חיסונים לאוסטרליה - דחוף
-
ד"ר אנט שלום רב,
החלטתי באופן ספונטני לטוס לאוסטרליה. הכל קרה מעכשיו לעכשיו.
הטיסה שלי תהיה ביום 29.9 ואינני יודעת מה לעשות.
האם אני אזדקק לחיסונים? אם כן, איזה? והאם אלו חיסונים שגובלים בהפרשי זמן שלא אספיק עד ליום הטיסה? האם לבטל את הנסיעה?
מהי המלצתך? הייתי באוסטרליה, ניו זילנד, פיג'י וקוק איילנד לפני כשמונה שנים.
אני לא זוכרת איזה חיסונים עשו לי.
והאם יכול להיות שעשו לי רק בגלל פיג'י וקוק?
אני נוסעת לחודש וחצי. טיול עם תרמיל אמנם אבל כל הזמן אקח שם טיולים מאורגנים(אני מציינת זאת כי הבנתי שזה חשוב). בחזרה לארץ יש לי המתנה בהונג קונג לאיזה 10 או 12 שעות. האם גם ליום אחד בהונג קונג אני צריכה חיסון? הטיסות אגב דרך עמאן עם המתנה קצרה.
תודה רבה רבה על עזרתך. -
חיסונים לאוסטרליה - דחוףתמיד חשוב שחיסונים שיגרתיים יהיו תקפים
חיסון נגד טטנוס 10 שנים אבל במקרה פציעה משמעותית מקבלים מנה נוספת אחרי 5 שנים
חיסון נגד חצבת מי שנולד אחרי 57 ולפני 78 עלול לא להיות מחוסן מספיק נגד חצבת ,במקרים מסוימים ימליצו על קבלת MM
טוב להיות מחוסנת נגד צהבת A
חיסון נגד טטנוס וןצהבת A ניתן לקבל בכל מרפאה
סיכונים בריאותיים באוסטרליה נמוכים יותר מאשר בארץ -
מצטרף לשאלה + שינוייםשלום דר. אנט.
אני טס לאוסטרליה (חודש) ניו זילנד (חודשיים) ובנקוק (שבועיים ו3 ימים), אילו חיסונים אני צריך לעשות?
השתחררתי לא מזמן - הייתי חובש קרבי אז עשיתי חיסונים להפ B, ובגיוס טטנוס והפ A. -
מצטרף לשאלה + שינוייםלרוב בצבא מקבלים רק זריקה אחת של חיסון פעיל נגד צהבת A ,עלך לקבל זריקה נוספת וגם חיסון נגד טיפוס הבטן.קיים חיסון משולב נגד צהבת A וטיפוס הבטן HEPATYRIX -
שחכתי להוסיף1. סיימתי את כל 3 החיסונים לצהבת B
2. אילו תרופות כדאי להביא איתי לטיול?
תודה מראש! -
שחכתי להוסיףערכת עזרה ראשונה
חומרי חיטוי, משחה נגד פטריות,משחה אנטיביוטית, משחה המכילה סטרואידים לעקיצות או פריחות אלרגיות, פניסטיל ג'ל.פינצטה,מספריים.
תכשירים דוחי יתושים וקוטלי יתושים הכי טובים באוסטרליה
1. במידה ונזקקים לטיפול תרופתי לעיתים קרובות: חולי אסטמה ,סוכרת , מיגרנה ומחלות כרוניות אחרות
יש לקחת כמות מספקת של תרופות, להצטייד במרשמים בהם רשום השם המקורי של התרופה ולא רק
השם המסחרי .
2. אנטיביטיקה לטיפול בשלשול המטייל :ציפרוקסין 500 מ"ג, טריביד אזניל, סופרן שתי התרופות האחרונות מתאימות גם לילדים.
3. אימודיום או קל בטן לטיפול בשלשולים קלים.
4. תרופה למניעת מלריה לפי הנדרש במסלול הטיול
5. ערכת עזרה ראשונה הכוללת :מד חום, פלסטרים ,תחבושות ,תחבושת אלסטית, משחה אנטיביוטית,
6 אבקות להכנת תמיסה לטיפול באיבוד נוזלים: הידרן, אורסט, רהידרטה
7 . תכשירים נגד כאבים: אקמול, , נורופן
8 . תכשירים נגד עצירות
9 . במיקרה והטיול יהיה במקומות גבוהים: טיבט, נפל , אנדים תרופה נגד מחלת גבהים דיאמוקס,
10 תרופות נגד מחלת ים : טרבמין,פנרגן
11 . טיפות אנטיביטיות בעיקר למרכיבי עדשות מגע :צילוקסן,
• . ספרי נגד גודש באף
12 .תכשירים נגד תגובה אלרגית: הסטזין, לורסטן
13 . משקפיים ועדשות מגע נוספות ומרשם למשקפיים
14 . מקדם הגנה נגד שמש
את התרופות יש להביא באריזה מקורית
כמובן לא הכל