הגשר במילאו - צרפת
-
אנחנו מנסים לתכנן מסלול בצרפת שיכלול את פריז וגם את הגשר הענק שנמצא ליד העיר מילאו. האם מישהו ביקר? האם יש המלצות, לגבי כמה זמן לוקח להגיע מפריז למילאו? האם כדאי לנחות בטולוז כדי לחסוך נסיעה לכיוון אחד?
נשמח לקבל תגובות
תודה! -
הגשר במילאו - צרפתביקרתי שם לפני חודש בערך. כדאי להקדיש לפחות יומיים שלשה לאזןר: הקניונים של נהר הטארן ושלוחותיו, כפרים עתיקים שמדורגים רשמית כ"היפים ביותר בצרפת", מרתפי גבינת הרוקפור והגשר עצמו הנשקף אליך כמעט מכל כפר.
הגעה: בהחלט כדאי לשלב עם נחיתה בטולוז, זה חוסך זמן ודלק.
אשמח לתת פרטים נוספים, אם תרצו.
-
הגשר במילאו - צרפת, בצרפתית: ויה-דוקט דה מיו
-
הטארן ויובליו
-
ל ALPES החביבה !היות והיית באיזור ממש בחודש האחרון,
יהיה נחמד מצידך אם תפרטי את המסלול לפי מרחקים וזמנים.
היכן ללון,,,,, זה קרוב לצימר שלך?
יש לך ניסיון בכתיבת כתבות מסוג זה ,,,, בבקשה, עוד אחת ! -
ל ALPES החביבה !תודה על הפניה הנעימה. הייתי שמחה מאוד לכתוב על האזור אך לצערי עקב נסיבות אישיות אינני יכולה להקדיש לכך את הזמן הנדרש. האזור רחוק מהצימר שלנו. אנחנו באלפים. עם זאת, אשמח לעזור בעצות כלליות.
האזור כולו הוא רמה בגובה כ-1000 מ' לכן מזג האויר הוא יבשתי קיצוני (קר בחורף, חם ויבש מאוד בקיץ).. אזור הגשר והטארן מהוים חלק מהמסיב-סנטראל, שנחשב לאזור היותר נחשל ועני בצרפת. אין הרבה בתי מלון, אך יש צימרים במחירים נמוכים משמעותית יחסית לצרפת. צריך לקנות מפה טובה אזורית ולתכנן מסלול על פי המלצות מישלן. כך אנחנו נהגנו. הכפרים מקסימים בעתיקותם והעדר תיירות באזור שימרה אותם ב"הקפאה". בעיני זה יפה יותר מהמקומות התיירותיים, אך זה ענין של טעם.
הגשר עצמו מרשים למדי והמקומיים נהנים כבר מהתפתחות בתיירות בעקבותיו מפני שהוא העלה אותם על המפה של הדרך לחופשה בדרום.
-
ל ALPES החביבה !אם תגיעו מכוון טולוז ,את החלק הזה של לנדוק רוסיון אני מכירה לא רע, למען האמת גם חלפתי במילאו ,אבל "טרום" הגשר הענקי, וגם לא הקדשתי לה חשיבות ומשמעות תיירותית רבה-נסעתי והמשכתי הלאה.
השאלה כמה זמן עומד לרשותכם? באיזה עיתוי של השנה? האם הכוונה היא להגיע במיוחד עבור הגשר של מילאו מפריז??או שיש עוד יעדים אחרים בסביבה?
חפשי הודעות של משה א. נדמה לי שהוא מכיר את מאסיף סנטרל לא רע. -
ליונית - לא ממשעברתי במסיף סנטרל רק פעם אחת, ורק בחלקו הצפוני. את הקטע שבו מדובר אני מצטער שאני לא מכיר. אולי באחד הטיולים הבאים... -
ל ALPES החביבה !תודה רבה על המידע!
קיבלנו כיוון טוב!
-
ליוניתאנחנו מתכננים לטוס לצרפת רק לשבוע וחשבנו להיות בעיקר בפריז.
יחד עם זה, יש לנו "ג'וק": לראות את הגשר הענק במילאו...
אחרי התגובה של alpes זה עשה חשק לשהות באיזור קצת יותר כי זה באמת נראה מקסים ואחר...
אנחנו מתכננים לצאת בדצמבר - זוג, עם תינוק בן 3 חודשים (שזה גם לא כל כך מקל על העניין...)
נשמח לקבל עוד תגובות. -
ליוניתבדצמבר?
עדיפות חד משמעית לעיר גדולה עם מקומות מחוממים- ולהלן פריז.
עם תינוק בן 3 חודשים בוודאי,על אחת כמה וכמה.
לנסוע מאות ק"מ לאזור לא הכי מתויר בצרפת כדי לראות גשר?
לדעתי-ממש לא.
בעיתוי אחר, בציר נסיעה של דרום צרפת בהחלט שווה לשלב ולהכניס למסלול הטיול אם מעניין אתכם-אבל במיוחד? בדצמבר? עם תינוק?
-
ליוניתצודקת יונית, מתוך השבוע תבזבזו 3 ימים רק כדי לראות את הגשר ועוד עם פיצפון? לא הגיוני.
הגשר במייאו (לא מבטאים את ה-LL )אכן נחשב למשהו מיוחד. הייתי במסיף סנטרל פעמיים, לפני הרבה זמן (טרום הגשר), האזור נהדר וכדאי להקדיש לו זמן. באנו מפריס - יום נסיעה (מאות ק"מ), נשארנו באזור כיומיים והמשכנו לספרד (מייאו נמצאת על הדרך מפריס לספרד) אבל הלוך וחזור נראה לי קשה ולא הגיוני. -
אכן צודקים המגיביםכפי שכתבתי קודם האזור גבוה ובעל מזג אויר יבשתי קיצוני. רמה גבוהה של כ-1000 מ' גובה עם רוחות חזקות, עד כי האזור כולו זרוע מתקני רוח ליצירת חשמל. גם אני סבור שלא כדאי בשבוע אחד לעשות גם פריס וגם אוורון-טארן בשבוע אחד, ועוד עם תינוק.שבוע זה בדיוק זמן לטיול כוכב אחד עם תינוק. אם פריס או כל יעד אחר!
השאירו את ה"וייה-דוקט דה מיו" לטיול אחר יחד עם הדורדון או רוסיליון.
טיול נעים -
ט...ו...ב...אני מקבלת את המסר שלא לחשוב על הנסיעה למילאו...
העניין הוא שאנחנו לא כאלה טיילים גדולים, ומי יודע מתי שוב נגיע לצרפת, אם בכלל... אולי עוד 20 שנה כשהתינוק יגדל?
ואם לא ניסע לגשר - נטייל רק בפאריז? לא כדאי כבר להוסיף עוד משהו בשביל לנצל את השבוע?
תודה שוב לכולם על כל התגובות! -
הגשר במילאו - צרפתתודה שוב לכל המגיבים.
אחרי שכבר ויתרנו על כל הרעיון, הוא עלה שוב (כנראה שעם "גוקים" אי אפשר להתווכח...) אבל החלטנו לא להגיע עד טולוז ולא לשלב טיסה אלא לשכור רכב בפריז, ולבלות בערך יומיים באיזור מילאו -להגיע לפנות ערב ביום שני ולצאת בבוקר המאוחר של יום רביעי. כך נספיק לעלות על טיסת ערב מפריז חזרה לארץ.
אם נראה שמזג האויר לא מאפשר זאת, נוותר ונישאר בפריז.
האם יש לכם המלצות למקום לינה בקרבת מילאו?
תודה רבה!
-
הגשר במילאו - צרפתהעיר אינה גדולה ואין הרבה מקומות לינה באזור. אנחנו לנו במרחק כ-60 ק'מ משם בכפר, שרק הנסיעה ממנו לאזור הגשר, ארכה שעה בכבישים פתלתלים. מאחר והימים קצרים היום אני מציעה לכם ללון בעיר עצמה או קרוב מאוד אליה. גם הקניונים של הטארן קרובים מאוד. חפשו באינטרנט ואל תתרחקו מהעיר כי משמעות 50 ק'מ מרחק זה שעה נסיעה בכל כיוון, וחבל על הזמן. באזור הקניונים של הטארן לא נראה לי שתמצאו מקומות פתוחים בעונה זו.
תהנו! -
הגשר במילאו - צרפתלג'וק שלכם קוראים 700 ק"מ לכל כוון נסיעה בשביל לראות גשר.
נראה לי ,גם בלי תינוק
גם לא באמצע החורף (כבישים,גשם,קרח)
שיגעון לחלוטין.
תחשבי -נסיעה הלוך פעמיים עד אילת בערך ונסיעה חזור כנ"ל...בשביל לראות גשר.
בפורום יש כמה "מכירי ואוהבי צרפת" שהיו בה הרבה יותר מפעם אחת ויחד עם זאת היחידה שהגיעה עד מילאו היא Alps שגרה בדרום צרפת .
מציעה לך שוב לשקול שוב את הבחירה שלכם.
דווקא משום שאת חוששת שלא תגיעו שוב בעתיד הקרוב לצרפת-שווה למצות ולנצל את הטיול הקצר ולא למרוח אותו על 1400 ק"מ של נהיגה(חורפית).
רוצים לא רק פריז?
שכרו רכב וסעו ללואר, סעו לנורמנדי-לא קרוב,אבל הרבה יותר קרוב עשיר בתרבות,אתרים,אפשרויות תיירות -מאשר מילאו במאסיף סנטרל אחד האזורים יותר סחופי הרוחות של צרפת.
מציעה שתשקלו שוב את הג'וק.