השכרת רכב - גיל 20
-
שבת שלום לכולם!
אני וזוגתי מתכוונים לטוס לאיטליה לשבוע באפריל הקרוב בחופשה מהצבא.
יעדנו צפון איטליה, ואנחנו רוצים להשכיר רכב.
הבעיה: רוב רובן של חברות ההשכרה מציגות גיל השכרה מינימלי של 25 או לכל הפחות 21. ממידע שקראתי, הגיל מינימלי להשכרת רכב באיטליה הוא 19 (כאשר בבריטניה לדוגמא הוא 25). כל(או הרוב המוחלט של) חברות ההשכרה שיש להן נציגות בארץ, אינן משכירות תחת גיל 21.
מחיפוש ברשת, ניתן להזמין רכב מתחת לגיל 21 בחברות השכרה שונות דרך אתרי אינטרנט בריטיים או בינלאומיים אחרים, אך:
א. חוששני שהשכרת רכב מחברת השכרה לא גדולה ולא מוכרת יותר מדי בחו"ל עלולה להסתיים בקבלת רכב במצב לא שמיש בעליל.
ב. העדרותה של נציגות ישראלית לחברת ההשכרה עלולה ליצור סיבוכים במקרים מסויימים, בעיקר בהיבט של תקשורת ביני לבין החברה או עם גורמים נוספים.
ג. המחירים עלולים להיות גבוהים בהרבה מהסטנדרט, ואין הרבה אפשרויות להשוואת מחירים.
ד. סעיפים ואותיות קטנות אשר עלולים לסבך ולגרום לבעיות בעת לקיחת הרכב או לתשלומים נוספים.
אני מראש מודה מקרב לב לכל אשר ימליץ או יתן דעתו מידע או מנסיון . כל מידע רלוונטי מהימן יעזור.
תודה רבה וסופ"ש נעים,
מיקי -
השכרת רכב - גיל 20אתה חייל, אתה צריך להסתפק במועט. אף אחד לא מת מנסיעה בתחבורה
ציבורית...
נ.ב
תודה שאתה שומר עלינו בימים אלו, זה כבר לא מובן מאליו להתגייס
לצבא ולהקריב 3 שנים מחייך לטובת המולדת. -
השכרת רכב - גיל 20תודה על החיזוק, טוב גם לשמוע מילות הערכה בימים אלו,
רק ככה נתקדם וננצח
אני מקווה שההערה הראשונה הייתה בציניות, אמנם אני חייל אך חברה שלי כבר לא, ואנחנו בחופשה אז אני חושב שמגיע לנו להינות כמו לכל אחד אחר
חברים יקרים, כל אשר מבין בנושא, אשמח לעוד תגובות
בהחלט "יעשה" לנו את הטיול, אנחנו חולמים עליו כבר הרבה זמן, ובלי רכב יהיה שונה
תודה ושבת שלום לכולם!
מיקי
-
השכרת רכב - גיל 20נכון שרוב החברות משכירות רכב דו גלגלי עד קלאס בי מגיל 21 (יש גם מ-25) ורכב קלאס סי ומעלה לגיל 25 ומעלה, אבל אם תמצא חברה שמוכנה להשכיר רכב לצעירים יותר (ואת זה תראה כמובן במחיר הביטוח) אז אין בעיה, רק -
אל תתן לחברות הנסיעה הישראליות יותר מידי קרדיט, כי אם תקרא את מסמך "התנאים הכלליים" שלהם, תראה שהן מתנערות מכל אחריות ומצמצמות את תפקידן רק להזמין עבורך רכב בחו"ל וכל היתר בעיה שלך.
תבדוק כמה עולה לך באמצעות החברה הישראלית רכב עם ביטוח מלא כולל ביטול השתתפות עצמית , ואחר כך תבדוק אותו דבר בחברה בחו"ל ישירות ותראה מה יותר טוב.
שנית, תבדוק מה אומר הביטוח האישי שלך ואם הוא לא מגביל אותך בגיל.
תוודא שיש לך רשיון נהיגה ישראלי בו כתוב שהינך בעל ותק נהיגה מעל שנה. הרשיון הזה צריך להיות נספח לרשיון הנהיגה הבינלאומי.
-
השכרת רכב - גיל 20מאיר שלום
קודם כל תודה רבה על המידע
בהחלט אעשה השוואות בין חברות עם נציגות ישראלית לבין חברות שאין.
לגבי הרשיון, על גבי התעודה לא כתוב תאריך הוצאת הרשיון, אך כרגע תאריך הנפקת(חידוש) הרשיון היה לפני 11 חודשים, כלומר, באפריל התאריך יהווה ראיה לכך שהרשיון קיים יותר משנה.
בנוסף אנפיק רשיון בינ"ל, לפי מה שאני מבין, הוא כולל מידע לגבי זמן הוצאת הרשיון. באופן כללי, הוצאתי את הרשיון לפני 3 שנים אם זה עוזר במשהו.
בכל אופן, אם תוכל להמליץ על חברה אמינה כלשהי אשר משכירה לצעירים אני אשמח. ביצעתי חיפושים ומצאתי כמה חברות בינ"ל, אך קשה להעיד על אמינות ההשכרה דרך אתר אינטרנט בלבד.
תודה ושבוע טוב,
מיקי -
השכרת רכב - גיל 20החישוב שלך נכון כי אם מעת הנפקת הרשיון עברה יותר משנה, אז זה בסדר, ברשיון הבא כבר יהיו לך את השנים בהם הוצאת רשיון, מאחור (התחילו לעשות זאת רק במאי 2008) .
לא אוכל לעזור לך בנושא סוכנויות כיוון שרוב הנסיעות שלי באיזור היו עם הקבוצות שלי באוטובוס.
כשתחליט לנסוע לכרתים, תוכל לקבל מידע, אבל בכרתים אני לא מכיר חברה שנותנת רכב למי שהוא פחות מגיל 21 .
אל תשכח שאת החוזה לערוך באמצעות הרשיון הבינלאומי (את הישראלי תציג רק אם תידרש להוכחת ותק הנהיגה). במידה ואיזה פקיד לא נבון במיוחד ירצה את הרשיון הישראלי לערוך איתו את חוזה ההשכרה, אל תסכים כי אתה לא חבר בשוק האירופי ולא יכול לנהוג בחו"ל ברשיון הישראלי למרות מה שאומר שר התחבורה, כי מה שקובע אלו התנאים בתעודת הביטוח האישי שלך ושל חברת ההשכרה, ואם הם דורשים רשיון נהיגה בינלאומי, הם קובעים.
הביטוח זו חיה מוזרה: היא מיותרת כשלא צריכים אותה, והיא החשובה ביותר כשצריכים אותה.
טיול נעים. -
השכרת רכב - גיל 20הרשיון הישראלי אינו רק להוכחת ותק הנהיגה, אלא חלק בלתי נפרד מהרשיון הבינלאומי עצמו. הרשיון הבינלאומי ללא רשיון מקומי, ישראלי במקרה שלנו - אינו תקף! ולכן חובה תמיד לשאת את שני הרשיונות.
-
השכרת רכב - גיל 20תודה רבה על התגובה אשקול דברים ואעשה כמו שאמרת
מבטיח לקפוץ לבקר בכרתים כשיהיה יותר זמן פנוי
העקה האמיתית כרגע היא למצוא חברה מתאימה שתשכיר רכב לאדם בגילי,
אשמח אם עוד אנשים יגיבו בנושא ההשכרה בהיבט הגיל
תודה ויום טוב,
מיקי