שלום,
ברצוני לספר על הונאה שכמעט חוויתי בגלל שימוש באתר expedia.com.
הזמנתי טיסה פנימית בפרו דרך האתר
http://www.expedia.com. כמה שעות לאחר ההזמנה קיבלתי מייל ממישהו שטען שהוא נציג של expedia וביקש ממני את פרטי כרטיס האשראי שלי ופרטים נוספים ע"מ להשלים את ההזמנה.
כאשר ביצעתי את ההזמנה באינטרנט כבר נתתי את כל הפרטים האלו ולכן הבקשה שלו היתה מוזרה. מצד שני, מייד לאחר ההזמנה באינטרנט נשלח אלי מייל אישור לגבי ההזמנה אך במייל נאמר שההזמנה טרם אושרה ע"י חברת הטיסה, LAN PERU, ושעלי לוודא תוך 24 שעות שההזמנה מאושרת ע"י חברת הטיסה. מסיבה זו, לא הופתעתי כאשר קיבלתי מייל מ"נציג" expedia.
שאלתי אותו שוב ושוב מדוע הוא מבקש ממני את פרטי כרטיס האשראי.
אותו "נציג" ידע את כל פרטי הטיסה שלי והמשיך בהתכתבות איתי. באחד המיילים הוא שלח לי טופס אשר בו הוא רצה שאמלא שוב את כל הפרטים שמלאתי באתר בזמן ההזמנה: סוג כרטיס האשראי, מספר ותוקף, שם בעל הכרטיס, מספר דרכון, כתובת מגורים וכו'. בנוסף לטופס הוא גם ביקש צילום של כרטיס האשראי משני הצדדים. את כל אלה רצה שאשלח לו בדוא"ל/פקס/דואר.
לאחר התכתבות עם העזרה הטכנית של האתר של expedia התברר שהם מעולם לא יצרו איתי קשר בנושא זה. כאשר שלחתי להם העתק של ההתכתבות עם אתו "נציג" הם אמרו שמישהו ניסה לעבוד עלי, ושזו תופעה נפוצה. אני מצטט:
"These messages are actually examples of an increasingly common form of online scam known as phishing."
אותו "נציג" נראה מאד משכנע כנציג מכירות של expedia. היתה לו גישה לכל פרטי הטיסה שהזמנתי באתר של expedia. הטופס שהוא שלח לי נראה מאד רשמי ואמין.
אני נזהרתי ולא נתתי לאותו "נציג" את הפרטים שביקש.
אני מזהיר את כולכם לא ליפול לנסיונות רמאות שכאלה.
אותו "נציג" הזדהה תחת השם Jhuliana Peña Salas והתכתב איתי דרך דוא"ל
טיולים נעימים,
ניר