סקי באירופה בספטמבר
-
מישהו במקרה יודע על מקום באירופה לעשות סקי באמצע/סוף ספטמבר ? אני יודע שזה מאוד מוקדם אבל מצאתי באינטרנט כמה מקומות פוטנציאלים באיטליה, שוויץ ואוסטריה שאמורים להפתח מוקדם לעונה. אני רק לא סגור על החודשים המדוייקים.
בבקשה עזרתכם. אני ממממממממתתת להתחיל את עונת הסקי כבר.
תודה מראש.
-
גם באוקטובר הולך. -
חכה עד דצמברברוב האתרים עונת החורף נפתחת רישמית בחודש דצמבר. אם נובמבר יהיה מאוד מושלג יתכן שאתרים יקדימו את מועד פתיחתם. בכל אופן עד אז יש לך את הקרחונים שפתוחים כל השנה במתכונת קיצית מצומצמת.
אם אתה מחפש אווירת סקי חורפית, אפרה סקי וכדומה - תמתין בסבלנות עד דצמבר.
- מ.א. -
חכה עד דצמברתודה על התשובה אבל לא עזרת לי יותר מידי.
מה זה הקרחונים ? איפה יש כאלה ? מה ההבדל ביניהם לאתרי סקי רגילים ? מה זה מתכונת קיצית מצומצמת ? יש שלג לסקי או אין שלג לסקי ? אם הם פתוחים כל השנה אז אמור להיות שיפור משמעותי בכמות השלג לקראת החורף (אוקטובר), לא ?
מי שמכיר/יודע/שמע/היה בבקשה שתף.
אני קצת נואש כי אני לא מצליח למצוא באינטרנט כלום. החיפוש נורא מסורבל ואין בשום מקום תנאי גלישה לפי תאריכים.
-
חכה עד דצמברהקרחונים נמצאים בגבהים מעל 3000 מטר כך שהשלג בהם לא נמס כל השנה. תמצא באוסטריה בזילרטל את הינטרטוקס, את קיצהורן (ליד קפרון) ויש עוד בצרפת בשויץ...
יש מספר הבדלים בין גלישת קרחונים לאתר סקי הפועל בחורף
בקרחון -
* אורך מסלולי גלישה מצומצם (נניח כ- 20 ק"מ)
* האתר פתוח חצי יום
* איכות השלג - קרח
* אין חיי עיירת סקי/אפרה סקי
* לוקח הרבה זמן מהמעלית הראשונה עד לשלג (יכול לקחת מעל שעה)
באתר סקי -
* אפשר למצוא אתרים עם מעל 200 ק"מ מסלולים
* יום פעילות מלא
* איכות שלג טובה
* עיירה עם אוירה
* הגעה לשלג תוך דקות מהמעלית הראשונה
אין הבדל בין אוגוסט לאוקטובר כי עד אז אין ירידת שלגים משמעותית.
מקוה שעזרתי לך להבין לקראת מה אתה הולך.
טיפ: אם אתה בקריז - קפוץ לסקימולטור, או ארגן נסיעה לחצי הכדור הדרומי מוקדם ככל האפשר, העונה שם הולכת ומסתימת.
- מ.א. -
מסכים עם מסלול אדוםממעקב שלי לאורך השנים, אין בקרחונים שיפור ממשי לפחות עד סוף נובמבר/תחילת דצמבר.
המקסימום שתקבל זה איזור גלישה גדול פי שתיים - מ20ק"מ בממוצע ל 40 ק"מ. וגם זה לא תמיד בטוח.
אני מסכים עם מסלול אדום, אין טעם לנסוע לחופשת סקי של שבוע באוקטובר-נובמבר. העיירה בדרך כלל תהיה שוממה, ומספר המסלולים יהיה מוגבל ביותר.
כמו כן, בדרך כלל בקרחון אין גם את כל המסעדות שיש בשאר ההר.
המשמעות היא שאתה יכול לגלוש יום שלם ולא יהיה לך בית שימוש ומקום לשתות מים או קפה. אז קח את זה בחשבון. אני כבר עברתי את זה בסקי קיץ וזה לא היה נעים.
בנוסף, קח בחשבון שאם אתה גולש סנובורד - רוב המעליות בקרחונים הם משום מה t bar.
אתה יכול לחפש הודעות בפורום שלי או של איתן סלווה הקשורות לסקי קיץ.
יש שם גם תמונות.
אני הייתי ביולי 2007 בצרמט, שוויץ בסקי קיץ ליום אחד ואיתן סלווה היה באוקטובר 2007.
לשנינו היה בדיוק את אותו מרחב גלישה מבחינת גודל.
אם כבר החלטת שאתה לא יכול לחכות אז סע לקרחון ליומיים שלושה, אך לא יותר מזה. -
השנה גלוש בינוארהגלישה על קרחונים שלא בעונה היא לא משהו (אנדר סטייטמנט).
לדוגמא בצרמט (או צ'רביניה מהצד השני), יקח לך שעה שלמה להגיע לשם, אפשר לגלוש על מעט מסלולים בין 9-12 בבוקר והם יהיו קרחיים מאוד.
אתה בטוח שאתה רוצה?
ובכל מקרה באתרים הללו יש קרחונים:
1. איטליה: צ'רביניה, פאסו טונלה, מרמולדה
2. צרפת: טין, ואל דיזר, ואל תורן, 2 אלפים
3. שוויץ: צרמט, סאס פה
4. אוסטריה: שטובאי, קפרון, הינטרוטקס
ובוודאי יש עוד אחרים.
ובכל מקרה, קרחון לא מבטיח שיש סקי קייץ, אבל באתרים הללו יכול להיות שיהיה.
ואיזו שהיא זוית ראיה קצת אחרת, אם לא ידעת את כל זה, אז כנראה שבאמת כדאי לך לחכות לחורף. -
הייתי לכל היותר עושה יום גלישה בשילוב של טיול רגילאני מסכים עם כל מה שכתבו עד למעלה.
מדובר בגלישה בתנאים ירודים ובשטח מצומצם מאוד.
סה"כ, גלישה לפני דצמבר היא לדעתי בילוי חביב ליום, לא יותר מזה. אם אתה נוסע כדי לטייל, אז זה סבבה להוסיף יום גלישה כזה. אחרת - ממש לא כדאי לך לנסוע רק לסקי לפני דצמבר.
אגב, אם אתה מתחיל, אז זה עוד פחות מומלץ.