ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    הטיול לסקוטלנד - יומן מסע

    פורום טיולי משפחות
    2
    2
    3123
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלון ח.
      אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

      יום מס' 1 - יום רביעי.
      טיסה בחברת בריטיש מידלנד לסקוטלנד. מדובר בחברה סדירה שהחלה לעוןבד בקו לתל אביב ממרץ השנה. מאד אדיבים, מאד מרווח בין הכיסאות ביחס לאל על ושאר צ'ארטרים.
      אוכל די מזויע אבל לא פגם בהנאת הטיסה.
      נוחתים בלונדון ומחכים לטיסת המשך בבריטיש מידלנד לאדינבורו שעתיים לאחר מכן. כל הדיל בכרטוס מוקדם עלה כ 640 דולר לכרטיס מבוגר.
      טיפ - הגענו ללונדון עם מטריות בידנו. שם נאמר לנו שהם לא יכולים לאפשר לנו לעלות עם המטריות למטוס וכי עלינו לאפסן אותן במזוודה. מאחר והמזוודות עזבו אותנו בארץ לא נותר לנו ברירה והשארנו להם את המטריות שנרכשו שנה קודם לכן במהלך מטר גשם בזלצבורג.
      כמובן שלמחרת קנינו שתי מטריות בריטיות גדולות ב 7.5 פאונד למטרייה.
      הטיסה לאדינבורו נמשכה כשעה ורבע. נחתנו באדינבורו למזג אוויר חורפי.
      הגענו למשרדשי השכרת הרכב ושם נאמר לנו שאת הרכב עלינו לקבל בחניון החיצוני שאליו נאלצנו לנסוע עם אוטובוס שמסיע בחינם מהטרמינל. הבעייה היתה להיסחב עד האוטובוס וממנו עם כל המזוודות.
      קיבלנו רכב ענק - קרייזלר גרנד וויוג'ר מודל 2008. החברה כמובן התלהבו והחלו לחקור אותו בעוד אני מנסה להבין את חוקי התנועה בצד שמאל. מה שעזר לי היתה ההכנה המוקדמת שלי לנסיעה. הכנתי תיק ובו מידע מפורט יומי. באותו יום היה לי מידע שהוצאתי מאתר גוגל ארת ובו סיפור דרך משדה התעופה לדירה. מדובר בכלי עזר מופלא. פשוט לנסוע על פי התדרוך ואין פספוס בדיוק של מטרים בודדים.
      פקקי התנועה מנמל התעופה גרמו לנסיעה להתארך בחצי שעה אבל בסופו של דבר הגענו לדירה שהכוזמנה מהאינטרנט בפרפר של אדינבורו הנקרא DALGETY BAY הנמצא על כביש A921 הנמצא צפונית לאדינבורו על חוף הים. בדרך לעיירה עברנו על הגשר FORT ROAD BRIDGE שנכון ללפני חודש הוא כבר לא כביש אגרה.
      ממש ליד הדירה הבחנו בסופרמרקט ענק ומודרני בשם ASDA ועצרנו לעריכת קניות לארוחת הערב.
      הדירה לא ממש גדולה אבל מאד נעימה ומתאימה למשפחה של 5 נפשות. מדובר בקוטג' של שתי קומות. בקומה הראשונה חדרי השינה(2) וחדר כביסה עם יציאה לחצר אחורית קטנה. קומה שנייה היא הסלון חדר האוכל והמטבח המאובזר מאד. בסלון יש מיטה נפתחת נוספת ללינה. כמובן חימום מרכזי. בסה"כ דירה נעימה מאד במקום יוקרתי.
      מצרף את כתובת הדירה באינטרנט.
      הכנו ארוחת ערב והחלטנו לישון לאחר היום המפרך.

      יום 2. יום חמישי.

      קמנו ליום סגרירי. אי לכך החלטנו לשנות תוכניות ולנסוע לבקר באקווריום של אדינבורו הנמצא ממש 5 דקות נסיעה מהדירה. נמצא בעיירה קטנה בשם NORTH QUEENSFERRY. יש שילוט מהכפר INVERKEITHING. נמצא על כביש B981.
      מקום מקסים כשהאטרקציות הן כלבי הים והליכה מתחת למנהרה שקופה ובה רואים כרישים ויצורים ימים מרתקים אחרים. עלות לשלושה מבוגרים ושני ילדים - 38 פאונד. אטרקציה בהחלט שווה.
      בצהריים הגשם פסק ולכן נסענו לאדינבורו. הרעיון היה לא להגיע עם הרכב לתוך העירק מאחר ובתקופת הפסטיבל העיר גדושה בתיירים ועמוסה ברכבים. לכן בירור מקדים וגיליתי שיש סידור של חנה וסע מאזור שדה התעופה. וכך עשינו. נסענו לחנה וסע שליש שדה התעופה ומשם עם אוטובוס למרכז העיר. עלות של 1.1 פאונד למבוגר ו 60 פני לילד.
      אוטובוס אחרון עוזב את אדינבורו בשעה 11 ורבע בלילה אבל לאחר מכן יש שירות של אוטובוס לילי בעלות של 2.5 יורו לאדם.
      ביקרנו ברח' פרינסס הראשי ועלךינו לאזור המצודה. לקראת 9 בעירב עלינו לטירה לצפות במופע הטאטו. מדובר במופע מרכזי של הפסטיבל. מופע פולקלור סקוטי ושל להקות אחרות מהעולם. סוג של מצעד צבאי בליווי חמת חלילים רקדניות, מופע זיקוקי דינור ועוד. אטרקציה שווה. את הכרטיסים רכשנו באפריל דרך אתר האינטרנט. הכרטיסים הגיעו אלינו בדואר שבועיים לאחר מכן. עלות - 19 פאונד לכרטיס. יש כרטיסים יקרים יותר עד 40 פאונד לכרטיס. ישבנו במקום מעולה ואין צורך לרכוש כרטיסים יקרים יותר.
      חזרנו לרכב ולדירה.

      המשך יבוא..
      DSCF1311 (600 x 450).jpg
      DSCF1311 (600 x 450).jpg(גודל:13.93KB)

      • הדירה בדלגטי ביי
      DSCF1311 (600 x 450).jpg
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

        מתנצלת שאני מפריעה באמצע השרשור
        אבל לא יכלתי להתאפק Smile

        פשוט התחלת להעלות את כל הזכרונות המרגשים מטיול בר מצווה, שהיה הטיול המשפחתי הראשון שלנו.

        גם אנחנו טסנו לסקוטלנד מלונדון בבריטיש מידלנד, וזכינו פעם ראשונה לאכול english breakfast עם שעועית ועגבניות מטוגנות Confused
        הגענו לאדינבורו במזג אוויר סוער ביותר, וכך טיילנו בטירה ובמייל המלכותי, וכו'...
        יש לנו גם תמונה ממש יפה של גשר פורט בלילה..
        פשוט כיף להיזכר!!! ומאד מעורר געגועים! בטאטו לא היינו...

        מחכה להמשך ולעוד תמונות...
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון
        ×