מכשיר לוויני לטיול בדרום אמריקה
-
שלום חברים
הבן שלי עומד ליסוע לדרום אמריקה
אני רוצה לצייד אותו במכשיר לוויני לשעת חירום
אני מתלבט בין טלפון לוויני לבין לחצן מצוקה לוויני שנקרא tracer
האם למישהו יש ידע/ניסיון בנושא ?
תודה -
מכשיר לוויני לטיול בדרום אמריקהמאוד פשוט, שני הפתרונות פותחו לשימושים שונים - טלפון לוויני מתאים למי שרוצה לשמור על קשר בכל נקודה בעולם - טרייסר מיועד למי שרוצה שיצילו אותו מכל מקום בעולם במקרה של מצוקה.
ההבדל הוא מהותי שכן טלפון לוויני לא מאפשר תקשורת במקומות בהם אין קשר עין לשמים (אופטימאלי 80% שמים) כגון יערות ואדיות וכד' בנוסף לא ניתן לאתר את מיקומו של הטלפון לוויני לעומת זאת הטרייסר מתאים לעבודה גם ביערות ובמקומות בהם קשר עין לשמים הינו חלקי או לא קיים ויש לו GPS פנימי לצורך שליחת מיקום מה עוד כל המערכת עליה מתבסס הטרייסר הינה מערכת כפולה כדי למנוע מצבים של כשל (שתי מערכות לווינים, שתי מערכות איתור ועוד) ובכלל היות והוא מכשיר שפותח למצבי חירום הוא עמיד משמעותית מטלפון לוויני.
המלצתי לטיול של הבן שלך קח טרייסר יותר מתאים לחירום שזה בעצם מה שחשוב יותר זול ויותר נוח לסחוב.
את הטרייסר ניתן לשכור מחברת נובה תקשורת שהם היבואן הבלעדי של המכשיר בישראל , גם טלפון לווייני ניתן לשכור מהם וגם ניתן לברר בחברת גילת סאטקום שהינה נציגת אירידיום (רשת הלווינים). -
gpsחזרנו (אומנם זוג זקנים - אצל צעירים הכל שונה) מטיול ממושך.
ה gps לא פעם היה הצלה כאשר מגיעים לפרשת דרכים בשום מקום, עם שום שלט - והתקווה היחידה היא שאיזה חוואי יעבור במשך היום כדי לומר לך לאן לפנות.
אז אם "הילד" נוסע לבד - gps ממש חיוני למרות שלא תמיד הוא מעודכן עד הסוף -
gpsשלום מיכה,
אנחנו נמצאים כרגע בארגנטינה ונשמח לדעת היכן מצאת מפות של ארגנטינה ל-GPS (אנחנו לא הצלחנו למצוא).
אודה על תשובתך למייל
בתודה, מיכל -
ניצול שרשור...אני עומדת לצאת תוך כמה חודשים לדרום אמריקה ויש דיבורים בבית אולי לצייד אותי בטלפון לווייני או במשואת איתור.
1. המחירים להשכרה (של כל אחד מהם) לכמה חודשים גבוהים מאד, לכיוון 1500 שקל, וחשבתי לבדוק כמה יעלה לקנות משואת איתור.
שיטוט באינטרנט לא העלה הרבה,
למישהו יש מושג איך וכמה יעלה לקנות משואת איתור (=tracer gps)?
2. אני מתכוונת לעשות גם הרבה טרקים של כמה ימים. במידה ויוחלט בסוף לקחת את אחד מהם, מה עדיף?
מצד אחד, טרייסר מאפשר שידור אות מצוקה בכל מצב ומיקום, בלי בעיות קליטה. מצד שני, זהו רק איתות, ובמקרה חירום יש חשיבות לדיווח ישיר מהשטח ותיאור מצב, דבר שלא מתאפשר בעזרת משואת איתור. ובהנחה שאני לא אטייל לבד בשום מצב, ותמיד יהיה איתי מישהו שיוכל לתפקד (גם במקרה חירום שבו אחד מהמטיילים, חס וחלילה, חסר הכרה), אולי עדיף טלפון לווייני שבמקרה הצורך יילכו איתו עד שיש קליטה?
תודה ושנה טובה! -
טלפון לוויני או משואת איתור?בישראל רק מי שיש לו רשיון הפעלהמטעם משרד התקשורת יכול לרכוש משואת איתור בעלות של 3500 ש"ח בערך.
בארה"ב ניתן לרכוש במחיר של 600 - 700 דולר אולם המכשיר לא יזוהה כישראלי ולכן בעת הפעלת אות מצוקה לא תתקבל הודעה על כך בישראל אלא רק במדינה בה את מטיילת ובארה"ב.
לגבי מה עדיף - ראשית מבחינה כספית משואת איתור זולה מאוד ביחס לטלפון לוויני שנית מבחינת אפקטיביות אין ספק שדיווח ישיר מה מצבך הוא יתרון אך צריך לשאול את השאלה האם טלפון לוויני אמין מספיק במצבי חירום ולצערי התשובה לכך היא לא תמיד כתוצאה מבעיות קליטה באיזורים מיוערים או הרריים הטלפון לא עמיד במים ונפילות ובנוסף הסוללה שלו נגמרת מהר בנוסף לא ניתן לאתר טלפון לוויני כך שמידה ואין עליך GPS יהיה לך קשה להסביר היכן את נמצאת כמטייל אני חושב שמשואת איתור עדיפה היות והיא נוחה יותר, זולה יותר, אפקטיבית יותר במצבי חירום ועדין מאפשרת ניתוק מהעולם.