טיול לבני 18+
-
בני לפני גיוס ומעוניין בטיול עם כמה חבר'ה.לא רוצים בטן/גב בתורקיה, איה נפה,קוס..(לא חובבי מסיבות )."הבעיה" שהם די סובלים מפחד במה,לכן ירגישו טוב יותר בטיול חצי מאורגן,כזה שיש בו הסברים ע' מדריך וגם זמן פנוי.הטיולים המאורגנים לרוב הם משפחתיים וקשה לדעת את גיל היוצאים.מחפשים יעד עם פארק אחד לפחות.פנויים מאוקטובר.חשבתי על ברלין,כי ראיתי ב1001 טיפים המלצות להדרכה מקומית ,גם בעברית. האם נכון לחבר'ה בני 18+?האם יש פארק מתקנים בסביבת ברלין שאפשר להגיע עליו עם תחבורה ציבורית?
בברצלונה בני היה, ובפריז החבר היה כבר.(טיולי בני מצווה)
למישהוא יש מידע אולי על הדרכה בעברית באמסטרדם?
האם "להסתכן" בטיול מאורגן? אם כן באיזה? הזמן הפנוי לטיול, שבוע.
התקציב בערך 1000 דולר+.
תודה,
אמה
-
טיול לבני 18+טוב,לא קיבלתי הענות.בינתיים משנים את היעד.מה המומחים שלנו חושבים על מסלול של: לנחות בורונה ולבלות שם יום אחד. משם לנסוע למילאנו ולגנובה. משם לעבור את ערי החוף עד ניס. הטיול מתוכנן ל-10 יום לבני 18. האם מסלול זה מתאים לגיל זה מבחינת אטרקציות ומקומות בילוי?..
מה הייתם מציעים כטיול לגיל זה עד 10 יום. תורקיה ואיי נאפה לא באים בחשבון
תודה מראש..דור -
טיול לבני 18+היי אמה,
האחיין של בעלי טייל טיול לפני גיוס עם עוד שני חברים לברלין, עצמאית. נהנו מאד.
נילי -
טיול לבני 18+האם יש פארק בסגנון אירופה פארק או דומה באזור ברלין?
החבר'ה מתכננים עד 10 יום,לאן אפשר להמשיך אחרי ברלין בתחבורה ציבורית כמובן? -
טיול לבני 18+אמה, שלום.
ניסיתי לחשוב מה הייתי רוצה ואוהב לעשות לו הייתי בן 18 והיה לי שבוע עד 10 ימים לטייל בחו"ל:
לא ציינת מתי מדובר, בכל הקשור למזג אוויר והאם התקציב של 1000 דולר כולל טיסות או לא?
ראשית, לא הייתי רוצה לטייל במסגרת טיול מאורגן משפחתי, אלא אם הטיול מיועד מראש לחבר'ה לפני צבא..
שנית, אני מניח שיש להם בעיה לשכור רכב מבחינת התקנוטת והביטוח? (אולי אני טועה) ולכן, הטיול אמור להתבסס על מקום עם תחבורה ציבורית נוחה.
אתם רוצים פארקי שעשועים ובפריז החבר כבר היה.
לדעתי, הכי יתאים להם טיול עצמאי של שבוע בהולנד, כולל אמסטרדם למספר ימים, יום או יומיים באפטלינג /או ביקור באחד מהפארקים הסוערים יותר של SIX FLAGS פלוס טיולים ברכבת לאזור הריינדסטאט (ליידן, האג, הארלם ושות'). נראה לי אחלה טיול. תאמיני לי שהם כל כך יאהבו את השהות באמסטרדם מבחינת אטרקציות ומקומות בילוי, שכל היותר יהיה שולי..
לא הייתי בברלין, אבל מהסיפורים של אשתי שביקרה שם בעבר ושל חברים שחזרו לא מזמן מסופשבוע ארוך שם, נראה לי שמדובר בעיר תוססת שתוכל לספק להם עניין.
דרך אגב, האלטרנטיבה של צפון איטליה יכולה בהחלט לבוא בחשבון לדעתי, אבל עם דגשים אחרים. לא הייתי מטייל לכיוון ניס, לא חושב שיאהבו. לפי איך שאת מתארת אותם (אני מסתכן והולך על דרך השלילה
, נראה לי שהם יאהבו את הדולומיטים, גרדה-לנד, אזור אגם גרדה והרכבל למונטה באלדו וכדומה.
היינו בליסבון לסופשבוע זוגי ארוך ומאוד הוקסמנו ואהבנו. יש שם המון מה לעשות וגם מקומות בילוי וכמובן שניתן לצאת מחוץ לליסבון עם רכבות. השאלה אם הם יאהבו זאת..
לילה טוב,
אורן
-
טיול לבני 18+בשבת יש מפגש משפחתי, אנסה לקבל אינפורמציה. -
טיול לבני 18+שלום אמה:
אמנם כבר מזמן לא בת 18 אבל בכל זאת חושבת שיש לי מה להציע...
מסכימה מאוד עם רעיון הנסיעה לאמסטרדם - הולנד ידידותית לכל הגילאים, אמסטרדם לבני 18+ נראית לי חלומית...
בעיר יוכלו להתנייד בקלות ברגל בעיקר ובטראמים במקרה הצורך, הרכבות בהולנד מאוד נוחות ומאורגנות (בדקתי לעומק) ותמיד קיימת גם האופציה לצאת לטיול מאורגן ליום עם זוג ישראלים שחי בהולנד ומוציא במהלך השבוע טיולים בשפה העברית, יש עליהם ביקורות טובות בפורום, אם אינני טועה שמו מיירון.
רוית. -
טיול לבני 18+אמה שלום,
הבת שלי נסעה בגיל 18+ לאמסטרדם. אני לא חושבת שאופי הטיול שלה ושל חברתה מתאים למה שהבן שלך מחפש, על פי המידע שמסרת. עם זאת אני מסכימה עם רוית שהעיר עצמה ואפשרויות היציאה ממנה יכולות לספק עניין לצעירים. כדאי גם להיזהר מאמסטרדם. צעירים שמעוניינים לבדוק שם גבולות ולערוך טקסי התבגרות מפוקפקים, ימצאו את זה שם בשפע, אבל מי שלא מחפש את הצדדים האלה יכול לבלות ולטייל גם בלעדיהם.
טיול יום נחמד שהן עשו - נסיעה באופניים באזור כפרי הדייגים. המשוגעות שכרו אופניים באמסטרדם ויצאו אל אזור הכפרים מהעיר. אני הצעתי להן לנסוע לאלקמר ולשכור שם, אבל הן לא היו בדיוק בקטע של להקשיב לאמא. הן חזרו בשלום (מזל) עם כיווצי שרירים אדירים, אבל היו מאושרות עד הגג.
חוץ מזה הן לא ניצלו את האפשרויות הרבות שיש לצאת מהעיר ובילו בעיקר בה. אולי הבן שלך וחבריו, לפי מה שאני מבינה, ירצו לצאת יותר.
לגבי המסלול שהעלית קודם: אין לי מושג אם הוא מתאים או לא, אבל לדעתי הוא או כל מסלול אחר יהיו אפשריים אם הבנים יקחו עליהם את האחריות, ילמדו אותם ולא ישלחו את אמא לאסוף את המידע. כי מה יצא? הם יגיעו לשטח ולא ידעו מה לעשות. בעיר גדולה אפשר להצטייד באפשרויות (ובכלל זה גם קצת דפים שאמא מורידה מהאינטרנט); ירצו ישתמשו, לא ירצו - ירבצו כל הימים בעיר, במרכז הביצה, ויעבירו את הזמן בכיף במפגש עם צעירים מכל העולם.
דרך אגב, זה הקטע הכי חוויתי שהיה לבנות בטיול זה, והוא מתרחש כשלנים באכסניות נוער.
שיהנו ושיזהרו (איך עושים את זה
).
-
טיול לבני 18+תודה,תודה לכולם,
א כן לא קל(רק קשיים כאלו שיהו להם בחיים!!!)לגבש דעה ומסלול.החבר'ה עבדו די קשה ועכשו החליטו על טיול.התכנון לאוקטובר.(הגיוס שלהם בערך מרץ)כנראה לסוף החודש או אפילו תחילת נובמבר.מזג אויר ,נראה לי לרעתם.לא הבנתי מה מצאו החבר'ה באיטליה (יחסית לגיל שלהם)גם לדעתי אמסטרדם עדיפה להם,ביקרנו בה בטיול בר מצווה עם בן אחר,וגם בבריסל וברוז.האמת שהם ילדים טובים,אפילו קצת "יורמים" אבל עדיין אני זוכרת איך הזהירו אותנו באמסטרדם על עוגיה ליד הקפה ואיזה טיפוסים ראינו שם בערב.קשה לשחרר את חבל הטבור.
בני בכלל חולם אל אפריקה,אך לצערו לא מוכנים לצרף אותו לטיול מאורגן.לא רושמים חבר'ה בני 18 ללא ההורים.וגם הנרשמים לטיולים אלו בגילאי 40-60,לא מוכנים להסתובב עם הנוער שלנו.אפשר להבין.אנשים משלמים סכום לא מבוטל על טיול ולא צריכים את בני ה18 הידועיים שלנו.
אין טיולים חצי/מאורגנים לגלאיים אלו.
העליתי את אפשרות ברלין כי קראתי על הדרכה בה בעברית וגם הדרכה ע' עיריית ברלין באנגלית.
חבל לי אם החבר'ה לא יגעיו לעמק השווה בנושא המסלול,אבל בכח אי אפשר.
נילי עם תצליחי לברר פרטים על ברלין,נשמח לקרוא.
סליחה על הבורות,איפה נמצא הפארק SIX FLAGS ?
נחפש בפורום מידע על מדריכים בעברית באמסטרדם.נראה לאן יוביל.
עוד בקשה,אם יש אתר של לינה מוזלת,אוכסניות,נשמח לקבל פרטים.האם מקומות כאלה בטוחים?
תודה,
אמה+דור
-
טיול לבני 18+היי אמה
הנה משהו שיכול לעזור לך...
המעט שאני יכול לתרום:
http://www.lametayel.co.il/1001tips/tip.asp?id=55827&var_n ame=city&var_id=284&cat=2294
הג'מוס -
טיול לבני 18+
היי,
בהמשך להמלצה שלי מליל אמש על טיול באמסטרדם ובהולנד, כנראה שהשעה שבה כתבתי את העצה השפיעה גם... כשתבתי SIX FLAGS התכונתי בעצם לפארק Walibi World (זה השם שלהם כיום, החליפו את השם בעקבות החלפת הבעלות לפני מספר שנים). לא היינו שם, היינו רק באפטלינג. נראה לי שזה יותר יתאים לגילאי נוער.
ככל שחשבתי שוב בעניין, נראה לי באמת ששבוע בהולנד/אמסטרדם וסביבותיה יכול להיות אחלה וחווייתי מאוד עבורם, עם המון אפשרויות ומקומות בילוי ועם תחבורה ציבורית מפותחת.
שבת שלום,
אורן -
טיול לבני 18+אז ככה- קודם כל הרעיון של נסיעה מורונה אל הריביירה ועוד בנובמבר- נראה לי מאד לא מתאים לחבר'ה צעירים. בכלל זה לא חודש נכון לטובת העניין ובטח לא בתחבורה ציבורית לגמוע מרחקים .
בקיצור
אני הייתי מתמקדת על ברלין או אמסטרדם.
או עיר אירופאית אחרת מספיק תוססת ,צעירה ,חיה.
ליד ברלין אין פארק שעשועים ראוי,מאידך יש פארק מים האיים הטרופיים-שווה מאד.
בכלל פארקי שעשועים ונובמבר-? קצת יהיה קשה למצוא כאלו שגם פתוחים.
אם יחכו לדצמבר יוכלו להתברג לקראת חגיגות חג המולד וחלק מהפארקים גם נפתחים בעיתוי זה של סוף דצמבר לתקופה קצרה.
אפשרות שנייה-לשלב את ברלין(שאין להם מה לעשות שם 10 ימים) עם יעד אחר באירופה עם טיסה זולה או רכבת פחות זולה.
אפשרות אחרת לעיר תוססת היא ברצלונה והסביבה ואולי שם גם מזג האוויר יהיה ידידותי להם ו...יש את פארק אוונטורה שהוא פארק לכל דבר ועניין.
כאן הם גם יכולים לעשות שילוב של עיר- עיירות ולהשתמש בתחבורה ציבורית בטווחים קצרים.
-
טיול לבני 18+אהלן,
כאן רושם אחד הנערים.
תשמעו, אני חושב שקיבלתם את הרושם הלא נכון וגם תיאור הטיול קצת מסורבל.
בפעם האחרונה שבדקתי, אין לי שום "פחד במה" ואני ממש לא מעדיף טיול חצי-מאורגן אלא טיול עצמאי לחלוטין.
בנוגע לטיול עצמו, הרעיון המקורי היה לנחות בורונה מכיוון שמאוד זול למצוא טיסת צ'רטר לשם, ומשם להתחיל להתקדם מערבה, כאשר היעד הסופי שלנו הוא ברצלונה. בדרך לרדת בכמה ערים כמו ניקה ומרסלי וכו'.
לאחר מחשבה ודיון הגעתי למסקנה שזה מייקר לנו את העניין, וחשבתי אך ורק על טיול באיטליה מצפון לדרום וחזרה לורונה. קשה לי לדמיין שלא נמצא מה לעשות במדינה כמו איטליה בטיול שבו נוכל לחוות את כולה מצפון לדרום. המראות, האנשים וכל השאר יהיו חייבים לסחוף אותנו. בנוגע למרחקים, זו נקודה חשובה נוספת. אני לא מעוניין להיות נייח ואין לי שום בעיה (להפך) לגמוע מרחקים ובכך להגדיל את מגוון המקומות אליהם אני נחשף.
נקודה אחת בעייתית היא שאין לי מושג בנוגע למזג האוויר באיטליה בחודש נובמבר, אך לפי התייעצות עם אנשים שביקרו שם וע"פ המלצה של אתר lonely planet שאומר שאוקטובר-נובמבר (בדיוק התקופה שבה ניסע)הם החודשים הטובים ביותר לבקר בצפון איטליה (לא ביררתי בנוגע לדרום), אני מרשה לעצמי להניח שמזג האוויר נחמד.
בנוגע לברלין - מעולם לא הייתי שם, ולכן אני לא אפסול את הרעיון אך אבקש חוות דעת בנוגע לטיול הנ"ל קודם לכן.
אגב, מבחינה פיננסית.. התקציב הוא לא 1000$ אלא 2150$ ותקופת הזמן היא מינימום10 יום, אנחנו יותר מכוונים לכיוון ה-14.
לפי החישובים שלי במידה ונקנה PASS לרכבת אך ורק באיטליה (50$ = 35 אירו), נמצא כרטיס טיסה ב-200 אירו (די ריאלי לפי מה שראיתי באתר גוליבר)ונבזבז 90 אירו כל יום (כולל לינה), נגיע לעלות של 7,500 ש"ח. זאת אומרת שמבחינה פיננסית זה אפשרי.
תודה מראש.
נ.ב
לאחת שרשמה שאנחנו צריכים לעשות את כל העבודה - בדיוק לכך אני משתוקק. לתכנן בעצמי את הטיול ולדעת בדיוק לאן ללכת לאחר שקראתי ורשמתי ועיבדתי וסיננתי את כל הנתונים על כל המקומות.
-
טיול לבני 18+תודה לכל העונים.
מקווה שיקחו לתשומת ליבם את הניסיון של האחרים, שכבר טיילו לא מעט.
גימוס,שמרתי לי את אתרם של מדריכי הולנד.שיהיה.תודה.
הצעתי להם להיכנס לאתר של יונית,יש בו את כל הפשרויות שביקשו,אפילו אולי לפנות ליונית למייל לארגון המסלול ,כאשר יסכימו על יעד.
מקסימום,"לןנדון תחכה להם".
אמה -
טיול לבני 18+לבן של אמה-
לא חולקת על לונלי פלנט והמדדים שלו.
אבל "צפון איטליה" זו הגדרה רחבה
ואוקטובר אינו נובמבר.
וככל שמתקדמים עם לוח השנה החורף נהיה משמעותי יותר.
האם אפשר לעשות טיול רכבות באיטליה? וודאי שכן.רבים וטובים עושים את זה בצירוף של תחבורה ציבורית מקומית.
אבל- צריך להביא בחשבון כי אפשרות כזו מסרבלת את ההתניידות ולכן מאפשרת פחות יעדים בכל יום, יותר טראקים(זה בכלל בראש שלכם?)
אם המגמה היא טבע יותר- ופחות היסטוריה ואמנות, הייתי נשארת את כל 10-14 הימים בצפון איטליה ,מכווצת את טווח הנסיעות מחד, ומאפשרת באמת לטייל בה ממערב(אזור וואל ד'אוסטה) דרך האגמים (מאג'ורה,קומו,אולי גיחה ללוגאנו) אל הדולמיטים (אם יתאפשר במזג האוויר) אל גארדה(בסופי שבוע עדיף לכם אם רוצים קצת פארקים גם) וונציה- ורונה ולסגור את המעגל קצר יותר.
יתכן שגם ללא "פס רכבות" אבל עם הרבה אוטובוסים בתוואי זה.
אפשרות שנייה היא איטליה הקלאסית מורונה-וונציה -אגם גארדה- אל פירנצה-פיזה-סיינה ויתר היעדים שנגישים ברכבת- אל רומא.
שני המסלולים אפשריים ב14 יום. האיפיון שלהם שונה לגמרי.
ברלין היא יעד אחר לחלוטין עם הרבה יותר "עיר" ובילוי,אבל גם היסטוריה (קצת מעיקה) בכל מקום, אמנות(אם רוצים לא חובה) ועיר על כל המשמעות שלה .תוססת ומלאה מלאה צעירים בילוי וסצינה מקומית.
לנושא התקציב והנחות היסוד לא אכנס- אבל העלות ליום יכולה להיות זולה יותר בגילכם,אם לנים באכסניות. מאידך מחירי התחבורה הרבה יותר יקרים מאשר "פאס" של רכבות, וכן נראה לי שמחירי טיסה עלולים להיות גבוהים יותר.
-
טיול לבני 18+היי אמה, דור וחבריו.
אז ככה...
מסתבר שהבחור טייל שני טיולים לפני הצבא (ואני זכרתי את ההנאה שאכן היתה אך לא מברלין). ברלין איכזבה אותו, הוא לא זוכר הרבה (בסה"כ התגייס לפני כחצי שנה!), אבל באופן כללי מהטיול השני שהיה לברצלונה נהנה יותר (עשה אותם בהפרש של כחודש אם איני טועה). הם היו בעולם של גאודי, האצטדיון, טיילו בעיר ולדעתו הטיול לברצלונה מוצלח הרבה יותר מברלין. הוא אומר שאינה ממש מתאימה לבני 18 (מדגישה שזו דעתו האישית ואולי בן 18 אחר שאוהב מוזיאונים ואומנות יהנה ממנה מאד).
התרשמותו הכללית מברצלונה היא שזו עיר מעניינת ליום עם חיי לילה תוססים.
אז עכשיו ברצלונה נוספה להתלבטות...
שיהיה תכנון שכולו כיף וטיול עוד יותר מוצלח.
נילי
-
טיול לבני 18+הי נילי,בוקר טוב.
תודה רבה על התשובה.ברצלונה לא נמצאת בהתלבטות כי בילינו בה ובמדריד בטיול בני מצווה עם דור ואחותו.נכון הוא שהעניין אז והיום שונה(שלו)והוא מאוד נהנה מהערים,פארקים וכו..עד היום הוא מזכיר איך כל הקבוצה היתה חוזרת למלון ואנו הסתובבנו איתם בעיר.אולי כן,קוסטה ברווה והאזור.לפחות מזג אויר חם יותר.
החבר'ה הבינו שאיטליה לא מתאימה להם היום.בודקים אפשרות של ברלין+משהוא נוסף.אם בכלל.אחד החברים מתגייס כבר בנובמבר לכן לא ידחו לסלבסטר.
שוב תודה בשם כולם,
אמה