ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חודש אוקטובר בהודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    13
    7562
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מורנה 1981
      מורנה 1981 נערך לאחרונה על ידי

היי אנשים...
      למישהו יש הצעות לטיול לחודש בצפון מתחילת אוקטובר..אני נוחתת בבומביי ולפי מה שקראתי , המקום הכי פחות מומלץ...אומנם הייתי בהודו בעבר אבל הפעם אני טסה לבד אז קצת חוששת...
      איזה מסלול מומלץ בכדי לעלות צפונה מבומביי?
      איך גואה או אנדמן באוקטובר? מומלץ?
      מחכה להמלצות מכל ותיקי הודו לדורותיהם...

ביי...שיהיה אחלה טיול לכולם ושמרו על עצמיכם...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • קש כפית
        קש כפית נערך לאחרונה על ידי

חודש אוקטובר בהודו
        אוקטובר זה בעצם תחילתה של התקופה המומלצת לטיול בדרום הודו, כשאני כותבת דרום אני מתכוונת גם מרכז, כלומר גם דלהי וורנסי. אני שמכל המקומות שהייתי בהודו הכי פחות אהבתי את בומבי ולשם אין מצב שאני חוזרת (ותביני שאני שש פעמים חזרתי להודו) הייתי ממליצה על נחיתה בדלהי ומשם מדרימה, סה"כ אין לך יותר מידי זמן אז לא יהיה חכם להתפזר, הנסיעות בהודו מיעד ליעד הן לפחות יום. אז אפשר וכדאי להיות מספר ימים בדלהי (לדעתי) ומשם להדרים נניח לאגרה לראות את הטאג' מאהל, לפטריפורסיקרי ליום
        לפושקר, ג'יסלמר, אודיפור, ו/או מקומות אחרים בסביבה שזו מדינת רג'יסטן
        אפשר מאודיפור טיסת פנים לבומבי (חוסך זמן ועייפות) ואם בא לך להיות כמה ימים בבומבי ואז אפשר לסיים בגואה בשביל הכיף והמנוחה או בגוקרנה שהיא חמש שעות דרומה מגואה וגם שם חופים נהדרים. ואז לחזור בטיסה מבומבי כי זה יותר קרוב מדלהי
        מגואה או גוקרנה לבומבי אפשר ברכבת לילה בסליפרים ואז חוסכת טיסת פנים או אם יש תקציב טיסת פנים תמיד עדיף
        זו תוכנית של בערך לדעתי. הכי טוב זה לקרוא על מקומות באזורים האלה ולראות מה יותר קוסם לך לפחות בתיאוריה.
        • מורנה 1981

חודש אוקטובר בהודו
          היי, תודה על התשובה והיחס...השגתי טיסת קישור הלוך חזור לדלהי, אז ככה שאני פחות לחוצה ויותר מהר וקרוב להגיע לאישור מרכז וצפון.
          למרות שחשבתי לנסוע מדלהי לוורנסי ולהיות שבועיים בנפאל ולחזור לשבועעים שנותרו לדלהי- אגרה- רישיקש- וורנסי..נראה לך הגיוני להספיק את זה בשבועיים?
          אני לא מתככונת לעשות טרק ארוך בנפאל כי כבר עשיתי בעבר את האראונד אנאפורנה, אני פשוט מאוהבת במקום הזה וחשבתי לשלב בין נפאל והודו.
          או אולי עדיף להתמקד רק בהודו במקומות שציינתי?

שאלה נוספת, יש לך מושג איך מגיעים משדה התעופה בבומביי לשדה של הטיסות הפנימיות?

תודה רבה והמשך יום נפלא.... Smile
          • קש כפית

תשובות - אני לא בטוחה שהבנתי אותך אבל...
            לא הבנתי כי מצד אחד כתבת שיש לך טיסות הלוך ושוב מדלהי
            ולמטה את שואלת על בומבי, אז תחדדי לי את הנקודה
            היכן את נוחתת ומהיכן את חוזרת.

בתקופה שאת טסה אני לא הייתי מטיילת לצפון.אלא מרכז ודרום.

התוכנית שלך לנחות בדלהי, ומשם להגיע לוורנסי (טיסת פנים או רכבת לילה בסליפר) ומשם להיכנס לנפאל לשבועיים ולחזור להודו ולהגיע לדלהי כשיש לרשותך שבועיים לטייל בהודו - הבנתי נכון עד כאן?

ומדלהי לטייל דרומה כשאת מתחילה באגרה, עד כאן זה נראה לי טוב.
            השאלה אם מרגע שחזרת לדלהי יש לרשותך שבועיים אז היכן להתמקד כדי שגם תהני וגם לא תמצאי עצמך כל יום בנסיעות כי זה מתיש וגומר את הזמן.

אז אם הבנתי נכון ויש לך שבועים הייתי מוותרת על רישיקש כי זה לא בכיוון, להגיע לרישיקש זה צפונה ומזרחה מדלהי וזו כמו כל נסיעה בהודו לוקחת יום שלם עד שמגיעים ומתארגנים וגם אישית לא אוהבת את רישיקש אז זו הדעה שלי בלבד.

אם כך אני ממליצה על נסיעת בוקר מוקדמת ברכבת מדלהי לאגרה ברכבת המהירה נדמה לי 4 שעות, הגעה לאגרה וביקור בטאג' מאהל ומשם נסיעה לפטיפורסיקרי (אם את אוהבת ארכיאולוגיה עתיקה) כמובן שלברר עוד קודם את זמני הנסיעות לשם כדי לא לפספס.
            לינה שם וחזרה לאגרה רק על מנת להמשיך לנסוע ברכבת לאג'מר ומאג'מר אוטובוס
            של כחצי שעה בערך לפושקר היפה, תישארי שם כמה שבא לך.

או לחליפין לבקר באגרה מהצהריים עד הערב ולקחת רכבת לילה מאגרה ולהגיע בבוקר לאג'מר ומשם אוטובוס לפושקר.
            להישאר בפושקר כמה שבא לך במגבלות הזמן שלך ומשם
            הייתי מציעה לטייל לג'יסלמר או לאודיפור או גם וגם
            אם תראי שיש לך זמן וחשק

ומשם להדרים לאודיפור וגם שם להישאר כמה שבכיף שלך

מאודיפור הכי טוב זה טיסה לבומבי
            אם אין תקציב אוטובוס או רכבת לילה
            נדמה לי שאין רכבת מאודיפור אבל אני לא סגורה על זה
            (אם יש תמיד עדיף רכבת בסליפר)

כשהגעת לבומבי אם נשאר לך זמן ובא לך להיות שם לכי על זה (בומבי הכי יקרה מבחינת לינה אגב) ואם לא אפשר להעביר לילה אחד

ולמחרת או בטיסה או ברכבת לילה להדרים לגואה אם בא לך חופים וסתלבט אחרי כל הנסיעות והטיולים... או במקום גואה אפשר לגוקרנה

ומשם כבר תצטרכי לחזור
            וכאן לא הבנתי אם הטיסה שלך תהיה מבומבי או מדלהי

זה לדעתי הכי הרבה לשבועיים וכמובן תלוי כמה ימים יתחשק לך להישאר בכל מקום. זו בערך תוכנית גסה של אזור מסוים הגיוני מבחינת ההתקדמות הגיאוגרפית ותמיד אפשר לוותר על מקום או להוסיף או לשנות לפי מה שקורה בשטח.

מקווה שעזרתי ואם לא הבנתי תסבירי יותר טוב ואנסה לעזור

שאלה נוספת, יש לך מושג איך מגיעים משדה התעופה בבומביי לשדה של הטיסות הפנימיות?
            תשובה: אני לא זוכרת על השעון,לא רחוק, יש מוניות אולי עשר דקות... אל תתפסי אותי במילה.
            • heretric
              heretric נערך לאחרונה על ידי

גם אני! גם אני!!
              אישית לא הייתי מטייל שוב בנפאל שיש כל כך הרבה מה לראות בחודש בהודו. במיוחד כי כבר היית שם.

אני אציע מסלול:
              להתחיל ברישיקש (כ4-5 ימים)
              טרק גאנגוטרי וחזרה לרישיקש (אם בא לך טרקים) 5 ימים כולל הנסיעה הארוכה.
              אופציה נוספת: קוסאני ואלמורה ל 4-5 ימים.

משם לראג'סטאן למשך כ 15 ימים בחלק מהערים הבאות: (ג'יפור, פושקאר, ג'איסלאמאר, אודייפור, ג'ודפור).

ולסיים באגרה (גם אני מאוד אהבתי את פאטיפור סיקרי) ודלהי.

במסלול כזה את תראים גם את נופי ההימאליה, גם תהיני מערים קדושות וגם מארכיטקטורה ומבצרים.

על כל מקרה- טיול נעים

ערן
              • מורנה 1981

גם אני! גם אני!!
                היי, ושוב תודה על תשובות שלך...וגם שלך ערן...
                בעקרון אחרי שכתבתי את המודעה הסוכן נסיעות מצא לי דיל עם אל על שאיתם אני טסה קונקשיין לדלהי 3 שעות אחרי הנחיתה בבומביי אז ככה שאני מגיעה לדלהי בכל מקרה..ולא אצטרך להישאר בבומביי למרות ששמעתי עליה גם סיפורים יפים , שהיא מדהימה וכייפית וכו וכו, אבל כל אחד והדעה שלו..
                אז את לא התלהבת מרישיקש? אני אומנם הייתי ברגסטן לפני 6 שנים והאמת שהכי הכי אהבתי את פושקר מכולן...אבל מי זוכר?? לא אתנגד לראות אותה שוב...
                אז תודה על העצות חברים, נורא נחמד כשמתייחסים לשאלות...
                בטח עוד יהיו לי בהמשך אז ביי בינתיים , Smile
                • מורנה 1981

גם אני! גם אני!!
                  שכחתי לשאול מה מיוחד בפטיפור סיקרי שהזכרתם? מה יש לעשות שם? כמה זמן מומלץ להישאר שם? Razz
                  • קש כפית

גם אני! גם אני!!
                    עדין לא יצא לי לבקר שם אבל בטיול הבא בעזרת השם... אני אגיע לשם מתישהוא זה בטוח.
                    תקראי גם את הקישור שצרפתי לך ויש גם תמונה מצורפת.

פטיפור-סיקרי
                    (Fathepur-Sikri), "העיר הנטושה" האגדית, מרחק 40 דקות נסיעה מאזור הטאג'. פטיפור-סיקרי,נבנתה בסוף המאה ה-16 על-ידי מיודענו אקבר, יועדה לשמש כבירת האימפריה המוגולית, אך ננטשה באופן פתאומי בשל מחסור במים. העיר הנטושה על ארמונותיה, מבניה ומקדשיה נשתמרה בצורה נפלאה. הכניסה הראשית, במעלה גרם המדרגות הכביר, דרך השער הנרחב של בולנד דארווזה (Buland Darwaza) אל אתר ג'אמה מאג'יד (Jama Masjid) ואל הקבר המרשים של שייך סאלים. בתוך העיר כדאי בין היתר לבקר בדיוואן-א-קאס
                    (Diwan-I-Khas) ובדיוואן-א-אם (Diwan-I-Am), האולם בו אקבר שפט את נתיניו בכל בוקר לאחר הזריחה.

יום אחד אולי אפילו כמה שעות זה מספיק, אני חושבת...
                    file_0_big.jpg
                    file_0_big.jpg(גודל:5.91KB)

• אגרה והסביבה
                    file_0_big.jpg
                    • מורנה 1981

גם אני! גם אני!!
                      הי יש לי טיסת קישור מבומביי לדלהי הלוך וחזור אז אני נוחתת בבומביי ואחרי 3 שעות יש לי טיסה לדלהי והטיסה חזור לארץ גם מבומביי(דרך אל על), למקרה שהצלחתי לבלבל אותך היכן אני נוחתת.
                      אם אני רוצה להספיק להיות גם ברישיקש ודרמסאלה וגם בפושקר היפה , מה קודם? איך אני מגיעה לרישיקש מדלהי? לדרמסאללה מדלהי? כמה שפחות להסתבך עם נסיעות ארוכות? או שאין דבר כזה?

מה מזג האויר בגואה מאמצע אוקטובר? חשבתי להיות ברגסטן , רישיקש ודרמסאללה ובשבועיים שנותרו לחזור לבומבי( יש לי טיסה מדלהי)ולהישאר באיזור גואה עד הטיסה חזרה לארץ שהיא ב- 3 לנובמבר.
                      נשמע לך הגיוני? או שיותר מידי לחוץ?
                      • קש כפית

הצלחת לבלבל אותי אני מודה
                        בואי נראה אם הבנתי נראה לי שלא אבל אנסה:

את מתכננת להגיע לדלהי, משם לוורנסי משם לנפאל לשבועיים

מנפאל רוצה לחזור להודו ואז נותרו לך שבועיים שבהם את רוצה
                        להספיק להיות ברישיקש דרמסאלה, פושקר, בומבי וגואה?

אם לא הבנתי תקני אותי ואז אוכל לענות לך מה דעתי

קצת מרחקים ואיך מגיעים:

לרישיקש מדלהי- אוטובוס או רכבת
                        לדרמסאללה מדלהי - אוטובוס נסיעת לילה, יוצאים בערב מגיעים למחרת בבוקר
                        מדלהי לרישיקש לא זוכרת כמה שעות אבל זה גומר לך על היום
                        מדלהי לפושקר - נסיעת לילה לאג'מר ברכבת ומשם באוטובוס לפושקר
                        מפושקר לבומבי - רחוק... לא יודעת בדיוק, אני נסעתי מפושקר נסיעת לילה לאודיפור שהיא דרומית לפושקר - ואחרי כמה ימים מאודיפו לקחתי טיסה לבומבי אחרת זה שוב נסיעת לילה. אין רכבת ישירה מפושקר או אודיפור לבומבי עד כמה שידוע לי.

מה מזג האויר בגואה מאמצע אוקטובר? - לא יודעת-לא הייתי בעונה הזאת ולא התעניינתי.
                        • קש כפית

תשובה חדשה
                          מבחינת סדר גיאוגרפי אם לסיים בגואה אז זה אמור להראות ככה

אוטובוס מדלהי לרישיקש (כאמור קחי בחשבון שיום הלך)
                          מרישיקש אוטובוס לדרמסאלה (לא יצא לי להגיע ככה מניחה שגם יקח יום)
                          מדרמסאלה לחזור לדלהי נסיעת לילה, יוצאים בערב מגיעים לדלהי בבוקר
                          מדלהי לוורנסי עדיף טיסת פנים או נסיעת רכבת (הערכה גסה 20 שעות)
                          לא יודעת אם אפשר להגיע מוורנסי ישירות לאגרה ברכבת אם כן שוב נסיעה של כעשרים שעות, אם לא תאלצי לחזור שוב לדלהי ומשם לאגרה יש כל מיני רכבות יש אחת מהירה שהיא כחמש שעות. מאגרה נסיעת לילה או למחרת ברכבת לאג'מר ומשם אוטובוס לפושקר
                          מפושקר לגואה... דרך ארוכה
                          קודם לגיע לבומבי אף פעם לא עשיתי כזה דבר ישירות אני מניחה שזה כעשרים שעות נסיעה ומבומבי יש אוטובוס לילה לגואה או רכבת לילה או טיסה

כמו שאת רואה הרבה נסיעות ארוכות והתפזרות אדירה ביחס לחודש

אני לא הייתי עושה את זה אבל לשיקולך

אין דרך אחרת, כי רישיקש זה צפונה מזרחה מדלהי ודרמסאלה זה עוד צפונה
                          וורנסי זה בכלל מזרחה
                          ואגרה ופושקר זה את יודעת דרומה לדלהי

בכל מקרה אם את מאוד רוצה גם צפון וגם דרום
                          אז הייתי מוותרת על וורנסי שזו בכלל סטייה או מחליטה על טיסת פנים לשם וחזרה
                          תכלס חודש מתאים לאזור אחד, או צפון או דרום
                          ברגע שאת מפצלת את פשוט תמצאי עצמך בנסיעות הרבה ימים
                          • מורנה 1981

תשובה חדשה
                            • מורנה 1981

הצלחתי לשגע גם את עצמי....
                              אהלן, באמת כל הכבוד על הסבלנות שלך, אני בעצמי הסתבכתי מרוב חומר והמלצות של כולם פה מה אפשר לעשות באוקטובר בהודו...נורא מבלבל ומתסכל כשרוצים להספיק כמה שיותר ומרגישים את ההחמצה כשמבינים פתאום שבלתי אפשרי לראות יותר מידי ושצריך להתמקד באזור מסויים...שזה מה שקשה לי ...
                              טוב, כנראה שאחליט כשאגיע לשם...

רוצה להודות לך המון על העצות שנתת לי...

ביי ביי בינתיים... Smile
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון