איך מתחילים לתכנן טיול?
-
שלום
שמי לירן, 22, ואני מתכנן לצאת לטיול של 6-8 חודשים בסביבות ינואר.
אחרי התלבטויות, צמצמתי את האפשרויות למרכז ודרום אמריקה. (הטיול הארוך אולי יאפשר לי את שניהם).
אבל, כרגע, אני אובד עצות. אין לי מושג מאיפה מתחילים.
בעוד שאטרקציות, טיולים וטרקים מעניינים אותי, חשוב לי גם להנות מחיי הלילה התוססים.
איך מתכננים טיול? איפה קיים הידע, איך נגשים אליו, מה אופן התכנון הכי מומולץ?
או שפשוט צריך לחפש כמה חבר'ה שכבר נסעו לשם ולדלות מהם מידע רלונטי.
אשמח לכל התייחסות, שבטוח תענה לעוד אנשים מלבדי על השאלה הזו.
תודה. -
איך מתחילים לתכנן טיול?לירן שלום,
6-8 חודשים זה באמת זמן יפה , בו תוכל להספיק לבקר במקומות רבים
מבלי לרוץ. אני מבין שחשוב לך שהטיול שלך יהיה מגוון, ואכן
כל מדינה יש לה עולם ומלואו להציע. למשל בפרו תוכל להנות מטרקים
באנדים, לראות את תרבות האינקה, ולבלות בקוסקו. בארגנטינה תראה נופים קסומים של אגמים שלגים ונוף ירוק, מנפלאות טבע כגון מפלי
האיגווסו והקרחון המתנפץ וכן מחיי הלילה והבילויים של בואנוס איירס, אחת הערים התוססות בעולם. בברזיל וקוסטה ריקה תנוח בחופים
טרופיים מהמממים, וכן תוכל לגלוש ולצלול וכו'.
אני מציע לך להתחיל לקרוא חומר באינטרנט, ויש המון, למצוא מספר מדינות שמעניינות אותך ובהן מספר מקומות שמעניינים אותך. כך
תוכל לתכנן איזשהו מסלול כללי. כשתנחת ביעד הראשון שלך אתה כבר תפגוש המון אנשים מהם תוכל לאסוף מידע, תראה מה מושך אותך יותר, וכך
לאט לאט תבנה את מסלול הטיול שלך תוך כדי.
אני חושב שאחד הדברים היפים בטיול מסוג כזה, ובמיוחד שאתה תטייל
6-8 חודשים, זה היכולת לקחת את הזמן, ולהחליט כמה בא לך להשאר בכל מקום.
אם אתה נוחת בינואר, הייתי ממליץ לך לנחות בארגנטינה, שם זו בדיוק
העונה. תוכל לטייל תחילה בין ארגנטינה וצי'לה, ואח"כ פשוט לעלות צפונה לברזיל, בוליביה, פרו,ולמדינות מרכז אמריקה.
אשמח לענות על שאלות נוספות בהמשך
מתן
סוכן נסיעות
54-11-43718104
מספר ישיר ישראלי במחיר שיחה מקומית
0732649500
-
בספרייה כמובןהי לירן
בשביל להתחיל ולצבור את הידע אותו אתה מבקש לצבור, עליך לפתוח בביקור בספריה.
הורד מן המדפים אנציקלופדיות, ספרי עיון, ספרי הדרכה ומגאזינים הרלוונטיים לנושא, והתחל לנבור בחומר.
בנוסף לך להרצאות, חפש תכניות טלויזיה וסרטי טבע על דרום אמריקה, והפעל מנועי חיפוש באינטרנט לפי שמות.
מציע לך להגדיל לעשות וללמוד ספרדית, מה שיעזור לך במהלך הטיול עצמו להציל מידע יקר ערך מפי המקומיים עצמם (!).
ככל שתצבור ידע רב יותר- כן יקל עליך ביצוע שינויים ולקיחת החלטות שיהיו הנכונות עבורך, לפני ובמהלך הטיול שלך !
שני דברים חשובים:
+ בזמן שאתה עוסק בשאיבת חומר הקפד לסנן דעות אישיות מעובדות !
+ זכור שכל תכנית שתיכנת היא בסיס מצוייןל... שינויים !
אם תהיינה לך שאלות נוספות כתוב לי ואשמח לעזור:
או צלצל: 54-11-43421187
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס -
ההכנה היא חלק בלתי נפרד מהחוויהבנוסף למה שכתבו קודמי כנס לסוכנות נסיעות ואסוף מהמדפים את החוברות והקטלוגים של החברות המובילות כמו הגיאוגרפית ודומיה. כל החברות מנסות לתת ללקוחותיהם מקסימום מהמיטב במינימום זמן ולכן תמצא שם בעיקר את מה שמאד שווה לראות על נייר כרומו משובח עם מיטב התמונות ותקבל מושג ראשוני על זמנים ומרחקים .את המסננת תפעיל לבד כי בסופו של דבר רק ההעדפות שלך חשובות ועל כל היתר אתה לא חייב דו"ח לאיש.
לטיול ארוך כפי שאתה מתכנן כדאי לעבוד במקביל עם שני המדריכים המובילים הלונלי פלנט וההנדבוק.כל אחד מהם יש לו הדגשים אחרים אבל מה שיודגש בשניהם קנה את מקומו בכבוד. כדי לקבל מושג על האתרים לא חייבים לפתוח את המהדורה המעודכנת גם זו מלפני שנים טובה. האינקה נעלמו לפני חמש מאות שנה והאנדים במקומם כבר מיליוני שנים ובתחום הזה מאז כתיבת הספר לא השתנה דבר .
במקביל לקריאת חומר שב על מפות וסמן לך בהדגשה על גבי המפה את האתרים המדברים אליך (כולל אתרי האקסטרים). אתה יכול לסמן לך בקוד פנימי כל אתר לפי מידת העניין שעורר בך. בסופו של דבר יתחבר לך מתווה שלאורכו מסודרות מרבית ההעדפות שלך. מתווה כזה יגדיר לך גם מהיכן כדאי להתחיל והיכן כדאי לסיים
השלב השני זה החלטות אסטרטגיות של פעילויות יוצאות דופן המחייבות או עמידה בתקציב כבד (כן או לא גלפגוס לדוגמה)או במיקום ותאריך נוקשה (קרנבל בריו או באיה לדוגמה) כל החלטה חיובית מחייבת הערכות מתאימה של או שריון כסף או שריון לוח זמנים.
השלב האחרון הוא שאלות ממוקדות על דברים ממוקדים שאינם ברורים. מהנסיון בכל הפורומים באתרי מטיילים לשאלה ממוקדת עונים לעניין לשאלות כלליות מתחילים לחנך את השואל. הארכתי בתשובתי גם כדי לחסוך לך את התשובות מהמשפט הקודם
קדימה לעבודה ואני בטוח שגם תהנה ממנה.
טיול נעים -
מתחילים כאןהתשובות שכתבו לך מעלי הן תשובות טובות, אבל לא לשאלה ששאלת (אם הבנתי אותך נכון).
בהנחה שחוץ מהעובדה שאתה רוצה לטייל בדרום אמריקה, ואולי איזו מסגרת תאריכים כללית אין לך שום מושג על הטיול, אני ממליץ להתחיל בקישור שנקרא "איך לתכנן טיול מאפס" בתוך השאלות הנפוצות שמשמאל->>>
הקישור מסדר בצורה הגיונית איך לתכנן טיול מאפס.
מה בודקים קודם, מתי כדאי להתחיל בכל פרוצדורה, ונותן לך מושג כללי טוב על כל תהליך ההכנות, לפי סדר נכון של פעולות.
בהמשך תוכל לבדוק את כל ההצעות שכתבו בתשובות שלפני. אין סתירה בין הדברים רק סדר נכון של ביצוע.
אלקנה