ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תחבורה ביפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    61
    9157
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • milly
      milly נערך לאחרונה על ידי

rail pass
      זו לא המצאה שלי. שמדברים על 3 הגנים הכי יפים ביפן מתכוונים לזה שבKANAZAWA, השני נמצא בMITO כשעתיים נסיעה מטוקיו והשלישי OKAYAMA

אתה בטח מתכוון ל SHINJUKU GYOEN
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • doitchmoti
        doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

rail pass
        נכון אבל אני ציינתי את טעמי האישי
        מרדכי
        • radler46
          radler46 נערך לאחרונה על ידי

rail pass

כדאי לקחת בחשבון ש -
          בניגוד לגנים הפופולריים בארצות המערב אשר הינם ענקיים ומכילים המון שטח וצמחיה, הגנים ביפן מצטיינים בפשטותם, והיופי שלהם נובע מה"התבוננות בטבע" ובצניעות הלא מזוייפת. ולכן בגנים ביפן ההנאה באה יותר מהשקט והפשטות ופחות מהגודל.
          אני הייתי בגנים בקאנאזוואה, ולמרות שאינם ענקיים, (ואולי לא "מרשימים") הם פשוט יפים.וזוהי היתה הנאה מושלמת.

רמי אדלר
          • jennyab
            jennyab נערך לאחרונה על ידי

rail pass
            1. קניתי פאס לשבועיים. כרגע אני מתקשה קצת להבין באתר של זמני הרכבות (http://www.hyperdia.com) מה נכנס בפאס ומה לא.

2. הזמנתי מלון לימים של טוקיו. לפי הקושי למצא מקום לינה בטוקיו, אני חושבת שכדאי שאני אסגר על התוכנית של הטיול ואזמין את שאר המקומות הלינה כמה שויתר מהר..

3. עכשיו הלבטים העיקריים שלי הם:
            האם יש לי מספיק זמן בצפון (יומיים)?
            אם לא, אז
            א. אולי כדאי לוותר על קנזווה (הביקור עכשיו מתוכנן ל- 23.09) כי לוקח הרבה זמן נסיעה הן מטוקיו והן מקיוטו ואני פחדת שלא יהיה זמן בגנים עצמם...
            ב. אולי כדאי לוותר על האי אושימה בעיקר בגלל בעיות התחבורה..
            בכלל הפחד העיקרי שלי מהאימרה הידוע "תפסת הרבה לא תפסת"

4. לגבי התקציב, עקרונית אני מנסה לצמצם את ההוצאות כמה שיותר, אבל אם מדובר במשהו שכדאי להשקיע בו אז אני אשקיע..

5. לפי ההתכתבויות האחרות שראיתי פה עולה בי השאלה:
            כמה זמן כדאי להשקיע באזור פוג'י והאגמים בספטמבר? כרגע התוכנית היא יומיים אבל השאלה איך ךחלק את הטיול באיזור זה לאותם יומיים ואם בכלל יש מה לעשות שם יומיים (לפני שקראתי את ההזהרות לגבי הטיפוס לא בעונה חשבתי לטפס על ההר.. אבל אני עם אמא שלי והיא בטוח לא תיהיה מוכנה, בתנאים הללו, לטפס עליו...)

(ואני רוצה שוב להודות לכם שוב על העזרה והזמן הרבה שאתם משקיעים בלעזור לי Smile
            אגב, אם יש מקומות יפים/מומלצים שלא הזכרתי בתוכנית שלי אני אשמח לשמוע.
            • jennyab

rail pass
              אם היית צריכה לוותר היית מוותרת על קנאזווה או על אושימה (אם אני מתכננת להיות שם באמצע ספטמבר)?
              • milly

rail pass
                ג'ני,

חשבתי שאולי משהו אחר יתערב אבל אני רואה שלו.

הזמן לצפון תלוי במהירות הטיול שלכן, במקומות שאתן רוצות לבקר בהם, היכן אתן לנות וכו'.

אם זה היה טיול שלי אני הייתי מקדישה יום לזאו יום לבנדאי ועוד חצי יום עד יום לאיזו אבל זה כבא תלוי במה אתן רוצות לראות בעיר. אני אומנם מטיילת לאט אבל ביקרתי בשישה אתרים ולקח לי יום שלם. לחלק לא הייתה תחבורה טובה והלכתי ברגל. אם אתן מסתפקות בטירה מבחוץ תשלחו מייל לTIC לברר האם היא מוארת.

אם הייתי צריכה לוותר על מקום הייתי מוותרת על אושימה בגלל תקציב. הגישה נראית לי יקרה לעומת הגישה לקנזאווה שמכוסה ע"י הפאס. אבל ההתבססות שלי היא לפי תקציב ולא לפי המקום עצמו.

שוב זו דעתי אבל הבחירה צריכה להיות שלכן בהתאם למה שמעניין אתכן והתקציב שלכן.

לגבי הגנים. אכן במבט ראשון הגן בOKAYAMA היה קצת מאכזב אבל לאחר מכן הלכתי לטירה הצמודה. לאחר שראיתי את הגן מהטירה והבנתי את העיקרון שמאחוריו הערכתי אותו יותר.
                • jennyab

לינה ב-Hakone
                  מצאתי מספר מקומות לינה באיזור הקונה שנראים לי נחמדים אבל אני לא מצליחה להבין מי מהם מבחינת מיקום יותר נוח..

http://web.travel.rakuten.co.jp/portal/my/info_page_e.Eng?f_ no=52890&f_ptn1=&f_in=20080919&f_out=20080920

http://web.travel.rakuten.co.jp/portal/my/info_page_e.Eng?f_ no=52890&f_ptn1=&f_in=20080919&f_out=20080920

http://www.boo.com/hakonenationalpark/hotels/country_house_h otel_comforts

• jennyab

אושימה וחמשת האגמים ליד פוג'י
                    מילי,
                    איפה ניתן למצא את הלו"ז של המעבורות לאושימה?
                    זה עולה (לכל כיוון) בסביבות 57 דולר במהירה ו-35 דולר באיטית שלוקחת כל הלילה?

לגבי טיול באיזור פוג'י.
                    אני לא מצליחה לימצא אינפורמציה על זמני טיול. כלומר אני רוצה לתכנן טיול יום באיזור 5 האגמים (אם זה בכלל איפשרי).
                    יציאה בשעה מוקדמת במקונה וחזרה אליה אחרי החשיכה..
                    אבל חשוב לי לבחור מסלול יפה ואפשרי. האם יש לכם המלצות?
                    • doitchmoti

ניתן לעשות טיול של יום אחד באגמים אבל רק לשלשה מהם.אני קיבלתי תוכנית מפורטת במידע לתיירים בטוקיו.מה שאני מציע לחסוך זמן וללון ערב לפני הטיול באזור האגמים.אני באופן אישי לא ביצעתי את המסלול שנתנו לי בגלל מגבלות זמן של שבת שכבר כתבתי עליהם בפורום.לתשומת ליבך תנועת האוטוסים שם דלילה מאד מה שמחייב לבדוק היטב במידע לתיירים את לוח הזמנים המדוייק.
                      טיול נעים
                      מרדכי
                      • netta_r
                        netta_r נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודעת אם לזה התכוונת, אבל יש פה לינק ללוחות הזמנים של מעבורות ביפן:
                        http://www.japan-guide.com/e/e2355_01.html
                        אמנם לא הצלחתי למצוא קישור לאתר מפורט יותר באנגלית, אבל זאת התחלה....
                        • netta_r
                          netta_r נערך לאחרונה על ידי

אושימה - טיסות
                          חברות תעופה שמוציאות טיסות לאמאמי - אושימה:
                          http://www.jal.co.jp/en/dom/
                          http://www.jal.co.jp/en/dom_network/
                          http://www.ana.co.jp/eng/
                          http://www.ana.co.jp/eng/dms/networkmap/
                          • milly

אושימה - טיסות
                            נטע צודקת,

אין הרבה מידע באנגלית הלו"ז הוא ביפנית. אם את מעוניינת אצרף קישור
                            • jennyab

אושימה - טיסות
                              Smile תודה רבה. את הלינקים ביפנית גם אני מצאתי אך לצערי אפילו עם המילון לא הצלחתי להבין מה קורה שם..

בסופו של דבר החלטתי (מכל השיקולים שהעלתם) שאני אוותר על אושימה וקנזווה תשמר כאופציה אם יהיה זמן פנוי בקיוטו.

ככה שעכשיו התוכנית היא:
                              1. 0.5 + 3 ימים בטוקיו.
                              2. מוקדם בבוקר נצא (לא בטוחה בסדר.. ועל זה רציתי להתייעץ איתכם/ן😞
                              Okama Lake, Mount Zao
                              Mount Bandai
                              Lake Inawashiro
                              Aizu Wakamatsu castle
                              3 ימים כאשר ביום השלישי בערב נצא לניקו.
                              3. יום שלם בניקו ובערב נחזור לטוקיו (רק ללילה)
                              4. בבוקר נקום מוקדם וניסע לאיזור חמשת האגמים (פוג'י) נטייל באיזור יומיים ובערב של היום השני נסע להקונה.
                              5. נבלה את היום בהקונה ויום למחרת נבקר באיזו (2 לילות בהקונה).
                              6. בבוקר נעזוב לקיוטו.
                              3 ימים בקיוטו.
                              7. יום נוסף ב- Himeji.
                              8. ויום נוסף (ואחרון) נבקר בנרה.
                              9. יום למחרת (מוקדם מאוד) נעזוב לשדה תעופה נריטה וחזרה לישראל.

מה דעתכם/ן?

האם מקובל להשאיר מיטען למספר ימים במלון עד שנחזור ונישן שם לילה נוסף? (אני רוצה להשאיר את רוב המטען לימים שאני נוסעת לצפון בטוקיו..)

לגבי נקודה 2 (איזור הצפון) איך כדאי לסדר שם את הלו"ז עכשיו - כשזה קצת יותר מרווח? אנחנו ניהיה עם מטען (חלקי לפחות)..?
                              איפה כדאי ללון? אולי באיזה אונסן? אולי יש למישהו המלצה?

• milly

אושימה - טיסות
                                1. הסדר לכיוון הצפון נראה בסדר.

2. AIZUWAKAMATSU - ממליצה לבקר מלבד הטירה לפחות גם בגנים.(אם יש לכן זמן)

3. אם עוד לא הזמנת מלון בהאקונה הייתי ממליצה לשנות את הסדר באיזור. ליסוע להאקנה, התחנה הכי קרובה לטוקיו, משם לפוג'י ומשם לIZU (דרך MISHIMA).

4. מהיציאה מאיזו (לקחתי את MISHIMA) לקיוטו לןקח בין שעתיים לשעתיים וחצי כך שאם אתן יוצאות בבוקר לקיוטו יהיה לכן עוד חצי יום שם.

5. רוב המטיילים עושים את HIMEJI בחצי יום מה שמאפשר לכם עוד חצי יום, או לפחות כמה שעות נוספות, בקיוטו. אני לא רואה שום סיבה לוותר על KANAZAWA אלא אם כן אתן ממש אוהבות מקדשים.

6. לגבי המטען - תלוי במלון. אם לא יסכימו תמיד אפשר לאחסן או בלוקרים (עד 3 ימים קלנדריים) או בתחנת טוקיו. יש שם מקום לאחסון אך השירות יקר. גם במקרה הוא קלנדרי.

7.כמעט שכחתי, לוקח זמן ליסוע בין AIZUWAKAMATSU ל NIKKO. תבדקו את לו"ז לפני שתצאו.

8. אם אתן רואות שאתן לא מספיקות את אגם INAWASHIRO לאחר BANDAI אפשר לדחוס אותו לאחר AIZUWAKAMATSU כי הרכבת לNIKKO עוברת לידו.

9. לגבי אונסן - אני לא הטיפוס של אונסן (אני מניחה שאתן מכירות את הכללים). הם יכולים להיות הרבה יותר יקרים ממלון רגיל אך לא בהכרח. לרוב כוללים גם ארוחת ערב ובוקר.יש לכן הרבה אפשרויות ללון באונסן: ZAO, האקונה וIZU - שלושתם מקומות שבהם ניתן ללון באונסן.
                                • jennyab

אושימה - טיסות

לגבי הקונה:
                                  את ממליצה לנסוע בערב מניקו להקונה באופן ישיר? ללון בהקונה ובבוקר לנסוע לפוג'י ליומיים (עם לינה באיזור האגמים). בערב של היום השני בפוג'י לחזור להקונה ויום למחרת לבקר באיזו?

מה כוונתך דרך MISHIMA? את חושבת שכדאי ללון באיזו לפני ביציאה לקיוטו. כי אני חשבתי לחזור ללילה להקונה אחרי איזו.. אני לא בטוחה שהבנתי אותך.

לגבי AIZUWAKAMATSU:
                                  איפה אני מחשת מידע על הגנים המומלצים? מה שמם או ליד מה הם נמצאים?
                                  האם לנסוע מ ZAO ל-AIZUWAKAMATSU בחצי יום שנותר לבקר בטירה ובגנים ויום למחרת לנסוע להר בנדאי ולאגם ובערב לצאת לניקו מהעיר AIZUWAKAMATSU? (שוב נכנס כאן המטען לשיקול...) למרות שאם נצליח להשאיר את המטען בטוקיו אז יהיה לנו רק תיק אחד ואיתו ניתן יהיה לטייל.. אבל זה אומר שאני אהיה חייבת לחזור לטוקיו אחרי ניקו לפחות כדי לקחת את המטען... ואז חוזרת השאלה של איך לסדר את איזור הקונה.. אם אני כבר בטוקיו אני יכולה ללון שם ויום למחרת בבוקר לצאת לפוג' לטייל שם יומיים ואחריהם לנסוע להקונה.. מה את חושבת?
                                  • doitchmoti

אושימה - טיסות
                                    מניקו אין רכבת ישירה אלא חייבים לחזור לטוקיו לתנת טוקיו ומתחנת טוקיו לאודברה ומאודברה להקונה.
                                    טיול נעים מרדכי
                                    אגב כדאי לבדוק את זמני הרכבות לוודא את מועד הרכבת האחרונה אגב עם הינך מעוננינת ללון בהקונה (אני לא כל כך עקבתי אחרי המסלול)את צריכה לקחת רכבת נוספת לתחנת גורה.ומשם יש כרמלית שלוקחת למלונות.
                                    • milly

אושימה - טיסות
                                      ג'ני,

1. אכן לו"ז הספציפי קשה יותר מהרגיל. אני הבנתי שהשורה השנייה היא ליציאה והראשונה הגעה.

2. כפי שרשם מרדכי בדרך מניקו לאודווארה (הכניסה להאקונה) צריך להחליף רכבת בתחנת טוקיו. אני הייתי ישנה בטוקיו וממשיכה למחרת בבוקר. כך א לא תהיה תלויה באוטובוסים בתוך הקונה. אני לא יודעת באזה שעה הם מסתיימים. בטוח יותר מוקדם מאשר התחבורה בטוקיו.

3. שם הגנים:OYAKUEN GARDEN. הם קטנים, חצי שעה בהחלט תספיק אבל בעיני הם גנים מסורתיים נחמדים.

http://www.city.aizuwakamatsu.fukushima.jp/e/sight/aizu/mats udaira.html

אמשיך עוד מעט...
                                      • jennyab

אושימה - טיסות
                                        מילי,
                                        אני לא מבינה איזה שורה ראשונה ואיזו שורה שניה..
                                        הכוונה היא שנצא מניקו בערב לטוקיו. נלון בטוקיו. בבוקר נצא ל-5 האגמים של פוג'י נישן שם יום למחרת נטייל עדיין באיזור פוג'י ובערב ניסע להקונה.

האם זה נשמע תוכנית טובה?
                                        • doitchmoti

אושימה - טיסות
                                          לדעתי המסלול צריך להיות כדלקמן
                                          לחזור מניקו לטוקיו זה אגב נותן לך יום שלם להיות באזור ניקו ולעשות את המסלול עם הרכבל והמפל והאגם.מסלול מקסים בתנאי מזג אויר טובים.אני לא ארחיב עליו את הדיבור.בלשכת המידע של ניקו תקבלי פרטים על המסול כולל מפות.אגב דייויד סלע בספרו מדבר על מסלול זה.אגב בלשכת מידע זה ישבה בחורה מאד נחמדה שהלכה איתנו לכיוון תחנת הרכבת לתת לנו מידע על מזג האויר למחרת.במידה ומזג האויר אינו מתאים למסלול ישנם אופציות נוספות לעשות חלק מהמסלול.כפי שאנו עשינו.אגב לצורך ביצוע המסלול יש פאס יומי שמשלב את כל אמצעי התחבורה שהינו מאד כדאי.
                                          הינך ישנה לילה בטוקיו למחרת מוקדם בבוקר נוסעת להקונה לפי המסלול כפי שכבר ציינתי אודברה וכ"ו עושה את כל מסלול הקונה כפי שדובר בו רבות בפורום כולל המוזאון הפתוח.ישנה בהקונה.
                                          למחרת מוקדם מאד בבוקר לוקחת מונית לתחנת האוטובוסים.מכייוון שאמצעי התחבורה בהקונה מתחילים לעבוד די מאוחר מתוך זכרוני רק לאחר השעה שמונה בבוקר.ומשם לוקחת את האוטובוס שנוסע בשעה שבע ורבע.תבדקי את הזמן המדויק בהיותך ביפן,לגוטמבה.ומשם לאזור פוגי,ושם אם תרצי לעלות לנקודה החמישית.תוכלי לקחת את האוטובוס .בלילה הינך נוסעת לישון באזור האגמים ולמחרת מטיילת באגמים.אני מקווה שמילי תסכים להצעתי.אגב איני יודע היכן הנכם נוחתים,אבל עם זה בטוקיו רדו מהמסוף לקבלת המזודות קומה אחת למטה יש לכם לשכת מידע לתיירים ששם הנכם יכולים להמיר את שוברי הרכבת לכרטיסים.ושם ודאי יוכלו לתת לכם מידע יותר מדוייק לגבי זמנים של זמני אמצעי התחבורה אף על פי מנסיון אישי שלי קשה להיות מאופס אחרי טיסה כזו ולקלוט את כל המידע
                                          טיול נעים מרדכי.במידה ותזדקקו להרחבת המידע תוכלו ליצור קשר טלפוני לפי המספרים המופיעים בפורום.
                                          • milly

אושימה - טיסות
                                            ג'ני,

מתנצלת שלוקח לי הרבה זמן לענות.

הטיול שלך לפוג'י, האקונה וIZU אפשרי למרות שמבחינת הסדר הוא לא הכי הגיוני.

אם אני הייתי עושה את המסלול הזה הייתי עושה לפי ההצעה של מרדכי.

אם יוצאים מטוקיו בשינקנסן התחנה הרלוונטית הראשונה היא אודווארה שהיא שער הכניסה להאקונה ולכן הייתח מתחילה משם. הייתי לנה שם לילה ולמחרת נוסעת ל-GOTEMBA ומשם לוקחת אוטובוס ל- KAWAGUCHIKO שהיא התחנה לאגם KAWAGUCHI. את בוודאי יודעת שהתוספת KO היא של אגם. ומשם גם ניתן לקחת אוטובוס לתחנה החמישית. ולאגמים אחרים. אני הייתי ישנה באזור כך שאת המזוודות הייתי משאירה במלון רק מכיוון שאתן באות מוקדם הייתי מבקשת על כך רשות מהמלון.למחרת ממשיכה את טיול באיזור. אחה"צ לוקחת את המזוודות ונוסעת באוטובוס לMISHIMA. מדובר על עיר המהווה כניסה הן לאזור האגמים והן לIZU. בעצם אחת משלוש אפשרויות להיכנס לאזור. מכיוון שזו תחנה שהיא גם תחנה של שינקנסן לא צריכה להיות בעיה לנמצוא לוקר (לפחות בינוני). הייתי ישנה בעיר ביום למחרת מטיילת בחצי האי. ישנה איפושהו. למחרת חוזרת לMISHIMA לוקחת את הדברים ולוקחת שינקנסן לקיוטו.

מצרפת מפה לא משהו אבל הכי טובה שמצאתי לאיזור

http://www.infomapjapan.com/hstore/200606-spfeature2.phtml

הדבר היחיד שאןולי הייתי משנה מהצעתו של מרדכי היא השעה. מכיוון שיש לכן יומיים בפוג'י אפשר לצאת מאוחר יותר.

כמובן חשוב ללמוד את לו"ז של התחבורה

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון