איזהו גיבור
-
כבר קניתי כרטיסים לפסטיגל, אין מה לעשות נגד העניין הזה, מדובר בגיבורי תקשורת, ואם כך, סימן שחנוכה בפתח.
פעם היו מציבים בכיכר העיר פסל של הגיבור המקומי או הלאומי כשהוא דוהר בגאון על סוס. מיהם הגיבורים שלנו?
תמונות, הגיגים, אז ועכשיו... הפורום שלנו סובל הכול
-
איזהו גיבורזיוה,
אחרי שהלכנו לפסטיגל (אבא + שלושה מהילדים) בשנה שעברה, הטלנו חרם על הפסטיגל. זו היתה הפעם הראשונה וכנראה גם האחרונה... ההצגה עצמה מרשימה מאוד וחווייתית, אבל כל המהלך היה בלתי נסבל: צפיפות בלתי רגילה, שירותים במרתף קטן ודחוק (עמדנו בתור המון זמן!!!) ועוד. ראינו שם סבתא אחת עם שני נכדיה, שרצתה לצאת מהאולם (זה היה בגני התערוכה בת"א). אז השומר אמר לה: "אי אפשר לצאת מכאן, אחרת לא תוכלי להכנס שוב". אז היא אמרה לו בחזרה: "אני לא רוצה להכנס שוב!"...
לעומת זאת, אמא שלי קנתה לנו כרטיסים לפסטיבל שירי הילדים עם יהודית רביץ, גידי גוב ושות'. אנחנו מאוד מקווים וגם מאמינים שזה יילך אחרת.
בכל אופן, אם בגיבורים עסקינן, אז... אני חושב שהגיבור ה"לאומי" שלנו צריך להיות בר כוכבא. תמונה אין, אמנם... אבל לא נראה לי שיש לו מתחרים. -
איזהו גיבורהיי זיוה,
אצלנו כרטיסי הפסטיגל ליום חמישי הקרוב.
נו, מי עוד מגיע/ה?
בד"כ החלוקה אצלנו כדלקמן: אני למנוי התיאטרון(את "בילבי" כבר ראיתי...), והפסטיגל- על אבי המשפחה, אצלנו הוא ה"גיבור".
להת',
אורנה -
איזהו גיבורהי זיוה. רעיון יפה מאוד. אלא שתרומתי תהיה קטנה מאוד. איכשהו אין לי חיבה לכל אותם אנשים על סוס בכיכר העיר, שהפסל הקפיא אותם רגע לפני או רגע אחרי מעשים לא יפים. (היה פה פעם אשכול שהסביר את מעשיו של הגיבור לפי מצב רגלי הסוס).
עומר - תקרא כאן על בר כוכבא
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8_%D7%9B%D7%95%D7%9B %D7%91%D7%90
או כפי שנקרא בפי האנשים שחיו בזמנו - בר כוזיבא. שכנראה לא היה מנהיג דגול, כי אחרי המרד הגדול חדלה הישות היהודית להיות בארץ ישראל כפי שהיתה עד אז... אז למה גיבור??
ותרומתי לאשכול:
שני גיבורים מקומיים בשאמוני שבאלפים הצרפתיים. הם מצביעים על פסגת המון-בלאן ההר שנחשב לגבוה ביותר באירופה (היום ידוע שלא), הם היו הראשונים שטיפסו עליו, ובעקבות כך נבנתה העיר.
ושני גיבורים קצת יותר קוסמופוליטיים - צ'רצ'יל ורוזוולט על ספסל בלונדון ליד הקובנט גארדן.
רבקה
-
איזהו גיבוראני עדיין בשלב המרד... נראה האם ומתי נישבר..
לפני שנתיים אלה הלכה עם שני הגדולים, שנה שעברה הכרזנו על חנוכה כעל חג הטיולים ובמשך כשבוע התשנו אותם כהוגן
בטיולים חד יומיים בכל מיני מקומות יפים ברחבי הארץ והאמת שהם מאוד אהבו (גם את המסעדות כל יום, אין מה לעשות, מי שלא רוצה פסטיגל או פסטיבל, שיאכל...)
זיוה, את עוד פעם רוצה מניפסט על "תרבות הסלבס" המגעילה שהורסת את חיינו? נאום תוכחה על כך שכל דוגמן/דוגמנית מזדמנים לרגע הפכו להיות למולטי טלנטס - הם רוקדים, שרים, משחקים, מנחים, מאלתרים, מראיינים, מנפקים יומנים, מצטלמים, שורדים ועוד כהנה וכנה - לו לפחות כל אחת ואחד מהם היו מצליחים לעשות משהו אחד מהרשימה לעיל בצורה טובה, הייתי אומר דיינו
או אולי לרטון על כך שלפעמים כשאני פותח את העיתונים אני לא יודע על מי אני קורא ולמה לכל הרוחות זה קורה??
טוב, ביי, חוזרים לסידורים..
אורן
-
איזהו גיבורעוד גיבור תרבות (חבר'ה תמונות??!!)
תמונה ממוחזרת - פרדי מרקורי ממונטריי, שהשבוע ציינו 17 שנה למותו ברדיו 88, חייבת לומר שנהניתי על אף שזו לא הבחירה הראשונה שלי.
רבקה
-
איזהו גיבורתרומתי הצנועה:
כיכר רמברנט - אמסטרדם.
ככיר מוצרט זלצבורג.
כבר כמה שנים שאני אישית מטיל חרם על המופע הזה.
שרית והילדים עדיין מתעקשים ללכת.
השנה הציעו לנו בעבודה כרטיסים במחיר ממש שווה - 60 ש"ח(מקומות לא משהו..) ומייד מסרתי אותם לחבר אחר.
דקה אחרי זה אני מקבל טלפון משרית והיא מודיעה לי שהיא רוכשת כרטיסים אצלם בעבודה (מחיר יקר קצת יותר - מקומות מעולים) ואם אני רוצה לבוא.
גם השנה אני נשאר בבית...
הג'מוס
-
איזהו גיבורסליחה על השיבוש - צ"ל כיכר.
יצא משהו שהוא קיצור של כאק פפיר - והמבין יבין....
הג'מוס -
איזהו גיבוררבקהלה', ראשית פתחתי את האשכול כי חשבתי שהגיע הזמן להחליף את בר-כוכבא, שהמנהיגות שלו אינה נר לרגלי בלשון המעטה, ובוודאי - את כל פרשי הכיכרות.
גיבורים קטנים הם אלה שהלכו לראות את הפסטיגל עד גיל 13 ובגיל 14 החליטו להחרים (נו... הגיע הזמן) והאבות הנכבדים, מחרימי הפסטיגל, שבנות זוגם הולכות עם הילדים. אני הקפאתי את הבנות שלי עד כיתה ב' ואז כבר אי-אפשר היה. עם הבת האמצעית נגמלנו בכיתה ג' ואני מקווה שגם עם הקטנה. הצעתי את פסטיבל שירי הילדים אבל היא רוצה את הדבר האמיתי, ותסלחו לי - היא, מבחינתה, צודקת. התלבטתי אם כדאי ללכת לזה שהוא חובה וגם לחביב יותר של יהודית רביץ, ואמרתי - עד כאן.
אבל זה לא הנושא ואולי חבל ששיתפתי.
דרך אגב, אני לא בטוחה בכלל שפסטיבל שירי הילדים חביב יותר. אני לא אוהבת את הקטע של העסקת הילדים בעולם הבידור והתפלאתי על יהודית רביץ שלקחה על עצמה את המשימה. מכל הבחינות, אולי עדיף המופע הקקופוני של הדוגמניות.
אני רוצה גיבורים שאפשר לשאת אליהם את העיניים.
מה דעתכם על אברהם לינקולן?
לא קראתי הרבה על ההיסטוריה של ארה"ב, אבל מהידע המועט שלי הוא נראה לי ממש גיבור.
רבקה', בלי להקניט - במה גבורתם של מטפסי ההרים? את הפסל בשמוני ראיתי פעם בתמונה והוא מאוד מעורר התרגשות, אבל מעבר לאתגר האישי הגדול - איפה הגבורה?
אורנה, גם אני ביום חמישי הקרוב בשעה 19.30. חבל שאת לא באה. לא יצא לי להכיר את בן-זוגך. אולי היינו יכולות להתיישב לנו איפשהו
. -
איזהו גיבוראורן, זה בדיוק מה שאני חושב על ה"סלבס" למיניהם. אם השתתפת בכוכב נולד, אז ישר אתה הופך לגיבור לאומי. זה בהחלט לא צריך להיותר ככה לדעתי. -
איזהו גיבורג'מוס, שכחתי לומר -
רמברנדט ומוצרט הם גיבורים שחוצים את השנים והזמן.
גם לי יש אחד, עדיין אנונימי - שחקן תיאטרון יווני בגני לוקסמבורג בפריז.
-
איזהו גיבורזיוה יקרה,
אצלנו השעה המוזמנת היא 16:00. אפשר לבנות על שנה הבאה בפסטיגל, אך אני מקווה שייצא לנו להיפגש קודם לכן וגם לשוחח.
בכל אופן, את מוזמנת איתי ל"כספיון" במסגרת המנוי
אבל לפני זה, מחר, מופע ל"גדולים" במסגרת מנוי ההורים.
שבת שלום,
אורנה -
איזהו גיבורטוב, יכול להיות שמבחינה היסטורית בר כוכבא לא היה משו-משו, אבל רק לפי השיר, אפשר להבין שמבחינה מסורתית הוא היה גיבור לא קטן! אז נכון שהוא היה ככה וככה אבל בכל זאת! ברשותכם מצרף את השיר כדי לחרות את דעתי בעניין:
איש היה בישראל
בר כוכבא שמו
איש צעיר גבה קומה
עיני זוהר לו
הוא היה גיבור
הוא קרא לדרור
כל העם אהב אותו
זה היה גיבור. גיבור
יום אחד קרה מקרה
היה, מקרה עצוב
בר-כוכבא נפל בשבי
והושם בכלוב
שם אריה ענק
תוך הכלוב שאג
בר-כוכבא, אל תפחד
בר-כוכבא, חזק! חזק
ואמנם - הוא לא נפחד
מי כמוהו עז
חיש קפץ על האריה
וקל כנשר טס
על הר וגיא הוא שט
ודגל דרור ביד
כל העם מחא לו כף
בר-כוכבא, הידד! הידד
אברהם לינקולן בהחלט יכול לבוא בחשבון בתור הגיבור האולטימטיבי, אבל צריך לבדוק עוד אפשרויות. -
איזהו גיבורעומר, מה זה פה? אנחנו בוחרים עכשיו את הגיבור הלאומי? לא סיכמנו שאנחנו לא מתים על "כוכב נולד"? רציתי להחליף אתכם דעות, לא לערוך בחירות.
תודה על השיר. אפשר בהחלט לעשות גיבוש לפורום בעזרתו (ואני מקווה שאתה לוקח אותי ברוח טובה).
אורנה, אז נצטרך למצוא הזדמנות אחרת. מקווה שאכן תהיה. תגידי לבעלך שישמור לי מקום בחניה. הקטע של החניה בעייתי במופע שהו שני באותו יום. -
איזהו גיבורהכל ברוח טובה זיוה
הרי אילו תכונות צריך בשביל להיות גיבור? אומץ לב, מנהיגות, ואולי הכי חשוב: כריזמה. לא?
וסליחה אם פגעתי באוהדי כוכב נולד. ברור לכם שזה לא היה בכוונה להעליב, כן?? -
איזהו גיבור
-
איזהו גיבור
עומר,
זו שאלת השאלות.
ואולי בכלל צריך לדבר על גבורה ולא על גיבורים?
טריקו, איך גדלו הילדים שלך מאז הביקור אצל אדולף סקס
-
בגליל בתל -חיבעד עמינו.בעד ארצנו גיבור יוסף נפל -
איזהו גיבור"כולה" עברו רק שנתיים מבלגיה
-
מי ביקש לינקולן ?זיוה
לבקשת הפסל של לינקולן. פסל גדול מאד. האמריקאים ממש עולים אליו לרגל. ערכתי קצת את התמונה כדי שתתרשמו מהפרטים מקרוב. ומצרפת גם את המקורית.