש את המקבץ הזה של בתי המלון. -
מיאמי -ביץ'רויטל,
פרטים נוספים על מיאמי ביץ, מביקורי שם, לפני מספר שנים.
במעלה שד' קולינס , הייתי במלון Holiday inn Crown Plazaשצופה לאוקינוס. אזור טוב, , וקרוב לו ישנם מספר מרכזי קניות.
כן, יש את Aventura Mall, ולמטה יש את Bayside Marketplace -מקום נהדר לבלות בו מספר שעות, קרוב לSeaqurium - בקיי ביסקיין,
שם בקרתי.
אני לא יודעת איך המלון היום. אני אהבתי את האזור והמלון.
-
מיאמי -ביץ'תודה רבה לשניכם!
ראשית, שמחתי מאוד לקרוא שהמלונות עליהם המלצתם שייכים לרשת הולידיי אין, כי אנו יכולים להתארח במלונותיהם ללא תשלום תמורת נקודות בונוס.
אגתה, מלון פלאזה הכי קרוב שמצאתי באתר שלהם הוא ליד שדה התעופה ודי מרוחק מהאתרים, אך מצאתי 2 מלונות שעשויים להיות מתאימים לתיאור (האם אחד מהם הוא המלון אליו התכוונת?):
1.
Holiday Inn
MIAMI BEACH-OCEANFRONT
4333 COLLINS AVENUE
אם זה המלון, לפי מה שאני מבינה הוא מרוחק כ-4,5 ק"מ בלבד מסאות' ביץ' אך לפי מישלין נסיעה זו נמשכת משום מה כ- 13 דקות (אם זה המלון האם נסיעה זו אכן לוקחת כ"כ הרבה זמן?)לכל כיוון.
2.
Holiday Inn
PORT OF MIAMI-DOWNTOWN
340 BISCAYNE BLVD
מלון זה ממוקם ממש ליד Bayside Marketplace (א1א, האם למקום זה התכוונת כשכתבת על מאין מזח עם חנויות ודוכנים ומרכז די גדול ונחמד בדאון טאון? אם כן, האם משתווה לאטרקטיביות של סאות' ביץ' או בכל זאת לא עד כדי כך?)למעשה מלון זה ממוקם הכי נוח וקרוב לנמל ממנו ניקח את הקרוז ולכן חשבתי ללון בו, אולם אם עדיף לטייל באיזור סאות' ביץ' זה יהיה די צפוף בזמנים כי לפי מישלין זמן הנסיעה לשם ממלון זה היא כ 16-18 דקות לכל כיוון (ואני מניחה שזה בלי לקחת בחשבון פקקים שעלולים להיות ביום בו נהיה -ראשון בבוקר), מה שיותיר לנו פחות משעה וחצי לטייל שם.
אם איזור זה הוא אחד היפים, אז אולי באמת ניקח מלון זה ונטייל בסביבתו ובביי סייד מרקט (הבנתי שיש שם בערב הופעות ג'אז נחמדות אך החנויות כנראה נפתחות בימי א' רק ב-11 ואז בדיוק נאלץ כבר לעזוב)
אם סאות' ביץ' הוא האיזור המומלץ ביותר לביקור, חשבתי אולי להזמין במלון שעומד להפתח ממש בסאות' ביץ' (אם כי כרגע הם לא מאפשרים הזמנה בנקודות בונוס) ואז נוכל לטייל באיזור זה מעט יותר זמן:
Hotel Indigo
MIAMI BEACH
1050 WASHINGTON AVENUE
MIAMI BEACH, FL
אני מתנצלת אם אני מלאה אתכם בחישובים "קטנוניים" של דקות שבנסיבות אחרות היו שוליים, אולם בכל זאת הייתי רוצה בזמן הקצרצר שלנו שם להספיק לראות לפחות את "הדובדבן שבקצפת" של איזור זה.
(דרך אגב, גם אנו נהיה בשלב זה אחרי ניו יורק ואורלנדו ולפני/אחרי קרוז של שבוע לקריביים)
מה אתם מייעצים לי? -
חזרנו מלאי חויותבאורלנדו הייתם בפארקים של הדיסני?
תספרו חוויות על הפארקים! -
מיאמי -ביץ'למיטב זכרוני, המלון היה פה. אני רואה שהוא חודש ונקרא RoyalPalm..
לפי מפות גוגל, הנסיעה מהמלון ל-bayside לוקחת - כ-15 דקות . כך זה היה. -
מיאמי -ביץ'אבל איך אומרים: לא שמה חותמת... -
מיאמי -ביץ'תודה רבה אגתה על שטרחת למצוא. בדקתי ולצערי המלון כבר לא שייך לרשת.
האם למיטב זכרונך Bayside Marketplace משתווה לאטרקטיביות של סאות' ביץ' (גם אם מרבית החנויות תהינה סגורות)או בכל זאת לא עד כדי כך?
(דרך אגב, אני מתנצלת שלוקח לי זמן להשיב, פשוט יש לי בעיה במייל ובמקרה גיליתי שאני לא מקבלת הודעה כשמתקבלות תגובות)
רויטל -
מיאמי -ביץ'
זמן התגובה לא משנה בכלל.
לא היתה לי בעיה למצא את המלון..רק לא הייתי בטוחה לגביו. ואני מבינה שבאמת הכל השתנה שם.. אבל זה היה המקום.
לא יכולה להשוות את האטרקציות, רק יכולה לאמר שאלו שני דברים שונים.
יש South Beach ויש מול. זה לא אותו דבר. מה שאני זוכרת - זה את אזור הנמל היפה, שיט לאזורי ה-celebrities , ו- החוף הנחמד.
כמובן: סגנון ה- Art Deco , מוסיף לו יחוד.
Bayside - הרבה מזללות, מופעים, ואוירה כיפית. כך היה כשהייתי.
Coconut Grove כפי שאמרתי לך, מומלץ.
מקווה שתהנו.
-
מיאמי -ביץ'תודה רבה אגתה! בינתיים הזמנתי את המלון שליד ה- Bayside Marketplace מכיוון שאת זה שבסאות' ביץ' לא ניתן כרגע להזמין תמורת נקודות. אני אנסה לכתוב אליהם ולהשיג אישור לגבי המלון השני, אך בינתיים זה באמת מרגיע אותי לשמוע ממך שגם איזור ה Bayside והנמל נחמדים (למקרה שזה לא יסתדר ונשאר שם). -
מיאמי -ביץ'חזרתי היי אז ככה .עשיתי חיטוט בחוברות שיש לי .הולידי אין בשדרות קולינס הוא זה שאליו התכוונתי.המרכז הנחמד הוא BAYSIDE והוא נמצא במיאמי עצמה וצריך לנסוע קצת .עדיף לקחת מלון באזור מיאמי ביץ שמחולקת לאורך A1A שדרות קולינס מדרום לצפון חד סיטרי חלק גדול מהדרך ורחובות מקבילים באיזהו שלב בחלק הדרומי יותר יש את OCEAN DR שהוא קו החוף.יש רחובות רוחב שהם ממוספרים .הולידי אין נמצא בקולינס 4000 ומשהו בערך בסביבות רחובות ה40 שם יש גם מקבץ של כמה בתי מלון של רשתות כמו בסט ווסטרן דייז אין ושרתון אם חשוב נוף לים צריך לציין וזה מייקר את המחיר.רחוב לינקוליןמאוד כייפי ומרכזי הוא לפי דעתי אולי רחוב 17 אנחנו פעמים שהיינו בו כל ערב חנינו פעם ברחוב 15 ופעם ב16 .כמו שאמרתי אנחנו משפחה של 4 ולכן מבחינת היצע ומחיר בסוף ישנו צפונה יותר בסביבות רחובות ה-90 על שדרות קולינס בסט ווסטרן מזה ממש דירות של חדר גדול עם מיטת קינג ובסלון שתי מיטות נוער בודדות מטבח מאובזר ומחיר סביר של 140 דולר ללילה אחרי מיסים והנחת AAA . מקווה שעזרתי -
מיאמי -ביץ'אנחנו העדפנו לישון ש fort lauderdale.
הזמנו ב courtyard על החוף. מחירים נוחים. המרחק ממיאמי הוא זניח, ואנחנו ביום העזיבה ממשיכים צפונה, אז העדפנו לצאת מפורט לאודרדייל. -
מיאמי -ביץ'תודה רבה אורלי וmay east! בינתיים הזמנו כאמור את המלון שליד ה- Bayside Marketplace מכיוון שאת זה שבסאות' ביץ' לא ניתן כרגע להזמין תמורת נקודות(אם כי אנסה להשיגו). אורלי, האם זכור לך מה משך הנסיעה מאיזור זה לסאות' ביץ'? האם במקרה הייתם בבייסייד ביום ראשון?
may east: לפי מה שקראתי, fort lauderdale נשמע לי כמקום מאוד נחמד בפני עצמו, אולם כאמור אנו "במצוקת זמן" רצינית במיאמי: נוחתים במיאמי משם אנו יוצאים לשייט בקאריביים ולמעשה נוכל לטייל שם רק כשעתיים בבוקר לפני השייט ושעתיים אחריו לפני הטיסה, ואולי שעה אחת בערב ההגעה, ולכן כל כך חשובים לי המרחקים , כדי שבכ"ז נוכל לראות משהו מהמקום. -
מיאמי -ביץ'
שוב, כך היה לפני מספר שנים..אין לי מושג איך זה היום. אבל למספר שעות, אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה.. -
דיסני קצת ארוך נסחפתיאורלנדו, דיסני,מדהים גדול ענק עיר של ממש.כמו שרק האמריקאים יודעים לעשות.אתה באמת מרגיש שאתה נכנס לעיר של דיסני.יש להם את הדאון טאון שזה מקום נחמד לבלות בערב אם נשאר כוח.ויש את הפארקים.יש להם רשת של אוטובוסים ורכבות מהירות .בתי מלון צמודים.ואם אתה בא עם רכב החניות כלכך ענקיות שלוקחים אותך במין רכבת פתוחה.ועדין לא נכנסת .כדאי להצטייד בחוברות הדרכה של דיסני שמכילות את כל הפארקים שנמצאות גם במוטלים יש שם טבלה של ארבעת הפארקים הראשיים ומפורט שם מה החידושים .למי זה מתאים רמת הפחד .
לכל פארק יש גם חוברת עם מפה משלו עם שמות המתקנים והסבר קצר .וביחוד איפה יש FASTPASS פה זה בחינם וכדאי להשתמש .אתם יכולים להשיג בכל פארק או בדאון טאון בשרות לקוחות את החוברות הקטנות האלה ולתכנן מראש .להגיע אם עט ולסמן איפה הייתם ומתי צריך לחזור ולאן. אתה מכניס כרטיס כניסה ומקבל שעה להגעה למתקן יש לך טווח של שעה להגיע כך שזה לא מאוד לחוץ.בכניסה לכל מתקן כתוב זמן מוערך של המתנה וכתוב את השעות של הפאס, יש מתקנים שבהם תקבל פאס לעוד כמה שעות ויש כאלה שהפאסים יגמרו מוקדם אלה המתקנים החמים כביכול.אי אפשר לקחת פאסים ללא הגבלה(אחד בשעה כזכור לי) כך שכדאי לתכנן מראש על מנת לא לרןץ מקצה לקצה.יש אפשרות לרחת כמה פאסים כי כמו שאמרתי יש פאסים שניתנים לכמה שעות מראש ויש כאלה לפחות ואתה יכול לקחת כל שעה בערך .כך שלפעמים כדאי לחכות לזמן שאפשר לקחת עוד פס ורק אז להיכנס.נשמע באלגן זה באמת ככה במיוחד בתקופה הזאת ואם אתם לא מנצלים את הפאסים אז צריך לחכות ולפעמים שעה ויותר .MGM מדהים .וגם בממלכת החיות נחמד מאוד וכדאי .אפקוט כיף דווקא הממלכה הקסומה פחות דיברה אלינו וקצת התאכזבנו אבל אנחנו עם מתבגרים וחלק מהאטרקציות לא מדברות אליהם.יש את סוריה באפקוט לא להחמיץ לקחת מהר פאס כי נגמר מוקדם וגם בMGM טוי סטורי נגמר פאס כבר בצהרים וזאת אטרקציה חמודה .הרוב נחמד יש סרטי 3D מדהימים לא להחמיץ.אוהבי הטירוף גם פה יש רכבות הרים נחמדות למדי יש את האברסט בממלכת החיות .שמעתי מדהים .ולמה רק שמעתי כי ברגע שהגענו לראש התור סגרו את המתקן בגלל ברקים יש שם גם טיול ספארי חמוד.ודינוזאורים .והכי חשוב תצטיידו בשכמיות נילון אפשר לקנות בסופרים בחוץ בחצי מחיר.ואפשר לקנות בדיסני עם לוגו .ולפעמים אין מה לעשות סוגרים אטרקציות מסוימות אלה שבחוץ. כך שכדאי קודם בבקר לעשות את החיצוניות כי לקראת הצהרים יש ממטרים.והכי חשוב להיכנס לפורפורציה ולא להיכנס לדיכאון אם לא מספיקים הכל ואם סוגרים אטרקציות. -
באמת נסחפתאני לא ציני,
אבל היה נחמד להשתמש קצת בפסיקים... בכדי שהטקסט יהיה יותר מובן.
יש גם אי דיוקים - פאסט פאס לא ניתן כל שעה, אלא בדר"כ אפשר להוציא אחד נוסף שעתיים אחרי הקודם (אפילו באם לא הגיע התוקף של ה FP שנלקח).
כמו כן, האטרקציה באפקוט נקראת סוארין, ולא סוריה.
ולא צריך להמתין לחוברות בכדי לתכנן, אפשר להדפיס את המפה מהאתר של דיסני. מה שאני עשיתי - על כל אטרקציה, נכנסתי ל youtube.com והסתכלתי עליה, בכדי לראות האם שווה או לא. -
שלא ישמע שאני מזלזל
ממש כיף לקרוא סיפור טיול מפורט...
רק הייתי חייב את ההערות הקטנות !