פראג בדצמבר
-
שלום לכולם!
סביר להניח שמישהו כבר שאל את השאלות שאני הולכת לשאול אך אני לא מוצאת להן תשובה בפורומים וחיפשתי די הרבה... אשמח להפניה אם אין כוח לענות.
הדבר הכי מטריד הוא המזג אוויר- לפי התחזיות כבר -2 בפראג... מה יהיה עוד שבועיים? מה ללבוש? האם מעילי החורף שמוכרים בארץ מספיקים? והכי חשוב האם בעונה זו יש שלג או סתם קר וגשום?
המרת כסף - רשמו להמיר רק ב- CHANGE, איפה יש מקומות כאלה? ממה להמיר מדולרים או אפשר גם משקלים?
מה ממוצע מחירי ארוחות שם?
שווקי חג המולד... איפה הם נמצאים?
תודה מראש
לרה -
פראג בדצמברהי לרה,
לא היינו בפראג בחורף.כן יצא לנו להיות בפולין במזג אויר חורפי ושלג.מתוך נסיון של פולין חייבים נעליים טובים.לא נעלי ספורט הרגילים.נעל עור עם סוליה עבה,רצוי עם בטנה כל שהיא או מקום לגרביים עבות. כובע,צעיף וכמובן מעיל טוב.לא לשכוח כפפות.בגדול הרי לא נוסעים למקום נידח ובכל פינה יש חנויות ודוכני מכירה ,ואפשר לקנות גם במקום את מה שחסר.כך רצתי לקנות כפפות ממוכרת זקנה ברחוב אחרי שבעלי ארז את שלי במקרה בתיק.מסתדרים.דווקא ב1001 טיפים ראיתי כמה וכמה רישומים שיוכלו לעזור לך.קשה לנחש את מזג האויר האירופאי. זוכרת את שיטפונות בפראג לפני כמה שנים?מי יכול היה לדעת.
חופשה נעימה ותתחלקי איתנו בטיפים לאחר החופשה.
אמה -
פראג בדצמברלגבי ארוחות.
סה"כ המסעדות בפראג זולות מהארץ. והבירה שם נורא נורא זולה. המסעדות המקומות, שהן מאד מומלצות לטעמי, זולות יותר מהמסעדות ה"מיובאות"(איטלקי למשל)אפשר בשקט לאכול טוב בפחות מ-100 ש"ח לאדם.
חזרתי מפראג בדיוק שהכלו ההכנות ראשונות לכריסמס, נראה לי שבכיכר העיר העתיקה(כיכר סטרומצה) התחילו לבנות דוכנים, אבל פראג כ"כ קטנה שפשוט אין בעיה, תמצאו ותראו בכל מקום. -
פראג בדצמברשלום
יהיה קר.
כמה קר ואם ירד גשם, שלג או יהיו שמים כחולים, את זה אי אפשר לדעת.
רצוי להתלבש בשכבות אותן ניתן ללבוש ולקלף לפי הצורך + מעיל חם (לא צריך לקנות במיוחד), כפפות, צעיף וכמובן מטריה.
משרדים של חלפני כספים - CHANGE יש בכל פינה - לא לדאוג. נדמה לי שאפשר להחליף גם שקלים אבל הכי משתלם ובטוח להחליף מיורו או דולרים.
-
פראג בדצמברהיי לרה
בסופשבוע הזה ירד שלג בפראג והמעלות כבר באיזור המינוס,
כדאי להביא ביגוד חם ולהתלבש בשכבות כפי שכבר הציעו פה כמה מקודמי
בכל אופן צירפתי קישור לאתר מקומי של צ'כייה - תבדקי לפני הנסיעה.
בנושא שערי חליפין אם קל לך יותר יורו או דולרים רצוי לבדוק את השערים אצל החלפנים שצירפתי לך קישור לאתר שלהם, אבל בהחלט כדאי לבוא עם שקלים כי אפשר לשלם איתם וגם להחליף במסעדה הישראלית דיניץ (כשרה למהדרין) בכל מקרה אל תחליפי הרבה בנמל התעופה הצ'כי בחיוחד אם יש לך הסעה למלון, אם לא - תשתמשי בקישור הנ"ל למידע איך להגיע למרכז העיר לבד :http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2759109/srch-%D7% A4%D7%A8%D7%90%D7%92#msg_2759109
בהצלחה -
פראג בדצמברהיי לרה,
לגבי מזג האוויר - בצורה מפתיעה הטמפרטורה לא צריכה להטריד אותך כ"כ. כבר טיילתי בפראג ב -9 בנובמבר/דצמבר והיה נעים מאוד. הרוח, לעומת זאת כן צריכה להטריד אותך. בימים שבהם הרוח נושבת יכול להיות קר ואכן צריך להתלבש חם (כובע, צעיף, כפפות ומעיל חם. אפשר גם שני זוגות גרביים). גם אני נתקלתי בסוגיית הנעליים כשהייתי בפולין בחורף אבל לא בפראג כך שיכול להיות שבגלל שמדובר בעיר די סגורה, התופעה פחות רלוונטית (אלא אם מסתובבים על שכבה רצינית של שלג בגבעת פטרז'ין לדוגמא).
פראג תמיד מדהימה אבל לדעתי היא בשיא יופיה לפני חג המולד. השווקים המרכזיים נמצאים בכיכר העיר העתיקה (סטארומצקיה) ובכיכר וצלב )וצלבסקי) אבל יש גם דוכנים קטנים וזמרים בהמון מקומות אחרים שמוסיפים עוד מימד לעיר. לא לוותר על טרדלו (מאפה מקומי שנמכר בשווקים) וכוס יין חם ותמיד אפשר להיכנס לאחד מבתי הקפה להתחמם קצת...
תהנו!
רונן -
פראג בדצמברלרה,
מזג אוויר - לא ניתן לחזות, אבל קחי בחשבון שיהיה קר. הפתרון זה ללבוש כמה שכבות. היום ירד שלג, אבל שלג זו לא אינדיקציה לקור.
לגבי השלג, התקווה של הילדים היא שכן, אבל לא בהכרח שזה יקרה.
המרת כסף - הכי נוח זה אירו או דולר ואז להמיר אצל חלפן מורשה בלבד!!!
הינה קישור לאחד מהטובים שיש בעיר
http://www.exchange.cz/
ארוחות - ארוחה סבירה 15-20 אירו לראש
שווקי חג המולד - כיכר העיר העתיקה, כיכר מוסטק
בילוי נעים
עופר
פראג
-
פראג בדצמברמסעדה מעולה בפראג, לא ממש במרכז, אבל יש לידה טראם. זולה, אוכל מדהים, תענוג.
http://www.restauracechudoba.cz/