רכישת ין יפני
-
היכן אפשר לרכוש ין יפני בארץ (לא בטרמינל)
-
רכישת ין יפניבנקים, צנג'ים טובים (העדפה שלי) -
רכישת ין יפניתודה לך milly ,לא ידעתי שאצלנו בבנק הדואר אפשר לקנות ין יפני
נכון אני מתכנן לטייל ביפן והתחלתי לאסוף חומר במיוחד באתר נחמד ומעולה זה , וראיתי שאת מאוד פעילה ,מיעצת ועוזרת לתכנון טיולים ביפן, אני בטוח שאת מכירה היטב את יפן ,שאלתי האם היית בטיול ביפן אשר הבאת לידיעת פורום גולשי אתר המטייל? באם כן אשמח לקרוא....
-
רכישת ין יפניהאמת, אני לא ידעתי לגבי הדואר. שכתבתי בנקים התכוונתי לבנקים "הקונבנציונליים"
בכל מקרה עד כמה שאני יודעת בצייננג' זה יותר זול מבנק רגיל.
לגבי סיפורי הטיולים - לא העלתי אותם לאתר. אולי את הטיול הבא...
לאחר שתאסוף חומר ותתחיל לארגן את הטיול תעלה את התוכנית ואני, ובטוחה שגם אחרים, נשמח לעזור.
-
רכישת ין יפניסתם לידע כללי:
אני לפני הטיול רציתי להחילף את הכסף בחשבון בבנק ליין אבל הם אמרו לי שאי אפשר לחייב את כרטיס האשראי ביין אז אם אני רוצה לקנות יין - רק במזומן או שאני לא אוכל להשתמש בו..
לדעתי, וזה ניחוש מאוד פרוע, יוצא יותר זול לנסוע עם דולרים ולהחליף שם בגלל כל העמלות
תברר את זה כי יכול מאוד להיות שאני טועה.
אגב אתה יכול לנסוע גם עם חשבון דולרי ולחייב את הכרטיס אשראי בדולרים. -
רכישת ין יפניokss14,
לא הבנתי מה היה הסיפור עם הבנק? מה זאת אומרת אי אפשר לחייב את כרטיס האשראי ביין?
-
רכישת ין יפניהיה לי חשבון שקלי, כמו שיש לכולם.
אז רציתי לקנות דולרים (כמו שעשיתי בטיולים קודמים) ובעצם להפוך את החשבון משקלי לדולרי, ולהעביר את החיוב של הכרטיס האשארי לדולרים. ככה אם עכשיו אני קונה משהו ביפן אז במקום שהחיוב יתחיל ביין, יעבור לדולר ואז לשקלים (הרבה עמלות) , אז החיוב פשוט יעבור מיין לדולר ויירד לי בדולר.
עשיתי את זה בטיול קודם לניו זילנד ולתאילנד.
ואז חשבתי, רגע אחד ,ין יפני זה מטבע מאוד מוערך בעולם ובטח אפשר לקנות אותו גם פה (בניגוד לבאט תאילנדי למשל).
אז שאלתי את הבנק כמה יעלה לי לקנות, אמרו לי את המחיר והכל, ואז ביקשתי שאת החיוב בכרטיס אשראי יעשו בין.
ככה שאם אני קונה משהו ביפן בין, זה יירד לי ישר בין ולא יעבור דרך שום מטבע אחר. ואז הם אמרו לי שהם לא יכולים לעשות שכרטיס האשראי שלי יחויב ביין. אז נשארתי בדולרים אמריקאים.
אני לא יודע מה הייתה הסיבה בדיוק.. האמת לא התעמקתי בנושא יותר מדי.
בכלל אני חושב שכל עניין העמלות בטיול הוא לא כזה חשוב.. עניין של 100-200 שקל מקסימום.